Cel mai bun invertor de sudura Edon

Am modificat articolul ultima data pe: 20.07.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Edon LV 250 A

 

Edon LV 250 A e un invertor de sudura prin metoda MMA, ce poate imbina metale precum otel, fonta, otel inoxidabil. E un model semi-profesional, facand fata si unui regim mai intens de lucru, insa noi il recomandam mai ales pentru atelierele mesterilor amatori.

Sudeaza la o intensitate maxima de 250A, insa ai control asupra curentului de iesire (minimul setat poate fi de 20A). De asemenea, suporta electrozi rutilici, ceea ce-ti permite sa faci suduri fine, care sa aiba diametrul cuprins intre 1,5 mm si 5mm. Mai mult decat atat, invertorul are functie de stabilizare a arcului electric, in timpul procesului de sudura, si protectie ce impiedica lipirea electrozilor – aspecte practice apreciate de catre incepatori.

Aparatul se alimenteaza la retea, la 220V. Are o carcasa rezistenta si robusta, iar componentele electrice din interior sunt in permanenta monitorizate. Cat despre portabilitate, la greutatea de doar 4 kg, putem spune ca e foarte inalta.

 

 

 

 

 

Edon LV 200 A

 

Atunci cand esti interesat de un invertor de sudura Edon, ieftin si bun, trebuie sa te orientezi spre un model capabil sa ofere o intensitate ceva mai mica. Modelul de fata, de 200A, este perfect pentru nevoile de sudare care apar in cadrul gospodariei, pretul fiind si el unul avantajos.

Si acesta e un aparat care sudeaza prin metoda MMA, fiind potrivit pentru reparatii sau mici proiecte de constructie. Il poti utiliza pentru aproape orice parti de metal pe care vrei sa le lipesti. De mentionat ca intensitatea curentului poate fi reglata (20-200A), iar tu vei avea control total asupra acestui aspect, tinand cont si de electrozii folositi. Poate topi si electrozi de 5mm, insa va trebui sa folosesti un amperaj mai ridicat.

Are functie de stabilizare a arcului in timpul sudurii, precum si protectie la suprasarcina si scurtcircuit. Trebuie spus ca are 5,1 kg si dimensiuni de 300x120x180 mm, astfel ca-l vei putea muta si cara, cu usurinta.

 

 

 

 

 

Edon LV 300A

 

Edon LV 300A e unul dintre cele mai performante modele din gama acestui producator, fiind totodata un model aparut in 2017. Este foarte practic, motivul principal pentru care il recomandam este capacitatea de-a realiza suduri de tip MMA (cu electrozi inveliti in curent continuu), dar si TIG/WIG (sudare in gaz protector). Astfel, poate fi folositor si pe santiere, dar si in atelierele proprii.

Lucreaza cu electrozi cu diametrul de pana in 5mm, curentul maxim de sudura fiind de 300A (reglaj intre 20-300A). Vei cunoaste in permanenta cat e de eficient, caci valorile de curent vor fi afisate pe ecranul electronic.

Are o constructie fiabila si dispune de toate protectiile necesare unui astfel de aparat. Un alt avantaj al acestuia e greutatea, fiind cel mai usor din gama – 4,1 kg. Investitia, desi putin mai ridicata, va fi cu atat mai avantajoasa cu cat produsul e livrat impreuna cu un cablu de sudura cu suport pentru electrod, o clema de masa, o perie pentru zgura, un ciocan, un scut si un manual cu instructiuni.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune invertoare de sudura Edon

 

Spre deosebire de aparatele de sudura clasice(transformatoare), invertoarele au o tehnologie mai noua care le permite sa fie mai mici si mai usoare, deci portabile. Daca esti un mester amator care planuieste sa faca anumite reparatii si sa sudeze metale, iti recomandam sa consulti oferta Edon.

Pentru a afla mai multe despre produsele acestei marci, iti punem la dispozitie cateva pareri despre cele mai bune invertoare de sudura Edon, asa incat sa-ti dai singur seama daca iti satisfac nevoile.

In oferta acestui producator vei gasi invertoare pentru lucrari profesionale, dar si de nivel hobby, primele fiind potrivite pe santierele de constructii sau in ateliere de constructii, iar celelalte pentru uz domestic sau ateliere mai mici, pentru suduri de intretinere sau de reparatii.

Majoritatea aparatelor puse la dispozitie se preteaza sudurii MMA (manual metal arc – sudeaza pe arc electric, cu electrod consumabil), insa gasesti si modele, precum Edon MMA LV-300A pot fi utilizate si pentru procedeul TIG/WIG (sudare in gaz protector).

Invertoarele de sudura Edon ating un curent maxim de sudura de 200A, 250A sau 300A (aceste ultime modele fiind nou aparute, in 2017). Trebuie specificat ca eficienta atinsa e de 85%, ceea ce inseamna ca vei cumpara un aparat capabil de un amperaj cat mai mare, daca iti doresti randament crescut de la el.

Fiecare dispozitiv are un ecran electronic pe care poti urmari parametrii de lucru, iar intensitatea curentului poate fi reglata, incepand cu pragul de 20A si pana la valoarea maxima acceptata, ceea ce-ti permite sa lucrezi cu o varietate de metale si grosimi.

Va trebui sa alegi un dispozitiv si in functie de tipul electrozilor suportati si, mai ales, dupa grosimea lor. Invertoarele Edon sunt avantajoase din acest punct de vedere, caci suporta electrozi ce au un diametru minim de 1,5mm (sau 1,6mm ori 2mm) si pana la 5mm.

De asemenea, modelele ce suporta doar procedeu MMA, vor putea suda pe materiale precum fonta, otel carbon sau inox, iar daca doresti sa lucrezi cu suprafete mai subtiri, ce se deformeaza mai usor la contactul cu caldura, cum e cazul aluminiului, de exemplu, va trebui sa alegi un produs ce executa si procedeul TIG/WIG.

Ramane la latitudinea ta sa stabilesti ce model iti satisface cel mai bine cerintele. Nu uita ca, pentru a topi electrozi mai grosi, e nevoie de o putere mai mare a curentului, consumul, dar si pretul produsului fiind si ele mai ridicate.

In ceea ce priveste fiabilitatea sau siguranta, nu e cazul sa-ti faci prea multe griji. Fiecare aparat e echipat cu protectie la scurt-circuit si la suprasarcina, in caz de astfel de incidente, el oprindu-se automat din functionare.

Sunt si echipate cu ventilatoare cu debit mare, care sunt declansate electric, astfel incat, fiecare componenta sa fie inconjurata de o temperatura interna nepericuloasa. Gradele interioare vor fi monitorizate in permanenta, iar daca valoarea acceptata e depasita, invertorul este din nou oprit, pana cand ventilatoarele aduc temperatura la pragul normal de functionare.

Iar pentru a-ti face o idee in privinta portabilitatii, iti spunem ca dispozitivele de sudura au greutati de 4-5,5 kg, putand fi transportate fara dificultate, pana la zona de lucru sau pe santier. In plus, au maner pentru carat, iar alimentarea nu necesita conditii speciale, putand fi facuta la orice priza normala, cu o tensiune de 220V.

Ai hotarat ca merita sa investesti intr-un invertor de sudura Edon, la un pret bun? Il gasesti pe Internet, fara a fi nevoie sa il cauti in magazinele din oras. Iata cateva dintre cele mai apreciate modele de catre alti cumparatori:

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu