Cea mai buna lanterna

Am modificat articolul ultima data pe: 19.04.24

 

Lanterne – Opinii si Recenzii in 2024

 

Daca ai ramas macar o data pe intuneric in casa, sau mai rau, pe o carare de munte ori pe stradutele laturalnice ale unui oras strain, stii cat de linistitoare si utila poate fi prezenta unei lanterne in buzunar sau in geanta. Afla din acest articol cum alegi corect modelul potrivit pentru stilul tau de viata si cateva exemple, care te vor ajuta sa gasesti rapid un dispozitiv de incredere, care sa iti ofere lumina si siguranta, atunci cand ai nevoie. Iti recomandam PNI Adventure F75 daca vrei o lanterna micuta, dar puternica ce poate fi tinuta in mana sau fixata pe cap, disponibila la un pret accesibil si facil de folosit. Berner Pen Light 7-in-1 este, pe de alta parte, mai potrivita pentru cei care cauta o lanterna de tip pen, discreta, usor de ascuns in geanta sau in buzunar, ideala pentru distante mici.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

PNI Adventure F75
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Format adaptabil, care permite utilizarea atat ca model de tip frontal, cat si ca lanterna de mana, cu led puternic, de 600lumeni, si acumulatori reincarcabili, cu cablu USB, usor de gestionat. Este confectionata din aluminiu, prevazuta cu protectie la umezeala de tip IPX4, include banda elastica pentru cap si cantareste doar 63g.

Sistemul de fixare pe frunte nu permite adaptarea unghiului de inclinare, deci pentru a schimba orientarea razei trebuie sa apleci sau sa ridici capul.

Varianta cu led, potrivita pentru cei care doresc sa poata folosi acelasi dispozitiv si ca lanterna de mana si cu fixare la nivelul fruntii.

A 2-A OPTIUNE!

Berner Pen Light 7-in-1
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Versiune de lanterna tip stilou, micuta si subtire, usor de transportat in geanta sau in buzunar, pentru acces facil la nevoie, si facil de folosit cu o singura mana. Include led-uri, pentru lumina principala laterala si secundara de tip spot, este o versiune reincarcabila, prin cablu USB, si este livrata impreuna cu incarcator compatibil.

Ofera o intensitate luminoasa de doar 150lux la 0.5m, motiv pentru care este recomandata doar ca optiune potrivita pentru sarcinile care nu implica distante mari.

Lanterna de tip pen pentru utilizari casnice, dar si profesionale, cu baterii reincarcabile si clema pentru fixare la nivelul buzunarului.

A 3-a Optiune!

Unilite HiVis HV-FL7R
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Model robust, eficient si usor de folosit si transportat, cu format tubular, de mici dimensiuni, si o greutate de numai 93g. Genereaza un flux luminos de pana la 450lumeni, cu trei trepte de intensitate, proiecteaza raza de lumina pana la 210m distanta, este rezistenta la apa si alimentata de un acumulator cu autonomie de pana la 20 de ore.

Pentru ca ofera o calitate mai buna decat alte produse de pe piata, aceasta lanterna este, de asemenea, disponibila si la un pret ceva mai mare.

Lanterna din categoria produselor profesionale, cu autonomie ridicata, trei trepte de intensitate luminoasa si accesorii pentru transportul facil si sigur.

 

 

Pareri despre cele mai bune lanterne

 

Te-ai hotarat sa cauti o lanterna pentru locuinta, drumetii sau locul de munca, si te simti putin coplesit de ofertele numeroase sau pur si simplu nu ai timp sa le parcurgi pe toate? Profita de selectia de mai jos, care include o parte dintre cele mai eficiente si populare modele de pe piata, si gaseste intr-un timp scurt o versiune potrivita pentru tine.

 

 

Lanterna frontala

 

PNI Adventure F75

 

O lanterna frontala de calitate este un instrument esential pentru situatiile in care ai nevoie de ambele maini libere, fie pentru a lucra, fie pentru a-ti mentine echilibrul, a indeparta crengi din fata ta sau a te apara. Un astfel de model este PNI Adventure F75.

Iti pune la dispozitie o intensitate luminoasa maxima de 600lumeni prin led Gree XG-P3, care se traduce intr-o distanta de proiectare de pana la 90m, ce o recomanda pentru ciclisti si persoanele amatoare de jogging. Include acumulator li-ion, inclus in pachetul de livrare, cu autonomie de 2h, si se alimenteaza prin cablu USB, cu prindere magnetica si indicator luminos care arata gradul de incarcare a bateriei.

Se remarca prin gradul ridicat de adaptabilitate, formatul cilindric permitand folosirea ca lanterna de mana sau prinsa la cureaua pantalonilor ori pe breteaua rucsacului, in timp ce banda elastica pentru cap, asigura, de asemenea, si fixarea pe frunte. Scapi deci de alegerea intre laterna frontala sau clasica si ai la indemana, la un pret accesibil, un produs pe care il poti transporta si utiliza in functie de context.

 

 

 

Foton HL-2157

 

Daca te pasioneaza pescuitul sau campingul, ori obisnuiesti sa iesi cu bicicleta mai pe seara, stii deja cat de mult te ajuta prezenta unei lanterne de calitate.

Foton HL-2157 se remarca prin led-ul Cree XML-L2 de 10W care iti ofera intensitate de pana la 1200lumeni si o distanta de proiectare maxima de pana la 300m. Performantele becului led sunt sustinute de doi acumulatori, cu capacitate de 1800mAh, inclusi in pachet, care iti ofera autonomie de 6 pana la 20 de ore, in functie de treapta de intensitate la care folosesti dispozitivul.

Incarcarea se poate face la 220 – 240V, dar si la 12V, ambele incarcatoare fiind oferite alaturi de aceasta lanterna reincarcabila. O poti folosi si ca sursa externa de energie pentru telefon sau tableta, datorita portului de iesire USB inclus in design, iti pune la dispozitie 6 moduri de lucru, printre care SOS si Strobo, si posibilitatea de a inclina lanterna pana la 90o fata de banda de fixare. Retine insa ca este putin mai grea decat alte modele si ca nu include indicator led care sa arate nivelul de incarcare a bateriei.

 

 

 

 

Lanterna LED

 

Berner Pen Light 7-in-1

 

Desi foarte confortabile si usor de transportat, lanternele micute au utilizari limitate si specifice, pe care este bine sa le cunosti inainte de a achizitiona un astfel de produs. Berner Pen Light 7-in-1 este o lanterna LED de 1.2W, prevazuta cu 7 led-uri pentru lumina principala si un led pentru raza de tip spot, care iti ofera o luminozitate de 90lumeni, cu degajare optima pana la distanta maxima de 0.5m.

Iti recomandam asadar aceasta lanterna Berner pentru situatii in care ai nevoie de mai multa vizibilitate pentru zona din imediata ta apropiere, cum ar fi reparatii sub chiuveta, in colturi intunecoase al casei, in care lumina de la becul principal nu ajunge, sub masina sau in sectiuni ascunse ale acesteia etc.

Este una dintre cele mai mici lanterne de pe piata (170 x 22 x 25mm), cu format tip stilou, ceea ce o face foarte facil de purtat in geanta sau la buzunar, pentru cea din urma situatie fiind prevazuta cu clema speciala. Alimentarea este asigurata de o baterie cu capacitate de 750mAh, care iti ofera autonomie de pana la 3.5 ore, cu incarcare prin cablu USB.

 

 

 

Varta F20 18701

 

Preferi o lanterna led cu baterii de unica folosinta, care sa nu depinda de accesul la o sursa de alimentare cu energie electrica? Iti propunem ca varianta Varta F20 18701, un model de mana, cu format cilindric, carcasa robusta din aliaj de aluminiu si titan si rezistenta foarte buna la apa (IPX4).

Vorbim de aceasta data despre un dispozitiv construit pentru durabilitate. Ambele capete sunt suplimentate cu cauciuc, pentru a rezista socurilor mecanice, si intreaga lanterna a fost testata la cadere de la 9m. Poti deci apela cu incredere la ea daca lucrezi intr-un mediu ceva mai aspru, sau esti, in general, mai neatent cu uneltele.

Luminozitatea oferita nu exceleaza, led-urile sustinand un nivel de 170lumeni, care iti asigura deci vizibilitate eficienta la distante ceva mai mici decat alte modele. Insa iti pune la dispozitie o focalizare foarte buna, doua moduri de iluminare (100% si 60%) si un design ergonomic si confortabil, cu dimensiuni reduse si suprafata cu aderenta ridicata.

 

 

 

 

Lanterna profesionala

 

Unilite HiVis HV-FL7R

 

Este o versiune de lanterna profesionala, cu structura robusta din aluminiu rezistent, de culoare neagra, discreta si de dimensiuni reduse, usor de tinut in mana, care cantareste mai putin de 100g. Face parte din categoria produselor reincarcabile, fiind prevazuta cu acumulator Li-Ion, usor de incarcat prin intermediul portului USB integrat in structura.

Ofera trei trepte de intensitate luminoasa, cea mai puternica asigurand 450lumeni si o distanta de proiectare de pana la 210m, cu o autonomie a bateriei de pana la 5.5ore, iar cea mai slaba oferind o lumina discreta de 20lumeni pentru pana la 20 de ore de functionare continua. Nu este deci chiar o lanterna cu raza lunga de actiune, ci mai curand un model eficient si robust, pentru utilizare intensiva.

Iti permite sa te adaptezi facil si confortabil conditiilor de utilizare, este prevazuta cu protectie tip IPX67, care inseamna ca dispozitivul functioneaza fara probleme, chiar si daca a stat in apa aproape 30 de minute, la o adancime de pana la 1m. Alaturi de lanterna vei primi o husa de protectie si snur pentru agatare la incheietura mainii.

 

 

 

 

Lanterna cu raza lunga

 

Nitecore MH40GTR

 

Din categoria modelelor militare si tactice, potrivite si pentru pasionatii de vanatoare, am inclus printre produsele recomandate si aceasta varianta de lanterna profesionala, cu sistem magnetic de prindere, ce permite atasarea la o varietate de arme.

Nitecore MH40GTR pune la dispozitie 1200 lumeni, generati de un led CREE tip XP-L HI V3, alimentat de doua baterii reincarcabile de cate 2600mAh, care iti ofera pana la 140ore de autonomie si posibilitatea de a genera o raza de lumina suficient de puternica pentru vizibilitate buna pe o distanta de pana la 1000m.

Este asadar o lanterna cu raza lunga si, in plus, are clasa de protectie IPX8, ceea ce inseamna ca nu se va strica daca este scufundata in apa la adancimea de 1m, chiar si pentru mai mult de jumatate de ora. Pune la dispozitie patru trepte de luminozitate si doua moduri speciale de lucru (stroboscop si SOS) si poti folosi baza lanternei ca spargator de geamuri, daca este cazul. Dispozitivul este rezistent la socuri mecanice, structura include fanta de aerisire si striatii pentru aderenta foarte buna, iar circuitul de incarcare  este prevazut cu detector de voltaj, care protejeaza bateriile si sistemul electric.

 

 

 

 

Lanterna reincarcabila

 

Maglite MGRL4019U

 

Pentru cei interesati de o marca de top, am inclus in lista noastra de propuneri si acest model de lanterna Maglite, cu design elegant, finisaj impecabil si autonomie de pana la 16ore, asigurata de acumulatorul NiMH, inclus in pachetul de livrare.

Din punct de vedere dimensional este un produs de marime medie, cu lungimea de 31.98cm, diametrul capului de 5.87cm si al corpului de 3.96cm, usor de tinut in mana, dar si de depozitat intr-o geanta standard. Este bine insa sa retii ca este ceva mai grea decat alte versiuni, cantarind aproape un 1kg.

Pune la dispozitie o luminozitate de 670lumeni, cu distanta maxima de proiectare de 417m, performante suficient de bune pentru a folosi cu succes aceasta lanterna reincarcabila, atat in locuinta, cat si in drumetii sau pentru protectie. Include functie de economisire a energiei, semnal SOS automat conform codului Morse international si se numara printre produsele testate conform standardului international ANSI/NEMA FL-1.

 

 

 

 

Lanterna Varta

 

Varta 16627

 

Din oferta unuia dintre cei mai cunoscuti producatori de pe piata romaneasca, iti propunem, de aceasta, data o lanterna Varta de uz casnic, la un pret accesibil, conceputa pentru a oferi lumina pe distante mici. 

Este un dispozitiv de incredere, care nu se strica usor. Carcasa este conceputa din aluminiu, rezistenta la impact, deci nu se va sparge sau fisura daca o scapi jos, iar alimentarea se realizeaza simplu, cu ajutorul a doua baterii de unica folosinta de tip AA, desi le poti inlocui si cu acumulatori AA, daca ai un incarcator la indemana si vrei sa eviti achizitionarea frecventa de baterii.

Dupa cum am mentionat si mai sus, este o lanterna Varta potrivita pentru utilizare in locuinta sau in sarcini de lucru care implica distante mici, fiind prevazuta cu led de 30lumeni, care iti asigura o distanta de acoperire de pana la 20m. Ai in schimb la dispozitie o autonomie de pana la 10ore, deci nu trebuie sa stai cu grija ca se va descarca exact cand ai nevoie de ea.

 

 

Lanterna Olight

 

Olight I3T EOS

 

Daca te intereseaza o lanterna Olight, stii probabil deja ca este vorba despre un brand premium, in al carei oferta vei gasi produse de foarte buna calitate, dar si preturi pe masura, numeroase pareri despre cele mai bune lanterne incluzand acest brand in topul producatorilor de profil, la nivel mondial.

Olight I3T EOS este cea mai mica lanterna tactica produsa sub aceasta marca, cu lungimea de doar 9cm si greutate de 41g. Include led de tip Luxeon TX cu 180lumeni, care iti ofera doua moduri de iluminare. La intensitate maxima, de 180lumeni, lumina ajunge pana la 60m, iar bateria ofera o autonomie de pana la 20 de minute, in timp ce la nivelul minim de intensitate, de 5lumeni, raza ajunge pana la 12m, iar bateria tine pana la 16ore.

Structura include buton tactic de tip touch, pozitionat in capatul lanternei, plus clips de buzunar, bidirectional. Produsul poate fi alimentat cu o baterie de unica folosinta, de tip AAA 1.5 alcalina sau litiu ori un acumulator de tip AAA de 1.2V NiMh. Nu vei putea insa utiliza acumulatori litiu.

 

 

 

 

Lanterna profesionala 2000 lumeni

 

LPC-F048

 

Iti recomandam aceasta lanterna profesionala de 2000lumeni daca lucrezi in zone intunecoase (mina, tunel, pestera etc.) si pentru deplasari pe timp de noapte in care ai nevoie de vizibilitate foarte buna. Cei 2000 de lumeni sunt cumulati de 4 led-uri tip Cree Q5 si un led CREE XM-L T6 si ofera o lumina suficient de puternica pentru a intrece un bec normal folosit in locuinta. O data aprinsa lanterna vei asigura deci vizibilitate bune pentru mai multe persoane din jurul tau.

Este o lanterna cu utilizare frontala, cu banda de fixare pe cap, alimentata de doi acumulatori li-ion, livrati impreuna cu dispozitivul. In functie de necesarul de vizibilitate, poti aprinde separat led-urile incluse in structura, avand astfel la dispozitie patru trepte de intensitate.

Per total, becurile consuma 30W, iar distanta pana la care lanterna iti asigura vizibilitate foarte buna este de 400m. Este rezistenta la umiditate, beneficiind de protectie IPX4, si poate fi alimentata atat la 220V, cat si la 12V, insa in pachet vei primi doar incarcatorul pentru priza standard de 220V.

 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Principalul rol al unei lanterne bune este sa iti ofere vizibilitate pe intuneric, fie ca sursa secundara de lumina, cand se intrerupe curentul, fie ca sursa mobila, in cazul in care iesi din casa, mergi la munte, la vanatoare etc. Nu toate lanternele sunt insa la fel si pentru ca in unele cazuri conteaza foarte mult sa ai la tine un model de calitate, iata cateva criterii de care trebuie sa tii cont cand alegi cea mai buna lanterna pentru casa, drumetii sau trusa de scule profesionale.

 

Intensitatea luminoasa si distanta de proiectare: Majoritatea lanternelor pe care le gasesti in magazine iti vor oferi un flux luminos cuprins intre 20 si 3500lumeni, cele mai populare incadrandu-se in intervalul 300 – 1000lumeni. Pentru a evalua mai usor acest criteriu iti putem spune ca o lampa standard de birou sau pentru citit, degaja de regula 400 – 500lumeni, in timp ce un bec puternic de tavan produce pana la 1000 – 1700lumeni.

Pentru a te deplasa in siguranta prin locuinta, atunci cand se intrerupe curentul, sau a lumina un spatiu mai greu accesibil, iti va fi deci de ajuns o lanterna ieftina si buna de pana la 500lumeni. Daca ai nevoie de un model pentru bicicleta, care sa proiecteze lumina la o distanta de 10 – 15m cu suficienta intensitate pentru a vedea traseul si a fi vazut de masini, iti recomandam o versiune de 500 – 1000lumeni.

Profesionistii, indiferent ca lucreaza in armata, politie, echipe de cautare si salvare, expeditii speologice sau paza si protectie, au nevoie de cele mai bune lanterne, care inseamna, in unele cazuri, o intensitate de peste 1000lumeni si leduri suficient de performante pentru a proiecta lumina pana la distante de 300 – 700m sau chiar mai mult.

 

Tipul de bec: Desi inca vei mai gasi pe piata lanterne ieftine si bune cu bec incandescent, iti recomandam sa le alegi doar daca ai nevoie de o solutie de iluminat ocazional, in cazul intreruperilor de curent si in interiorul locuintei. Consuma mult, deci bateriile se vor descarca destul de repede, se incalzesc, iar becul necesita schimbare periodica.

Lanternele cu LED sunt cele mai populare in acest moment, si in aceasta categorie existand insa optiuni mai bune si mai putin bune. De exemplu, pentru uz semi-profesional si calatorii iti recomandam led-urile tip XM-L(T6)/U2, XP-G(R5) si XP-G2, cu o intensitate medie de 500 – 700lumeni. Modelele XR-E(R2) si XP-E (R2) sunt potrivite pentru gospodarie, cu o intensitate medie de 300lumeni, iar cele din clasele XM-L2 U2/U3 si XP-L/HI sunt utile daca ai nevoie de peste 1000lumeni. Evita categoria XP-C (Q4) pentru ca include led-uri care se incalzesc si au putere redusa.

Daca vrei calitate superioara si lumina foarte intensa, iti recomandam becurile HID sau cu xenon, halogen ori krypton. Sunt insa ceva mai greu de gasit si semnificativ mai scumpe, fiind dedicate utilizarilor profesionale care impun un nivel ridicat de performanta.

 

Mod de alimentare: Cea mai simpla varianta este o lanterna, la un pret bun, cu baterii de unica folosinta, optiune disponibila la costuri foarte accesibile, care necesita insa inlocuirea periodica a bateriilor. Dintre variantele prezente in magazine iti recomandam dispozitivele cu baterii tip CR123A, mai mici si mai puternice, cu o durata de viata ceva mai etinsa, insa, de asemenea, si ceva mai scumpe. Variantele cele mai populare si mai usor de gasit sunt lanternele cu baterii AA sau AAA.

Optiunile reincarcabile pot fi alimentate direct de la priza, printr-un adaptor, sau chiar de la tableta ori telefon, cu ajutorul unui cablu USB. Daca alegi un astfel de model pentru drumetii sau orice tip de deplasare pe teren, este bine sa te asiguri ca iti ofera o autonomie suficient de buna sau ca ai cu tine o baterie externa cu care poti reincarca.

Pentru cei care nu doresc sa depinda de surse externe de alimentare exista lanterne cu dinam, care se incarca prin rotirea unui maner sau comprimarea unei zone din corpul lanternei, dar si modele cu baterii, care se reincarca prin miscari bruste de scuturare. Tot in aceasta categorie intra si lanternele cu alimentare solara. Este bine sa stii ca aceste versiuni ofera de regula o intensitate mai redusa a luminii si o distanta mai mica de acoperire, deci daca ai nevoie de performante foarte bune, orienteaza-te catre modele cu baterii de unica folosinta sau reincarcabile.

 

Format: Majoritatea modelelor de lanterne, la preturi bune, dintre care poti alege in magazine, au forma cilindrica, si sunt disponibile in diferite dimensiuni. Intre doua versiuni cu aceleasi performante tehnice vei alege cel mai usor produsul potrivit ca marime, daca tii cont de contextul de folosire.

Daca ai nevoie de o lanterna pe care sa o porti in geanta sau in buzunar, ca sa o ai mereu la tine, cauta o versiune tip stilou, suficient de micuta si usoara pentru a fi depozitata fara complicatii. In cazul in care doresti o optiune pentru rucsac, te poti orienta catre lanterne medii, confortabil de tinut in mana si facil de transportat. Pentru locuinta poti opta si pentru variante mai robuste, mai ales daca le vei depozita in dulap si vor fi folosite mai mult la interior, static.

Este bine sa stii ca cu cat ai nevoie de o lanterna mai puternica si cu autonomie mai buna, cu atat mai greu iti va fi sa gasesti o versiune micuta.

Pentru expeditii speologice, drumetii, instalatori si in general, situatii in care este nevoie ca ambele maini sa fie libere, avand in acelasi timp si vizibilitate buna sub raza lanternei, exista modele cu fixare pe frunte, numite si lanterne frontale.

Functii suplimentare: Posibilitatea de a restrange sau extinde latimea undei luminoase este foarte utila pentru adaptarea la contextul de folosire. La fel de eficient este si sa poti modifica fluxul luminos continuu in cel intrerupt, de semnalizare. Daca obisnuiesti sa mergi in drumetii, iti recomandam sa cauti un model cu mod SOS automat integrat ca functie care te va ajuta sa semnalizezi corect fara sa fie nevoie sa stii chiar tu codul Morse.

Pentru exterior, cauta o lanterna, la pret bun, cu protectie impotriva umezelii de minim IPX4 si orienteaza-te catre IPX7 sau chiar IPX8 daca stii ca o vei folosii in medii cu grad ridicat de umiditate sau exista un risc mare sa o scapi in apa.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Ce fel de lanterna e buna pentru electronisti?

De vreme ce electronistii lucreaza de regula la distante destul de mici si vorbim rar despre evaluarea unui panou de la mai mult de 2-3m departare, nu este nevoie, in acest domeniu, de lanterne puternice. Pe de alta parte, este intotdeauna mai bine sa nu fie metalice, ci din material plastic sau chiar cu cauciuc, micute si usoare, pentru a fi usor de manevrat. In general, se folosesc lanternele tubulare, de tip pen, care includ atat leduri cu raza spot, cat si led-uri laterale pentru o lumina principala intensa si cuprinzatoare.

Ce lanterna e buna pentru instalatori?

Instalatorii beneficiaza de pe urma unei protectii foarte bune la umezeala, dar si daca lanterna include elemente magnetice, care permit fixarea facila pe suprafetele metalice din apropiere. La fel ca si in cazul electricienilor, este bine ca lanterna sa ofere atat lumina intensa si de detaliu, la apropiere, cat si posibilitatea extinderii fluxului luminos la distanta.

 

Cum functioneaza lanterna cu electrosoc?

Lanterna cu electrosoc are, la capatul opus celui prevazut cu led, un sistem electric care poate aplica socuri, alimentate de aceleasi baterii care pun la dispozitie si energia pentru lumina. Poate fi de tip baston (lanterna police), cu lungime de pana la 50cm, care ofera posibilitatea aplicarii socului de la distanta si implicit, utilizarea manerului pentru lovire, sau mici, de 10 – 15cm.

 

 

 

Meseriasul amator: cand e utila lanterna in trusa de scule

 

Desi cand te gandesti la trusa de scule iti vin mai curand in minte elemente precum surubelnita, patent, ciocan etc., este bine sa iei in considerare si o lanterna, pe care te asiguram ca o vei folosi mai devreme sau mai tarziu. Iata cateva situatii cu care te poti intalni, in care vei avea nevoie cu siguranta de o o sursa suplimentara de lumina.

Fixarea de rafturi in dulap

Ori de cate ori lucrezi intr-un spatiu inchis, vei avea nevoie de o sursa suplimentara de lumina pentru a putea observa corect toate detaliile. Chiar daca dormitorul sau livingul este inundat de lumina naturala, in momentul in care ai intrat in dulap sau ai ajuns sa blochezi cu propriul corp razele de lumina, vei avea nevoie de o lanterna.

 

Montarea de becuri in debara

De cele mai multe ori spatiile pentru depozitare, precum cele alocate pentru debara sau camara, nu sunt prevazute cu fereastra, iar usa este adesea suficient de ingusta pentru a nu lasa sa intre prea multa lumina de pe hol sau dintr-o incapere invecinata. Vei avea deci nevoie de o lanterna chiar si pentru momentul in care instalezi sau schimbi becul, pentru a fi sigur ca lucrezi corect si sigur.

 

Reparatii in casa

Daca a fost nevoie vreodata sa te bagi sub chiuveta pentru a repara o teava sau a verifica de unde curge apa, deja stii cat de utila poate fi o lanterna aflata la indemana.

Reparatii la masina sau motocicleta

Oricat de buna ar fi lumina din garaj cu siguranta reparatiile te vor pune fata in fata cu situatii in care ai nevoie sa vezi mai bine locul de fixare al unui surub , o zgarietura situata la baza vehicului sau o piesa defecta, situata sub automobil.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu