Cea mai buna presa hidraulica

Am modificat articolul ultima data pe: 21.06.24

 

Prese hidraulice – Opinii si Recenzii in 2024

 

Ai nevoie de o presa hidraulica pentru garaj sau pentru atelierul tau de tinichigerie? Bazate pe un sistem simplu si eficient de transmitere a presiunii, aceste dispozitive pot fi uneori surprinzator de complexe, mai ales pentru cei mai putin familiarizati cu domeniul. Foloseste acest ghid pentru a afla mai multe despre criteriile de alegere, sau, daca stii deja ce cauti, evalueaza direct cateva modele dintre cele mai apreciate. Fervi P001/75 este o optiune cu capacitate de 75 tone, cu actionare manuala si prin pedala pneumatica, potrivita pentru operatiuni de amploare medie. Iti recomandam ca alternativa Geko G02091, daca ai nevoie mai curand de o versiune cu capacitate mai mica, de doar 12T, dimensiuni reduse si actionare manuala.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Fervi P001/75
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o presa cu actionare hidraulica, de capacitate medie, conceputa pentru utilizare in ateliere de service auto si lacatuserii, cu manometru incorporat si doua modalitati de operare. O poti utiliza ca versiune manuala, cu activare de la maneta, sau apeland la pedala cu sistem pneumatic, atasata presei.

Spre deosebire de modelele cu pompa electrica, asigura o viteza mai redusa de lucru, fiind mai putin recomandata pentru situatiile in care timpul este un factor important.

Model performant si eficient, potrivit pentru ateliere mici si medii, cu traversa mobila si doua optiuni de actionare a sistemului hidraulic.

A 2-A OPTIUNE!

Geko G02091
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Face parte din categoria optiunilor cu capacitate de 12 tone, concepute pentru proiecte care se incadreaza in aceasta limita de forta necesara. Are dimensiuni reduse, care o fac usor de integrat in ateliere mici, se actioneaza manual, la maneta, si include masa de lucru cu 8 trepte de inaltime, pentru reglare facila dupa cerintele materialului.

Capacitatea redusa si operarea manuala o recomanda mai putin pentru situatiile care implica utilizare intensiva si forta ridicata de presare.

Varianta optima pentru cei care doresc sa poata face singuri reparatii auto, in propriul garaj, si pentru ateliere de tip service.

A 3-a Optiune!

ALP Extractor hidraulic pentru rulmenti
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Model de presa cu sistem hidraulic de transmitere a presiunii, conceput special pentru extragerea rapida si eficienta a rulmentilor. Poate fi utilizat cu toate cele trei brate, sau actionand doar doua dintre ele, pune la dispozitie o putere de 5 tone si permite modificarea pozitiei de prindere, pe doua trepte, pentru adaptarea facila la dimensiunile pieselor.

Este o versiune cu capacitate medie, potrivita mai curand pentru uz personal si in punctele de service pentru masini mici, decat pentru uz industrial.

Extractor de rulmenti, cu functionare hidraulica si actionare manuala, prin maneta, pentru domeniul auto si atelierele de piese electronice.

 

 

Pareri despre cele mai bune prese hidraulice

Ai nevoie de o presa hidraulica la pret bun pentru atelierul tau si nu te-ai oprit inca la un model potrivit? Arunca o privire si asupra exemplelor tehnice de mai jos, selectate pe baza aprecierilor primite din partea clientilor care le-au testat deja performantele.

 

 

Presa hidraulica profesionala:

 

Fervi P001/75

 

Pentru cei care au nevoie de o presa hidraulica profesionala, cu capacitate de 75tone, recomandam ca optiune modelul Fervi P001/75, construita din otel rezistent si prevazuta cu piston mobil. Este actionata atat clasic, folosind maneta inserata in partea superioara a dispozitivului, cat si pneumatic, de la pedala.

La capitolul suprafata de lucru, iti pune la dispozitie o deschidere de 800mm, cu adancime de 279mm, masa situandu-se la inaltimea de 850mm de podea. Daca te intereseaza mai exact cat loc ocupa in total, impreuna cu restul elementelor structurale, iti putem spune ca e bine sa ai la dispozitie pentru amplasare, un spatiu de minim 1450 x 800mm, si ca pe verticala, echipamentul ajunge pana la aproape 2m inaltime.

Atinge o presiune maxima de 8.5bar si este prevazuta cu cilindru hidraulic cu diametru de 788mm si cursa de 250mm. Are manometru incorporat, pentru vizualizarea permanenta a presiunii din sistem si permite reglajul traversei, fiind recomandata pentru lacatuserii, ateliere tehnice si service auto.

 

 

Geko G02089 

 

Pentru ca multe voci spun ca cele mai potrivite prese hidraulice pentru cei care lucreaza in ateliere ajung sa fie cele de 50 de tone, care acopera cam tot ce inseamna necesar de capacitate, iti recomandam aceasta versiune de la Geko. O poti folosi pentru toate operatiile standard, incepand de la indreptare si indoire si pana la stantare, extrudare, zimtuire, brosare etc.

Include cilindru cu o singura actiune, gestionat prin intermediul pompei cu doua trepte, arcuri duble care asigura revenirea lenta a pistonului si manometru. Este un model clasic, de tip H, cu masa de lucru reglabila pe inaltime, pe 7 pozitii, operata prin troliu.

Structura este confectionata din otel rezistent, acoperit cu strat exterior de vopsea, cu rol de protectie impotriva coroziunii. Pompa si masa se pot detasa, pentru transport facil si amplasare eficienta. Face parte din categoria modelelor manuale, cu operare la maneta, si este livrata impreuna cu doua placute de presare.

 

 

Big Red Jack’s  TY50001

 

Dotata cu masurator de presiune pozitionat confortabil, la nivelul ochiului, si doua metode de actionare a pistonului, prin pompa hidraulica si respectiv, conectare la aer, acest model de presa se incadreaza in randul celor pentru utilizare universala. Poate fi asadar folosita pentru indoire si indreptare, expulzare, bucse sau rulmenti, asamblare de piese etc.

Pistonul este prevazut cu arc si sistem de returnare la maneta, operarea este manuala, iar capacitatea oferita este de 50T, potrivita pentru cele mai multe dintre ateliere mici si mijlocii. Cursa pistonului este de pana la 890mm, iar presiunea maxima de lucru de 8bar.

Presa este confectionata din otel rezistent, acoperit cu vopsea care are atat rolul de a oferi rezistenta la coroziune, cat si de a permite indepartarea rapida a petelor de ulei, grasime si murdarie. Cuplarea la aer se face prin conector de 1/4inch, presiunea necesara fiind de 7.5 pana la 10bar. Se potriveste foarte bine necesarului de lucru din atelierele de service auto.

 

 

Presa hidraulica manuala:

 

Geko G02091

 

Pentru cei care se pot descurca usor cu o versiune cu capacitate de 12T, propunem ca solutie de incredere aceasta presa hidraulica manuala, de la Geko. Iti putem spune inca de la inceput ca este usor de instalat, desi manualul se dovedeste putin lapidar in ceea ce priveste detaliile de montaj, structura fiind simpla si intuitiva.

Este o varianta cu format clasic, in H, si poate fi utilizata pentru toate operatiunile standard de indoire, indreptare, comprimare, presare etc. fiind prevazuta cu masa de lucru reglabila pe inaltime, cu 8 pozitii. Masa are latimea de 420mm, iar cursa pistonului este de aproximativ 145mm. Pentru amplasare este indicat sa iei in considerare dimensiunile totale de 500 x 500 x 1310mm. Dupa cum vezi este vorba despre un design compact si un produs usor de integrat si in atelierele mici.

Otelul utilizat pentru confectionare structurii ii ofera rezistenta si durabilitate, iar pentru utilizare facila, primesti in pachetul de livrare, impreuna cu produsul, si doua placi pentru presare.

 

 

Martin Velo Sport 6T DS-CN-203

 

Cu dimensiuni de 50 x 40 x 92cm, aceasta versiune de presa hidraulica manuala poate fi incadrata cu usurinta chiar si in atelierele limitate ca spatiu, reprezentand un instrument eficient si durabil, esential pentru realizarea rapida si cu efort redus a tuturor operatiunilor ce presupun presarea.

Este un model cu capacitate de 6tone, conceput deci pentru prelucrari usoare, si ofera o latime de lucru de aproximativ 32cm, cu suporti lati care asigura o stabilitate foarte buna, cu conditia amplasarii pe o suprafata plana, fara diferente de nivel. Inaltimea mesei este reglabila, astfel incat sa te poti adapta usor la volumul materialului utilizat.

Capacitatea redusa de lucru o recomanda in special pentru uz rezidential, in cazul persoanelor care sunt obisnuite sa faca propriile reparatii la utilajele din gospodarie, si pentru micile ateliere. Greutatea de doar 26kg face ca acest produs sa fie usor de transportat, manipulat si instalat.

 

 

Presa de rulmenti, hidraulica:

 

ALP Extractor hidraulic pentru rulmenti 

 

Daca ai nevoie de o unealta simpla, puternica si eficienta pentru extragerea rapida a rulmentilor, iti propunem aceasta versiune cu trei gheare de la ALP.  Este, bineinteles, o optiune manuala, cu actionare de la maneta, insa usor si confortabil de folosit, atat in versiunea cu doua brate, cat si in cea cu trei, dupa necesitati.

Pune la dispozitie doua pozitii de fixare a ghearelor, care permit modificarea unghiului de abordare si te ajuta sa te adaptezi la profilul pieselor cu care lucrezi, oferind precizie buna, pentru sarcini rezolvate in timp cat mai scurt. Intervalul de lungime in care trebuie sa se incadreze pisele pentru a putea utiliza dispozitivul este cel cuprins intre 50 si 200mm.

Acest tip de presa pentru rulmenti, hidraulica este un instrument esential pentru dotarea profesionala a punctelor de service auto si a atelierelor tehnice, facilitand semnificativ extragerea rulmentilor si imbunatatind productivitatea zilnica. Poate completa insa la fel de bine si dulapul cu scule din garajul personal, mai ales daca iti face placere sa lucrezi din cand in cand la masina sau motocicleta.

 

 

Presa hidraulica 20t:

 

Geko G02082

 

Prevazuta cu manometru integrat, pozitionat in partea superioara, pentru a fi usor de observat in timpul lucruliui, aceasta versiune de presa hidraulica de 20T, combina eficient o capacitate suficienta pentru atelierele mici, cu functii suplimentare menite sa faciliteze folosirea.

Astfel, pompa hidraulica este actionata manual, prin maneta, insa este o varianta gandita in doua trepte pentru control mai bun asupra presiunii transmise. Suprafata de lucru poate fi adusa usor la inaltimea necesara, datorita sistemului constructiv care permite adaptarea pozitiei verticale pe 7 niveluri, astfel incat materialul sa beneficieze de cea mai buna amplasare.

Pistonul are un diametru de 47mm, iar cursa cilindrului este de 150mm, intervalul de lucru fiind de 0 pana la 1030mm. Are o greutate de 82kg, si format clasic, in H, cu suporti care asigura stabilitate buna pe sol. Poate fi utilizata pentru cele mai frecvente operatiuni care implica forta de presare, de la indoire si indreptare, si pana la comprimare si stantare.

 

 

Presa hidraulica tinichigerie:

 

Stels USG – 51354 

 

Numarandu-se printre dotarile esentiale ale oricarui service auto, folosita pentru indreptarea caroseriilor indoite si intr-o varietate de operatiuni specifice, presa hidraulica de tinichigerie se deosebeste de cele clasice prin format si dimensiune. In cazul Stels USG – 51354 vorbim despre un set de 16 piese, format din pompa hidraulica, cilindru pentru presare, cabluri si duze, depozitate ordonat intr-o carcasa din plastic, tip servieta, ideala atat pentru pastrarea elementelor, cat si pentru transportul lor facil.

Poate exercita un efort maxim de 4T, integrand un volum de lichid de 0.28litri si atingand o presiune maxima de pana la 64mPa. Setul include 7 duze interschimbabile, care permit adaptarea la situatia de lucru, intreg pachetul atingand o greutate de 18kg.

Cutia utilizata pentru depozitarea elementelor are dimensiunile de 19 x 62 x 35cm, fiind usor de depozitat in atelier si facil de transportat cu masina, daca este cazul. Este un instrument care se monteaza rapid si poate fi utilizat cu usurinta, chiar si de cei cu mai putina experienta in domeniu.

 

 

Presa hidraulica 30t:

Geko G02088

 

Din clasa modelelor cu operare manuala, la maneta, am inclus in lista noastra de propuneri aceasta presa hidraulica 30T, potrivita pentru ateliere de dimensiuni mici si mijlocii, care se pot descurca eficient cu aceasta capacitate, fara a suprasolicita dispozitivul.

Include cilindru cu o singura actiune si diametru de 160mm, sistemul de integrare al acestuia permitand pistonului sa fie deplasat stanga – dreapta. Structura este clasica, cu format de tip H, confectionata din otel durabil, cu suprafata acoperita de vopsea cu rol de protectie impotriva coroziunii.

Masa de lucru poate fi ajustata pe inaltime, pe 8 niveluri, pentru a se ajunge la pozitionarea optima a materialului. Este livrata impreuna cu placi de presare cu dimensiunile de 19 x 10 x 2.5cm si maneta de activare a pompei in doua trepte. Cantareste 82kg si este prevazuta cu manometru pozitionat in partea superioara a cadrului, pentru urmarire facila in timpul utilizarii presei.

 

 

Ghid de cumparare

 

Presele hidraulice sunt utilaje folosire in principal in domeniul auto si al confectiilor metalice, care utilizeaza lichidul ca mediu de transmitere a presiunii catre un cilindru care realizeaza actiunea dorita pe un material dat. Indiferent daca alegi sa cumperi un model second hand sau nou, este important sa stii care sunt caracteristicile care iti spun daca este potrivit sau nu pentru domeniul tau de activitate.

Rolul acestui ghid acela de a te ajuta sa identifici cea mai buna presa hidraulica din punctul de vedere al tonajului, vitezei de lucru, tipului de actionare, dimensiunilor si altor elemente tehnice relevante.

 

 

Tonajul: Numeroase pareri despre cele mai bune prese hidraulice spun ca tonajul necesar pentru un proiect este acelasi ca pentru o alternativa mecanica. Tot de la cei cu experienta in domeniu iti putem transmite ca, de regula, este bine sa achizitionezi o versiune care ofera un tonaj de pana la de 2 ori mai mare decat cel necesar. 

Aceasta masura de prevedere asigura o durata mai lunga de functionare la nivel optim si previne suprasolicitarea. Pentru garaje si ateliere de mici dimensiuni, cele mai populare sunt versiunile de 6 pana la 20 de tone, modelele mai mari (30tone, 50tone, 75tone etc.) intrand deja in zona de utilaj semi-profesional si profesional, care inseamna si un spatiu mai mare necesar pentru amplasare, plus costuri semnificativ mai ridicate.

 

Tipul de material: In functie de tipul de material pentru care sunt concepute, modelele de prese hidraulice, la preturi bune, disponibile pe Internet pot fi pentru prelucrari de metale si respectiv, nemetale. Cele pentru metale se impart in versiuni pentru deformare volumetrica (forjare libera sau in matrita, extrudare, perforare etc.), pentru table sau benzi (taiere, indoire/indreptare, ambutisare, stantare) si pentru deseuri, pulberi si aschii (presare pentru sinterizare si brichetare reziduuri).

Variantele pentru produse nemetalice sunt destinate folosirii cu materiale de constructii, ceramice, din plastic, cauciuc etc. Vei gasi insa adesea si versiuni universale, care acopera cea mai mare parte din operatiunile pe care ai putea avea nevoie sa le realizezi.

 

Manuala sau automata: Daca lucrezi frecvent si ai nevoie de o viteza mai mare de procesare a materialelor, iti recomandam sa te orientezi catre o varianta automata, actionata de regula de catre o pompa motor electric. Se misca mai repede si mai usor decat o alternativa manuala, care iti poate fi insa foarte utila in proiecte ocazionale, pe langa casa sau intr-un mic garaj ori atelier de tinichigerie.

Si la categoria manual vei intalni doua optiuni: hidraulica si hidraulic-pneumatica. Cea dintai este actionata doar prin intermediul unei manete conectate la pompa care pune in miscare lichidul, in timp ce in al doilea grup vei avea la dispozitie si o pedala de picior.

 

Format: Iti recomandam sa optezi pentru o presa hidraulica, la un pret bun, cu patru coloane, daca este important sa poti obtine o presiune uniforma, egal distribuita pe suprafata de lucru. Aceste versiuni sunt adaptabile, usor de intretinut, setat si folosit.

Variantele cu o singura coloana mai sunt denumite si prese hidraulice cu cadru in C. Includ un singur brat in forma de C, oferind precizie ridicata, rigiditate sporita si ghidare facila, fiind populare in industria constructoare de automobile, in productia de electronice si electrocasnice si in realizarea de aparate medicale. Sunt utilizate pentru formarea de foi metalice si din plastic, indoire, stantare etc. Pentru ca au o amprenta pe sol mai redusa ca dimensiune, sunt recomandate pentru spatiile de lucru mici si mijlocii.

Modelele orizontale sunt considerate variante multi-purpose, fiind usor de asamblat, dezasamblat, indreptat si adaptat la cerintele proiectului. Printre utilizarile cele mai populare ale acestor versiuni se numara indreptarea si conturarea de sine, indreptarea de placi, gaurirea, cresterea rezistentei structurale etc. Pot fi utilizate cu o varietate de accesorii si au de cele mai multe ori corpul confectionat din fonta, care ofera o durata lunga de viata.

Mai poti alege si o varianta de presa hidraulica, ieftina si buna, cu doi stalpi, fie cu functionare pe ulei, fie cu apa, cele din urma fiind cel mai adesea selectate pentru proiecte care implica forjare si stantare. Sunt durabile si usor de gestionat si operat.

 

 

Mod de functionare: Pentru obiectele ale caror dimensiuni sunt prea mari pentru modelul standard de tip H, cele mai bune prese hidraulice sunt cele cu masa mobila, care permit iesirea automata a suprafetei de sustinere dintre piloni, pentru incarcarea facila a materialelor de prelucrat.

Variantele cu cadru mobil sunt utile atunci cand se lucreaza cu materiale de lungimi mari, diminuand necesitatea de a muta obiectul pe masa de lucru si aducand cilindrul catre zonele care necesita aplicarea de presiune.

De asemenea, potialege intre prese cu cilindri unidirectionali sau bidirectionali. In primul caz, singura miscare condusa de pompa hidraulica este cea de coborare a cilindrului, ridicarea fiind realizata de un sistem cu arc. O versiune bidirectionala sau cu actiune dubla permite si controlul presiunii de ridicare sau tragere a pistonului, a carui miscare de revenire este de data aceasta controlata tot de pompa, prin intermediul unui al doilea port de circulare a lichidului.

 

 

Intrebari frecvente

 

Mai este buna o presa hidraulica second hand? Merita sa investesc in ea?

Daca esti interesat de piese hidraulice ieftine si bune, te poti desigur orienta si catre piata modelor second hand. Este bine insa sa poti evalua direct produsul, inainte de achizitie, pentru ca starea sa depinde de cat de bine a fost folosita si intretinuta, si daca a fost sau nu suprasolicitata. Cel mai usor cedeaza garniturile, si cel mai important aspect pentru siguranta ta este sa cauti un model cu franele in stare perfecta de functionare, pentru ca aceste element produce cele mai multe accidente.

 

 

Cat costa o presa hidraulica Yato?

Pretul acestor produse difera in functie de capacitatea oferita si brandul sunt care sunt produse. De exemplu, poti achizitiona o varianta de 12T la un pret de 600 pana la 800lei, in functie de distribuitor, sau o optiune de 30T la costuri cuprinse intre 1400 si 1600lei.

 

Ce aplicatii are o presa hidraulica?

Acest produs are o varietate de aplicatii, dintre care pe unele le-ai putea ghici cu greu. Se foloseste de exemplu pentru: compactarea machiajului sub forma de pudra,  stantarea de placi metalice, productia de componente de electrocasnice (frigidere, masini de spalat, cuptoare cu microunde, termostate etc.), pentru a da forma unor produse din material ceramic, in obtinerea unor componente de autoturisme si aeronave. Principalele operatiuni realizate sunt cele de comprimare, indoire, stantare, modelare.

 

 

 

Presa hidraulica – functionare

 

Ai nevoie de o presa pentru stantare, indoire, turnare prin proces de comprimare si alte procese similare? Specialistii iti vor recomanda o varianta hidraulica daca doresti sa ai mai mult control asupra parametrilor de lucru (presiune exercitata, distanta de deplasare etc.). Daca nu stii exact cum functioneaza, iata in cateva cuvinte principiile fizice care stau la baza eficientei sale.

 

 

Legea lui Pascal

Daca torni un lichid in doua vase comunicante, de diametru diferit, si aplici o forta de apasare pe suprafata lichidului dintr-un vas, cu un element etans, aceasta forta se va transmite in tot volumul, pana la suprafata celuilalt recipient. Lasand la o parte detaliile care iti spun cat anume din forta se transmite, acesta este principiul esential, descris de legea lui Pascal, pe baza caruia functioneaza presa hidraulica.

 

Presa hidraulica si elementele componente

O astfel de presa este formata in general dintr-un rezervor de lichid, o pompa care asigura circulatia acestuia si un motor electric care pune sistemul in miscare sau o maneta cu actionare manuala. La capatul liniei se afla un cilindru hidraulic integrat fix intr-un lacas care se poate umple treptat cu lichid, sub actiunea pompei. Dincolo de elementele mobile, presa mai include coloane de sustinere si baza pe care se aseaza materialele prelucrate.

 

Cum functioneaza

Sub actiunea motorului electric sau a actionarii manuale a manetei, pompa transmite lichidul din rezervor in sistem, prin intermediul unui set de valve care determina directia de circulare. In timp ce lichidul se aduna in lacasul cilindrului hidraulic, in interior se acumuleaza o forta care devine la un moment dat suficient de puternica pentru a impinge pistonul in jos si creste pe masura ce lichidul continua sa circule, imprimand forta de apasare necesara procesului de prelucrare avut in vedere.

Un barometru urmareste nivelul presiunii din sistem, pentru a preveni supraincarcarea si o valva de siguranta se activeaza daca presiunea trece peste nivelul considerat sigur si conduce lichidul direct inapoi in rezervor fara a-l mai include in sistem.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu