Cel mai bun despicator de lemne ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 16.07.24

Modele recomandate in 2024

 

 

BSR VL 800

 

Aparatul de despicat lemne BSR VL 800 este un model hidraulic, ce va functiona fara prea mare efort din partea ta. El este din categoria produselor semiprofesionale, avand o putere de 3 kW, o viteaza de 2800 rpm si o forta de 8 tone, ceea ce inseamna ca iti vei termina rapid treaba.

Despicatorul are directie de lucru verticala, motiv pentru care e mai incomod de folosit, daca luam in calcul faptul ca va trebui sa te apleci putin si cand asezi butucul, nu doar atunci cand il iei de jos.

Cu acest dispozitiv poti sparge busteni cu o lungime de 106 cm si cu un diametru maxim de 40 cm. Poti folosi atat lemn ud (pana in 15 cm diametru), cat si uscat (grosime pana in 40 cm). Produsul este usor de transportat, deoarece are atat roti, cat si maner, dar depinde de o sursa de energie electrica pentru a functiona. Asadar, tine cont de acest detaliu.

 

 

 

AL-KO KHS 5204

 

Daca locuinta ta nu este foarte mare si vei avea nevoie sa incalzesti in fiecare iarna 1-2 camere, acest despicator va face fata volumului necesar de busteni, astfel incat sa treci cu bine de sezonul rece. El lucreaza cu o putere de 2.2 kW, data de un motor electric, si are o forta de despicare de 5 tone, facand parte din categoria produselor destinate hobby-urilor.

Dispozitivul este usor de folosit, deoarece are directie de lucru orizontala. El va face fata cu usurinta in cazul lemnului care are o lungime de pana in 52 cm si o grosime de maxim 25 cm.

Acest model este sigur de intrebuintat si obliga persoana care-l utilizeaza sa lucreze cu amandoua mainile. Asadar, daca vrei sa termini mai repede de spart busteni, recomandat ar fi sa mai ai alaturi de tine o persoana care sa te ajute la asezarea lor pe aparat. Produsul va fi simplu de transportat, deoarece are roti si maner si necesita conectarea la o sursa de curent electric pentru a functiona.

 

 

 

Hecht 6370

 

Daca doresti sa achizitionezi in locuinta ta un despicator de lemne (ieftin si bun) hidraulic, acest produs ar putea fi o alegere inteleapta. El e potrivit pentru situatiile in care nu este necesar un volum mare de munca, exercitand o presiune de 4 tone, cu ajutorul unui motor electric ce are o putere de 1.5 kW.

Pentru a fi utilizat, aparatul trebuie asezat in pozitie orizontala, asadar nu va fi necesar un efort fizic prea mare. Lemnul pe care-l folosesti nu trebuie sa aiba o lungime mai mare de 37 cm si un diametru mai generos de 25 cm, daca e uscat. Daca este verde, recomandat ar fi sa nu fie mai gros de 15 cm.

Acest model depinde de o sursa de energie electrica pentru a fi intrebuintat si are roti transportoare si maner, ca sa fie mutat cu usurinta. Oricum, nu este foarte greu, avand in vedere faptul ca are o greutate de doar 38 kg.

 

Cum aleg cele mai bune despicatoare de lemne, ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand ai de crapat un volum mare de busteni sau chiar si atunci cand acesta e mai mic, dar fortele tale nu sunt atat de mari, cel mai bine este sa apelezi la un utilaj specializat. Tot mai frecvent oamenii isi cumpara despicatoare de lemne pentru a-si usura munca. Cu ajutorul lor se scurteaza si timpul de lucru, dar si efortul depus.

Daca nu ai cunostinte in acest domeniu, un astfel de produs poate fi destul de dificil de ales. Noi vrem sa te ajutam sa fii cat mai informat/a si sa faci o alegere cat mai inteleapta si iti vom spune de ce anume trebuie sa tii cont daca iti doresti un despicator de lemne ieftin (la un pret bun).

 

 

Tipul de produs este primul criteriu important. Poti opta pentru modele cu volante si cremaliera (folosesc o curele cu volant si un ax pinion; pot functiona atat cu benzina, cat si pe baza de curent electric), cu surub conic (destul de dificil de utilizat, deoarece butucul se aseaza in picioare si un dispozitiv de tip con patrunde in centru si il desface; e nevoie de forta mai mare) sau hidraulice (cu ajutorul presiunii hidraulice se pune in miscare un motor; cele mai populare; simplu de intrebuintat; costa destul de mult).

Intr-o astfel de achizitie un rol important il joaca si modul in care functioneaza utilajul folosit de tine. Poti opta pentru modele mecanice (sunt tractabile si ieftine; e nevoie de forta umana pentru a fi utilizate; activitatea de despicare a bustenilor poate lua destul de mult timp), electrice (functioneaza cu motor electric; nu fac zgomot sau fum; pret accesibil) sau pe gaz/benzina (pot fi folosite oriunde, nedepinzand de o sursa de energie electrica; sunt capabile sa sparga cantitati mari de lemn – pana in 37 tone).

Un alt criteriu de selectie demn de luat in seama este directia de lucru.

Modelele verticale, de exemplu sunt destul de dificil de intrebuintat, deoarece, de multe ori necesita aplecare atat la luarea lemnului de jos, cat si la asezarea lui in suportul special pentru despicare. Ele au dimensiuni medii si pot fi folosite pentru orice volum de busteni. Functioneaza atat electric, cat si pe benzina.

Aparatele ce au o directie de lucru orizontala, pot fi alimentate si ele in ambele moduri (curent sau combustibil) si in functie de acest aspect sunt diferite. Cele care folosesc energia electrica sunt potrivite pentru un volum redus de lemne care au dimensiuni reduse. Pot fi intrebuintate atat direct pe sol, cat si pe un banc de lucru si de obicei fac parte din categoria hobby. Cele ce folosesc benzina sunt cele mai puternice de pe piata. Ele fac fata oricarui tip de lemn, indiferent de volum si de diametru.

Mai poti opta si pentru varianta hibrid, ceea ce inseamna ca utilajul poate fi folosit atat in pozitie verticala, cat si orizontala, insa, stabilitatea nu va fi extrem de buna in momentul in care se lucreaza cu el pozitionat in picioare.

Vei observa ca in momentul in care vrei sa cumperi un despicator iti va fi specificat si tonajul. Acest detaliu iti va oferi informatii cu privire la presiunea pe care o foloseste in craparea butucilor.

Lemnul cu o grosime de pana in 15 cm, va fi spart cu un utilaj de pana in 4 tone, cel ce are un diametru de aproximativ 30 cm va fi crapat de un dispozitiv de 7 tone, daca busteanul este uscat si de 16 tone daca e verde.

In cazul in care butucul este mai gros de 60 cm, iti va fi de ajutor un aparat de 20 tone, daca e uscat si de peste 30 tone, daca este verde.

Nu trece cu vederea informatiile referitoare la puterea motorului. Despicatoarele din gama hobby vor avea o putere de pana in 2.5 kW, cele semiprofesionale vor lucra cu o forta cuprinsa intre 2.2 si 3 kW, iar cele profesionale vor avea cel putin 3 kW.

Putem vorbi de putere si in cazul motoarelor ce functioneaza pe carburant (1 CP are aproximativ 745 W).

Persoanele ce utilizeaza rar un astfel de utilaj, il aleg din gama hobby sau semiprofesionala, cei care au un volum mare de lemne, opteaza pentru modele profesionale.

Caracteristicile lemnului sunt si ele importante. La fiecare aparat iti va fi specificat ce dimensiuni va trebui sa aiba butucul (lungime si diametru), dar si cat trebuie sa fie de uscat. Folosind in mod corespunzator dispozitivul, ii vei prelungi durata de viata si vei evita incidentele neplacute.

Afla cu usurinta pareri despre cel mai bune despicatoare de lemne (ieftine), citind in continuare ghidul, deoarece am pregatit pentru tine o lista cu produse de top, ce pot fi achizitionate cu usurinta din magazinele online.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu