Cea mai buna masca de sudura automata

Am modificat articolul ultima data pe: 20.07.24

Modele recomandate in 2024

 

 

3M Speedglas 9100

 

Iata o masca de sudura profesionala, cu filtru automat ce poate fi recomandata in majoritatea proiectelor de sudura si slefuire, indiferent de tipul metodei abordate(MMA, MIG, TIG). Asta se datoreaza filtrului special Speedglas™, ce poate fi blocat la orice nivel de intunecare si reactioneaza cu o viteza de 0.1 ms. Sensibilitatea de detectie a arcului electric poate fi ajustata, in timp ce revenirea la lumina se poate regla in intervalul 40 – 250 ms.

Protectia IR si UV este asigurata, alaturi de cea impotriva scanteilor si a stropilor. Conform certificarii ANSI Z87.1-2010, este asigurata inclusiv protectia la impact, pe langa celelalte caracteristici anterior mentionate. Produsul nu include ferestrele laterale, insa este prevazut cu suspensie pentru cap care sa ofere, pe cat posibil, o purtare ergonomica.

Avand in vedere ca obiectul are 950 g, este o masca destul de grea, aspect ce scade confortul la utilizare, mai ales pentru utilizatorii care poarta accesoriul ore intregi. Bateria CR2032 asigura pana la 2000 de ore de intrebuintare fara a necesita sa fie inlocuita.

 

 

 

 

 

Optrel NeoP550

 

Pe pagina oficiala Optrel aflam de ce modelul acesta se numara printre cele mai apreciate masti de sudura profesionale, din perspectiva inovatiilor in design propuse. In prima fazam frapeaza performantele la redarea fidela a imaginilor prin vizorul de protectie, aspect datorat tehnologiei incorporate, anume True Color View. Aceasta foloseste filtre UV si IR speciale, care permit ca imaginea perceputa sa includa culori, facand astfel vizibile detalii importante.

Pentru ca incorporeaza filtru auto-intunecare cu nivel 9 – 13, produsul poate fi util pentru protectia la MMA, MIG/MAG, TIG, sudura cu micro plasma si debitare cu plasma. Cei 3 senzori garanteaza reactia rapida in momentul aparitiei arcului electric, timpul mentionat de intunecare fiind de 0.1 ms. Dimensiunile vizorului, de 50 x 100 mm, nu fac decat sa asigure amploarea campului vizual.

O alta inovatie pe care o promite producatorul ar fi modul de economisire a energiei bateriei, sistem intitulat Super-Sleep-Mode, care asigura pana la 3000 de ore de fucntionare, pana in momentul in care sursa de energie va trebui inlocuita. Cu numai 495 g, aceasta piesa asigura implicit confortul purtatorului.

 

 

 

 

TBi ArcVisor Plus

 

Sudezi fara griji MIG, WIG, MMA, cu plasma si chiar debitezi sau slefuiesti, daca optezi pentru aceasta piesa cu filtru LCD, ce asigura intunecarea reglabila intre 9 si 13 DIN. Senzorii se adapteaza prompt conditiilor de iluminare si prezentei arcului electric, reactionand intr-un timp de 0.05 ms. Nu trebuie facute alte ajustari in timpul utilizarii, iar pentru revenirea la starea dezactivata se poate regla intervalul de delay(0.3 – 0.9 s).

Nivelul sensibil al senzorilor se poate modifica pe baza unui potentiometru, fiind evitata astfel si activarea filtrului in prezenta luminii externe. Prin vizorul de 98 x 55 mm se pot observa eficient detaliile baii de metal, chiar daca aceste dimensiuni sunt depasite de alte modele din comert.

Piesa este facuta din nylon si plastic dur, protejand implicit de stropi, caldura si scantei. Din moment ce are in jur de 470g, acest accesoriu se poarta relativ usor, iar oboseala se instaleaza astfel mai greu. Garantia nu este una spectaculoasa, fiind valabila numai 12 luni. De mentionat ar mai fi si faptul ca se incadreaza in standardele de siguranta specifice: EN379, EN175, ANSI / ISEA Z87.1.

 

 

 

 

 

Stanley 90371

 

1-masca-de-sudura-stanley-90371-cu-cristale-lichideLa categoria cea mai buna masca de sudura automata Stanley, putem oferi exemplul acestui model, intrucat se si comercializeaza cu un cost pe care il consideram moderat, deci multi si-l vor permite. Protectia asigurata va fi optima in cazul celor trei procedee de sudura intens practicate: MMA, MIG-MAG si TIG.

Integreaza un filtru LCD care se inchide automat in momentul in care arcul electric se va forma, iar ochii utilizatorului vor fi eficient protejati. Imediat ce arcul dispare, opacitatea vizierei scade, iar sudorul poate precepe normal detaliile piesei la care lucreaza.

Un buton situat in lateral asigura reglajul de intensitate a filtrului, permitand valori intre 9 si 11 DIN. Ca utilitate, va fi potrivita pentru profesionisti, care sunt in mai mare masura sa folsoeasca toate metodele de lucru mentionate. Incarcarea cu energie se face pe baza unor baterii solare, foarte utile in acest context.

 

 

 

 

 

Telwin Tribe 802837

 

2-masca-de-sudura-telwin-802837-tribe-cu-cristale-lichideAcest model oferit de Telwin este o masca de sudura automata heliomata, care ofera protectie eficienta in timpul desfasurarii procesului de sudare, indiferent ca se lucreaza MMA, TIG sau MIG-MAG. Asigura o protectie eficienta inpotriva radiatiilor infrarosii si UV, iar pe baza cristalelor lichide integrate in vizor, isi modifica opacitatea in functie de prezenta, absenta si intensitatea arcului electric.

Comportamentul filtrului pate fi reglat cu ajutorul unei functii simple, cu buton, iar opacitatea maxima asigurata este de 11 DIN. Piesa e alimentata pe baza de celule solare, asa ca nu e nevoie sa astepti sa isi refaca resursele energetice sau sa trebuiasca sa procuri acumulatori in acest scop.

Astfel, iti ofera protectie in orice moment, cantareste 900g, are 33 x 23 x 22.5cm ca dimensiuni, iar designul ergonomic promite o purtare fara probleme, asigurand confort utilizatorului. In plus, aceasta e o masca de sudura automata ieftina si buna.

 

 

 

 

 

Evotools Masca filtru optoelectric

 

3-masca-de-sudura-cu-filtru-optoelectronic-evotools-professionalProdusul marca EvoTools din acest exemplu a fost proiectat pentru utilizare profesionala. Functioneaza cu un filtru realizat din cristale lichide, deci automat, de tip LCD, a carui nivel de opacitate se adapteaza in functie de aparitia si disparitia arcului electric cu care se sudeaza.

Nivelul de sensibilitate se poate stabili in intervalul DIN9 – DIN14, o plaja de reglaj mare, care ofera posibilitati avansate de protectie. Se foloseste in procedee ca TIG, MIG-MAG si, bineinteles, MMA, ceea ce indica o libertate mare la utilizare. Masca va garanta un camp larg de vizibilitate, cu dimensiuni de 92x42mm.

E facuta din nylon cu rezistenta mare la temperaturi, ceea ce determina o greutate de numai 460g, fiind usoara la purtare si cu adevarat confortabila. Nu necesita acumulatori, intrucat incorporeaza baterii solare care se incarca usor in timp ce utilizatorul lucreaza. Masca e insotita de o garantie de 24 de luni.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune masti de sudura automate

 

Ghidul cumparatorului

Ca sa se protejeze eficient in timp ce lucreaza, mesterii sudori vor cauta sa descopere cat mai grabnic unde gasesc masca de sudura automata la un pret bun. Avantajul unui model automat este ca cristalele lichide din geamul de protectie reactioneaza in timp real, in functie de intensitatea arcului electric generat, fara ca operatorul sa-si ridice sau coboare viziera, ori de cate ori se opreste din lucru. Daca vrei sa stii ce sa cumperi si sa investesti inteligent, iata ce sfaturi iti putem oferi:

Te incurajam sa alegi intotdeauna un model recomandat pentru tipul de sudura abordat. De pilda, poti practica sudura MMA sau MIG-MAG, iar majoritatea modelelor din comert sunt facute sa poata proteja eficient in circumstantele respective. Daca piesa vizata specifica si protectie pentru sudura TIG, cu atat mai bine. Nu orice masca te protejeaza la sudura cu flacara oxiacetilenica, deci analizeaza cu atentie instructiunile si vezi daca se preteaza in circumstantele respective.

Ca indice de opacitate vei primi fie o cifra DIN(filtrul), fie valoarea in amperi minima pe careo poate avea arcul electric. De regula, valorile de 3-13 sunt extremele la filtru. Un produs de calitate iti permite sa reglezi opacitatea ecranului intre 8 – 11(asigurand protectie la peste 160A). Sugeram sa alegi masti nu foarte grele si modele care au un buton lateral ce se regleaza usor, Ca sursa de alimentare, e de preferat sa optezi pentru baterii solare, care te scutesc de multe batai de cap. Producatorul este important partial, mai cu seama daca stii ca sunt firme pe care te poti baza. Daca e sa oferim un sfat, poti cumpara o masca de sudura automata Esab, Moller, Telwin etc. Daca beneficiezi si de garantie de conformitate, cu atat mai castigat esti.

Suficiente pareri despre cele mai bune masti de sudura automate arata ca pe Internet pot fi identificate cele mai interesante oferte de pret. Iata ce am selectat noi:

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu