Cel mai bun capsator

Am modificat articolul ultima data pe: 28.05.24

 

Capsatoare – Opinii si Recenzii in 2024

 

Cel mai bun capsator iti poate fi de un real folos atunci cand lucrezi cu un numar mare de hartii. In unele medii, astfel de produse sunt indispensabile, iar alegerea lor trebuie facuta cu mare grija. Daca nu ai timp sa parcurgi ghidul acesta, in care sunt prezentate toate detaliile, dar si o serie de modele de top, iti spunem chiar acum la ce ne-am gandit prima data. E vorba de Noki HS1000, un capsator de birou de dimensiuni generoase, care poate fi folosit doar daca e plasat pe masa de lucru, care are o adancime de prindere de maxim 72 mm si e capabil sa pastreze in acelasi loc un numar de pana la 100 de coli. Daca ai nevoie de un model mai compact, vezi Leitz 5501 NeXXt Series.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Noki HS1000
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un capsator ce va ajuta in cazul in care necesarul de foi care trebuie prinse e mai mare, mai exact de pana in 100 de bucati. E un model rezistent, confectionat din metal si plastic, are o adancime de lucru de pana in 72 mm, e manual, usor de utilizat si stabil, cantarind 800 de grame.

In poze pare un model mic, standard, insa, in realitate ocupa destul de mult loc, motiv pentru care gandeste-te bine daca ai sau nu nevoie de el.

E un produs cu adevarat util in mediile in care volumul de capsare e unul generos si se doreste prinderea unui numar mare de coli.

A 2-A OPTIUNE!

Leitz 5501 NeXXt Series
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Vorbim de un produs foarte util in orice birou, deoarece nu se stie niciodata cand e nevoie de prinderea unor hartii. Poate fi intrebuintat foarte usor atat tinut in mana, cat si pe masa de lucru, e standard, fiind simplu de actionat si se livreaza impreuna cu 200 de capse 24/6.

Distanta de la marginea hartiei pana la locul in care se prinde capsa e de maxim 55 mm, o valoare putin cam mica.

Ia in calcul o astfel de alegere, daca vrei un capsator standard, manual, care sa poate fi utilizat cu usurinta pentru cel mult 25 de coli.

A 3-a Optiune!

EVOffice EV2A08
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un articol de calitate foarte buna, care capseaza atat inchis, cat si deschis si care e foarte folositor in mediile in care trebuie prins impreuna un numar mare de hartii, avand o capacitate de pana in 100 coli. Este rezistent, fiind un model metalic si usor de actionat, prin apasarea unei manete.

Capsele compatibile cu acest produs sunt mai dificil de gasit in librarii sau in alte magazine stationare si trebuie comandate online.

E capsatorul pe care ti-l recomandam daca vrei sa prinzi un volum mare de pagini printr-o modalitate simpla si rapida.

 

 

Pareri despre cele mai bune capsatoare

 

Mai jos, iti vom prezenta o lista care e compusa din unele dintre cele mai populare capsatoare pe care le poti achizitiona din magazinele online.

 

Capsator manual

 

Noki HS1000

 

Acest capsator manual este unul deosebit, deoarece este capabil sa prinda cu o singura apasare un numar de pana la 100 de coli. E cu adevarat util in birourile in care e necesara o capacitate atat de mare, deoarece dimensiunile pe care le are iti fac sa ocupi destul de mult spatiu, lungimea fiind de aproximativ 30 cm.

Pentru a fi utilizat cu usurinta, trebuie plasat de fiecare data pe birou, nefiind confortabil de utilizat in mana, deoarece cantareste aproape 800 de grame. Este compatibil cu capse de tip 23/13, 24/8, 23/8, 23/10 si 24/10, care sunt mai dificil de gasit in magazinele reale si de regula trebuie cumparate tot online.

Acest capsator de hartie este confectionat din metal si plastic si este de culoare neagra. Adancimea de capsare e de 6-72 mm, o valoare destul de mica, daca ne raportam la lungimea totala. Dar, e suficienta pentru a prinde totul cat mai bine.

 

 

Capsator de hartie

 

Leitz 5501 NeXXt Series

 

Vom incepe sa vorbim de acest capsator de birou prin a-ti aduce in atentie cel mai important detaliu cu privire la el – e construit in asa fel incat poti sa alegi tipuri de capsare, in functie de nevoile pe care le ai (inchisa, deschisa sau tip cui). Capacitatea pe care o ofera e de 25 de coli, o valoare suficienta pentru utilizatorii clasici.

Modelul acesta este unul manual, cu un design gandit in asa fel incat sa poata fi intrebuintat atat pe birou, cat si in mana. Poate fi folosit chiar si ca decapsator, si lucreaza cu consumabile 24/6 si 26/6. Se livreaza impreuna cu 200 bucati 24/6. 

Mecanismul este unul metalic, pentru a fi cat mai rezistent, iar carcasa este confectionata din plastic. Referitor la adancimea de lucru, aceasta este destul de mica, de doar 55 mm. In ceea ce priveste designul, modelul e gri cu rosu, dar poate fi achizitionat si in alte culori, mai exact albastru si negru.

 

 

Capsator mare 

 

EVOffice EV2A08

 

Cauti un capsator mare, care sa fie capabil sa actioneze asupra a cel mult 100 de foi? Ai vazut acest model? El e unul realizat pe o structura metalica, pentru a fi cat mai rezistent si face parte din categoria produselor profesionale, fiind foarte apreciat chiar si de catre utilizatorii mai pretentiosi. 

Acest produs este actionat cu ajutorul unui maner ce trebuie apasat pentru a prinde capsa de hartii si lucreaza cu consumabile 23/13 si 23/6, care nu se gasesc foarte usor la magazinele reale, ci trebuie achizitionate de cele mai multe ori online. Capsarea se poate face inchis sau deschis, dupa necesitatile pe care le ai.

In ceea ce priveste adancimea de patrundere in pagina, acest capsator metalic vine cu o valoare de cel mult 60 mm. Ea poate fi ajustata cu usurinta, cu ajutorul unui ghidaj de reglare. Produsul e de culoare maro, cu detalii negre, si ar putea fi de un real folos in spatiile in care volumul de hartii cu care se lucreaza este mare (arhive, medii educationale, mari companii etc.).

 

 

Capsator profesional 

 

T&S AMB-0140

 

Acest capsator profesional este un model mai deosebit, deoarece e multifunctional. In primul rand, prinde hartiile intre ele in modul clasic, avand in acest sens o capacitate de pana la 50 de coli. Mai mult decat atat, il poti utiliza si pentru a fixa pe perete afise sau alte elemente, dar si pentru a monta cabluri cu diametru de pana in 5 mm. Este un dispozitiv care va fi de ajutor in orice locuinta sau birou.

T&S AMB-0140 este un capsator profesional care accepta mai multe tipuri de consumabile (53/12, 6-12 mm, JT21 1/4“-3/8“) si care poate fi utilizat chiar si pentru scoaterea capselor cu care au fost prinse anumite elemente. 

Produsul e de culoare portocalie si are dimensiuni de 16 x 9 x 3 cm. El e un model de tip pistol, care e foarte usor de actionat si care isi va face treaba rapid, fara prea mult efort. Pachetul de achizitie include si o cutie de 100 de capse.

 

 

Capsator cu brat lung

 

SOF Service, cu brat lung

 

Articolul acesta e un capsator cu brat lung, care are marele avantaj al faptului ca permite reglarea adancimii de patrundere in pagina pana la o valoare de maxim 314 mm, ceea ce e destul de mult. Astfel, nu vei mai fi limitat/a de cei 5-6 cm pe care ii ai la modelele clasice. 

Capacitatea pe care o pune la dispozitie aceasta varianta e de 50 de coli, iar capsarea se poate face atat inchis, cat si deschis. Va fi util in toate birourile, dar si in alte spatii in care e nevoie mereu de prinderea impreuna a unui teanc de hartii. Lucreaza cu ajutorul consumabilelor de 24/6 si 24/8 si pur si simplu se apasa pentru a introduce capsa in coli.

Produsul face parte din categoria acelor capsatoare, la preturi bune, care sunt foarte rezistente, deoarece e construit pe o structura metalica. Pentru o utilizare simpla si confortabila, vei gasi si insertii din plastic, pe partea de maner si la baza. Se utilizeaza pe masa de lucru, fiind mai complicat de tinut in mana.

 

 

Rapesco Marlin

 

Uneori, e posibil sa doresti sa prinzi anumite coli pe mijloc, pentru a forma mici brosuri sau tot felul de alte materiale. Ei bine, acest lucru se poate face cu mare usurinta cu ajutorul unui capsator cu brat lung, asa cum este acesta despre care discutam acum. El are dimensiuni de 386 x 47 mm si permite o adancime de pana la 30 cm. 

Produsul acesta ar putea fi unul dintre cele mai bune capsatoare pentru persoanele care nu au nevoie de prinderea unui volum mare de pagini, deoarece are o capacitate de doar 25 de coli. E insa usor de utilizat, deoarece doar introduci foile si apesi, el fiind plasat pe o suprafata cat mai dreapta. 

Acest model, cu brat lung, este confectionat din metal, pentru a fi cat mai rezistent si este de culoare neagra. Capseaza inchis si e compatibil cu acele consumabile de tip 26/6 si 24/6.

 

 

Capsator birou

 

Novus Stabil

 

Acest produs este un capsator manual, care poate fi util in orice birou, dar care face parte si din categoria de rechizite utile elevilor si studentilor. El este un model standard, ce poate fi plasat pe masa de lucru, pentru a apasa apoi partea de sus dupa introducerea foilor sub sistemul de prindere, dar poate fi utilizat si tinandu-l in mana. 

Acest capsator pentru hartie are o capacitate suficientă pentru a fi util categoriilor specificate mai sus, acceptand un maxim de 30 de coli. Lucreaza cu capse 24/6 si 26/6 si are o adancime de patrundere in pagina de 65 mm, avand o lungime totala de circa 10 cm. 

Produsul acesta este de culoare albastra, cu detalii gri, si e confectionat din plastic si metal, fiind rezistent in timp. Daca nu iti place nuanta partii de sus, poti opta si pentru alte variante (rosu, negru). E un model accesibil din punct de vedere financiar, deoarece nu implica un cost de achizitie foarte mare. 

 

 

Rapid Colour’Ice F4

 

Nu peste tot se utilizeaza capsatoare pentru a prinde un volum mare de pagini. Unii folosesc astfel de accesorii pentru cateva foi si fac asta foarte rar, motiv pentru care, util le-ar putea fi si un model mini, ca acesta despre care vorbim acum. El poate fi intrebuintat si pentru decapsare, daca te intereseaza acest lucru.

Acest capsator de birou se utilizeaza direct din mana, dar poate fi pozitionat si pe masa, accepta un volum de 10 coli si poate fi folosit cu ajutorul capselor 24/6 sau 26/6. In acest sens, pachetul de achizitie vine cu 1000 de bucati, pentru a-ti ajunge pentru mult timp. 

Capsatorul e portocaliu, nuanta caisa, dar mai e disponibil si in alte variante, daca te intereseaza (galben, albastru si verde). E construit pe o structura metalica, dar e imbracat intr-o carcasa fabricata din plastic transparent. Pe partea de sus e putin curbat, motiv pentru care uneori poate fi mai dificil de actionat. 

 

 

Capsator hartie 100 coli

 

Forster C100

 

Forster C100 este un capsator mare, care vine in sprijinul persoanelor care doresc sa prinda la un loc cat mai multe hartii. E un model solid, rezistent, confectionat din metal, care e simplu de actionat, deoarece trebuie doar sa apesi pe o parghie pentru a-si face treaba. Probleme poti intampina cand vine vorba de alimentarea cu capse, deoarece e ceva mai dificila fata de cum se intampla la alte modele. 

Si daca tot am amintit de consumabile, acest articol, care e un capsator de hartie pentru 100 coli, are nevoie de capse de marimi diferite, in functie de cate foi vrei sa prinzi – 23/6 – 30 coli, 23/8 pentru 50 coli, 23/10 pentru 70 coli si 23/13 pentru 100 coli. Alege-le cu grija, pentru a-si face treaba cat mai simplu. 

Prezentul capsator de hartie, pentru 100 coli, este de culoare neagra, cu detalii albe. El are o adancime de lucru decenta, de 7 cm. Se foloseste pe masa de lucru, fiind o varianta destul de voluminoasa.

 

 

Capsator metalic

 

Noki C-14

 

Noki C-14 este un capsator metalic solid, care face fata utilizarii de lunga durata, fiind construit in asa fel incat sa nu se deterioreze cu usurinta. Este un model clasic, la care trebuie pur si simplu sa introduci foile si sa apesi pe capat, pentru a le prinde. 

Acest articol functioneaza cu ajutorul consumabilelor 24/6 si 24/8 si lucreaza in sistem inchis. Alimentarea cu capse se face intr-un mod foarte simplu, plasandu-le pe o sina. Pentru a fi intrebuintat intr-un mod cat mai usor, are o adancime de patrundere in pagina de 90 mm, o valoare demna de apreciat. 

Referior la capacitatea pe care o are, aceasta e destul de mare – 45 de coli. Va fi util chiar si in incaperile in care se lucreaza cu un volum mare de hartie, dar si pe orice birou clasic. Este de culoare neagra, cu detalii argintii. E accesibil cand vine vorba de costuri, acest aspect nefiind un impediment in cazul in care ti-l doresti.

 

 

Ghid de cumparare

 

De obicei, in orice birou exista un capsator la un pret bun, pe care angajatii il folosesc pentru a prinde intre ele anumite foi. Un astfel de obiect poate parea foarte simplu de ales, insa, vei vedea ca sunt anumite detalii pe care e posibil sa nu le iei in seama, daca nu esti bine informat/a. Acestea fiind zise, venim in intampinarea ta cu o serie de aspecte pe care trebuie sa le urmaresti la o astfel de achizitie.

Tipul: Din fericire, piata online este destul de variata cand vine vorba de alegerea unui capsator. Ai la dispozitie urmatoarele optiuni: 

Minicapsator – e acel model compact, usor de tinut in mana, care de obicei are o lungime de circa 7-8 cm. 

Standard – e cea mai populara alegere. Aici e vorba de un produs ce poate fi tinuat atat in mana, cat si pe birou, avand o forma care ajuta la utilizarea lui in ambele moduri. Nu are o adancime de patrundere in pagina foarte mare si e accesibil ca pret.

Cleste – multe persoane aduc in discutie un astfel de articol cand vine vorba de pareri despre cele mai bune capsatoare. El are avantajul faptului ca mereu trebuie tinut in mana pentru a executa operatiunea de prindere, ceea ce ajuta la o manevrare mai rapida. 

Cu brat lung – este apreciat pentru ca ii poti ajusta adancimea de capsare in functie de cum ai nevoie, pentru a nu prinde paginile dorite doar pe colturi. 

Pistol – e o varianta profesionala, care permite actionarea cu usurinta a sistemului care prinde capsele, si de multe ori va actiona asupra unui volum mai mare de hartii. De fiecare data trebuie plasat pe birou, pentru a fi mai usor de operat.

 

Modalitatea de functionare: In privinta acestui criteriu de selectie, trebuie sa cunosti faptul ca cel mai bun capsator poate fi un model: 

Manual – nu e dificil de utilizat, insa nici nu va functiona foarte rapid. E varianta pe care o intalnim cel mai frecvent si presupune un minim efort fizic din partea ta, pentru a apasa o anumita parte, astfel incat capsa sa patrunda in teancul de hartii. Poate fi de toate tipurile amintite anterior si are un pret de achizitie foarte accesibil. 

Automat – in acest caz, trebuie doar sa apesi pe un buton pentru a prinde colile dorite. Totul se face foarte rapid, fara efort, iar alimentarea e realizata de cu baterii sau la priza. Sunt variante destul de costisitoare cand vine vorba de pret.

 

Capacitatea: Detaliul acesta trebuie urmarit cu atentie, luand in calcul si tipurile de capse folosite, deoarece ele vor fi un indicator clar al colilor care pot fi prinse. Ce variante ai la dispozitie: 

Capse 10 – acestea pot sa puna la un loc intre 2 si 15 hartii, si sunt folosite de regula la modelele mini. 

Capse 24/6 – 26/6 – sunt unele dintre cele mai populare si ei au capacitatea de cel mult 30 de coli. 

Capse 24/8 – le intalnim la modelele mai performante, care pot fi folosite pentru a tine impreuna un numar de aproximativ 60 de hartii. 

Capse 23/6-23/24 – sunt regasite la variantele profesionale, care sunt capabile sa actioneze chiar si asupra a circa 200 de foi. 

 

Adancimea de patrundere in pagina: In momentul in care gasesti un capsator la pret bun, inainte de a dat banii pe el, asigura-te de faptul ca poate sa patrunda in pagina atat cat ai nevoie. 

De cele mai multe ori, modelele clasice ofera o valoare de circa 6-7 centimetri. Daca vrei o adancime mai mare, opteaza pentru variantele cu brat lung, ce pot sa ajunga chiar si la 30 cm. Daca nu doresti sa fii limitat/a in nici un fel de acest detaliu, atunci poti alege sa cumperi un capsator de tip pistol.

AspectulAi in vedere acest detaliu oricand faci o astfel de achizitie, chiar si atunci cand cumperi un capsator ieftin si bun.

Dimensiuni – ele sunt importante pentru a-ti da seama cum arata in realitate modelul ales, pentru a vedea daca e vorba de un articol mai micut, pe care sa-l poti avea mereu dupa tine, daca e necesar, sau unul mai mare si mai usor de folosit. 

Din nefericire insa, astfel de detalii sunt rar specificate in magazinele online, motiv pentru care va trebui sa contactezi vanzatorul daca reprezinta un aspect peste care nu vrei sa treci.

Culoare – acest lucru tine strict de preferintele fiecarei persoane in parte. Gama e una foarte variata si vei avea de unde alege ceva exact cum iti place. 

 

Cu totii ne dorim sa cumparam capsatoare ieftine si bune. Pentru a reusi sa faci acest lucru, trebuie sa fii informat/a in privinta criteriilor importante, sa urmaresti ofertele si sa gasesti magazine care sa comercializeze produse de calitate. Alege din articolele mentionate de noi mai sus si daca nu sunt pe placul tau, in mediul online vei mai gasi si multe altele. 

 

 

 

Top 6 modele de capsator specifice birourilor

 

Daca e momentul sa cumperi un capsator birou, trebuie sa stii ca poti alege din mai multe modele:

Mini

Sunt variante de mici dimensiuni, folosite de cele mai multe ori de catre elevi. Ele nu sunt extrem de performante, dar isi fac treaba daca vrei sa prinzi cel mult 15 coli.

 

Clasice

Sunt cele pe care le cunoaste toata lumea, care pot fi utilizate atat de pe birou, cat si tinute in mana, care au o adancime de aproximativ 7 cm si pot prinde chiar si 100 de coli. 

 

Verticale

Sunt intalnite sub denumirea de capsatoare stand-up sau cleste. Ele permit capsarea colilor din pozitie verticala si au de obieci o adancime la fel ca la modelele clasice. 

 

Cu brat lung

Sunt variantele de birou cele mai accesibile cand se doreste prinderea foilor chiar si in centru, nu doar pe margini, deoarece poti ajusta adancimea simplu si rapid.

 

Electrice

Nu implica nici un efort fizic din partea ta. Ele sunt actionate cu ajutorul unei baterii sau al unui acumulator ce se incarca la priza. 

Pistol

Sunt apreciate deoarece nu conteaza unde vrei sa prinzi capsa, pentru ca ele se asaza deasupra locului respectiv, si in momentul in care se apasa, lasa in urma o capsa deschisa. Pentru acest ultim aspect nu sunt dorite de unele persoane.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu