Cea mai buna ruleta laser

Am modificat articolul ultima data pe: 28.05.24

 

Rulete laser – Opinii si Recenzii in 2024

 

Cu cat ai mai multe proiecte de finalizat, cu atat momentul achizitionarii unei rulete cu laser este mai aproape, mai ales pentru ca nu e amuzant sa lucrezi pe ghicite. Daca urmezi recomandarile noastre, poti sa cumperi modelul Urban Trends D182S5BBM, care este printre cele mai competitive. Cu un singur instrument poti sa efectuezi mai multe operatiuni de masurare si determinare. Este o ruleta ce poate proiecta linie laser verticala, orizonatala sau sub forma incrucisata, are o banda de masurare de dimensiune medie, 2,5 metri, si poti sa stabilesti pozitia unei piese in raport cu toate cele trei axe, multumita celor trei bule de aer. In plus, ai rigla metalica de 15 cm si le poti avea pe toate intr-o forma compacta, la un pret foarte avantajos. Daca nu gasesti acest model, opteaza pentru OEM 27573, care are numeroase similitudini. 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Urban Trends D182S5BBM
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest instrument iti ofera, intr-o forma compacta si usoara, 4 instrumente pentru masurare si determinare, constand in ruleta mecanica cu banda de lungime medie si rigla metalica, laser si trei bule de aer, iar usurinta in utilizare si pretul avantajos scot produsul in evidenta.

Desi este potrivit pentru o multime de aplicatii, in cazul in care ai nevoie de un punct fix, va fi dificil sa te folosesti de ruleta, pentru ca nu se poate monta pe un suport orientabil.

Cand ai nevoie de un ajutor in lucrarile de tip hobby, fie amenajari de spatii mici, fie lucrari ocazionale de atelier, este una dintre cele simple optiuni si ti-o poti, mai mult ca sigur, permite.

A 2-A OPTIUNE!

OEM 27573
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o ustensila multifunctionala, incorporand trei dintre cele mai frecvent folosite si mai utile instrumente (ruleta, boloboc si laser), iar design-ul care include picioruse pentru stabilizare si filet de montare pe stativ, o fac sa fie foarte practica.

Deoarece utilizeaza bule de aer de dimensiuni mici, amplasate pe ruleta, e dificil sa obtii rezultate foarte precise, asa ca este posibil sa intampini dificultati in determinarea planului si inclinatiei.

Cu un design apropiat de cel al ruletei clasice, dar cu o utilitate sporita prin incorporarea mai multor instrumente, acest model pare solutia rapida pentru cei care nu sunt dispusi sa investeasca in instrumente profesionale.

A 3-a Optiune!

Profi Online B0414
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Fiind construita pe principiile de baza ale nivelei, produsul se poate folosi usor si fara ezitari, mai ales datorita bulelor de aer vizibile, care iti permit asezarea corecta a elementelor cu care lucrezi, iar in plus, ai parte de un set cu extractoare, care iti va imbogati trusa.

Daca intentionezi sa folosesti produsul frecvent, constructia sa, din plastic si aluminiu, ar putea sa cedeze in conditii dificile, in orice caz, sa ofere o eficienta limitata, asa incat e bine sa-l pastrezi pentru treburi mai usoare.

In functie de modul in care lucrezi, este posibil sa iti prinda bine achizitionarea produsului cu corp de nivela, pentru precizia buna si usurinta cu care se manevreaza, mai ales daca nu iti doresti aparate sofisticate.

 

 

Pareri despre cele mai bune rulete laser

 

Un mod eficient de gasi cea mai buna ruleta laser este sa parcurgi informatiile fundamentale despre modelele reusite, astfel incat sa scurtezi timpul dedicat cautarii, asa ca iti furnizam, in randurile de mai jos, o lista scurta pe care sa o parcurgi rapid.

 

Urban Trends D182S5BBM

 

Modelul oferit de Urban Trends ar putea sa fie cel mai potrivit daca esti in cautarea unei rulete laser multifunctionale. Aceasta prezinta mai multe optiuni de masurare si aliniere. Este dotata cu ruleta mecanica, de 2,5 m, iar corpul acesteia se poate folosi pentru rigla de aluminiu de 15 cm, utila pentru suprafete plane. 

Pentru masurarea planeitatii si a inclinarii elementelor de zidarie sau a dulgheriei ai la indemana trei bule de boloboc, plasate in partea superioara a ruletei. Folosirea lor se poate face concomitent cu laserul in cruce, a carui proiectie pe un spatiu plan iti ofera posibilitatea unei alinieri corecte. In plus, liniile laserului, verticala, orizontala sau ambele, se pot folosi ca nivela pentru alinierea zidariei, gresiei, grinzilor, planseelor si a altor elemente. 

Folosirea razei laser a instrumentului 4 in 1 se face simplu, cu ajutorul unui buton de pornire, iar la achizitionarea pachetului primesti incluse cele 3 baterii si un alt set de trei, drept rezerva. Ruleta laser D182S5BBM functioneaza la temperaturi cuprinse intre -10 si 40 de grade. 

 

 

Bibilel FMD167

 

Cei care prefera ruletele cu optiuni electronice mai avansate pot sa apeleze la modelul FMD167, o ruleta ce ofera utilizatorilor 3 tipuri de masuratoare. In felul acesta nu doar ca vei avea un nivel de precizie superior, prin verificare, dar vei putea sa alegi metoda potrivita, in functie de situatia in care te afli. Cele trei metode sunt snurul de masurat, rola si laserul. Cu ajutorul snurului se pot masura atat distante in linie dreapta, cat si dimensiunile obiectelor neregulate si rotunjite, afland astfel marimi si circumferinte care altfel sunt greu de determinat, avand o limita de mai bine de 3 metri. 

Folosind rola pentru suprafetele neregulate sau curbe poti afla cu precizie lungimi care altfel sunt inabordabile, iar operatiunea nu cere decat o singura mana si o manevrare sigura. Rotita poate fi operata in orice directie, incepand inregistrarea distantei parcurse odata cu apasarea butonului Measure. Cand ai nevoie de aflarea dimensiunilor din incapere poti folosi modul laser, cu o capacitate de pana la 7,5 m, care imbina fascicula de lumina cu un semnal acustic, astfel incat undele sonore si lumina laser vor furniza o masuratoare foarte precisa. 

Accesarea acestor trei moduri de masurare se face prin folosirea butonului Mode, iar rezultatele vor fi disponibile pe afisajul de tip LCD al ruletei. Pentru citirea acestora poti sa selectezi unitatea de masura preferata, in centimetri, metri sau picioare (FT), prin apasarea simultana a butoanelor Clear si Mode. Tot prin utilizarea butonului Clear poti selecta directia de masurare sau poti reseta masuratorile. Dispozitivul are si memorie proprie pentru a retine ultimele 9 masuratori efectuate. Cu dimensiuni si greutate mica, ruleta aceasta se poate atasa cu clips si functioneaza cu 4 baterii tip AAA. 

 

 

OEM 17990

 

O ruleta care iti poate usura munca in numeroase situatii este OEM 17990. Aceasta functioneaza cu ajutorul unui distantier laser si cu ultrasunete. Modelul se remarca prin usurinta cu care se poate folosi, ca si prin capacitatea destul de mare de masurare. Astfel, pentru a folosi ruleta, se apasa butonul care proiecteaza fasciculul laser. Odata ce ai gasit pe o suprafata rigida punctul de referinta, poti sa plasezi punctul laser si sa efectuezi masuratoarea. Pentru a face acest lucru ruleta utilizeaza ultrasunete, rezultand date cu o abatere maxima de 5%. 

Printre functiile de care te poti bucura se afla cea care permite memorarea a trei masuratori, asa incat se pot preleva lungimea, latimea si inaltimea fara a pierde datele, care pot fi folosite de ruleta pentru a calcula aria sau volumul. Daca acestea nu-ti mai folosesc sau sunt gresite, este usor sa le stergi. Domeniul de masurare al ruletei laser OEM 17990 este cuprins intre 0,61 m si 18,3 m. 

Rezultatele sunt afisate pe un ecran LCD, pe care poti citi inregistrarile facute fie in metri, fie in picioare (feet). Cand nu mai folosesti ruleta, aceasta economiseste energie prin intermediul functiei de oprire automata. Alimentarea se face de la o baterie de 9V, pe care trebuie sa o cumperi. 

 

 

Barste 11217

 

In special pentru cei care lucreaza in atelier, in constructii, au nevoie de instrumente performante cand se apuca de renovat sau doresc sa verifice calitatea unei executii, modelul Barste 11217 prezinta caracteristici folositoare. Este vorba despre o ruleta si nivela laser, cu boloboc. 

Folosirea modelului iti asigura alinierea elementelor atat in plan orizontal, cat si in plan vertical, prin cele doua linii laser pe care le proiecteaza. Bolobocul iti asigura planeitatea si inclinatia, in asa fel incat sa poti evita estimarile si improvizatiile, care pot conduce la erori de constructie mari. Razele laser ating o lungime de pana la 7,5 metri, asa incat poti sa lucrezi cu ruleta Barste in spatii mari si sa o poti utiliza in scopuri diverse.

Pentru functionare, produsul nu necesita decat 3 baterii AG13, pe care, de altfel, le gasesti pregatite, in pachetul pe care il achizitionezi.

 

 

 

Ruleta si nivela laser

 

OEM 27573

 

Dintre produsele care merita atentie, ruleta si nivela laser OEM 27573 ofera o combinatie intre metodele traditionale si cele moderne, in asa fel incat utilizarea sa se plieze atat pe profilul meseriasilor de moda veche, cat si pe cel al utilizatorilor moderni. In acest model sunt cuprinse o ruleta de 7,5 metri, laser si boloboc. 

Tehnologia laser este conceputa pentru o vizibilitate cat mai buna, de aceea fasciculul proiecteaza o lumina rosie, usor de identificat pe majoritatea materialelor si la distanta. Razele laserului pot fi folosite pentru determinarea orizontalei, verticalei, sau a ambelor, prin proiectie in cruce. Abaterea laserului este mica, de 0,25 mm pentru orizontala si de 0,5 mm pe verticala. Pornirea si oprirea se fac cu un singur buton, iar alimentarea cu energie se bazeaza pe trei baterii tip AG13. 

Pentru a te asigura ca suprafetele nu au unghiul gresit ai la dispozitie doua bule de boloboc, iar reglajul se face prin reglarea unor picioruse pe care se sprijina ruleta. In plus, ai clips pentru a o atasa la imbracaminte si gaura de insurubare pentru fixarea pe un stativ. 

 

 

 

Ruleta si  boloboc

 

Profi Online B0414

 

Laserul cruce, adica prezenta a doua linii laser suprapuse, pentru verificarea orizontalitatii si verticalitatii, se regaseste la modelul Profi Online B0414, ceea ce iti garanteaza executia cu precizie a lucrarilor. Integrate in acelasi model se afla si trei bule de aer. 

Pentru lucrarile simple nu ai mereu nevoie de trei bule, dar daca vrei sa anulezi orice posibile erori, aceasta este metoda recomandata de a gasi planul vertical, orizontal si un unghi de 45 de grade. In ce priveste masuratorile, acestea se pot efectua usor cu ruleta de 2,5 m, iar pentru piesele mici poti folosi chiar corpul ruletei, care este dott cu o rigla de aluminiu de 15 cm, si care include si marcaje in inci. 

Folosirea ruletei de catre o singura persoana este inlesnita prin mecanismul de blocare. Pe langa aceste avantaje, e de retinut ca mai primesti in pachetul produsului si un set de exctractoare pentru prezoane si suruburi, mereu utile cand acestea se rup si se blocheaza in materiale. 

 

 

Profi Online B0195

 

Cei care cauta printre instrumentele de masurat unele cu functionalitate multipla, pot sa se orienteze catre Profi Online B0195. Este o nivela cu ruleta si boloboc, asa ca poti sa efectuezi atat operatiunile de masurare, cat si cele de aliniere, iar laserul iti ofera o pozitionare precisa in raport cu axele orizontala si verticala. 

Ai bula de aer atat pentru plan, cat si pentru unghi drept, asa cum isi doresc profesionistii. Pentru ca ai putea avea nevoie de ea si in conditii de luminozitate precara, cele trei bule de aer sunt prevazute cu led. Ruleta de 1,5 metri poate fi folosita chiar si cu o mana, gratie sistemului de autoblocare. Pentru masuratori de piese mici sau spatii inguste, ai la indemana rigla de aluminiu prezenta la suprafata nivelei, cu o lungime de 20 cm, respectiv 8 inci. 

Laserul nivelei foloseste punct rosu, care creste vizibilitatea pozitiei. Folosind atat punct, cat si linie orizontala, verticala si in cruce, instrumentul laser iti permite sa montezi si sa pozitionezi diverse tipuri de rame, rafturi sau placi fara sa te abati de la axele corecte. Atat pentru folosirea ledurilor, cat si pentru punctul laser, exista un buton de selectare plasat pe partea laterala a nivelei. Pentru alimentare vei avea incluse in dispozitiv 3 baterii AG13, dar si rezerve. 

 

 

 

Ghid de cumparare

 

Poti sa te folosesti de diverse pareri despre cele mai bune rulete laser pentru a te orienta in cautarea ta, dar cel mai sigur este sa iti formezi propria opinie, in baza unor criterii care sa te ajute in departajarea produselor. Ai un scurt ghid, intocmit de noi, chiar in paragrafele urmatoare.

Masuratori: O ruleta laser, ieftina si buna, ar trebui sa-ti ofere posibilitatea de a masura distantele, asa cum o fac si ruletele clasice, dar fara sa fii nevoit sa intinzi o panglica metalica sau textila. Asa este cazul pentru ruletele care sunt concepute pentru a fi folosite in gospodarie.

Cu cat ruleta este mai performanta, cu atat iti va furniza mai multe masuratori. Acelea care au un design potrivit pentru constructii nu au mereu un design suficient de evoluat pentru ca utilizatorul sa poata citi gradatii precise, ci au un rol indicativ. Astfel, vei putea sa folosesti o ruleta laser, daca aceasta are inclus si un boloboc, pentru a estima corect planeitatea unei suprafete sau raportarea ei la un plan perfect orizontal sau vertical, daca dispui de un laser in cruce. 

 

Distanta: Masurarea distantei se face prin trimiterea unei raze luminoase catre un punct tinta, iar prin determinarea timpului de intoarcere se stabileste cu precizie distanta parcursa. In acest fel poti obtine masuratori corecte chiar si pentru distante mari. Conditia este insa ca ruleta de care dispui sa fie capabila de masuratori mai mari. 

Vei gasi indicata, in specificatiile tehnice, distanta maxima pe care o poate masura produsul, iar in felul acesta vei decide, in functie de necesitatile practice, care model este mai potrivit. In general, pentru citiri mai mari, vei plati o suma mai consistenta. Aparatele de masurare cu laser destinate uzului individual pot sa masoare distante de pana la 50 m, dar pentru o ruleta laser de 100 m va trebui sa cauti in categoria produselor profesionale de masurare.

O ruleta cu laser profesionala, are o capacitate destul de mare de masurare a distantelor. Astfel de telemetre pot sa masoare distante de la 200 la 1500 de metri. De regula, ruletele care pot fi utilizate in exterior au capacitatea de a citi valori mai mari, iar la aceste citiri se adauga si alte functii, cum vei observa, de exemplu, la o ruleta laser Bosch. 

 

Precizie: Gradul de precizie al unui astfel de instrument este important, mai ales in conditiile in care de aceste valori depinde evaluarea cantitatilor si costurilor altor materiale, pentru care se efectueaza calcule. Daca, de exemplu, suprafata unei fatade este gresit calculata, este posibil sa suporti cheltuieli in plus fata de cele pe care le estimezi. 

Niste rulete laser, ieftine si bune, ar trebui sa aiba o marja de eroare de pana in 5%. Tine cont insa, ca daca valorile pe care le masori sunt mai mari, atunci erorile vor creste si ele. O ruleta de mare precizie poate sa aiba abateri minime, de circa 0,5 mm la metru, dar o asemenea precizie nu este necesara pentru a calcula suprafetele de zugravit, de exemplu.

 

Functii: Asa cum te-ai astepta, o ruleta laser, la un pret bun, va include in lista sa de functii, pe langa masurare si afisaj, posibilitatea de a retine o parte dintre valorile efectuate. Astfel, daca vrei sa revii asupra ultimelor 5 sau 10 masuratori, ai putea sa utilizezi aceasta functie pentru a revedea cifrele.

Posibilitatea de a interpreta valorile in unitati de masura diferite este o alta functie care ar putea sa iti fie utila, in cazul in care diverse specificatii cu care lucrezi sunt trecute in metri, centimetri sau milimetri, precum si in inci sau picioare.  

Toate acestea sunt redate, de obicei, pe un ecran LCD de pe care poti sa citesti valorile. Este ideal sa gasesti o ruleta care are un afisaj suficient de mare pentru a vedea clar cifrele, iar daca are si functie de oprire automata dupa o anumita perioada, atunci cu atat mai bine pentru rezervele de energie. 

Verifica daca ruleta ta are integrate, printre functii, cele care fac posibila descarcarea sau transmiterea datelor. Acest lucru iti poate usura munca intr-o masura simtitoare, mutand la birou analiza datelor colectate. 

Destinatie: Fie ca e vorba de ploaie, praf sau temperaturi scazute, vei gasi rulete laser, la preturi bune, cu o constructie care iti permite sa-ti desfasori activitatea si afara. Ele se deosebesc de cele care se folosesc in incaperi nu doar printr-o constructie mai robusta, dar si prin factorul mare de rezistenta la agresiunea externa.

Este vorba despre indicatorul IP, specificat de producator in cartea tehnica. Un indicator IP 54 este de obicei potrivit in cazul in care vrei sa lucrezi cu ruleta laser afara, caci aceasta este ferita de depunerile de praf si rezista la jeturi de apa. 

Daca ai nevoie de o ruleta pentru tamplarie, dulgherie si alte lucrari cu piese de asamblat, o ruleta cu boloboc iti va fi utila, iar pentru constructiile de zidarie ti-ar prinde bine o ruleta cu laser in cruce. 

 

Pentru cei care au ajuns la finalul acestui ghid si vor sa-si mai lamureasca si alte aspecte inainte de a lua o decizie, am pregatit cateva paragrafe folositoare, in asa fel incat sa capete o mai buna intelegere a produsului pe care il cauta.

 

 

Telemetru versus ruleta laser

 

Pentru ca cei care doresc sa beneficieze de cat mai multe optiuni si o precizie sporita din partea unui instrument de masurare au de ales intre numeroase tipuri si modele, le facem viata mai usoara prin cateva lamuriri cu privire la telemetre si rulete laser. 

Telemetrul

Printre cele mai precise instrumente de masurare, telemetrul a aparut acum mai bine de doua secole. Acesta a debutat ca instrument optic, inainte de a se transforma intr-un dispozitiv de masurare capabil sa transmita unde radio sau inregistrari de temperatura. Telemetrul clasic, utilizand tehnologie optica, este astazi folosit cu precadere in masurarea distantelor mari si ca accesoriu util pentru lunetele armelor de vanatoare sau unele aparate foto. 

Utilizarea unui telemetru optic pentru masuratori este practica doar daca, lucrand in topografie si cadastru, instrumentul tau inglobeaza, de asemenea, functiile unui teodolit, sau ai de masurat distante foarte mari. In acest fel poti sa masori unghiurile pentru intocmirea unui plan precis si sa acoperi suprafete intinse.

 

Ruleta laser

Cele mai bune rulete laser au posibilitatea de a reda distantele si chiar volumele cu rapiditate si precizie, ceea ce le face mult mai potrivite pentru toate tipurile de aplicatii. In plus, in cazul acestora, ai deseori posibilitatea sa vezi si masuratorile efectuate anterior, fara sa fie nevoie sa notezi cifrele de fiecare data. 

In multe cazuri insa, o ruleta laser nu este altceva decat ceea ce exact ceea ce se aude, adica o ruleta care a fost in plus inzestrata cu un laser indicator.  

O ruleta laser performanta este identica, pentru public si producatori, cu un telemetru, ceea ce poate crea numeroase confuzii. Daca se incadreaza in aceasta categorie, atunci ea poate sa masoare distantele pe trei axe, cu o precizie deosebit de mare, iar timpul necesar este neinsemnat, asa incat este potrivit pentru utilizarea in interior si creste eficienta celor care se ocupa de constructii sau domeniul imobiliar. In plus, multe dintre aceste produse sunt concepute in asa fel incat sa poata fi transportate cu usurinta. De aceea, o ruleta laser, la pret bun, este, de cele mai multe ori, o investitie necesara. 

Optiuni ale telemetrelor laser

Versiunile mai complexe, care nu se limiteaza la masurarea distantelor scurte, sunt trecute de producatori in categoria telemetrelor cu laser. In mod normal, poti sa optezi pentru oricare dintre cele doua variante in cautarile tale, in raport cu tehnologia de care ai nevoie. De obicei, daca esti in cautarea unui produs mai simplu, care sa contina si o ruleta mecanica sau boloboc, alaturi de un laser indicator, ar trebui sa cauti in aceeasi gama de produse, dar printre acele produse care au preturi moderate. 

Cand vrei sa folosesti telemetrul pentru optiuni complexe, vei da peste modelele utilizate de profesionisti. Acestea iti pot furniza date direct pe tableta, laptop, sau telefonul mobil, care pot consta atat in masuratori directe, de distante si lungimi, cat si in masuratori indirecte, de volum si arie sau unghi.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu