Cele mai bune slefuitoare girafa

Am modificat articolul ultima data pe: 19.05.24

Cel mai bun slefuitor girafa – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Slefuitoarele girafa sunt unelte cu care se poate procesa stratul de var sau tencuiala ori vopsea, fara sa fie nevoie sa va urcati pe scaune sau scari: bratul telescopic al lor va ajunge oriunde, chiar si pe tavan, slefuind prin rotatie si aspirand praful in acelasi timp. Profesionistii care lucreaza in renovari si constructii isi vor cunoaste, de regula, foarte bine nevoile si se vor pricepe sa aleaga modelele optime de slefuitoare pentru sarcinile de indeplinit la locul de munca. Oamenii care nu lucreaza in aceste domenii, insa, vor cauta sfaturi si indicatii care sa le usureze procesul de cumparare. Analizand oferta pietei, am selectat cele mai bune modele de slefuitoare girafa de pe piata pentru acest an: cel mai recomandabil putem spune ca este Plannex LHS225, unealta completa pentru aproape orice sarcina, pe suprafete umede sau uscate, cu aspirator de 2400 de Wati inclus, capabil sa opereze in medii relativ toxice, datorita filtrului performant. In cazul in care mai doriti o recomandare, am fost foarte impresionati si de Flex GE5, mai ales pentru sarcinile ocazionale si semi-profesionale.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Plannex LHS225
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Poate aspira atat pe suprafete umede cat si uscate. La priza aparatului se mai pot racorda si alte echipamente, de maximum 2400 de Wati in total. Puterea proprie este de 1200 de Wati (aspirator) si 540 de Wati (slefuitor), optima pentru cele mai multe nevoi.

Pretul sau este putin cam piparat pentru multe buzunare, iar utilizatorii care nu au sarcini de nivel profesional vor dori un produs mai accesibil.

Slefuitorul acesta telescopic se adreseaza nevoilor semi-profesionale mai exigente. Calitatea si performantele sale sunt atragatoare, produsul adresandu-se cumparatorilor mai exigenti.

A 2-A OPTIUNE!

FLEX GE5
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Are un echilibru pret-calitate foarte atragator. Puterea motorului (1380W) asigura turatii ridicate, de pana la 1650 rotatii pe minut, ceea ce duce la lucrari bine finisate pe gips carton, glet si polistiren.

Nu include multe accesorii in pachetul de livrare, alte modele fiind mai bine dotate la acest capitol. In plus, nu este recomandat pentru lucrul in medii cu praf de risc ridicat.

Calitate la un pret accesibil si eficienta foarte buna pentru cele mai multe nevoi fac din Flex GE5 un slefuitor potrivit aproape oricarei sarcini de acest gen, daca praful se incadreaza in categoria de risc mic (L).

A 3-a Optiune!

Bisonte SP 3000
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este printre cele mai ieftine slefuitoare girafa. Motorul de 800 de Wati poate permite utilizatorului sa lucreze eficient, cu turatii de pana la 1700 rotatii pe minut. Include si 6 discuri in pachet.

Se adreseaza nevoilor ocazionale de slefuire la renovari si constructii mici. Pentru sarcini profesionale, va trebui sa va orientati catre modelele mai puternice, cu functii multiple.

Este cea mai buna optiune daca doriti sa faceti economie, si aveti sarcini usoare de efectuat la renovarea propriului camin, de exemplu. La sub 6 kilograme, este si unul din cele mai usoare slefuitoare de pe piata.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Plannex LHS225

 

Modelul acesta de la Plannex este printre cele mai bune slefuitoare girafa profesionale de pe piata – chiar daca motorul sau nu este cel mai puternic, la 550 de Wati, performantele aspiratorului cu care este echipat si functiile multiple de lucru il situeaza pe primele locuri in topul preferintelor multor profesionisti.

Turatia de lucru poate fi controlata de la 340 la 910 rotatii pe minut, iar discul de 215 milimetri in diametru poate ajunge pana la 160 cm distanta de furtun, cand intindeti complet gatul telescopic. Designul tip girafa de slefuit pereti este gandit pentru eficienta ridicata in ceea ce priveste curatenia si siguranta in spatiul de lucru, iar pentru aceasta, aspiratorul performant este deosebit de important.

Gandit pentru a lucra in conditii umede si uscate, este aprobat si pentru clasa de praf “M” – nocivitate medie. Sacul de filtrare Selfclean asigura eficienta instalatiei, iar functia antistatica previna dezvoltarea electricitatii statice care poate accentua atasarea prafului pe suprafete.

 

Avantaje:

Ofera o plaja larga de turatii, de la 340 la 910 rotatii pe minut.

Include suport de scule, precum si suport pentru furtun si cablul de alimentare, pentru mai multa ordine in spatiul de lucru.

La 3,80 kg, este unul din cele mai usoare slefuitoare de pe piata.

Aspiratorul extrem de performant poate opera in medii uscate si umede, cu praf de nocivitate medie si cu functie antistatica.

 

Dezavantaje:

Debitul de 3900 de litri pe minut si suctiunea de 24000 Pa asigura un spatiu de lucru foarte curat si sigur.

 

 

 

 

Flex GE5

 

Flex GE5 este solutia optima pentru cine cauta un slefuitor girafa la un pret bun, calibrat pentru nevoi semi-profesionale. Printre avantajele sale, putem enumera controlul electronic al vitezei si suspensia pe arcuri a capului de slefuire, care va permite sa accesati si suprafetele curbate ale pereturilor, precum boltele.

Poate fi utilizat cu eficienta ca un slefuitor glet girafa, fiind foarte eficient si pe suprafete de genul gips-carton si polistirenul pentru izolatie. Motorul de 500 de Wati poate genera turatii restul de ridicate, intre 1100 si 1650 de rotatii pe minut, iar discul de 225 milimetri poate ajunge pana la 152 cm de furtun, cand este extins complet gatul produsului. Discurile se pot schimba foarte repede, cu un sistem de tip Velcro.

Aspiratorul de praf cu care este livrat produsul are 1380 de Wati si un debit de 4400 de litri pe ora – printre cele mai performante de pe piata. Clasa de nocivitate a prafului aspirate va trebui sa fie scazuta (L), si il veti putea utiliza atat in medii uscate, cat si in cele umede.

 

Avantaje:

Are greutate mica (3,9 kilograme), iar cablul de 7,5 metri (alaturi de cei 4 metri de furtun) asigura foarte multa mobilitate in mediul de lucru.

Poate opera atat in medii uscate, cat si umede.

Ofera control asupra debitului de aer, de pe furtun.

Suspensia pe arcuri pentru capul de slefuire va permite sa utilizati produsul si pe colturi ori suprafete curbate, cu eficienta optima.

 

Dezavantaje:

Posibilitatea de lungire a gatului telescopic este relativ mica, la 152 cm.

 

 

 

 

Bisonte SP 900C

 

Bisonte SP900C este unul din cele mai potrivite slefuitoare de tavan, data fiind lungimea sa iesita din comun: extins la maximum, bratul sau poate ajunge pana la 230 de centimetri lungime, prin cele doua segmente extensibile ale sale!

Motorul de 600 de Wati este mediu ca putere, iar numarul de rotatii poate fi reglat de la 0 la 1000 pe minut. Diametrul paletei de slefuire de tip disc este de 225 milimetri, iar in pachet sunt incluse si alte cinci foi de smirghel de rezerva, de diverse grade de granulatie. Greutatea intregului produs este de 5 kilograme, relativ greu, insa tineti minte ca vorbim de unul din cele mai lungi de pe piata!

Se poate folosi pentru a slefui si finisa peretii si tavanele din tencuiala sau glet. Odata cu produsul, veti primi si o geanta de plastic pentru transport, in care veti putea stoca toate componentele in ordine si siguranta.

 

Avantaje:

Lungimea foarte mare (pana la 230 cm) il poate face optim pentru slefuirea tavanelor.

Turatiile pot fi selectate de la 0 la 1000 rotatii pe minut.

Include cinci discuri de smirghel de rezerva.

Ofera si o geanta de plastic pentru stocarea si transportul in siguranta.

 

Dezavantaje:

Nu include si aspirator pentru praf.

 

 

 

 

Cum alegi un slefuitor girafa bun

 

Ghidul cumparatorului

Pentru cei dintre dumneavoastra care nu stiu ce factori sa analizeze la modelele de slefuitoare girafa din comert, in vederea efectuarii unei achizitii folositoare, am selectat mai jos cateva aspecte de luat in calcul.

Vom explica cum influenteaza fiecare modul de lucru si eficienta modelelor si totodata vom exemplifica cat de potrivite sunt aparatele de pe piata pentru cerintele usoare (hobby), semi-profesionale ori profesionale.

 

 

Tipul slefuitorului: cat de dificile sunt sarcinile de indeplinit cu acesta? Pentru a usura achizitia, vom imparti produsele in cele de uz ocazional (ori amator), cele semi-profesionale si cele profesionale.

Pe masura ce treceti de la prima categorie la a doua si a treia, veti intalni puteri din ce in ce mai mari la motor (de la 500 Wati la peste 1500), amplitudine mai mare in selectarea turatiilor (de la sub 700 la peste 1700 rotatii pe minut), filtre mai performante, utile pentru aspirarea prafului de la nivelul risc de nocivitate (L) la cele medii (M) si ridicate (H).

De asemenea, cele mai performante vor fi echipate cu cat mai multe accesorii, pentru ca aparatul sa poate fi folosit la variate tipuri de sarcini. Desigur, si pretul va fi pe masura.

 

Capacitate de lucru: aceasta se refera la cat de repede poate termina un slefuitor girafa, la un pret bun, de finisat o suprafata. Doi factori influenteaza aceasta: turatia si puterea de aspirare, ambele depinzand si de puterea motorului.

Insa, cand alegeti un model, sa nu va ganditi ca turatiile ridicate vor termina treaba mai repede! De fapt, aceasta trebuie reglata in functie de materialul ce trebuie slefuit. In plus, dimensiunea discului (diametrul) are si ea un rol in cat de multi metri patrati veti slefui pe ora: un disc de 225 mm in diametru va fi mai acoperitor decat unul de 215 milimetri, daca nu se iau in calcul turatia sau granulatia smirghelului aplicat.

 

Aspirator: pe piata exista modele de slefuitoare cu sau fara aspiratoare pentru eliminarea prafului rezultat in urma utilizarii. Veti observa, comparand modelele, ca cele echipate cu acest accesoriu sunt considerabil mai scumpe decat cele fara el, mai ales daca vorbim de echipamente ce lucreaza cu prafuri de toxicitate ridicata, pentru care este nevoie de un sistem performant de filtrare.

Chiar daca un produs nu este livrat cu aspirator, aproape cu siguranta va include duza de conectare la un astfel de aparat. Puteti, in unele cazuri, sa conectati nu doar aspiratoare speciale pentru santierele de constructii, ci si modele comune, pentru casa. Un exemplu de astfel de model de slefuitor girafa este Dedra DED7748, care este si unul din cele mai accesibile ca pret din oferta pietei actuale.

 

 

Moduri de aspirare: se poate realiza pe suprafete umede sau uscate. Desi cele mai multe sarcini de slefuire vor avea loc pe o suprafata uscata (var, polistiren si asa mai departe), exista si instante in care se cere lucrarea pe pereti umezi. Modelele mai scumpe si mai performante (precum Plannex LHS225) ofera si aceasta posibilitate de lucru.

Filtrele si sistemul de evacuare permit aspirarea particulelor umede, si asta le face mult mai sigure, mai ales in mediile nocive.

 

Greutate/lungime: in ceea ce priveste aceste dimensiuni, valorile produselor prezentate sunt strans conectate de eficienta lor. Ideal, cel mai bun slefuitor girafa ar trebui sa fie cat mai usor (ca sa nu oboseasca utilizatorul dupa perioade lungi de utilizare) si sa ajunga cat mai departe cu placa de slefuire, pentru a putea lucra si in locuri greu accesibile, cum ar fi tavanul sau peretii inalti.

Un model de 3,80 kilograme (cum e Plannex LHS225) va fi mai usor de manevrat decat unul de 5,8 kilograme (cum e Bisonte SP3000). Insa, produsul din urma se poate extinde pana la 180 centimetri, pe cand primul ajunge maximum la 160 centimetri de la capatul furtunului. Ramane sa decideti daca acei 20 de centimetri merita greutatea in plus, sau nu, atunci cand veti evalua toate avantajele si dezavantajele modelelor diferite.

 

Functiile oferite: multe pareri despre cele mai bune slefuitoare girafa vor atrage atentia ca nu este suficient ca un model sa aiba motoare eficiente, daca acela nu dispune si de multiple functii care sa permita o folosire in diverse situatii.

Fiecare aparat poate oferi anumite avantaje, iar pentru a exemplifica, vom oferi cateva exemple concrete: slefuitorul LHS 225 EQ este echipat cu un aspirator mobil creat pentru

lucrul cu prafuri de risc mediu (M) ca nocivitate, ceea ce permite lucrul in medii relativ toxice. La modelul FLEX Giraffe, capul de slefuire este echipat cu o suspensie speciala pe arcuri, si astfel veti putea sa il folositi pe suprafetele curbate din bolte, fara a-i scadea eficienta.

Functia de lumina LED a modelului Bisonte SP3000 permite o vizibilitate buna si in colturile intunecate. Vom detalia toate aceste functii speciale in partea a doua a ghidului nostru, unde prezentam cateva din produsele cele mai bine cotate de pe piata.

 

 

Accesorii: pe langa functii speciale, fiecare oferta include propriile accesorii. Cele mai scumpe sunt livrate cu aspiratoarele adiacente, cu care sa lucreze in tandem pentru un mediu fara praf sau reziduuri imprastiate in urma slefuirii.

Alte slefuitoare girafa la preturi bune includ in pachet lampi cu LED, manere suplimentare, adaptoare pentru aspiratoare, diverse foi de slefuire si discuri de smirghel, eventual si cutii speciale pentru transportul si stocarea produsului. Mai puteti gasi furtunuri antistatice cu control auxiliar al aerului, chei si imbusuri foarte utile pentru asamblarea instalatiei sau pentru schimbarea componentelor.

Nu uitati sa luati in calcul si lungimea cablurilor, pentru ca si acest element contribuie substantial la mobilitatea produsului: un cablu mai lung inseamna mai multa libertate de miscare si previne nevoia de a insira prelungitoare prin spatiul in care lucrati.

Din moment ce ati ajuns pana aici cu lectura ghidului nostru, probabil dorit sa efectuati o achizitie. Daca sunteti nesiguri de unde sa o faceti, noi recomandam cu caldura mediul online, pentru rapiditatea serviciilor pe care le ofera. Si daca tot vom oferi descrieri detaliate ale functiilor si performantelor unor modele de pe piata, pentru a va usura alegerea vom insira si un numar de avantaje a acestora, precum si eventualele dezavantaje, incercand sa mentinem un echilibru obiectiv:

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu