Cel mai bun pistol electric, de lipit

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Powerup Set

 

1-powerupOrice potential cumparator care este dispus sa investeasca in cel mai bun pistol de lipit electric, pe care sa il foloseasca la lipituri electronice, trebuie sa aleaga cu grija producatorul, pentru a avea incredere in calitatea produsului in care investeste. Cu acest considerent in minte, am ales pentru tine modelul oferit de Power Up, care se bucura de aprecieri din partea a numerosi utilizatori cu experienta.

Iti vom spune ca este un pistol profesional, care are o putere mare, de 200W. Acesta va lipi extrem de rapid, iar in functie de componentele pe care le combini, vei putea alege una dintre cele 3 trepte de putere. Asadar, temperatura de lucru poate fi reglata la 70 – 200, 201 – 350 sau 351 – 500 grade celsius.

Liantul pe care il utilizeaza este staniu-plumb, un aliaj moale. In pachetul de livrare sunt incluse colofoniul necesar lipiturilor electronice si inca 3 capete de lipit (anse), asa ca ai rezeve, in cazul in care cele vechi se oxideaza.

 

 

 

 

 

Strend Pro SGS 98B

 

2-strend-pro-sgs-98bIata un alt pistol de lipit electric, model profesional, care a fost conceput pentru lipirea componentelor electronice mici. Dispozitivul oferit de producatorul Strend Pro a fost conceput pentru utilizare in interior si are o putere de 100W. Unul dintre avantajele majore ale produsului tine de posibilitatile de reglare a temperaturii de lucru, putand fi selectate intre 200 °C – 450 °C.

Aceste trepte vor fi atinse foarte rapid, in doar cateva zeci de secunde, astfel ca vei lucra eficient si cu consum de curent redus. Lipirea se realizeaza prin intermediul unui liant de cositor, iar tensiunea de alimentare necesara pentru functioanarea pistolului e de 220-240V AC.

Nu uita ca ansele se prind prin suruburi, care trebuie fixate bine, intrucat altminteri scade puterea pistolului. Produsul este accesorizat cu 2 varfuri pe care le poti schimba, in cazul de oxidare, cu cositor si cu pasta decapanta. De asemenea, e livrat impreuna cu o geanta de transport.

 

 

 

 

 

BuildXell 100

 

3-lipit-buildxellIn cazul in care stii ca vei utiliza pistolul de lipit doar pentru operatiuni usoare, precum cele de lipire a unor piese, de taiere a diferitelor fire sau de gravuri pe materiale moi, inseamna ca iti poti face treaba si cu un model hobby, precum cel scos pe piata de BuildXell.

Este vorba de un pistol de lipit electric, ieftin si bun, de care se vor bucura mai ales persoanele care lucreaza cu diferite aparate si componente electronice, dar care nu vor sa investeasca o suma prea mare de bani intr-un astfel de produs.

Dispozitivul are o putere de 100W, iar pentru ca transferul de caldura de la ansa la piesa pe care o lipesti sa se faca in conditii optime, e nevoie de acoperirea varfurilor cu un strat de fludor. Este un instrument practic, cu o manevrabilitate usoara, astfel ca il vei folosi fara efort. Are o greutate de doar 0, 65 kg, si e prevazut cu un bec care lumineaza suprafata de lucru.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune pistoale electrice, de lipit

 

Ghidul cumparatorului

Un pistol de lipit electric este o unealta utila in orice gospodarie sau garaj de lucru, dispozitivul fiind destinat lipirii materialelor metalice. Ai nevoie de unul si nu stii cum sa il alegi din comert? – iti stam la dispozitie cu cateva puncte de reper.

Numeroase pareri despre cele mai bune pistoale de lipit electrice atrag atentia ca aceste aparate sunt potrivite lipirii unor componente electronice sau la diferite instalatii din aliaje. Intrucat lucreaza cu temperaturi mai inalte, nu sunt indicate celor care doresc un instrument cu care sa realizeze proiecte de handmade sau bricolaj. Dispozitivul electric incorporeaza una sau mai multe spire, iar la exterior sunt dispuse doua capete, pe care se monteaza ansele – capetele care realizeaza lipirea propriu-zisa. Pentru asta, e nevoie de un liant (cositor, fludor, plumb, etc.) care va fi topit si directionat catre linia de lucru.

Daca vei folosi pistolul pentru lipirea unor tevi de cupru ori alte instalatii termice, de exemplu, vei avea nevoie de pasta decapanta, pe care sa o folosesti alaturi de liant si sa o aplici pe lipitura (e coroziva, astfel ca e indicat sa o indepartezi imediat dupa utilizare). O solutie mai ieftina si mai putin daunatoare e colofoniul, recomandat pentru lipituri la piese electronice, repararea unor fire de clablaj, etc. Si pasta decapanta si colofoniul sau sacazul sunt incluse, de obicei, in setul de livrare al produsului.

Rapiditatea cu care lipeste depinde de puterea aparatului. Variantele pentru hobby vor avea cel mult 100W, in timp ce modelele profesionale dispun de o putere minima de 200W. Asta inseamna ca topesc lianul mai rapid, iar in functie de materialul cu care lucrezi, poti opta pentru mai multe trepte de temperatura.

Te intrebi unde gasesc pistol de lipit electric la un pret bun si altii? Dand o simpla cautare pe Internet, vei descoperi numeroase magazine online cu o multitudine de produse, disponibile la reduceri.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu