Cel mai bun aparat de sudura cu argon

Am modificat articolul ultima data pe: 21.06.24

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Tehnoweld TEHNOWELDMIG-185T

 

1.Tehnoweld TEHNOWELDMIG-185T

Cei care vor sa aleaga cel mai bun aparat de sudura cu Argon tip hobby si sa nu necesite un buget considerabil de achizitie sunt sfatuiti sa verifice cu atentie raportul pret/performanta al acestui dispozitiv Tehnoweld.

Lucreaza in sistem invertor, deci mult mai economic decat un aparat clasic si este recomandat deopotriva in sudura MMA sau pentru cea MIG-MAG. Intr-adevar, piesa este una pentru utilizare hobby, dar consideram ca demonstreaza capabilitati ce merita toata aprecierea: o plaja de reglare a intensitatii de 20÷170A, cu ultima valoare fiind cea disponibila in regim de utilizare de 60% randament, cel care se ia cel mai des in considerare la invertoare.

Asta inseamna ca va permite sudura relativ rapida si eficienta. Versatilitatea transpare din metodele abordate, fie ca preferi o sutura mai robusta si utilizezi un electrod(rutilic, bazic, din fonta sau din inox), fie ca te axezi pe lucrari cu o mai mare finete, folosind un tub de gaz si sarma de adaos. Setul complet de accesorii contine: cablurile de conexiune corespunzatoare, cu clestii de rigoare, torta MIG-MAG si rola pentru sarme, alaturi de masca de protectie si de peria tip ciocanel(pentru zgura). In regim de lucru cu argon vei reusi sa sudezi aluminiu la fel de bine ca otel carbon si otel inoxidabil.

 

 

 

 

 

Einhell BT-GW 150

 

2.Einhell BT-GW 150

Daca vrei sa incepi lucrul in acest domeniu ajutat de un aparat de sudura cu argon ieftin si bun, este destul de facil sa apelezi la oferta Einhell pentru respectiva categorie de produse.

Curentul maxim de sudura va avea niste valori de 120A, iar daca vei calcula 60% din aceasta cifra, vei concluzina ca poat efoarte usor sa-ti fie de folos in regim de exploatare hobby. Poti lucra cu el folosind si electrod, cu diamentrul maxim de 0.6mm, dar si abordand metoda MIG, recomandata in special pentru metale ce se topesc usor, precum este aluminiul, sau pe cea MAG, sugerata cel mai des in cazul diverselor tipuri de otel.

Poti regla curentul de lucru in 6 trepte, iar piesa mai include si o functie cu ventilare fortata pentru racire, utila ca metoda de fiabilizare. Se livreaza cu un cablu de masa si cu o duza speciala pentru gaz, iar din constructia dispozitivului nu lipsesc arzatorul si comutatorul termic atat de util pentru a preveni suprasolicitarea. Desi cantareste peste 24Kg, acest produs poate fi transportat, fiind echipat cu roti si cu un maner foarte util in acest scop.

 

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune aparate de sudura cu argon

 

Ghidul cumparatorului

Pentru lucrul in cadrul unui garaj, multi profesionisiti iti vor recomanda sudura cu argon, sau, cum mai este denumita conventional, cu sarma pentru adaos pe mijloc. Vei fi sfatuit sa adopti aceasta metoda dintr-un motiv simplu: este un procedeu perfect de utilizat in prelucrarea esapamentelor auto, a recipientilor aflati sub presiune, folosit in special pentru constructii metalice si in majoritatea aplicatiilor de garaj.

In mod curent, procedeul se intituleaza MIG(metal inert gas) si MAG(metal active gas), deoarece baia de metal va fi protejata de gazul emis pe langa sarma de adaos. Pentru MIG se utilizeaza argon, iar pentru MAG se foloseste dioxid de carbon combinat cu argon. Metoda se detaseaza de celelalte prin simplul fapt ca asigura o productivitate avansata, cel putin comparativ cu procedeul MMA(cu electrod), permite finete mai mare a suturilor, iar utilizatorul nu trebuie decat sa deplaseze controlat pistoletul de sudura si sa incarce periodic tubul de gaz, astfel incat treaba sa se faca usor.

Pentru cei care prefera deja sa stie unde gasesc aparat de sudura cu argon la un pret bun, am pus cap la cap mai multe informatii utile in selectarea unui produs de calitate, pe care le prezentam in cadrul acestui mini-ghid:

A

Tipul: Ai de optat pentru un dispozitiv specializat strict pe procedeul mentionat sau pentru unul cu utilizare dubla.

Daca vrei sa poti realiza si sudura in regim MMA, la fel de eficient cum te axezi pe MIG/MAG, atunci trebuie sa cumperi un produs 2 in 1. De multe ori, vei observa ca denumirea procedeului secundar oferit este TIG si s-ar putea sa fii debusolat. TIG inseamna “tungsten inert gas” , iar in acest caz, dispozitivul produce numai arcul electric, fara a necesita material de adaos(sarma sau electrod). Totusi, va utiliza pe post de gaz de protectie argon foarte pur si uneori argon pur impreuna cu heliu. Asta inseamna ca modelul ales reprezinta tot un invertor cu argon si doar calitatea gazului difera.

Daca te intereseaza in special un aparat de sudura MIG/MAG, va trebui sa investesti niste fonduri in plus si sa alegi cu precautie firma producatoare. Ofertele astfel specializate constituie un procent limitat dintre toate dispozitivele pentru sudare din comert, deci citeste cu grija descrierea.

 

Nivelul de profesionalism: Ca in majoritatea cazurilor, exista aparate de sudura hobby, semi-profesionale si piese profesionale. Diferenta dintre acestea este de capacitate de functionare, intrucat cele hobby nu vor putea fi niciodata utilizate foarte frecvent si la intensitati mari ale arcului electric, iar cele mai performante vor intra neaparat in trusa unui profesionist, care le va utiliza aproape zilnic, fara ca uzura sa-si faca aparitia foarte usor. Consulta acest aspect si asigura-te ca nu optezi pentru o varianta prea ieftina sau prea costisitoare pentru nevoile tale de lucru, pentru ca, in mod evident, dispozitivele cu mai bune capabilitati sunt si mai costisitoare.

 

Producatorul: Multe pareri despre cele mai bune aparate de sudura cu Argon situeaza Telwin si Decaweld printre cei mai populari furnizori de astfel de dispozitive, unde primul ofera mai multe modele combinate, iar al doilea se specializeaza clar pe metoda MIG/MAG. Nu exludem nici posibilitatea de a gasi oferte avantajoase si la alte nume respectate, cum ar fi Tehnoweld, Stanley sau Einhell.

Pentru a-ti asigura acces la un produs de calitate oferit la pretul minim, am facut si o lista de sugestii, in care iti explicam, prin beneficii, avantajele pe care le ai pentru fiecare model. Te sfatuim sa comanzi online, caci vei vedea ca pe Internet sunt mai multe preturi atractive decat gasesti vreodata in magazine.

Lasa un comentariu

0 Comentariu