Cea mai buna betoniera de 350 litri

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

 

Cum aleg cele mai bune betoniere de 350 litri

 

Ghidul cumparatorului

O betoniera este indispensabila in majoritatea lucrarilor de constructii. Deoarece nu are rost sa achizitionezi un model mai mare decat necesarul de lucru, caci faci risipa de materiale, atunci cand detii o firma mica sau chiar cand iti construiesti o anexa, o terasa sau curte, o betoniera de 350 litri se va dovedi o varianta optima, intrand in categoria produselor mici semi-profesionale sau profesionale.Inainte de a aborda anumite caracteristici ce inlesnesc o astfel de achizitie, este important sa stii diferenta dintre capacitatea de incarcare bruta specificata de catre producator si cea neta. De exemplu, un model are indicata o capacitate bruta de 350 l, care reprezinta volumul maxim total, insa capacitatea neta va fi de 280 l, adica volumul tolerat de incarcare. Daca incarci la maxim cuva, amestecul va curge.

In continuare, in functie de regimul de exploatare, te poti orienta spre modele semi-profesionale sau profesionale (cele industriale au capacitati mult mai ridicate). Primele sunt piese simple destinate uzului periodic si permit amestecul de apa, ciment, nisip, pietris. Cele profesionale rezista la o exploatare intensiva si permit sa incarci balast sau sa lucrezi inclusiv cu var.

Modelele pot fi fixe, cu posibilitate de tractare, sau mobile, portabile. Multe de tip semi-profesional dispun de roti ce inlesnesc transportul pe suprafata de lucru. Portabilitatea e influentata si de sistemul de alimentare: exista betoniere electrice, cu alimentare la retea, ce sunt accesibile ca pret, ecologice si mai simplu de utilizat, dupa cum arata si destule pareri despre cele mai bune betoniere de 350 litri.

Modelele cu alimentare cu carburant ofera insa o putere de amestec crescuta, fiind variante mai robuste. Acestea pot functiona cu diesel, avand motoare puternice si costuri de explotare mai scazute fata de cele pe benzina, care in schimb sunt aproape la fel de puternice si mai usoare.

Daca vrei cea mai buna betoniera de 350 litri, alege un model cu reductoare pentru rotire si pentru basculare. Cuva de amestecare poate fi fabricata din otel sau din plastic dur, iar la modelele mici e preferata adesea ultima varianta, fiind mai usoara si rezistenta la rugina.

Nu-ti ramane acum decat sa descoperi unde se gasesc betoniere de 350 litri, la un pret bun. Noi iti sugeram o cautare pe Internet, deoarece in mod sigur vei vedea multe modele, pe care le poti analiza si compara.

 

 


Alte modele recomandate, momentan indisponibile

 

Imer Syntesi 350 B

 

Modelul Imer Syntesi 350 B este o betoniera de tip profesional, cu un motor Subaru pe benzina performant, de 5. 6 CP (adica 4.2 kW). Capacitatea bruta este de 345 litri, insa cea neta, care indica volumul de incarcare tolerat, este de 280 l (nu supraincarca niciodata cuva). Este asadar un model cu o putere crescuta de amestec, asigurand un mix omogen si lucrand cu toate materialele de baza folosite pentru prepararea betonului.

Geometria palelor si dublarea cuvei in partea inferioara ofera o viteza crescuta de amestec, iar lucrul este inlesnit de cele 2 reductoare destinate rotirii si rasturnarii benei. Include si reductor in baia de ulei si un reductor pentru rabatarea mai simpla a cuvei. Bascularea este astfel silentioasa si optim controlata. Este un produs ce rezista la exploatarea intensiva si respecta toate normele de siguranta si de calitate in vigoare.

Este echipata cu roti pentru transportul facil pe suprafata de lucru si are dimensiuni de 930 x 1610 x 1600 mm, cu diametrul vasului de 823 mm. E un produs util pe santiere mici si destinat lucrarilor profesionale de amploare mai redusa (constructii anexe, curti, terase).  Nu necesita costuri mari de intretinere, desi motorul va cere conditii de mentenanta adecvate. Nu trebuie utilizata in spatii lipsite de ventilatie, din cauza emisiei de noxe. Este o betoniera sigura si durabila, cuva fiind fabricata din otel. Singurul dezavantaj il constituie pretul de achizitie, care este din pacate destul de ridicat.

 

 

Imer Syntesi 350

 

Daca ai nevoie de o betoniera de 350 litri ieftina si buna, poti lua in vedere modelul Imer Syntesi 350 (cu mentiunea ca este definita ca un produs ieftin, comparativ cu alte produse de tip profesional). Motorul electric are putere de 1100 W, fiind suficient de puternic pentru diferite lucrari de constructii de amploare medie, pe santiere unde exista sursa de energie electrica (cu alimentare la 400 V).

Asigura obtinerea unui mix omogen, avand un sistem de amestec rapid, facilitat de catre dublarea cuvei in partea de jos si geometria palelor. Ofera posibilitatea de a lucra cu orice materiale necesare prepararii betonului (ciment, nisip, pietris). Functionand fara un zgomot excesiv, e echipata cu reductoare de rotire si rasturnare a benei si reductor in baia de ulei pentru amestec. E dotata cu roti pentru tractare pe santier si are dimensiuni de 930 x 1610 x 1600 mm, vasul avand 823 mm in diametru.

Capacitatea bruta este de 350 litri, iar volumul de incarcare tolerat este de 280 l (daca o incarci la limita, exista risc de curgere). Este un model rezistent, cu un cadru ranforsat prin sudura industriala, fabricat conform tuturor normelor de siguranta si destinat unei exploatari de durata. Costurile de exploatare sunt reduse, iar intretinerea este lipsita de dificultati. Este o betoniera electrica ecologica, care nu ridica problema poluarii prin emisiile de noxe.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu