Cel mai bun disc diamantat

Am modificat articolul ultima data pe: 28.05.24

 

Discuri diamantate – Opinii si Recenzii in 2024

 

Discurile diamantate sunt esentiale pentru lucrul cu materialele dure precum metalul, betonul sau caramida, fiind realizate intr-o varietate de formate, adaptate ca structura, duritate si profil pentru mai multe tipuri de operatiuni, printre care si slefuirea si taierea. Bosch Professional Standard pentru beton este, de exemplu, un model cu segmente, care permite patrunderea cu forta si viteza in beton, potrivit pentru folosire cu polizorul unghiular. Daca iti este insa necesar un produs care permite ascutirea uneltelor pe care le ai deja in gospodarie, sau pe care le folosesti in atelier, iti recomandam ca solutie Disc diamantat pentru ascutit Vidia E109.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Bosch Professional Standard pentru beton
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Produs din categoria discurilor confectionate pentru a taia usor betonul, caramida si elementele de zidarie, cu diametru mediu, care ofera viteza de lucru buna si rezistenta ridicata la presiune. Are grosime medie, compatibila cu sectionarile de precizie si profil segmentat, pentru patrunderea usoara in materialele dure.

Nu este o varianta potrivita pentru persoanele care spera sa poata realiza sectionari fine si in materiale ceramice, precum gresia sau faianta.

Acest model de disc este recomandat pentru polizoarele unghiulare, folosite in proiectele de constructii, profesionale, sau in cadrul gospodariei, cu eficienta crescuta in sectionarea materialelor dure, cum este betonul.

A 2-A OPTIUNE!

Disc diamantat pentru ascutit Vidia E109
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Optiune tehnica conceputa special pentru a asigura ascutirea eficienta a frezelor, burghielor si altor tipuri de accesorii metalice, instalata pe polizor unghiular sau de banc, ori pe un flex circular. Este o varianta cu diametru de 100mm si pasta verde laterala.

Costa ceva mai mult decat alte variante, dar te va ajuta sa mentii utilajele la capacitate optima de functionare si sa obtii mereu rezultate bune cand este nevoie sa prelucrezi diverse materiale.

Tip de disc destinat ascutirii sculelor metalice, util in atelierele de productie si in firmele care se ocupa singure de intretinerea si reparatia echipamentelor.

A 3-a Optiune!

Richmann Exclusive C4851
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Varianta de disc potrivita pentru sectionarea fina, rapida si precisa a placilor de grasie si faianta, cu grosime de 1.3mm si diametru de 125mm. Poate fi utilizata de asemenea pentru a taia beton, caramida, tigla, zidarie si marmura si permite folosirea in cadrul taierilor umede si uscate, datorita prezentei orificiilor de ventilatie.

Daca il achizitionezi dintr-un magazin online, iti recomandam sa completezi comanda si cu alte produse, pentru ca pretul accesibil face ca costurile de livrare sa para destul de mari.

Accesoriu pentru polizor unghiular, cu profil continuu si taietura fina, recomandat pentru sectionarea placilor ceramice.

 

 

Pareri despre cele mai bune discuri diamantate

Daca ai nevoie de un disc diamantat, ieftin si bun, potrivit pentru proiectele tale si utilajul pe care iti propui sa il folosesti, arunca o privire modelelor de mai jos. Selectate pe baza popularitatii lor in randul clientilor, aceste exemple te vor ajuta sa identifici usor caracteristicile de care ai nevoie.

 

 

Disc diamantat pentru beton

 

Bosch Professional Standard pentru beton 

 

Pentru mesterii care au nevoie sa achizitioneze un disc diamantat de beton, de calitate buna, am inclus in lista de propuneri acest model de la Bosch, gandit special pentru a lucra cu materiale dure si dense. Este o versiune conceputa pentru taiere uscata, cu profil segmentat, indicat deci pentru sectionarile brute, in structuri dure, care nu necesita procesari de finete, ci rapiditate si putere.

Are diametrul de 230mm, potrivit pentru taierile de lungime, grosimea de 2.3mm, suficient de subtire pentru sectionari de precizie, si este destinat folosirii cu polizor unghiular. Turatia maxima recomandata in timpul functionarii este de 6650rotatii/min., nivel peste care discul se uzeaza mai repede. Il poti folosi pentru a realiza sectionari de suprafata, cu adancime de pana la 10mm, pe beton intarit, caramida, tigla, zidarie sau boltari.

Discul face parte din categoria celor concepute pentru taiere, deci iti recomandam sa nu incerci sa il folosesti pentru slefuire.

 

 

Disc diamantat pentru ascutit

 

Disc diamantat pentru ascutit Vidia E109 

 

Pentru intretinerea accesoriilor metalice folosite cu diferite unelte, iti propunem acest model de disc diamantat pentru ascutit Vidia care poate fi utilizat pentru dalti, burghie, freze si alte scule aschietoare. Este compatibil cu polizor unghiular sau de banc si flex circular.

Produsul are diametrul de 100mm, cu orificiu de fixare de 20mm si este prevazut cu pasta verde laterala. Confectionat pentru a putea fi utilizat pe materiale cu duritate ridicata, precum otelul, discul se numara printre tipurile de accesorii pe care este bine sa le ai la indemana pentru a-ti putea intretine singur uneltele.

Acest disc diamantat pentru ascutit scule este la fel de util in setul de echipamente al celor pasionati de proiecte DIY si renovarile facute personal in locuinta, cat si in cel al profesionistilor care lucreaza in ateliere de tamplarie, mobilier sau prelucrari metalice, asigurand mentinerea uneltelor la nivelul optim de precizie si viteza de lucru, indiferent de materialul pe care va trebui sa le folosesti.

 

 

Disc diamantat pentru gresie portelanata

 

Richmann Exclusive C4851 

 

Ai nevoie de un disc diamantat pentru gresie portelanata, pe care sa il poti folosi si pentru a prelucra marmura, granit, tigla, beton sau caramida? Iti propunem un model cu diametrul de 125mm si margine cu strat particule de diamant aplicate in forma de X.

Are o grosime de doar 1.3mm, oferind o sectionare fina, precisa si curata, potrivita pentru structura sensibila a placilor de faianta si gresie. Il poti utiliza deci atat pentru a taie segmentele ascunse, pentru colturi si margini, cat si pe cele folosite in locuri foarte vizibile.

Intrucat structura include orificii care permit circulatia eficienta a aerului, il poti folosit atat pentru sectionari umede, care folosesc apa pentru racire, cat si pentru taieri uscate, cu adancime mai mica. Pentru a-i asigura o durata de viata cat mai lunga este recomandat sa utilizezi acest model de disc diamantat pentru gresie portelanata doar la viteze care nu depasesc 12200rot./min.

 

 

Disc diamantat pentru granit

 

FICINA CEML115xM14 

 

Lucrezi cu marmura, granit si/sau sticla si ai nevoie de discuri potrivite pentru taiere si slefuire grosiera a suprafetelor sectionate? Incearca acest set de doua piese de la Ficina, cu profil cu segment continuu, conceput special pentru a taia cu precizie in materiale dure.

Acest model de disc diamantat pentru granit este prevazut cu orificiu de fixare de tip M14 si are diametrul de 115mm, o marime potrivita pentru lucrul cu bucati de material de dimensiuni reduse sau medii. Particulele de diamant acopera o suprafata destul de mare din disc pentru a oferi o durata de viata lunga, asigurand in acelasi timp taierea si finisarea bruta a suprafetei sectionate.

Pachetul este destinat atat profesionistilor care lucreaza in domeniul finisajelor interioare, cat si persoanelor care doresc sa poata prelucra singuri materiale de constructii, pentru a face renovari sau reparatii in propria locuinta. Se foloseste ca accesoriu pentru modele variate de polizoare unghiulare, atat de nivel hobby, cat si optiuni industriale.

 

 

Disc diamantat 230 mm

 

Bosch Professional A 30 S BF 

 

Proiectele din gospodarie implica si sectionarea de tevi sau placi metalice ori lucrezi intr-un atelier de profil? Atunci cu siguranta iti va fi de ajutor acest disc diamantat de 230mm, cu pret bun, de la Bosch, din gama profesionala a brandului.

Are o grosime de 2.5mm, fiind deci ceva mai robust decat alte modele disponibile in magazine, insa permite o taiere rapida si precisa, cu margini netede. Diametrul orificiului de instalare este de 22.23mm, marime standard, compatibila cu cele mai multe polizoare unghiulare. Face parte din categoria discurilor plate, cu centru depresat, concepute special pentru a sectiona materiale metalice.

Se foloseste pentru situatiile in care se opteaza pentru taiere uscata, indiferent ca vorbim despre fierul pregatit pentru betonul armat, tevi dimensionate pentru diverse tipuri de instalatii, cadre pentru sere sau tablii pentru realizarea de garduri improvizate ori acoperirea baracii in care iti tii uneltele. Este un produs de calitate, care lucreaza cu viteza medie, de pana la 6650rot./min., nivelul maxim indicat pentru a mentine o durata de viata cat mai lunga.

 

 

Disc diamantat pentru ascutit panze circulare placate

 

HECTOR12512A2 

 

De aceasta data iti propunem un model specializat, si anume, un disc diamantat pentru ascutit panze circulare placate, din categoria optiunilor cu pas mai mare de 16mm. Din punct de vedere dimensional, acest produs se incadreaza in categoria versiunilor cu diametru de 125mm, are inaltimea de 16mm si marginea de 10mm. Diametrul orificiului de fixare pe utilaj este de 32mm.

Pune la dispozitie o granulatie de 125, medie, eficienta pentru refacerea taisului panzelor circulare si se utilizeaza prin montare pe fierastraul circular. Este recomandat pentru atelierele de tamplarie si fabricile de mobila, oferind posibilitatea de mentinere a accesoriilor de lucru la nivelul optim de eficienta si reducand necesitatea achizitionarii frecvente de panze noi, cand cele din dotare isi pierd din capacitatea de a sectiona conform parametrilor tehnici initiali.

Pachetul de livrare contine o singura piesa, disponibila la un pret ceva mai mare decat alte versiuni, dar care ofera rezistenta si durabilitatea de care ai nevoie pentru a putea intretine usor panzele circulare din dotare.

 

 

Disc diamantat pentru ascutit Vidia

 

Disc diamantat pentru ascutit Vidia pasta laterala B0005  

 

Mentinerea accesoriilor de lucru in conditii optime, pentru cat mai mult timp, se numara printre factorii care ajuta la cresterea productivitatii oricarei afaceri, iar posibilitatea de a-ti ascuti singur accesoriile folosite cu unelte de taiat, este o metoda eficienta de reducere a cheltuielilor. Iata de ce, in lista de produse recomandate in acest articol, am inclus si acest disc diamantat pentru ascutit Vidia, potrivit pentru refacerea taisului burghielor, frezelor, daltilor, sculelor aschietoare si altor elemente confectionate din otel.

Are un diametru de prindere de 20mm, fiind compatibil cu polizor de banc sau model de mana, dar si cu flexul circular. Se incadreaza printre versiunile cu diametrul de lucru de 125mm, iar latimea implicata in procesul de ascutire este de 10mm.

Este o versiune de disc diamantat pentru ascutit, cu pasta verde laterala, cu durabilitate buna, disponibila la un pret accesibil, care te va ajuta sa mentii pentru mai mult timp capacitatea optima de sectionare a accesoriilor pe care le folosesti cu uneltele din dotare.

 

 

Disc diamantat de slefuit mozaic

 

Geko G00377 

 

Cu Geko G00377 patrundem in domeniul finisarilor si iti propunem un disc diamantat de slefuit mozaic, beton si caramida, destinat profesionistilor care lucreaza in constructii sau se ocupa de renovari si design interior. Este un model cu design tip roata, cu mijlocul adancit, prevazut cu orificii de ventilatie care extind durata de viata a produsului, prin reducerea caldurii la care este expus in timpul utilizarii.

Are diametrul exterior de 125mm, un nivel mediu, suficient de mare pentru a lucra cu spor, dar, in acelasi timp, destul de mic pentru a-ti oferi posibilitatea de a executa finisaje de precizie. Poate fi folosit atat pentru slefuire uscata, cat si umeda, permitand deci adaptarea facila la conditiile de lucru si caracteristicile proiectului.

Sistemul de prindere este de tip M14, cu diametrul de 22.2mm, iar profilul este unul de tip turbo, cu segmente spiralate in relief, care asigura viteza ridicata de executie in materiale dense, cu structura dura, ceea ce face din el un model foarte bun de disc diamantat pentru slefuire in beton.

 

 

Disc diamantat Bosch

 

Bosch Professional Standard pentru ceramica 

 

Iti propunem de aceasta data un model de disc diamantat de la Bosch, din gama standard a brandului, conceput pentru prelucrarea materialelor ceramice. Este o versiune subtire, de numai 1.6mm grosime, pentru sectionari fine si cu margini precis definite, realizate, de exemplu, in placi de faianta sau gresie.

Produsul face parte din categoria versiunilor cu diametru exterior de 115mm si interior de 22.23mm si este compatibil cu o varietate de modele de polizoare unghiulare, atat in formate pentru uz personal, cat si profesionale. Este un accesoriu pe care este bine sa il ai in setul de unelte, pentru cazurile in care ai nevoie sa inlocuiesti singur o placa crapata din baie sau bucatarie.

Se recomanda folosirea in cadrul taierilor uscate, iar particulele de diamant acopera un segment cu latimea de 7mm, suficient pentru a permite abordarea placilor standard de faianta si gresie. Este disponibil la un pret accesibil si poate fi achizitionat usor, cu livrare direct la domiciliu sau la sediul firmei.

 

 

Masina de taiat cu disc diamantat

 

ProCraft PF1000/180 

 

Daca te uiti dupa un model potrivit de disc diamantat pentru gresie portelanata, la pret rezonabil, dar te gandesti ca ai avea totusi nevoie si de un utilaj nou care sa iti permita sa sectionezi mai eficient piesele ceramice, iti propunem sa iei in considerare aceasta varianta de la ProCraft.

Pune la dispozitie motor de 1000W, alimentat de la priza, prin cablu, care sustine o viteza de lucru de pana la 2950rpm, si permite realizarea de sectiuni longitudinale si unghiulare, oferind deci posibilitatea de adaptare facila la necesitatile proiectelor de montare a pieselor de gresie si faianta.

Este o masina de taiat, cu disc diamantat, care ofera o lungime de taiere de pana la 35cm, adancime de sectionare de 150mm, si include protectie metalica pentru disc, care previne proiectarea particulelor sectionate catre fata utilizatorului. Structura este confectionata din metal, iar designul si parametrii tehnici o recomanda atat pentru nivel hobby, cat si pentru uz semi-profesional si profesional.

 

 

Ghid de cumparare

 

Folosite pentru taiere, slefuire, ascutire si alte operatiuni, din domeniul constructiilor, designului de interior, al prelucrarii metalelor si in alte activitati de profil industrial si mestesugaresc, discurile cu diamant sunt accesorii indispensabile pentru multe dintre echipamentele folosite in aceste sectoare.

Confectionate din metal rezistent, cu margine acoperita cu particule metalice si din diamant sintetic, structurate in matrite cu nivel diferit de rezistenta, aceste discuri sunt suficient de variate pentru a fi destul de dificil de ales pentru cei mai putin familiarizati cu ele. Afla din acest articol ce criterii trebuie sa iei in considerare pentru a identifica cel mai bun disc diamantat pentru sculele tale electrice.

Taiere umeda sau uscata: Un criteriu destul de simplu de inteles si aplicat este tipul de taiere, si ne referim aici la varianta uscata si cea umeda. Discurile folosite pentru sectionare umeda apeleaza la racirea prin apa, motiv pentru care nu pot fi folosite pentru operatiuni pe uscat si se pot strica destul de repede daca nu utilizezi cantitatea potrivita de lichid. Pe de alta parte, se descurca mai bine in materiale mai dure si realizeaza taieturi mai adanci.

Optiunile de discuri diamantate, la preturi bune, concepute pentru taiere uscata, sunt prevazute cu orificii care permit racirea discului cu ajutorului fluxului de aer format in timpul rotirii. Pentru ca acest sistem sa functioneze trebuie insa sa te limitezi la sectionari de adancimi reduse.

 

Profilul si structura sectiunii diamantate: Desi toate aceste discuri au marginile acoperite cu diamante, nu toate sunt la fel. In functie de profilul marginii, aceste produse se impart in modele cu segment continuu, segmentate si tip turbo.

Iti recomandam sa optezi pentru un disc diamantat, la un pret bun, cu segment continuu, daca ai nevoie sa poti realiza taieri de precizie, care lasa in urma o suprafata fina, placuta vederii. Este bine insa sa retii ca aceste versiuni lucreaza la o viteza mai mica de rotatie.

Variantele cu marginea diamantata segmentata sunt concepute pentru taieri rapide si puternice, in materiale dure si situatii in care aspectul nu conteaza prea mult. Le poti folosi de exemplu pentru caramida sau tigla, in zonele in care bucatile sunt ascunse sau imbinate.

Mai poti apela si la modelele cu segmente turbo, care lucreaza cu viteza foarte mare, insa, la fel ca discurile segmentate, vor lasa in urma o suprafata destul de deformata.

 

Tipul de material: Este important ca din oferta de discuri diamantate, ieftine si bune, sa alegi acel model care se potriveste materialului cu care lucrezi. Pentru ascutirea diverselor accesorii metalice vei folosi, de exemplu, variante special concepute pentru otel, cu profil mai robust. 

Materialele abrazive precum tigla, caramida, structurile calcaroase, impun discuri de taiere  speciale, cu design turbo sau segmentat, in timp ce pentru faianta ai nevoie cu siguranta de o margine continua, pentru sectionari fine. In cazul gresiei, situatia se complica putin, pentru ca gresia portelanata, extrudata si greso-granitul solicita o densitate mai mare a particulelor din diamant, in timp ce gresia simpla poate fi prelucrata cu discuri standard.

 

Adancimea si grosimea de taiere: Atunci cand alegi discuri pentru sectionare este important sa stii pana la ce adancime ai nevoie sa lucrezi. Acest parametru este trecut in prezentarea tehnica a produsului si depinde atat de latimea marginii diamantate, cat si de modul de taiere. Dupa cum am mentionat mai sus, daca optezi pentru un disc cu sectionare uscata, nu te astepta sa poti atinge adancimi mai mari de 7 – 10mm.

In cazul modelelor folosite pentru sectionare, grosimea discului influenteaza direct profilul taieturii obtinute. Cauta deci o versiune mai subtire, de exemplu de 1.3mm, daca ai nevoie sa realizezi o sectiune fina si precisa, sau o varianta mai mare, daca conteaza doar segmentarea materialului, nu si particularitatile dimensionale ale taieturii.

Mod de utilizare si granulatie: Cand vine vorba despre slefuire, poti folosi discurile abrazive pentru corecturi grosiere sau prelucrari de finete. In primul caz, iti recomandam sa cauti un model de disc diamantat, la pret bun, cu matrice cu legaturi mai slabe si particule abrazive mai mari si mai rare, cu granulatie de 35 pana la 50. Pentru etapa de finisare, in care solicitarea este mai redusa si rezultatul dorit este o suprafata cat mai fina, ai nevoie de versiuni cu matrice mai rezistenta si particule mai mici si mai dese, cu granulatie de 80 pana la 220.

Si formele discurilor difera, in magazine fiind disponibile modele cu profil tip cilindru, cupa, disc plat si roata, fiecare dintre ele menite pentru a-ti oferi avantaje nete in anumite contexte de folosire.

 

  

 

Intrebari frecvente

 

Cum atasez discul diamantat corect?

Extragerea si montarea discului diamantat se realizeaza intotdeauna dupa oprirea alimentarii cu energie a dispozitivului de lucru (flex, polizor etc.). Detaliile procesului de fixare difera in functie de unealta cu care folosesti acest accesoriu si se realizeaza urmand cu atentie pasii detaliati in manualul tehnic al utilajului.

Ce sunt discurile sinterizate?

Discurile diamantate sinterizate se numara printre cele mai populare tipuri de discuri si sunt obtinute prin expunere la caldura si presiune, fara a duce insa materialele componente la temperatura de topire. Din cauza procesului de productie, particulele de diamant nu pot fi foarte mari, iar otelul nu ofera rezistenta foarte ridicata, ceea ce inseamna ca se poate uza sau deforma la solicitari mari. Numeroase pareri despre cele mai bune discuri diamantate recomanda aceste modele pentru lucrari tip hobby si semi-profesional.

Din ce sunt facute discurile diamantate?

Aceste accesorii de taiere sunt realizate dintr-un disc circular realizat din otel, cu marginile acoperite cu particule de diamantat sintetic si metal (cupru, tungsten, cobalt, fier etc.).

 

 

 

Instructiuni de taiere in beton cu disc diamantat

 

Taierea betonului se numara printre operatiunile care implica cel mai adesea folosirea unui disc diamantat. Pentru a obtine rezultate bune si a aborda fiecare proiect ca un profesionist este esential insa sa cunosti cateva informatii de baza care te vor ajuta sa folosesti eficient cele mai bune discuri diamantate disponibile in setul tau de accesorii.

Alege discul potrivit

Sectionarea betonului cat inca nu s-a intarit, reduce semnificativ formarea fisurilor cauzate de vibratii, insa cel uscat este mai putin abraziv, ceea ce inseamna ca etapa in care alegi sa tai betonul influenteaza direct tipul de disc pe care va trebui sa-l folosesti. Un alt factor important este si tipul betonului: simplu sau ranforsat, in ultimul caz avand nevoie de un disc mai puternic, care sa poata taia fara probleme prin metal.

Formulele cu nisip cu particule ascutite sunt mai abrazive decat cele cu particule rotunde, iar agregatele de dimensiuni mai mici uzeaza discul mai repede.

Opteaza pentru taierea uscata sau umeda

Daca ai nevoie sa realizezi sectionari adanci, cea mi potrivita tehnica este cea umeda, care inseamna insa necesitatea alimentarii cu apa, deci ceva echipament in plus, pe care trebuie sa il pregatesti, dar care te va scuti de praf. Taierile uscate sunt mai potrivite pentru spatiile interioare, in care zona trebuie mentinuta cat mai curata si pentru perforari cu adancime redusa. Ai grija sa alegi modelul de disc diamantat de beton potrivit pentru tehnica selectata.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu