Cea mai buna masina de taiat gresie si faianta cu apa

Am modificat articolul ultima data pe: 19.05.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Norton Clipper TR 201 E

 

2-norton-clipper-tr-201-eCei interesati de o masina de taiat gresia si faianta cu apa ieftina si buna, nu vor fi dezamagiti de acest produs. Facand partea din categoria dispozitivelor profesionale, permite sectionarea gresiei, faiantei, marmurei si a granitului, lungimea maxima de taiere acceptata fiind de 650 de mm.

Capacitatea de barare este de la 0 la 45 °, cu o adancime de taiare la 90° pentru placile de 35 de mm, respectiv la 45° pentru materialele de lucru de 25 mm. Vorbim, deci, de o buna precizie a discului diamantat inclus si de posibilitatea reducerii procesului de munca, multumita vitezei de rotatie de 3000 rpm.

Proiectat cu o pompa de apa pentru sectionarea umeda a materialelor, taiarea va fi una curata si precisa, mai ales are si un sistem de evacuare a apei din rezervor. Atat stabilitatea in timpul lucrului, cat si usurinta cu care poate fi transportat se datoreaza picioarelor de sustinere cu balamale.

 

 

 

 

 

Matrix SSCM 1200-920

 

3-matrix-sscm-1200-920O masina de taiat gresia si faianta cu apa buna este si aceasta. Poate fi folosita si pentru sectionarea placilor de granit sau marmura cu o lungime de 920 mm, fapt care garanteaza lucrarea eficienta cu aproape orice produs disponibil pe piata.

In cazul in care vrei sa efectuezi barari pe diagonala, poti utiliza limitatorul unghiular de 45° (max 30 mm ), iar in cazul decuparii la 90°, adancimea maxima este de 35 de mm. Diametrul panzei de lucru este de 200 x 25,4 mm, taietorul inscriindu-se in categoria sculelor de tip hobby.

Este dotat cu pompa de apa, pentru racirea materialului de lucru, asa ca nu vei fi nevoit sa inhalezi praf si nici sa strangi foarte mult dupa tine. Este prevazut cu un maner soft grip, pentru o manevrare usoara, iar stabilitatea bazei de ghidaj se datoreaza picioarelor prevazute cu capete de cauciuc anti-aderente, care reduc riscul compromiterii placilor de faianta sau gresie. Pretul e bun.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune masini de taiat gresie si faianta cu apa

 

Ghidul cumparatorului

Masinile de taiat gresie si faianta cu apa sunt modele motorizate, recomandate mai mult uzului comercial, adica sunt intrebuintate in firmele de constructii sau atelierele specializate, dar pot fi folosite si acasa, daca dispui de un garaj.

Avantajul major al acestora consta in pompa de lichid de care dispun, deoarece aceasta garanteaza ca taierea placilor de material, fie ele mici sau mari, se va realiza fara praf, ceea ce inseamna mai putina mizerie si un mediu de lucru sanatos. Principalele caracteristici pe baza carora se poate alege un aparat bun sunt mentionate mai jos.

Baza de ghidaj este primul lucru de care depinde calitatea taierii. Altfel spus, trebuie sa te asiguri ca suprafata acesteia este una stabila, in asa fel incat sa poti taia placile de gresie sau de faianta fara sa se miste si sa-ti fuga de sub maini. In caz contrar, vei fi nevoit sa iei munca de la capat si risti sa spargi bucatile de material. Pe scurt, atunci cand cumperi un taietor, verifica suprafata maxima de sectionare si numarul ghidajelor de care dispune.

Vei auzi, de asemenea, multe pareri despre cele mai bune masini de taiat gresia si faianta cu apa care iti vor spune ca dimensiunile placilor de taiat sunt la fel de importante precum baza de ghidaj. Majoritatea dispozitivelor asigura o lungime de sectionare standard, deci trebuie sa stii foarte bine ce forma doresti sa aiba piesele de gresie sau faianta pe care le vei folosi la proiectul tau, pentru a alege un produs care sa permita atat pozitionarea pieselor mari, cat si a celor mici.

O placa de material de tip conventional masoara intre 20 x 30 cm, pe cand valorile celei de gresie pot varia: 30 x 30 cm (normal), 40 x 40 cm si chiar 50 x 50 cm.

Si pentru ca atunci cand te intrebi unde gasesc masina de taiat gresie si faianta cu apa la un pret bun ceilalti utilizatori, cu siguranta iti doresti sa dai peste un produs de calitate, alege intotdeauna un model echipat cu doua rigle de ghidaj: vei putea sectiona materialele consumabile atat pe diagonala, cat si-n unghi, deci formele obtinute vor fi mai putin plictisitoare si vor oferi casei tale un aer modern.

In inchiere, iti spunem ca decizia cea mai inteleapta consta in comandarea produsului preferat direct de pe Internet, deoarece ai ocazia de a profita de promotii si garantii extinse.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu