Cea mai buna masca de sudura cu cristale lichide

Am modificat articolul ultima data pe: 28.05.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Stanley 90371

 

1-stanley-90371Masca de sudura Stanley 90371 cu cristale lichide este unul dintre cele mai bine vandute produse din categoria sa. Pe langa numarul mare de review-uri pozitive primite, modelul este de apreciat pentru posibilitatile extinse de utilizare. Se va folosi in sudura MMA, TIG si MIG-MAG, oferind posibilitati de ajustare a filtrului activ intre valori DIN9-DIN11.

Nu mai ai manile ocupate si nu e necesar sa-ti scoti masca in timpul pauzelor de lucru, pentru a vedea la fel de bine cu si fara vizor. Dispozitivul e recomandat pentru profesionisti, oferind protectie la radiatii produse de arc electric cu intensitate ce poate depasi 160-180A.

Butonul de reglaj din lateral se poate roti usor, chiar si cand operatorul poarta manusi. Din moment ce produsul se alimenteaza pe baza unor baterii solare, nu este nevoie de timpi de reincarcare, putand fi un candidat excelent la titlul de cea mai buna masca de sudura cu cristale lichide.

 

 

 

 

 

ProWeld YLM 014

 

2-proweld-ylm-014ProWeld iti propune un dispozitiv de protectie eficient si confectionat din materiale rezistente la radiatii UV si temperaturi destul de inalte. Vizorul include filtru anti-UV si IR su inchidere automata, pe baza tehnologiei ADF 600, deci nu mai este nevoie sa ridici si sa cobori geamul pentru a beneficia de vizibilitate excelenta oricand.

Sunt disponibile doua reglaje principale. Primul iti permite sa stabilesti opacitatea maxima de inchidere, pana la valori ridicate, DIN11. Al doilea buton iti permite sa gestionezi delay-ul necesar pana la intunecarea totala a ecranului. Aceasta setare va fi utila profesionistilor, care pot lucra cu arc electric de intensitati diferite, in functie de material si de posibilitatile aparatului de sudura.

Piesa este foarte usoara, fiind confectionata din plastic, facut sa reziste la temperaturi de -5/+55˚C. Celulele fotovoltaice integrate asigura mereu energie pentru functionarea displayului, ca sursa de alimentare.

 

 

 

 

 

Telwin Tribe 802837

 

3-telwin-tribe-802837Cand planul e sa cumperi o masca de sudura cu cristale lichide Telwin, poti sa-ti opresti atentia asupra acestui dispozitiv proiectat pentru sudura MMA, MIG/MAG si TIG.

Protectia pe care o va garanta va fi impotriva radiatiilor infrarosii si a razelor UV, oferind un grad maxim de siguranta DIN11. Filtrul automat asigura intunecarea si luminarea ecranului viziera, iar operatorul are mereu mainile libere, fara sa trebuiasca sa-si mai scoata masca in pauzele de lucru.

Modelul are un design modern si ergonomic, include buton pentru ajustarea intensitatii filtrului in lateral, iar vizorul mare asigura o vizibilitate optima a pieselor prelucrate. Ca pret, e clar o masca de sudura cu cristale lichide ieftina si buna, iar faptul ca incorporeaza baterii solare pentru alimentare te va convinge de performantele tehnologiei de top folosite. Acest produs se poarta destul de usor, cantarind circa 900g.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune masti de sudura cu cristale lichide

 

Ghidul cumparatorului

Pentru orice sudor profesionist, achizitionarea unei masti de sudura de calitate este esentiala, intrucat va asigura protectia ochilor impotriva radiatiilor nocive aparute in procesul de lucru. Din moment ce modelele LCD au un geam ce reactioneaza in timp real la intensitatea luminoasa, fara sa mai fie nevoie sa ridici si sa cobori viziera cand lucrezi, le consideram printre cele mai performante. Pentru potentialii utilizatori care au in plan sa se informeze unde gasesc masca de sudura cu cristale lichide la un pret bun, iata si un set de sfaturi:

Stii din start ca lentila trebuie sa includa filtru ADF(cu intunecare automata), ce va reactiona in momentul in care se formeaza arcul electric. Totusi, in functie de tipul de sudura abordat si in raport cu opacitatea vizorului, trebuie sa te orientezi catre un dispozitiv compatibil. Sunt masti special concepute pentru MMA si MIG-MAG, acestea fiind cele mai populare. In eventualitatea in care abordezi sudura cu mediu protector gazos, masca ta va trebui sa permita vizibilitate optima si pentru TIG.

Ca sa ai un coeficient clar al opacitatii, verifica indicele DIN. Cele mai mici valori vor fi de DIN3, si corespund vizorului cand arcul electric nu este format, iar operatorul poate vedea detaliile piesei la care lucreaza. Dupa aparita radiatiilor, lentila se va inchide automat pana la valori de DIN8, DIN9 si chiar DIN10. O piesa cu reglaj pentru opacitatea maxima de inchidere este mai indicata. Acest tip de echipament va avea un buton lateral, prin a carui rotire stabilesti treapta maxima de intunecare, inainte sa incepi lucrul.

Sfatul nostru e sa optezi neaparat pentru modele alimentate cu baterii solare, caci astfel esti scutit de dificultati cand vine vorba de rezerva de energie. Multe pareri despre cele mai bune masti de sudura cu cristale lichide te vor indemna sa analizezi dimensiunile vizorului(sa fie cat mai mare) si greutatea mastii, indicata la maxim 1Kg, ca sa nu fie obositoare.

Iata ce modele am ales ca exemple din comertul online:

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu