Cel mai bun capsator pneumatic

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

 

Capsatoare pneumatice – Opinii si Recenzii in 2024

 

Cand lucrarile de bricolaj iti pun probleme si ai nevoie de un capsator pneumatic de calitate, cu care sa lucrezi eficient, trebuie sa alegi cat mai atent. Noi iti recomandam produsul Aeropro SF5040RC, usor si compact, care are o functionalitate multipla si poate fi utilizat fie cu capse, fie cu cuie. Presiunea cu care functioneaza se incadreaza intre 4,8 si 7,5 bari, si se cupleaza la un furtun cu ¼ inci. Cu o capacitate de inmagazinare de 100 de piese si o viteza de eliberare de 20 de capse pe minut, masina are niveluri reglabile de adancime si tragere optionala. In caz ca nu gasesti produsul, poti sa achizitionezi modelul Einhell TC-PN 50.

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Aeropro SF5040RC
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest capsator 2 in 1 este usor de manevrat datorita manerului de cauciuc ce permite o priza buna si confort superior. La fel de usor se utilizeaza si magazia capsatorului, cand se doreste schimbarea pieselor, iar constructia este usoara si trainica, din luminiu turnat.

Spre deosebire de alte capsatoare, acesta nu poate opera cu capse mai inguste, cum sunt, de exemplu, cele de 6 mm, ceea ce il impiedica sa execute lucrari de o mai mare finete.

Pentru a putea folosi, fara batai de cap, un capsator manevrabil si rezistent, capabil de lucrari multiple cu capse sau cuie, poti investi o suma decenta in acest aparat.

A 2-A OPTIUNE!

Einhell TC-PN 50
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Utilizarea acestui capsator pneumatic este usurata de capacitatea de reducere a vibratiilor, iar folosirea lui este sigura datorita nasului de siguranta care impiedica declansarea automata. Este o masinarie 2 in 1 folositoare intr-un numar mare de proiecte, pe care o poti pastra si transport in cutia proprie.

In cazul in care utilizezi acest capsator pneumatic pentru a introduce cuie in lemn, este posibil ca la final sa constati prezenta unor urme pe suprafata acestuia, lasate de varful capsatorului.

Cand iti doresti un capsator pneumatic multifunctional la pret accesibil, pe care sa-l folosesti in siguranta si fara oboseala excesiva, acesta este produsul pe care sa-l ai in vedere.

A 3-a Optiune!

Makita AT2550A
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Functionarea capsatorului in conditii bune este asigurata de un filtru care il protejeaza de praf, prelungindu-i durata de viata, cu o evacuare rotativa, la 360 de grade. Suprafetele cauciucate ii confera rezistenta la deteriorare si confort in utilizare, iar reglarea adancimii de lucru iti acorda control deplin.

Spre deosebire de alte capsatoare, acesta necesita un buget mai mare, atat datorita caracteristicilor, cat si a fiabilitatii garantate de catre brandul producator.

Cei care isi doresc un produs de calitate si rezistenta superioara, cu un design bine gandit pentru o folosire usoara, ar trebui sa fie pregatiti sa plateasca ceva mai mult ca sa se bucure de acest produs.

 

 

Pareri despre cele mai bune capsatoare pneumatice

 

Cand esti hotarat sa-ti cumperi propriul capsator pneumatic, e bine sa afli cat mai multe detalii despre produsele disponibile. Am luat in calcul diverse pareri despre cele mai bune capsatoare pneumatice si am sintetizat informatiile esentiale in paragrafele de mai jos, asa ca nu-ti ramane decat sa faci o alegere.

 

Capsator pneumatic tapiterie

 

Aeropro SF5040RC

 

Modelul Aeropro SF5040RC este un capsator pneumatic de tapiterie caruia ii poti da o utilitate multifunctionala datorita posibilitatii de a folosi atat capse, cat si cuie. Cu un asemenea aparat nu esti limitat la un singur tip de lucrare, de aceea investitia ta va fi mai rentabila. Capsatorul se distinge prin prezenta unui maner de cauciuc special, pentru confortul mainilor. Carcasa este turnata din aluminiu rezistent si usor, ceea ce duce produsul la o masa de 1,6 kg. 

Se cupleaza la un furtun de compresor cu o cupla de ¼ inci, potrivita pentru majoritatea pompelor. Lungimea cuielor pe care le poti folosi este de la 15 la 50 mm, iar a capselor de 16 pana la 40 mm. Poti sa folosesti un numar mare de consumabile la o singura incarcare, avand o magazie de 100 de piese. Opereaza cu presiuni de la 4,8 la 7,5 bar si are o viteza maxima de 20 de piese pe minut.

Piesele sunt de buna calitate: ghidajul capselor este fabricat din metal intarit, iar pistonul e protejat impotriva uzurii cu un inel de teflon. Ai la indemana reglaje utile, cum ar fi ajustarea adancimii utile pentru infigerea corecta a cuielor fara ajutorul unor scule suplimentare, sau butonul de reglare a tirului de capse pentru tragere la contact sau piesa cu piesa. 

 

 

Raider RD-AS01

 

Ca si alte dispozitive concepute pentru utilizare standardizata, capsatorul pneumatic de tapiterie Raider RD-AS01 poate fi cuplat la un compresor de aer fara mufe adaptoare, avand conexiune de ¼ inci. Presiunea de operare este intre 4 si 7 bari, iar presiunea maxima suportata este de 8,3 bari. In mod normal, cu o astfel de presiune poti face fata, fara probleme, la majoritatea prinderilor de textile si lemn din gospodarie. 

Pentru acest aparat poti folosi consumabile cu adancime utile cuprinsa intre 6 si 16 mm si cu o coroana de 12,8 x 1 mm, incadrandu-se intre cele utilizate pentru tapiterie. Capsatorul are o greutate mica, de doar 0,85 kg, asa ca poate fi manuit cu usurinta, dar corpul acestuia este confectionat din metal, oferindu-i o rezistenta mare. 

Capsatorul Raider RD-AS01 are o magazie incapatoare, de 120 de piese, cu care sa poti opera pe o suprafata mai mare fara sa fii nevoit sa incarci din nou.

 

 

 

Capsator pneumatic Einhell

 

Einhell TC-PN 50

 

Un aparat deosebit de util este si Einhell TC-PN 50, a carui presiune de lucru este de 8,3 bari. Este potrivit atat pentru reparatiile din casa, cat si pentru lucrarile de garaj sau atelier, mai ales pentru ca este o unealta multifunctionala, cu care poti folosi cuie sau capse, dupa cum ai nevoie in lucrarea ta. Este indicat in restaurari si reparatii, folositor capse de 40 mm lungime si cuie cu grosime 1 mm, ce pot fi stocate in magazie in numar de 100. 

Acest capsator pneumatic Einhell are o greutate de 1,48 kg, care il plaseaza in interiorul marjei de confort in utilizare, si este prevazut cu un maner anti-alunecare ce iti ofera mai multa siguranta la prindere, prevenind accidentele. Are, de asemenea, un pinten de siguranta, care impiedica pornirea accidentala a acestuia. O caracteristica utila este indicatorul de nivel de umplere, asa ca nu poti fi surprins cu magazia descarcata. Cu adaptorul de reglare a adancimii ai posibilitatea sa contolezi modul de lucru si sa operezi in mod precis. 

Un avantaj deosebit este continutul bogat al pachetului, ce cuprinde, pe langa aparatul de capsat, 500 de capse cu lungimi de 16/25/40 mm, 1000 de cuie de 25/40 mm, ulei pentru functionare optima si instrumente de cuplaj si intretinere. Pe deasupra, instrumentul vine intr-o cutie in care poate fi depozitat si transportat cu usurinta.

 

 

 

Capsator pneumatic Makita

 

Makita AT2550A 

 

Din gama produselor fabricate de renumitul brand de unelte si accesorii, am selectat modelul de capsator pneumatic Makita AT2550A pentru detaliile tehnice care il incadreaza in seria dispozitivelor de capsare profesionale. Acesta functioneaza la presiuni cuprinse intre 4,4 si 8,3 bari, rezultand intr-un volum sonor de 97 dB, cu posibilitatea de a regla in mai multe trepte, in functie de dimensiunile materialului, adancimea de proiectare a capselor. 

Chiar daca are o greutate mai mare decat a unui capsator hobby, cu 2,3 kg, totusi este prevazut cu maner invelit in cauciuc moale, ceea ce iti usureaza prinderea si creste confortul in timpul folosirii. Deoarece folosind un capsator pneumatic Makita intr-un mediu cu exces de praf si pe suprafete ce produc pulbere poate duce la deteriorare, acesta este dotat cu un filtru interior ce ii prelungeste rezistenta in timp. Orificul de evacuare poate fi rotit la 360° pentru a nu cauza disconfort. Protectia de cauciuc de pe partile laterale apara unealta de lovire si zgariere. 

In operarea acestui capsator poti sa folosesti capse late de 11 mm, cu lungime cuprinsa intre 25 si 50 mm, iar magazia poate fi umpluta cu pana la 140 de bucati. Aparatul dispune de o cutie proprie, ce poate fi folosita pentru depozitare si transport, iar pachetul include si cateva materiale necesare pentru inceperea lucrarilor: un flacon de ulei si cheie imbus, dar si ochelari de protectie.

 

 

 

Capsator pneumatic de cuie si capse

 

Airmaster AIR-F50/9040

 

Cu operare aflata intre limite de presiune de 4 pana la 7 bari dar cu o presiune nominala de 11 bari, masina Airmaster AIR-F50/9040 este un capsator pneumatic de cuie si capse, potrivit pentru cei care isi propun sa munceasca la mai multe proiecte de bricolaj. Datorita presiunii ridicate, ofera o prindere buna a capselor si cuielor. Vei avea insa nevoie de un compresor bun, care sa ofere un debit de 85l pe minut.

Unul dintre avantajele folosirii acestui produs este tocmai posibilitatea de a-l integra in proiecte casnice, dar si profesionale sau semiprofesionale. Printre caracteristicile tehnice utile, care il recomanda pentru necesitati diversificate, se numara capacitatea de 100 de piese a magaziei si tipurile variate de consumabile pe care le poti utiliza impreuna cu el. 

Poti folosi consumabile care respecta specificatiile: capse cu latime de 5,7 mm si lungime variabila, de 16, 25 sau 40 mmm, sau cuie, care trebuie sa se incadreze in lungimile de 25, 32 sau 50 mm.

 

 

TOPEX 74L231

 

Capsatorul pneumatic TOPEX 74L231 se utilizeaza cu o presiune dinamica de 5 pana la 8 bari, considerata optima pentru prinderea eficienta a capselor si cuielor. Diametrul interior mare al piesei de prindere, de 10 mm, il face potrivit pentru compresoarele de aer cu debit mare. 

Capsatorul are o greutate de 2 kg, aflandu-se astfel la limita dintre produsele de tip hobby si cele profesionale ori semiprofesionale. Produsul se utilizeaza impreuna cu consumabile de doua tipuri, fiind astfel unul dintre aparatele la care poti apela pentru bricolaje variate. 

Poti sa cumperi capse de tip 90, cu latime de 5,7 mm si lungime variabila de 10 pana la 40 mm, indicate inclusiv in tamplarie, iar cuiele, de tip 300, se pot incadra in lungimi de la 15 la 50 mm. In pachet sunt incluse capse si cuie, si mai primesti ochelari de protectie, niste ulei pentru capsator si o cheie imbus. Acest produs poate fi depozitat si transportat cu o valiza proprie.

 

 

Dedra Pansam A533152

 

Un capsator pneumatic potrivit pentru cei care vor sa foloseasca in lucrarile de bricolaj atat cuie, cat si capse, este si produsul Dedra Pansam A533152.

Pentru acesta poti sa achizitionezi capse cu lungimea intre 16 si 40 mm sau cuie de 15-50 mm, adica suficient cat sa efectuezi lucrari de anvergura mica si medie, pe suprafete de lemn. Ca si alte capsatoare concepute pentru lucru de durata, si acesta dispune de o magazie de 100 de piese.

Prinderea la compresorul de aer se face rapid, cu un conector de ¼ inci, iar functionarea sa optima se face intre 5,4 si 8 bari, asigurand o prindere rapida si eficienta, care il plaseaza in clasa de unelte semi-profesionale, mai puternice decat cele hobby, dar mai usoare si mai manevrabile decat cele profesionale. Cantareste doar 1,6 kg, asa incat se poate lucra cu el fara dificultati de manevrare.

 

 

Capsator pneumatic profi

 

Omer 12.40

 

Cand ai nevoie de o forta de prindere mai mare, este preferabil sa utilizezi consumabile si unelte care sa faca fata cerintelor. Un capsator pneumatic profi, Omer 12.40, are sanse mari sa se incadreze in acest profil. Este o masina care foloseste doar cuie si are o putere mare, functionand la presiune nominala de 8 bari si efectiva cuprinsa intre 5 si 7,5 bari. Un racord de aer de ¼ inci iti usureaza cuplarea la compresor. 

Aparatul este confectionat cu o carcasa metalica rezistenta, pregatita pentru o durata de viata indelungata. Capsatorul pneumatic are o greutate redusa, de 1,5 kg, iar pentru o manevrare si mai facila, este inzestrat cu un maner imbracat in cauciuc. Acesta asigura o priza buna si confortabila si reduce vibratiile produse de unealta.

Consumabilele folosite sunt mini-cuie Omer de tip t, cu lungime ce pot varia intre 13 si 40 de mm si cu o sectiune a firului de 1 x 1,25 mm. Aceste minicuie, si faptul ca instrumentul nu lasa urme in momentul impactului cu lemnul moale, sunt conditii ideale pentru utilizarea capsatorului de catre cei care doresc sa construiasca mobilier de terasa si gradina, mobila de bucatarie sau usi, ferestre, rame, scaune si alte produse usor de asamblat. 

 

 

 

Accesorii

 

Cuie de capsator pneumatic

 

Einhell 4137873

 

Oricand utilizezi capsatorul pentru lucrari, vei constata ca estimarile tale cu privire la numarul de consumabile nu sunt mereu precise, nici cand crezi ca mai ai, nici cand presupui ca te vei descurca cu mai putine. De aceea, este indicat sa cumperi seturi complete, compatibile cu produsul tau. 

Pentru un capsator Einhell, poti achizitiona cuie de capsator penumatic produse de acelasi brand, Einhell 4137873. In acest fel, ai o garantie a compatibilitatii. 

Cuiele vin in pachet de 3000 de bucati si ar trebui sa detii o masina care accepta lungimi de 50 mm, aceasta fiind dimensiunea lor. Se pot folosi pentru a strapunge piese cu grosimea de pana la 16,6 mm. 

 

 

Pansam a536025

 

Daca lucrezi cu capsatorul pe lemn, atunci poti utiliza cuie de capsator pneumatic confectionate din otel, produse de Pansam. 

Acestea au o lungime de 25 mm si grosime de 1,4 mm. Setul este generos, de 5000 de bucati, iar pretul eset atractiv. 

Conform standardelor de utilizare, aceste cuie pot fi folosite pentru materiale cu o grosime de pana la 8,3 mm. 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Pentru ca ai nevoie de o idee clara despre ceea ce vrei sa cumperi, noi te putem ajuta cu un ghid de achizitie care sa-ti usureze evaluarea produselor. Acorda atentie trasaturilor subliniate de noi si vei putea sa gasesti acel dispozitiv pe care-l consideri cel mai bun capsator pneumatic.

Tipuri: Cel mai frecvent vei intalni in descrierile capsatoarelor pneumatice o impartite intre capsatoarele pneumatice de tip hobby si cele profesionale. 

Capsatoarele de tip hobby sunt de dimensiuni mai reduse si mai usor de manipulat, avand o greutate mai mica. Acest tip de aparat poate fi folosit cu succes in gospodarie, pentru lucrari diverse, cum ar fi reparatia mobilierului sau reconditionarea tapiteriei de pe scaune si canapele.

Capsatoarele profesionale au dimensiuni mai largi, pentru a putea oferi o presiune de lucru mai mare si a fi incarcate cu consumabile mari. Capacitatea lor de a lucra pe suprafete diverse le face mai utile in mai multe tipuri de proiecte si dispun de o magazie mai larga, pentru durata crescuta a timpului de lucru neintrerupt. In plus, multe asemenea capsatoare pot fi folosite atat pentru capse, cat si pentru cuie de diverse marimi. 

 

Destinatie: Cele mai bune capsatoare pneumatice pot fi utilizate pe mai multe tipuri de materiale, dar poti decide care este cel mai potrivit in functie de necesitatile pe care le intampini. 

Unele dintre capsatoare sunt bine adaptate lucrului cu material lemnos, asa incat se vor mula foarte bine pe lucrarile de reparatie sau reconditionare necesare in locuinta, indiferent daca e vorba de scaune, dulapuri sau canapele. De obicei ele pot fi folosite fara probleme pentru materiale textile, folii sau alte materiale in strat subtire, tocmai pentru ca sunt potrivite pentru tapiterie. 

Alte capsatoare sunt mai potrivite pentru rigips, ajutand la fixarea placilor. Sunt rezistente si puternice, iar prezenta unui filtru de aer le poate ajuta sa faca fata mai bine conditiilor de santier. 

Capsatoarele universale sunt capabile sa faca fata in mai multe domenii, de la industria de mobilier la cea de amenajari sau constructii. Sunt puternice si dispun de reglaje care sa le ajute in diverse situatii. 

 

Presiunea de operare: Presiunea de operare variaza in cazul capsatoarelor pneumatice in functie de gradul de dificultate pentru care sunt construite. Ca sa poata strapunge si fixa lemn de esenta tare, un capsator va avea nevoie de o forta superioara. 

Acorda atentie inclusiv compatibilitatii dintre aparatul tau de capsat si compresorul de aer, pentru ca atat diametrul furtunului, cat si presiunea necesara functionarii trebuie sa fie concordante. Un capsator pneumatic la pret bun functioneaza cu cel putin 4 bari presiune, iar limita superioara atinge peste 8 bari in multe cazuri, ceea ce inseamna ca trebuie sa dispui de un compresor capabil sa furnizeze intre 5 si 9 bari de presiune. 

 

Consumabile compatibile: Una dintre cele mai intalnite probleme, cand vine vorba de capsatoare pneumatice, ieftine si bune, este ca nu mereu gasesti capsatorul potrivit cu capsele sau capsele corecte pentru capsator. Daca ai inceput deja o lucrare cu un anumit tip de capse sau cuie, ar fi bine sa alegi un capsator compatibil, si invers. 

In functie de dimensiunile consumabilelor vei putea gasi mai capsatoare care difera mult intre ele, asa ca acorda atentie acestui detaliu. Vei gasi capsatoare pentru capse fine, utilizate in special pentru prinderea materialului textil pe lemn, aparate pentru capse cu coroana ingusta, potrivite pentru prinderea sertarelor si dulapioarelor, a captuselilor sau ramelor. 

Capsele cu coroana medie sunt utile pentru foile de acoperis, straturi plasate sub pardoseala, izolatie sau constructia de paleti. Cele cu coroana mare sunt destinate proiectelor mai dificile, incluzand izolatii si acoperire cu tabla, asamblarea cadrelor de mobilier sau a paletilor. 

 

Design si greutate: Un pas important in alegerea unui capsator pneumatic, ieftin si bun, este sa decizi daca designul sau este intr-adevar de folos in ceea ce ai de mesterit. Un capsator mare, cu dimensiuni generoase, poate avea o forta crescuta si o magazie de capse destul de mare, dar s-ar putea sa fie incomod si greu de manevrat, mai ales daca ai de efectuat reconditionari si lucrezi cu mobilier mic. 

Se poate considera ca un capsator are o greutate buna pentru bricolaje de tip hobby daca acesta are pana in 2 kg in greutate. Cele care depasesc aceasta limita sunt mai solicitante, si se incadreaza, de obicei, in clasa de capsatoare profesionale, concepute pentru lucrari dificile. 

Functii si siguranta: Un capsator pneumatic, la un pret bun, ar trebui sa aiba si cateva caracteristici care sa-l plaseze cat mai sus in clasamentul sigurantei in utilizare. Identifica trasaturile care il fac mai sigur, cum ar fi, de pilda, o piedica ce nu ii permite sa porneasca decat in momentul in care lucrezi cu el, sau un varf care actioneaza ca declansator. Un astfel de mecanism face posibila functionarea doar in contact ferm cu suprafata de lucru, reducand substantial riscul de accidentare. 

Intre materialele pe care unii producatori le asigura, odata cu achizitionarea produsului, se numara atat consumabile, cat si produse pentru protectie. Aceste pachete pot fi considerate mai avantajoase. 

Cand gasesti capsatoare pneumatice la preturi bune, nu uita sa verifici ce functii suplimentare au. Un aparat care iti permite, de exemplu, sa reglezi adancimea de tragere, ca sa poti adapta modul de lucru la dimensiunile sau tipul materialului, iti va fi de mare folos. Alte produse sunt inzestrate cu un indicator sau vizor cu ajutorul caruia sa poti verifica nivelul de incarcare cu consumabile, ceea ce te scuteste de neplaceri si intreruperi. 

 

Daca ai avut rabdare sa parcurgi ghidul nostru, poti sa citesti pana la capat, ca sa afli ce nedumeriri au utilizatorii si ce raspunsuri au primit acestea. In plus, gasesti si un scurt indrumar pentru tapiterii novici.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

La ce se foloseste capsatorul pneumatic?

Capsatorul pneumatic functioneaza prin expulzarea, cu putere si viteza mare, a cuielor sau capselor, efectuand in felul acesta prinderea a doua sau mai multe piese, fara ciocan sau alte mijloace dificile si obositoare. 

Utilizarile cele mai frecvente sunt in constructia de mobilier sau reconditionarea acestuia, fie ca e vorba de tapiterie, prinderea sipcilor si placajelor laterale, sau de asamblare cadrelor. De asemenea, capsatorul pneumatic este foarte util in constructii, in realizarea de lucrari uniforme pe suprafete mari: prinderea izolatiei, a plasei de tencuiala, a tablei sau foilor de acoperis, imbinarea placilor de rigips si multe altele. 

Cand ar trebui sa imi cumpar un capsator pneumatic?

Cel mai bine este sa-ti cumperi un capsator in momentul in care ai in fata un proiect care necesita neaparat folosirea unuia, pentru ca imprumutul si improvizatia nu sunt o solutie prea buna. Cand esti pregatit sa investesti suma necesara, e bine sa ai in gand si alte posibile utilizari, dar daca este vorba despre un singur proiect, poti oricand sa-l vinzi altcuiva odata ce ai incheiata lucrarea. 

 

Cat de periculos e un capsator pneumatic in caz de accidente?

Probabilitatea de a muri din cauza unui accident cauzat de un capsator pneumatic este destul de mica, dar riscul de accidentare ramane semnificativ, iar unele dintre intamplari pot fi nu doar foarte dureroase, dar si cauzatoare de handicap. Anual, la spital ajung peste 37 de mii de cazuri, iar o parte dintre acestea le afecteaza oamenilor integritatea fizica. 

 

 

 

Cum se capseaza corect tapiteria

 

Ai de urmat cativa pasi simpli pentru a efectua o tapitare de succes. De obicei, exercitiul si indemanarea isi vor spune cuvantul. Iata ce ar trebui sa faci:

Pregateste obiectul

Daca este vorba de o reconditionare, verifica intai integritatea structurala a scaunului, fotoliului sau canapelei. Acest tip de lucrare nu va reusi daca lemnul este subred, mancat de carii sau cu reparatii improvizate. Da jos vechea tapiterie si, eventual, buretele, pentru a le innoi. Daca mobilierul e nou, traseaza contururile pe care le vei tapita.

 

Creeaza matrita

Daca ai la indemana vechea tapiterie, foloseste-o ca model pentru a decupa noul material, pe care apoi il poti prinde pe mobila insailandu-l, cu partea exterioara indreptata spre interior. Dupa ce cosi croielile, poti sa asezi tapiteria intoarsa pe mobilier si sa asezi pliurile, nu inainte de a fixa buretele, cu capse sau cuie. 

Capseaza materialul pe lemn

Pentru sezut sau marginile bratelor, poti folosi, in functie de model, pioneze de tapiterie decorative. Iar pentru capsarea materialului textil pe marginile de lemn, fa lucrurile in ordine: capseaza mai intai fata tapiteriei, apoi spatele, iar apoi laturile. Acolo unde aceasta este expusa, indoaie marginea spre interior, pentru a nu lasa materialul sa se destrame si sa arate inestetic. 

Fixarea benzilor de material in exces, sub mobilier, se face tot cu capsatorul, avand grija sa lasi o marja de circa 5 centimentri de la margine spre interior. Este indicat sa folosesti capse cu picioare de cel putin 10 mm.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu