Cele mai bune capsatoare pentru tapiterie

Am modificat articolul ultima data pe: 14.09.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Bosch PTK 14 EDT

 

Bosch este un nume apreciat in industria de scule si unelte electrice, iar daca-ti doresti un capsator pentru tapiterie, la un pret bun, iti putem recomanda acest model din gama hobby. Este o masina multifunctionala extrem de utila pentru prinderea diferitelor materiale pe lemn sau placi de pal, lucrand atat cu capse, cat si cu cuie.

Are o viteza satisfacatoare de lucru, cu 30 de percutii pe minut. Functia DuoTac iti permite inclusiv impuscarea simultana a doua capse, eliminand riscul de rupere a materialelor fine. Cu alimentare la reteaua electrica, este o scula ce ofera un bun randament, iar magazia are o capacitate ridicata de 100 de bucati; in plus, dispune de sistem de incarcare simplu si de indicator al nivelului de incarcare.

Cu o greutate de doar 1.1 kg, capsatorul electric Bosch asigura si posibilitatea de ajustare a fortei de impact, in functie de suprafata de lucru. Sistemul Push + Release de actionare controlata si manerul Softgrip garanteaza utilizarea sigura si facila (apesi ciocul masinii pe suprafata de lucru si actionezi butonul de declansare).

 

Avantaje:

Este o scula electrica puternica, multifunctionala, putand fi folosita cu capse si cuie.

Ofera o viteza optima de lucru, cu 30 de rotatii pe minut si functie de tragere a doua capse simultan.

Are o greutate scazuta, un maner Softgrip si sistem de actionare controlata, care garanteaza siguranta la utilizare.

Setul include 1000 de capse de tip 53 (lungimea de 10 mm).

 

Dezavantaje:

Unii mesteri nu apreciaza faptul ca sunt limitati de prezenta unei prize si de cablul de alimentare.

 

 

 

 

Raider RD-AS01

 

Modelul Raider RD-AS01 este un capsator pentru tapiterie pneumatic, asadar functioneaza cu aer comprimat. Cu o putere crescuta de lucru, cu presiunea intre 4 si 7 bar si debitul de aer de 85 l/min, poate fi folosit pentru o gama diversa de lucrari: tapitare, aplicare mocheta, asamblare mobila. Este compatibil cu capse cu o lungime a coroanei cuprinsa intre 6 si 16 mm (potrivit pentru prinderea materialelor pe pal si lemn).

Cu un corp fabricat din metal solid, este un aparat compact, usor (greutate de 0, 85 kg), simplu de manevrat in siguranta, designul ergonomic facandu-l potrivit si pentru cei fara experienta. Capacitatea de incarcare a magaziei este ridicata, de 120 de bucati (atentie, nu lucreaza cu cuie).

Oferta include capsatorul, manualul de utilizare, un bidonas de ulei pentru ungere si o pereche de ochelari de protectie, garantia fiind de 2 ani. Cu un raport atractiv pret-calitate, acest model Raider este o scula utila in orice gospodarie, rezistenta si eficienta (citeste instructiunile specifice de intretinere).

 

Avantaje:

Are o greutate scazuta de 0.85 kg si un design ergonomic, ce usureaza utilizarea.

Are o putere de lucru ridicata, cu presiunea de 7 bar si debitul aerului de 85 l/min.

Poate fi folosit atat pentru prinderea materialelor de lemn, cat si pentru asamblarea placilor sau bucatilor de lemn (capse de 6-16 mm).

Capacitatea magaziei este destul de mare (rezerva de 120 capse).

 

Dezavantaje:

Nu poate fi folosit si pentru cuie, lucreaza exclusiv cu capse.

 

 

 

 

Meister MET14-16

 

Modelul hobby Meister MET14-16 este un capsator pentru tapiterie, ieftin si bun, o scula electrica cu alimentare la retea (lungimea cablului este destul de mare: 3.5 m). Este potrivit pentru numeroase aplicatii, de la prindere materiale textile, folii, carton, la fixarea plaselor de sarma sau a placilor din lemn.

Cu design compact si o greutate mica (0.85 kg), se poate utiliza cu capse si cuie (capse de 8-16 mm lungime; cuie de 10-16 mm lungime), iar viteza de lucru este asigurata de catre rata de tragere de 20 capse pe minut (o valoare satisfacatoare pentru sculele hobby).

Siguranta la utilizare este garantata de catre functia care elimina orice risc de tragere accidentala, aparatul functionand doar in urma deblocarii. Magazia se poate incarca cu 100 de bucati, asa incat sa nu fi nevoit sa inlocuiesti des rezerva. Setul complet include masina de capsat, 100 de capse de 10 mm si 100 de cuie de 16 mm. Este un produs sigur si puternic, cu o garantie de 24 de luni.

 

Avantaje:

Este un aparat multifunctional, care lucreaza cu capse si cuie (pachetul include 100 de capse si 100 cuie).

Are o viteza de lucru buna, cu o rata de 20 trageri pe minut.

Prezinta o functie de siguranta impotriva declansarii accidentale.

Greutatea scazuta si design-ul compact ofera o manevrare simpla.

 

Dezavantaje:

Nu ofera libertatea de miscare pe care o permit sculele electrice cu acumulator, fara fir.

 

 

 

 

Skil 8200AA

 

Capsatorul pentru tapiterie Skil 8200AA este o masina electrica puternica, cu alimentare la retea, cu un cablu lung de 6 metri, ceea ce sporeste libertatea de miscare. Proiectat special pentru aplicatii casnice, lucreaza cu o viteza optima de 20 de trageri pe minut.

Pentru a se adapta mai multor suprafete de lucru, percutia poate fi reglata. Magazia are capacitatea de 100 bucati, modelul putand fi utilizat atat pentru prindere cu capse, cat si pentru fixarea in cuie a diverselor materiale. Ambele consumabile folosite pot avea o lungime de pana la 16 mm.

Are o greutate redusa de 1 kg, iar suprafata moale ofera o prindere buna si deci o utilizare confortabila si sigura. De asemenea, pentru prevenirea tragerii accidentale, are functie de blocare a declansatorului. Este o scula cat se poate de utila in gospodarie, ce poate fi folosita pentru prindere materiale, fixare, asamblare. Pachetul include 400 de capse de 14 mm si 100 de cuie de 15 mm.

 

Avantaje:

Este o scula puternica, cu alimentare la reteaua electrica, ce poate fi utilizata la prindere cu capse si fixare in cuie.

Viteza de lucru este satisfacatoare pentru un capsator hobby: 20 percutii pe minut (cu posibilitate de reglaj al percutiei).

Pentru prevenirea accidentelor, are piedica la declansator.

Pentru manevrarea usoara, cantareste doar 1 kg si ofera o priza buna, datorita suprafetei moi de prindere.

 

Dezavantaje:

Unii vor considera nivelul de zgomot cam deranjant, desi nu este cu mult mai zgomotos decat majoritatea capsatoarelor electrice (95 dB).

 

 

Cum alegi un capsator bun pentru tapiterie

 

Ghidul cumparatorului

Pentru diferitele lucrari de reparatii si constructii din casa si gradina, un capsator pentru tapiterie se va dovedi extrem de util; dupa cum iti pot spune si profesionistii, acesta va putea fi folosit nu doar la prinderea de materiale textile/ cartoane/ folii pe lemn sau placi de pal, ci si la activitati variate de bricolaj (asamblare mobila, izolare acoperis, capitonare usa, etc.). Sunt astfel, niste scule bune pentru diverse proiecte, insa daca nu ai experienta in domeniu, multitudinea de modele disponibile pe piata te poate coplesi.

De unde stii ce tip de masina de capsat este mai potrivita? Citeste acest ghid de cumparaturi si vei afla unde se gasesc capsatoare pentru tapiterie, la preturi bune, dar si in functie de ce criterii vei putea achizitiona aparatul cel mai adecvat nevoilor tale.

Tipologia aparatului: Aici putem vorbi despre trei mari categorii de produse: capsatoare pentru tapiterie manuale, electrice si pneumatice. Sa trecem pe scurt in revista fiecare tip. O masina de capsat manuala functioneaza prin strangerea manetei, impuscand cate o capsa la fiecare actionare. De aceea, este utila in cazul micilor lucrari domestice, caci atat viteza, cat si forta de tragere depind implicit de puterea si rezistenta ta. Gandeste-te ca, dupa vreo 20-30 de capse, deja trebuie sa te odihnesti. In plus, daca vei opta pentru aceasta varianta, asigura-te ca alegi un model cat mai usor si cu un maner ergonomic care sa ofere o priza optima.

Insa daca vrei ceva mai eficient, mai rapid si mai comod, te vei orienta spre capsatoarele pentru tapiterie electrice, care sunt cele mai utilizate la momentul actual, atat la lucrari profesionale, cat si hobby. Acestea infig capse la simpla apasare a butonului, ajungand la peste 30 capse/minut. Totul, fara efort fizic. In plus, sunt recomandate pentru o gama mai extinsa de activitati, avand si un randament ridicat (montare de parchet, reparatie si asamblare mobila, reparatii acoperis, fixare cabluri s.a.m.d.).

Nu in ultimul rand, exista capsatoare pentru tapiterie pneumatice, care functioneaza cu aer comprimat. Sunt modele mai des utilizate pentru lucrari profesionale, avand o putere de lucru ridicata si o durata de viata extinsa (sunt concepute pentru folosire intensiva). Insa sunt mai zgomotoase, iar unii mesteri nu le recomanda amatorilor, existand un risc de accidentare ceva mai crescut. Daca totusi te-ai hotarat sa alegi un astfel de model, verifica presiunea maxima de functionare (peste 4-5 bari).

 

Randament: Asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune capsatoare pentru tapiterie, cand discutam despre modelele electrice, te va interesa puterea accestora: in functie de incadrarea aparatului in categoriile hobby, semi-profesional si profesional, aceasta va varia. Pentru lucrarile de prindere materiale pe lemn/ pal, vei fi satisfacut cu un dispozitiv de mica putere, hobby (alimentat la 220V la priza sau cu baterii 3.6V). Un model profesional cu o putere mare depaseste valoarea de 1000-1500 W, insa nu prea ai nevoie de asa ceva, daca nu lucrezi in domeniu.

Un criteriu mai important al randamentului il reprezinta frecventa de capsare: cate capse trage scula intr-un minut. Daca la un model manual, asta depinde de rezistenta ta fizica si viteza ta, cele electrice au tiraje diferite. Masinile de tip hobby vor avea o viteza de aproximativ 20-30 trageri pe minut, considerata satisfacatoare pentru multe activitati de bricolaj simple. Cele semi-profesionale vor atinge o viteza de pana la 60 capse/minut, utile cand ai reparatii ceva mai complexe, iar cele profesionale trec de 100 capse/minut.

Un alt criteriu de interes il reprezinta capacitatea magaziei pentru capse, care iti indica dupa cat timp va trebui sa reincarci capsatorul (o valoare apropiata de 100 este optima). De asemenea, trebuie sa te interesezi despre tipurile de consumabile ce pot fi folosite (dimensiunile capselor/cuielor), insa vei citi mai multe despre aceasta mai jos.

 

Modul de alimentare: Un capsator electric va functiona cu alimentare la reteaua electrica sau cu acumulator reincarcabil. Cel mai considerabil avantaj al primelor modele il constituie puterea, un aparat cu cablu fiind capabil sa lucreze si cu materiale dure. De asemenea, nu exista riscul de intrerupere, deoarece nu se va descarca, astfel ca tot ceea ce te restrictioneaza este prezenta unei prize (verifica si lungimea cablului).

Pe de alta parte, un produs cu acumulator este mai usor si iti ofera o completa libertate de miscare, fiind preferat pentru aplicatiile casnice. Cel mai bun capsator pentru tapiterie reincarcabil va fi cel cu acumulator de tip Li-Ion, care implica mai multe avantaje: incarcare rapida; durata extinsa de functionare; si cel mai scazut “efect de memorie” (se refera la uzajul bateriei odata cu fiecare reincarcare).

 

Diversitatea consumabilelor: Cele mai simple modele vor lucra cu o dimensiune de capse; insa poti gasi fara mari dificultati si masini de capsat compatibile cu diferite lungimi si grosimi de capse si scoabe in forma de U. Exista capse fine, moderate si robuste: cele mai subtiri au o lungime a coroanei intre 9 si 13 mm (utile pentru activitati simple de prindere materiale pe lemn si pal).

Pentru lucrul cu lemn mai dur, multi iti vor recomanda capse cu lungimea coroanei de aproximativ 13-40 mm. In sfarsit, pentru reparatii mai complexe, sunt indicate consumabile solide, de 20-50 mm. O masina multifunctionala va fi extrem de utila, putand fi folosita si ca pistol de cuie. Verifica si cate consumabile include o oferta.

Siguranta: Capsatoarele pot fi foarte periculoase, de aceea in nici un caz nu trebuie sa omiti factorii legati de protectia in timpul lucrului. Din aceasta perspectiva, functia de reglaj a percutiei este foarte utila, la fel cea de protectie impotriva declansarii accidentale. De asemenea, greutatea produsului va oferi o manevrare mai simpla (vei gasi modele de la sub 1 kg la peste 2 kg); la fel forma ergonomica, cu maner confortabil care sa garanteze o priza buna. Nu uita, chiar daca ai mai folosit acest fel de scule, sa citesti in detaliu instructiunile de utilizare si conditiile necesare intretinerii adecvate a produsului. De asemenea, verifica perioada de garantie oferita (minim 2 ani).

Daca in acest moment te intrebi unde gasesc capsatoare pentru tapiterie, la un pret bun, alti mesteri, noi te sfatuim sa iti indrepti atentia spre ofertele magazinelor online. Descoperi diverse modele, beneficiezi de garantie, posibilitate de returnare si de costuri atractive.

 

 

Cum se foloseste un capsator pentru tapiterie

 

Capsatorul de tapiterie te poate ajuta la tot felul de reparatii minore prin casa, cum ar fi prinderea unui colt desprins de la pat sau chiar schimbarea materialului la scaune. Ai zice ca sunt dispozitive usor de folosit, insa neatentia si nerespectarea unor reguli simple de utilizare pot duce la accidente. Fereste-te de ele, tinand cont de sfaturile noastre:

 

 

Cum aplici un material pe un blat

Ai trei pasi simpli de urmat pentru a face o lucrare de calitate. In primul rand trebuie sa croiesti materialul pe care vrei sa-l utilizezi. Daca folosesti si un burete nou, atunci asezi buretele pe blatul pe care vrei sa-l tapitezi si il tai dupa contur. Apoi asezi buretele pe material, lasi pe margini o marja de cel putin 5 cm (in functie de grosimea buretelui si a blatului poti avea margini mai mari), trasezi conturul cu un creion si apoi il tai cu ajutorul unui foarfec de croitorie.

Pasul urmator este sa asezi buretele peste materialul croit, central si apoi blatul, intorci marginile de material peste blat si incepi sa le fixezi cu capse pe fiecare latura pe mijloc, pentru a avea o asezare corecta. Dupa ce fixezi prima latura, indrepti buretele, netezesti materialul si fixezi latura opusa tot pe mijloc.

Dupa ce ai punctat cu una-doua capse in partea centrala a laturilor, incepi sa fixezi si restul de material dinspre centru spre margini. Pliezi materialul pe colturi, cate doua pliuri pe colt, si le fixezi cu capse.

 

Masuri de siguranta

Este indicat sa porti echipament de protectie mai ales la masinile pneumatice sau electrice, si anume ochelari de protectie, pentru a proteja ochii de aschii, capse sau alte fragmente care sar in aer; protectie pentru urechi, in cazul celor pneumatice, pentru a va proteja de zgomot; protectie pentru cap, pentru a evita accidentarile.

De asemenea, in cazul capsatoarelor cu aer comprimat ai grija la sursa folosita, nu depasi presiunea maxima sau minima recomandata, furtunurile si fitingurile folosite sa fie in stare buna si stranse corespunzator.

Intotdeauna foloseste dimensiunea de capse specificate de masini: tip, dimensiuni, tolerante. Utilizarea unor capse gresite duce la blocarea masinii, taierea sau separarea capsei, pierderea controlului si astfel pot avea loc accidente. Este bine sa verifici masina, inainte de folosire, pentru a vedea ca totul este in regula.

 

Reguli de utilizare

Inainte de utilizare verifica conformitatea capselor cu cerintele aparatului, incarca capsele conform schitei. Asigurate ca aparatele sunt conectate la curent, respectiv la sursa de aer comprimat.

Capsatoare manuale: blocheaza manerul cat nu il utilizezi, pentru a nu apasa accidental. Se utilizeaza foarte simplu prin actionarea manerului cu forta dupa ce ai stabilit pozitia corecta. Incarcarea cu capse se face, de obicei, prin partea inferioara. In caz de blocare, se scoate capsa care nu a functionat.

Capsatoare electrice: dupa ce aparatul este racordat la sursa de curent, se foloseste actionand butonul de declansare. Cand nu il folosesti, nu uita sa aplici sistemul de siguranta, pentru a nu descarca capsele accidental. Capsele se incarca la marea majoritate prin partea inferioara.

Capsatoare pneumatice: asigura-te ca incarcarea capselor este in conformitate cu tipul de operatiune pe care vrei sa il executi. Verifica sa ai la indemana echipamentul de protectie. Sursa de aer comprimat este reglata conform aparatului. Daca masina, se blocheaza deconecteaz-o de la sursa de aer pentru a scoate in siguranta piesa blocata. Incarcarea cu capse poate fi prin partea superioara, inferioara sau laterala conform modelului de masina pe care il ai.

 

 

Intretinere

Pentru a nu uza piesele componente ale masinii, nu o folosi cand este goala. Daca o folosesti zilnic, este bine sa o stergi la finalul lucrului si sa verifici starea de uzura. Nu uda capsatoarele, mai ales cele electrice sau pneumatice.

Pentru lubrifiere foloseste uleiuri speciale in cantitate mica, 2-3 picaturi. Cand o depozitezi pentru perioade mai mari de timp, verifica sa nu fie in spatiu cu umezeala sau temperaturi extreme, care pot provoca condens in interiorul aparatului si pot rugini sau isi pot pierde elasticitatea anumite parti componente.

Pentru cele pneumatice, ai grija sa acoperi orificiul de intrare a aerului. In caz de defectiune a unor parti componente pentru capsatoarele pneumatice sau cele electrice, foloseste doar piese originale si apeleaza la service autorizat pentru a le inlocui. Daca te ocupi singur de procedura, poti deteriora aparatul si pierde garantia acestuia.

 

 

Marci populare:

 

Un capsator pentru tapiterie este foarte util in gospodarie, si pentru a putea face treaba de calitate, repede si bine, trebuie sa alegi un model de la o firma renumita. Pentru a-ti veni in ajutor, iti voi recomanda in continuare cateva brand-uri de unde poti sa alegi, ce ofera un raport calitate-pret avantajos.

Este un brand cunoscut pe piata din Bulgaria de 20 de ani. Produsele lor se bazeaza pe studii asupra cerintelor consumatorilor, sunt in conformitate cu standardele de calitate si au un pret rezonabil si competitiv.

Ofera solutii atat pentru profesionisti, cat si pentru amatori, acoperind o gama variata de ustensile necesare in diverse domenii. Poti achizitiona masini de gaurit, polizoare, ciocane rotopercutoare, surubelnite electrice, scule electrice pentru prelucrarea lemnului, pistoale de vopsit, pompe de apa, generatoare de curent, compresoare, etc. Sunt masini portabile sau pentru bancul de lucru, electrice sau pneumatice. De asemenea, ofera si o gama larga de accesorii pentru ustensilele Raider, dar si pentru alte branduri.

Capsatoarele pentru tapiterie sunt pneumatice, folosesc mai multe tipuri de capse si de cuie (lungime intre 15 – 50 mm), sunt usoare (1,5 kg) si iti asigura fiabilitate si siguranta in utilizare. Pot lucra cu capse, sau cu capse si cuie. Sunt concepute pentru a putea lucra si in zone greu accesibile. Vin ambalate in cutii speciale, utile pentru depozitare si transport.

Poti alege: Raider RD-AS02 – capsator pneumatic, ce lucreaza cu capse si cuie, cu o presiune de lucru de 0,7 MPa; Raider RD-AS01 – capsator pneumatic pentru capse, cu o capacitate a magaziei de 120 capse, presiune de lucru intre 4-7 bar.

 

Este un brand ce ocupa unul din primele locuri la nivel mondial in furnizarea de servicii si tehnologii, avand un numar impresionant de angajati (peste 400.000 in intreaga lume). In Romania, sunt prezenti de peste 25 de ani, avand peste 4.000 de angajati, cu doua fabrici, un centru de dezvoltare si cercetare, plus puncte de desfacere.

Isi desfasoara activitatea in patru mari sectoare, si anume: solutii de mobilitate, bunuri de larg consum, tehnologie industriala si tehnologie pentru constructii si energie. Poti folosi produsele Bosch fie pentru acasa, pentru masina, in industrie si comert, avand garantia calitatii la un pret corect.

Pentru acasa, poti alege un capsator pentru tapiteri cu acumulator, usor de folosit, cu care poti executa diferite lucrari de bricolaj prin curte – cu sisteme de siguranta inovatoare; Fabrica si produse profesionale, alimentate la retea, cu posibilitatea de a impusca cate doua capse odata, cu indicator al nivelului de incarcare al magaziei, cu sisteme de siguranta.

Iti recomandam: PTK 3,6 LI – capsator cu acumulator, cu tehnologie Litiu-Ion, cu capse; PTK 14 EDT – cu alimentare la retea, cu cuie sau capse, cu optiunea de a impusca simultan doua capse.

Cu o experienta de peste 100 de ani, compania japoneza Makita este in prezent lider mondial in productia de scule profesionale, necesare pentru a ingriji parcurile, padurile sau gradinile. Au fabrici in tari importante precum Germania, China, SUA, Marea Britanie, Brazilia, iar din 2007 sunt prezenti si in Romania. Au peste 600 de sisteme brevetate la nivel mondial, fiind preocupati de inovatie si calitate.

Ofera o gama larga de scule electrice profesionale, de masini si ustensile necesare in ingrijirea parcurilor, gradinilor si a padurilor, plus accesorii. Sunt preocupati de protejarea mediului si ofera noi si noi solutii in acest scop.

Masinile de capsat oferite de Makita sunt: pneumatice – pentru capse, cu magazie mare (150 de bucati), ce iti ofera posibilitatea de a regla adancimea de lucru, cu filtru ce nu permite intrarea prafului si a impuritatilor in interiorul masinii, multi-directional; sau cu acumulatori – practice, usor de folosit si de transportat.

Ai mai multe optiuni si iti oferim cateva variante ce sunt cele mai populare, si anume: AT1150A – capsator pneumatic, cu capse, capacitate magazie 140 buc; AT638 – capsator pneumatic; DST 112Z – capsator cu acumulator Li-Ion 18V.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu