Cel mai bun lipici pentru plastic

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Bindulin Weich-PVC

 

In acest exemplu este vorba despre un adeziv cu o putere mare de acoperire, util in amenajari interioare si in repararea diverselor obiecte din casa. Datorita vascozitatii, produsul este potrivit pentru a aplica tapet sau monta plinte. Capacitatea recipientului este de 43 grame, fiind suficienta pentru a acoperi 25 metri de tapet.

In functie de suprafata pe care se lipeste, adezivul se va aplica in strat subtire, surplusul eliminandu-se prin stergere sau taiere. Se aplica pe suprafata uscata si curata, se intinde bine si se preseaza suprafata de lipit. Poate fi utilizat si ca produs de umplere. Timpul de uscare variaza; cand este folosit ca lipici pentru suprafete, durata este de 45 minute, iar pentru umplere vor fi necesare 15 minute, cand produsul e dat in strat subtire; vor fi necesare 2 ore in cazul unui strat mai gros de 1 mm.

Flaconul are o forma adaptata, pentru a fi aplicat cu usurinta si precizie, insa pentru produse cu suprafete extinse, cum este cazul tapetului, se poate intinde cu o spatula.

 

 

 

 

UHU Strong&Safe

 

Acest lipici este un produs care isi gaseste utilitate in fiecare locuinta, fiind adecvat pentru diverse tipuri de materiale flexibile sau solide: plastic moale sau dur, ceramica, textile, sticla, cauciuc, piele, hartie, carton etc.

Este un adeziv lichid, transparent si inodor, potrivit pentru diverse reparatii sau proiecte de bricolaj, putand fi folosit si de catre persoanele sensibile sau copii. Capacitatea flaconului este de 7 grame, insa puterea de lipire este mare, asa ca prezinta eficienta in utilizare. Se aplica cu usurinta si precizie, avand capatul subtire si alungit.

Este un lipici plastic auto rezistent la umiditate si in conditii de temperatura inalte, chiar si la 100 grade Celsius. Se usuca rapid, insa permite efectuarea corectiilor ulterioare, daca pozitia initiala a suprafetelor nu a fost perfecta. De asemenea, rezista la vibratii si trepidatii, fiind potrivit pentru reparatia unei game diverse de obiecte. In concluzie acest produs este un exemplu de lipici pentru plastic ieftin si bun.

 

 

 

 

Bindulin Weich-Plastik

 

Acest produs este potrivit pentru suprafete din plastic moale, care se folosesc umflate, ca de exemplu: mingi, colaci de baie, bazine gonflabile, dar si alte suprafete cum ar fi cauciuc, piele, lemn, folii din plastic. In cazul produselor gonflabile, rezultatul final este unul durabil si etans, deci reparatia este rezistenta, fara a patrunde apa.

Este un tip de adeziv lichid, deci usor de aplicat, tubul avand capacitatea de 15 grame. Forma varfului flaconului faciliteaza aplicarea precisa. Este suficient ca suprafata sa fie curata si uscata, se aplica pe ambele parti in mod egal si uniform, se lasa 3 minute la uscat, apoi se imbina cele doua parti si se apasa usor cu degetele.

Daca se utilizeaza acest lipici plastic puternic in scopul etansarii unor suprafete, se tin apasate partile pana la uscare, apoi se asteapta 24 ore, pana la utilizarea produsului reparat, pentru a fi siguri ca s-a produs uscarea completa.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune lipiciuri pentru plastic

 

Lipiciul este un produs de care cu totii am avut sau avem nevoie la un moment dat, datorita usurintei cu care uneste doua suprafete, uscandu-se in contact cu aerul. Insa de multe ori nu dam atentie tipului de lipici cel mai bun pentru suprafete specifice, alegand ce este mai la indemana. Lemnul, hartia, plasticul sau materialele textile cer specificatii diferite, de aceea pentru atunci cand cauti un lipici pentru plastic, la un pret bun, iata cateva aspecte de care sa tii cont:Tipul de adeziv trebuie adaptat suprafetei care urmeaza a fi lipita. Pe piata gasesti lipici pentru plastic dur si lipici pentru material moale. Cel dur are suprafata mai neteda, cu porii mai mici, necesitand un produs de consistenta fluida.

Plasticul moale are distanta mai mare intre pori, iar cel mai bun lipici pentru plastic, de acest tip, va patrunde cu mai mare usurinta. In acest caz, pot fi deopotriva utilizate variante lichide sau cu vascozitate sporita, care adera bine pe toata suprafata produsului. De obicei aceste aspecte sunt mentionate pe eticheta produselor.

In functie de suprafata care trebuie lipita sau reparata, se alege capacitatea recipientului. Cantitatile mici de lipici pentru plastic, la preturi bune, comercializate sunt de 5-7 grame, iar cele mai mari ajung la 50-60 grame. Totusi este preferabil sa alegi mai multe recipiente mici, daca ai de lipit o suprafata mai mare, pentru a evita patrunderea aerului si uscarea produsului in flacon.

Majoritatea lipiciurilor au forma alungita, cu varful sub forma de aplicator subtire, doar acestea oferind o mai buna precizie in utilizare. Nu uita ca, recipientele mai mari pot necesita o pensula sau o spatula pentru a fi posibila o aplicare mai usoara, instrumente pe care cel mai probabil va trebui sa le detii sau sa le cumperi separat, pe langa cele mai bune lipiciuri pentru plastic.

De obicei se recomanda aplicarea pe suprafete curatate, pentru a fi garantata o aderenta buna. Unii adezivi necesita o anumita temperatura, mai scazuta sau mai ridicata, sau respectarea unor conditii de umiditate pentru ca produsul sa actioneze conform indicatiilor de pe ambalaj.

Cand iti planifici proiectul, tine cont de faptul ca unele lipiciuri pentru plastic, ieftine si bune, se usuca in cateva minute, in timp ce altele necesita chiar si cateva ore, informatii care ar trebui sa fie mentionate pe pagina de comercializare.

In cele ce urmeaza prezentam cateva exemple de pareri despre cele mai bune lipiciuri pentru plastic.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu