Cele mai bune aparate de pirogravat

Am modificat articolul ultima data pe: 24.04.24

Cel mai bun aparat de pirogravat – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Pirogravura este o activitate recomandata persoanelor de orice varsta, fie ca hobby pentru relaxare, fie practicata la nivel profesionist, si te ajuta sa iti personalizezi diferite obiecte personale sau sa realizezi cadouri deosebite pentru persoanele dragi. Fiind un aparat complex, cu mai multe functii, e bine sa alegi atent modelul care te va ajuta cel mai mult sa iti faci treaba, fara a cheltui multi bani. Daca nu ai timp sa studiezi ofertele si sa vizualizezi diferite prezentari, atunci poti alege modelul ce ocupa primul loc in topul nostru, si anume Pebaro 0261. Este un aparat din zona hobby ce poate fi folosit si de copii mai mari, dar si de adulti, pentru a grava pe lemn sau piele diferite modele sau pentru a scrie, avand 18 capete. De asemenea, poti taia polistiren sau poti lipi variate lucruri mici din metal. Vine dotat cu un suport pentru a-l pastra in siguranta. Se alimenteaza la priza si are un consum mic (30W). Daca in schimb ai nevoie de un aparat mai simplu, doar pentru lemn, poti alege al doilea produs din lista Cfh 13080.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Pebaro 0261
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aparatul de pirogravura de la Pebaro poate fi folosit atat de adulti, cat si de copii cu varste peste 14 ani, pentru a personaliza diferite obiecte din lemn sau piele, cu desene sau text, avand 18 capete diferite, pentru a crea forme in polistiren cu ajutorul unui varf special de taiere sau il poti folosi ca si pistol de lipit la nevoie.

Nu poti sa reglezi temperatura de imprimare pentru a obtine diferite gradatii de culoare si de adancime a desenului.

Este un aparat util pentru orice pasionat de pirogravura ce vrea sa obtina diferite forme cu un consum mic.

A 2-A OPTIUNE!

Cfh 13080
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Pentru a realiza desene/schite sau pentru a scrie texte pe suport din lemn, acest aparat este bine venit, fiind usor de utilizat, cu un consum mic de energie, cu 13 capete diferite (6 pentru scriere si desen, 7 cu modele prestabilite), cu suport pentru a putea fi lasat in siguranta pe masa de lucru.

Este un aparat dedicat pentru gravura in lemn si nu poate fi folosit pe alte suporturi sau pentru alte operatii.

Pretul convenabil, usurinta in manevrare, capetele diverse ne fac sa recomandam acest produs pentru gravura in lemn.

A 3-a Optiune!

Pebaro 60
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Creat de un producator cu experienta vasta in domeniu, aparatul poate fi utilizat in scop recreativ de orice persoana, adult sau copil de peste 14 ani, pentru a scrie sau a desena pe lemn, cu ajutorul celor 9 capete interschimbabile, avand suport metalic, alimentare la priza si consum mic de energie.

Fiind un model destinat pentru activitati de relaxare si destindere, poate fi folosit doar pe un singur suport, si anume lemn.

Este un aparat de pirogravura facil de utilizat, accesibil si recomandat pentru activitati de tip hobby.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Pebaro 0261

 

Daca esti pasionat de produsele homemade si iti place sa iti personalizezi lucrurile, atunci ai nevoie de cele mai bune aparate de pirogravat si iti supunem atentiei modelul marca Pebaro. Poate fi folosit atat de copii mai mari de 14 ani, cat si de adulti.

Il poti folosi pentru a face diferite modele sau pentru a scrie pe lemn sau piele. De asemenea, il poti folosi pentru a taia diferite forme in polistiren, avand un cap de tip cutter si un cap special pentru lipire metale. Setul contine 18 capete diferite cu care poti trasa linii de mai multe marimi, drepte sau ondulate, sau forme prestabilite, cum ar fi: mai multe linii paralele, steluta, luna sau forme geometrice etc.

Aparatul este sub forma de stilou cu o lungime de 16 cm. Se alimenteaza la priza si are un consum de 30W. Lucreaza la o temperatura de 550 grade C. Pentru a putea fi lasat in siguranta pe masa in timpul lucrului, aparatul are un suport. Partea de care tii este din cauciuc de culoare neagra si iti ofera protectie, pentru a nu intra in contact cu partile calde ale aparatului.

 

Avantaje:

Un aparat de pirogravat din gama hobby ce te ajuta sa personalizezi obiectele din lemn sau piele.

Are 18 capete de diferite forme.

Poti sa tai usor polistirenul, avand un cutit special.

Poate fi folosit pentru a lipi diferite metale.

 

Dezavantaje:

Nu ai posibilitatea de a regla temperatura pentru a obtine diferite grade de culoare.

 

 

 

 

Cfh 13080

 

Daca vrei un aparat de pirogravura la un pret bun, pentru a lucra doar in lemn, atunci poti alege modelul de la Cfh. Este din gama hobby si poate fi folosit si de copii (peste 14 ani), dar si de adulti, pentru a realiza obiecte homemade.

Aparatul este usor de utilizat, avand forma unui stilou, si are in dotare 13 varfuri diferite. 6 dintre ele sunt potrivite pentru scriere sau pentru a desena cu ajutorul liniilor de diferite grosimi, prin puncte mari sau mici. Celelalte 7 capete au diverse modele prestabilite pentru a te ajuta la desen.

Se alimenteaza la priza si are un consum mic de 30W. Temperatura maxima la care ajung varfurile in timpul lucrului este de 550 grade C. Pentru a nu se intampla accidente, ai la dispozitie un suport metalic in care sa il asezi, atunci cand nu il folosesti si este inca fierbinte. Este de culoare albastra si subtire, pentru a fi usor de tinut in mana si de manevrat.

 

Avantaje:

Este un aparat din gama hobby, util pentru persoanele pasionate de homemade.

Are 13 capete diferite, 6 utile pentru scriere, 7 cu modele prestabilite.

Fiind subtire si ca un stilou, este usor de manevrat.

Are suport din metal, pentru a putea fi lasat pe masa, chiar daca este fierbinte.

 

Dezavantaje:

Il poti folosi doar pentru suport din lemn.

 

 

 

 

Pebaro 60

 

Pebaro este cunoscut pe plan mondial pentru produsele sale de calitate, fiind o firma din Germania, ce ofera produse care incita creativitatea si imaginatia atat pentru copii, cat si pentru adulti. Aparatul de pirogravat poate fi folosit pe suport din lemn si este usor de manevrat, datorita formei de stilou.

Cele 9 capete de care dispune, usor de schimbat prin insurubare, sunt de diferite forme si marimi pentru a trasa contururi, pentru scriere sau pentru a umple desenul creat. Astfel, exista 3 capete pentru a trasa linii ondulate de diferite grosimi, 3 capete pentru linii drepte cu intensitati variate de culoare si grosime si 3 capete cu modele diferite incadrate intr-un cerc.

Se alimenteaza la priza, nu consuma mult (30W) si are o temperatura de lucru de aproximativ 500 grade C. Partea de care tii este cauciucata, produsul oferind protectie impotriva arsurilor, dar si comoditate in utilizare. Pentru a putea fi lasat pe masa, in timpul lucrului, are un suport din metal cu talpa din plastic. Este de culoare rosie.

 

Avantaje:

Este un aparat de pirogravura din gama hobby, recomandat pentru orice persoana creativa (peste 14 ani).

Forma de stilou cu un manson de cauciuc in zona in care este tinut in mana asigura o manevrare facila si sigura.

Are 9 capete de diferite forme pentru a crea modele diverse sau pentru a scrie.

Are suport pentru a putea fi lasat in siguranta pe masa de lucru.

 

Dezavantaje:

Este un model ce poate fi utilizat doar pe suprafete din lemn.

 

 

 

 

Meyco 65705

 

Daca ai nevoie de un aparat de pitogravat, ieftin si bun, pentru a te destinde realizand diverse obiecte personalizate, atunci iti prezentam acest model marca Meyco. Este din gama hobby.

Aparatul poate fi folosit pe diverse suporturi cum ar fi lemn, piele sau pluta, pentru a scrie sau pentru a desena. De asemenea, ai la dispozitie un varf tip cutter care te ajuta sa tai la cald diferite suporturi, cum ar fi polistirenul. Ai la dispozitie 6 varfuri, ce se pot schimba foarte usor, prin insurubare, cand aparatul este rece. Are forma unui stilou si cantareste 180 g, fiind usor de manevrat.

Consumul este de 30W si dezvolta o temperatura de lucru de 750 de grade C. Din acest motiv, aparatul se lasa in repaus sau la racit doar in suportul metalic cu care vine in dotare si se foloseste tinut doar de maner. Se alimenteaza la priza.

 

Avantaje:

Aparatul poate fi folosit pe diverse suporturi, cum ar fi lemn, pluta sau piele.

Ai la dispozitie un varf ce te ajuta sa tai la cald diferite materiale.

Pentru a putea fi lasat in siguranta pe masa de lucru, are un suport metalic.

Este un aparat de calitate la un pret bun.

 

Dezavantaje:

Are doar 6 capete, iar unui incepator ii va veni mai greu sa deseneze cu aparatul.

 

 

 

 

Cum alegi un aparat bun de pirogravat

 

Ghidul cumparatorului

Arta decorarii lemnului prin pirogravura este o tehnica veche, folosita pentru a crea obiecte inedite, personalizate cu diverse desene sau cu texte. Acum sunt disponibile pe piata diverse modele, asa ca va fi usor sa gasesti cel mai bun aparat de pirogravura, care sa te ajute sa te destinzi in orele libere sau daca ai un mic atelier de produse homemade. De asemenea, cu noile aparate poti face si diverse alte operatiuni prin casa, cum ar fi lipire sau taiere. Fiind o gama larga de produse. trebuie sa fii atent la ce nevoi ai si sa alegi in cunostinta de cauza modelul preferat.

In ghidul de mai jos, iti oferim informatii cu privire la aceste produse, pentru a fi usor sa achizitionezi un model performant la un pret decent.

 

 

Tipul: Aparatele de pirogravat pot fi din gama hobby sau profesionale.

Cele din gama hobby sunt folosite de incepatori si de copii cu varste mai mari de 14 ani, deoarece lucreaza la temperaturi inalte si exista pericolul de accidente daca nu sunt atenti. De asemenea, e potrivit oricarui adult interesat de activitati de recreere. Au, in general, varf de ardere fix si lucreaza la o temperatura constanta, in jur de 500 – 600 grade C, dar si mai mult.

Cele din gama profesionala sunt folosite de artisti ce realizeaza adevarate tablori in lemn, avand posibilitatea de reglare a intensitatii curentului, pentru a obtine diverse nuante si umbre, dar si diferite adancimi. Reglarea curentului se poate face in trepte sau prin rotirea butonului. Lucreaza si cu temperaturi mari de peste 800 grade C. Desi sunt mai costisitoare, sunt mult mai performante, oferta fiind mare poti gasi un aparat de pirogravat, la un pret bun, si care sa iti permita realizarea unor adevarate opere de arta.

 

Varf: Sunt doua mari categorii de aparate de pirogravat, in functie de varful folosit, si anume cu varf de ardere fix sau cu varf din nichelina.

Cele cu varf de ardere fix functioneaza la o temperatura constanta, iar pentru a putea varia intensitatea culorii sau a adancimii in cadrul desenului, se misca varful mai repede sau mai incet sau se trece de mai multe ori prin acelasi loc.

Cele cu varf din nichelina sunt mai complexe, functionand pe baza unei rezistente electrice ce se incalzeste la trecerea curentului prin ea. Poti obtine urme de ardere mai mult sau mai putin intense, pentru un desen mai laborios, cu umbre, prin reglarea temperaturii sau prin schimbarea varfului cu diferite grosimi.

 

Materialul pe care este folosit: Aparatele de pirogravura se pot folosi pe diverse suporturi, cum ar fi: lemn, pluta, piele, scoarta. Sunt aparate mai simple care pot fi folosite doar pe anumite materiale in special pe lemn, sau mai complexe ce pot fi folosite pe diverse materiale.

In functie de esenta lemnului acesta poate influenta desenul, cele mai potrivite fiind fag, tei si plop care au o structura uniforma. Pluta se arde foarte usor si trebuie sa ai un control bun pentru a nu deteriora desenul.

Cele mai potrivite pentru pirogravura sunt bucatile din piele vopsite in culori deschise (se vede mai clar si mai frumos desenul) cu vopsele vegetale pentru a nu emana fum toxic in timpul arderii.

 

Nr. de capete: Aparatele pot avea un numar variat de capete, de la modele simple, de 4-5 varfuri, pana la formate mai complexe, cu peste 20 de varfuri. Acestea pot fi dedicate pentru scriere sau pentru contururi, avand diferite grosimi, pentru linii drepte sau ondulate, sau cu modele prestabilite in diferite forme, cum ar fi stelute, luna, flori sau forme geometrice.

De asemenea, unele aparate au varfuri speciale pentru alte operatii: de lipire pentru metale cu cositor sau de taiere pentru diverse materiale spuma, polistiren sau sfoara.

 

Parti componente: Gasesti aparate simple sau cu centrala.

Cele simple sunt sub forma de stilou, ce se alimenteaza direct la priza. Cele cu centrala au, pe langa partea de desenare propriu zisa, sub forma de stilou, si o unitate centrala care alimenteaza aparatul. Acesta se alimenteaza la randul lui la priza.

Pe unitatea centrala poti gasi mai multe butoane, pentru pornire-oprire, pentru reglarea temperaturii (in trepte sau infinit variabila), precum si un ecran de afisare a temperaturii. Aceste modele mai complexe pot fi echipate cu doua stilouri de diferite grosimi, utile pentru diferite intervale de temperaturi.

 

Elemente de siguranta: Pentru ca aparatul lucreaza la temperaturi inalte, ai nevoie de protectie pentru a nu intra in contact cu partile fierbinti, dar si pentru a pozitiona instrumentul in siguranta, pe masa de lucru. Poti gasi aparate de pirogravat la preturi bune si care iti asigura protectie in timpul lucrului.

Aparatele profesionale care ajung la temperaturi foarte mari au manson din pluta sau de cauciuc, de care tii in timpul utilizarii. De asemenea, sunt prevazute cu suporturi de sprijin pentru cand sunt lasate la racit sau in repaus pe masa de lucru, suporturi din metal, cu talpa din plastic rezistent sau din metal.

Pot avea si senzor de temperatura ce intrerupe alimentarea cu energie la atingerea temperaturii dorite, si LED ce iti arata daca aparatul functioneaza.

Accesorii: La achizitionarea unui aparat de pirogravura mai poti primi si diverse alte accesorii pe care e bine sa le ai la indemana in timpul lucrului, cum ar fi perie de sarma, cositor, surubelnita etc., sau care te ajuta sa poti depozita si transporta in ordine aparatul precum o cutie speciala din lemn.

Pentru a veni in ajutorul tau, am alcatuit o lista cu cele mai populare produse alese pe baza mai multor pareri despre cele mai bune aparate de pirogravura. Arunca o privire peste ele si alege modelul care este cel mai potrivit cu cerintele tale, apoi, cu un simplu click, poti comanda online.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu