Cele mai bune aerografe

Am modificat articolul ultima data pe: 28.05.24

Cel mai bun aerograf – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Daca ai o afacere si faci diferite desene, daca esti artist sau daca pur si simplu esti pasionat de pictura, atunci ai nevoie si de un aerograf bun care sa te ajute sa realizezi schite de calitate, precis si rapid. Pentru a nu mai pierde timp cu cautarile iti voi recomanda un produs din gama profesionala, cu un raport calitate-pret bun si cu recenzii pozitive, si anume primul model din lista noastra APT – AG606A. Are alimentare gravitationala, amestecul de vopsea fiind facut in cuva larga situata in partea superioara. Fiind cu dubla actiune, poti controla usor atat fluxul de aer, cat si pe cel de culoare, putand realiza linii fine, detalii si retusuri. Kit-ul de achizitie mai contine doua duze si furtun, pentru a te putea conecta la compresor. Daca ai nevoie de un aerograf cu care sa acoperi suprafete mari, simplu si rapid, iti propunem al doilea produs din lista noastra, si anume Silverline 282460.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

APT -AG606A

 

Daca ai nevoie de cele mai bune aerografe din gama profesionala, iti supunem atentiei produsul de la APT. Este o optiune de luat in seama, mai ales daca ai o afacere in domeniul auto, patiseriei sau esti artist plastic si lucrezi cu bronz artificial sau grafica.

Aerograful este realizat din otel inoxidabil, fiind rezistent in timp, asa ca va merita investitia, deoarece il vei putea folosi mult. Poti sa alegi ce fel de forma vrei sau ce latime sa aiba fluxul de material folosit, deoarece aparatul dispune de 3 duze (varfuri de 0,2, 0,3 mm, airbrush 1/8”). Amestecul de culoare poate fi realizat direct in duza generoasa cu capac.

Este cu dubla actiune, astfel vei avea un control mai bun atat asupra aerului, cat si asupra vopselei aplicate. Presiunea de lucru este 15 – 50 PSI si este data de compresorul de aer pe care il vei folosi. La achizitionare primesti si furtun pentru a-l conecta la compresor.

 

Avantaje:

Este un aerograf profesional, universal, asa ca il poti folosi in multe domenii.

Datorita duzei generoase cu capac pe care o contine, poti sa faci amestecul de vopsea foarte usor.

Poti sa schimbi varful pentru a avea forma si fluxul dorite.

Este cu dubla actiune, asa ca ai control deplin si poti realiza desene deosebite.

 

Dezavantaje:

Trebuie sa ai un compresor de aer cu presiune de lucru intre 15 – 50 PSI.

 

 

Silverline 282460

 

Daca ai un mic atelier auto si iti place sa personalizezi masini, biciclete, motociclete cu diverse desene, iti prezentam un aerograf, la un pret bun, din gama profesionala, de la Silverline. Este cu actiune simpla, usor de folosit si vei putea acoperi rapid suprafete mai mari.

Setul contine aerograful propriu-zis, cu un model de pulverizare de maxim 50 mm si duza de 0,35 mm, doua recipiente pentru vopsea din sticla, pentru a fi usor de curatat si pentru a nu influenta proprietatile vopselei folosite, un furtun de conectare la compresor cu o lungime de 1,5 m pentru a te putea misca in voie, un adaptor BSP de 1/4‘’, o cupa metalica si o cheie necesara pentru conectare.

Aerograful foloseste o presiune de lucru intre 15 – 50 PSI. La achizitie piesele vin ambalate frumos intr-o cutie din plastic cu capac, asa ca poti depozita si transporta setul in siguranta.

 

Avantaje:

Il poti folosi in diferite domenii, fiind un aerograf univesal din gama profesionala.

Are doua recipiente pentru vopsea usor de schimbat in timpul lucrului.

Furtunul de 1,5 m iti permite un grad mare de miscare.

Piesele vin ambalate intr-o cutie din plastic, utila pentru a le depozita si transporta in ordine.

 

Dezavantaje:

Are doar o singura duza de 0,35 mm pentru linii mai groase.

 

 

Roart bd-203

 

Daca ai nevoie de un aerograf pentru a realiza desene complicate, cu multe detalii, umbre si linii fine, atunci iti propunem acest model de la Roart. Il poti folosi in multe domenii, mai ales unde ai nevoie de precizie.

Este un aerograf cu dubla actiune, avand control atat asupra aerului, cat si a culorii. Se alimenteaza prin gravitatie, avand cupa de amestecare a culorilor in partea de sus a corpului aerografului. Se folosesc culori fluide pe baza de apa. Este echipat cu o duza de 0,25 mm.

Este confectionat din aluminiu, fiind usor si rezistent in timp. Cuva pentru culori are o capacitate de 9 ml vopsea. Presiunea de lucru recomandata este intre 15 – 45 PSI. Aerograful este ambalat intr-o cutie din plastic cu capac, cu locuri speciale pentru aparat, pentru duza si pentru ac. Este usor de depozitat si de transportat.

 

Avantaje:

Este un aerograf cu dubla actiune, util pentru desene de precizie.

Are alimentare prin gavitatie, cuva pentru culori fiind deasupra si cu o capacitate de 9 ml.

Este usor si rezistent, fiind din aluminiu.

La achizitie il primesti frumos ambalat intr-o cutie din plastic cu capac.

 

Dezavantaje:

Nu are furtun de conectare la compresor.

 

 

Cum alegi un aerograf bun

 

Ghidul cumparatorului

Cu un aerograf vei realiza desene de calitate, putand fi util atat pentru lucrari de mare finete, cat si pentru a umple suprafete largi. Il poti folosi in diferite domenii, precum cel auto, pictura, machiaj etc., dar pentru produse de calitate ai nevoie de cel mai bun aerograf care sa iti reflecte talentul. Fiind de mai multe tipuri si cu diverse intrebuintari inainte de a face o achizitie este bine sa fii informat. In ghidul de mai jos iti voi face o prezentare a principalelor caracteristici ale unui aerograf pentru a te putea hotara mai usor asupra a ceea ce ai nevoie.

 

 

Gama: Aerografele pot fi profesionale, semi-profesionale sau de hobby.

Aparatele din gama profesionala sunt confectionate din materiale de calitate, care sa reziste la folosiri repetate si timp indelungat, cum ar fi bronz cromat sau otel inoxidabil. Pot fi folosite in domeniul auto, in pictura (grafica, murala etc.), in cosmetica (pentru unghii, pentru machiaj, picturi corporale).

Aparatele din gama semi-profesionala se utilizeaza pentru lucrari de calitate, dar sporadice, domeniul de activitate fiind conex (intr-un atelier de reparatii auto, unde poti face si desene de personalizare a masinii sau motociletei), sunt realizate din aluminiu, in general fiind usor de manevrat, rezistente si la un pret mai convenabil.

Gasesti aerografe la preturi bune, din gama hobby, confectionate din material plastic dur, ce le poti folosi ocazional, pentru diferite activitati, fiind, in general, universale.

 

Alimentare: In functie de alimentare, sunt doua tipuri de aerografe, si anume: cu alimentare prin gravitatie si cu alimentare prin aspiratie.

Cele cu alimentare prin gravitatie au cupa de vopsea situata deasupra, astfel solutia va patrunde liber in aerograf, datorita greutatii sale. Acestea actioneaza mai repede, din momentul in care apesi pe tragaci si pana incepe sa pulverizeze, deoarece este o distanta mai scurta intre recipient si varf. Au precizie mai mare si sunt, de obicei, folosite la detalii fine, machete sau retusuri de dimensiuni mici.

Cele cu alimentare prin aspiratie au recipientul pentru vopsea situat in partea de jos sau in lateral, vopseaua va patrunde spre varf, datorita fortei de aspirare generate atunci cand aerul trece prin corpul aerografului. Poti schimba usor recipientele ce contin vopseaua, cu alte culori sau cu diferite capacitati. Pentru suprafete mari, poti utiliza recipiente incapatoare care sa te ajute sa ai productivitate. Sunt utilizate pentru pictura, pentru textile sau pentru pictura pe corp. Aerografele cu alimentare prin lateral au posibilitatea de a pulveriza in sus.

Poti opta pentru aparate care au la dispozitie atat cupe ce se pot conecta in partea superioara a aparatului, pentru lucrari de precizie, cat si recipiente ce se pot conecta in partea de jos, pentru suprafete mari. Au un pret mai ridicat, dar te ajuta sa faci fata oricarei situatii.

 

Amestecul dintre aer si culoare: Aerografele pot fi cu amestecare interna sau externa.

Daca amestecul se realizeaza intern, in corpul aerografului, acesta are capacitatea de a pulveriza foarte fin, cu linii de pana la 0,3 mm. Functioneaza cu vopsele foarte fluide; cu cat duzele sunt mai mici, cu atat vopseaua trebuie sa fie mai fluida (cerneala, tus, culori pe baza de apa etc.).

Daca amestecul se realizeaza in afara aerografului, in fata duzei, se poate folosi o vopsea mai vascoasa si, in general, aceste piese se folosesc pentru suprafete mari, in pictura pentru fundaluri.

 

Actionare tragaciului: Sunt doua moduri de actionare al tragaciului, si anume: cu actionare simpla sau dubla.

La cele cu actionare simpla, atat aerul, cat si vopseaua sunt pulverizate in acelasi timp, atunci cand apesi pe tragaci, folosit pentru desene pe suprafete intinse.

La cele cu dubla actiune ai control atat asupra aerului, cat si a vopselei; la prima apasare a tragaciului aerograful incepe sa sufle aer, prin tragerea inapoi, acesta va incepe incet, incet sa elibereze si culoare. Ai control bun asupra fluxului de culoare, asa ca se foloseste mai mult pentru detalii, linii fine, umbre.

Dotari: Kitul de achizitie poate contine si diverse alte lucruri care iti vor fi de ajutor, si vei putea gasi un aerograf, la un pret bun, compatibil cu cerintele tale.

Aparatele cu alimentare prin aspiratie au in dotare unul sau mai multe recipiente pentru vopsea. Recipientele pot fi din material plastic sau din sticla, sunt prevazute cu capac ce se inchide prin insurubare, pentru a pastra calitatile culorilor pregatite. Acestea pot fi de aceeasi capacitate sau de capacitati diferite (mari pentru a acoperi suprafete intinse, fara a mai fi nevoit sa schimbi recipientul).

De asemenea, poti opta pentru aparate care au in dotare mai multe duze cu diferite dimensiuni, cu diametre mici pentru linii fine si detalii (0,1; 0,2 mm) si diametre mari pentru spatii largi sau fundaluri (0,5; 0,7 sau mai mult). Poti primi un set de perii de diferite dimensiuni, pentru a putea curata mai usor duzele.

Unele modele au furtun din cauciuc, pentru a se conecta la compresor si poate avea diferite lungimi (0,5 – 2m); unul mai lung iti permite o libertate mai mare de miscare. De asemenea, poti avea fitinguri pentru conexiune si cheie speciala, pentru instalare si suport. De obicei, pe ambalaj este specificat intervalul de presiune de care are nevoie aerograful pentru a functiona.

Pentru persoanele care au nevoie de aerograf in diferite locuri, recomandam un set ambalat in cutie din plastic cu capac care sa ajuta sa depozitezi si sa transporti in siguranta aparatul.

Acum, daca ti-ai facut deja o idee despre ce ai nevoie, o sa te ajut sa iti gasesti un model performant, ales pe baza mai multor pareri despre cele mai bune aerografe. Mai jos, ai o lista cu produse diverse, atat din gama profesionala cat si pentru hobby, asa ca sigur vei gasi ceva ce iti satisface cerintele. Il poti achizitiona foarte simplu, online, cu un singur click, si vei primi produsul in cel mai scurt timp, la tine acasa sau la atelier.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu