Picamere – Opinii si Recenzii in 2024
Tinand cont ca rolul lor este acela de a demola sau distruge eficient beton, piatra sau caramizi, picamerele sunt unelte automate greu de inlocuit cu alternative manuale si foarte importante pentru proiectele de constructii sau modificari structurale. Pentru cei care au nevoie de un astfel de dispozitiv in cel mai scurt timp, propunem cateva modele deja testate in practica. Steinhaus PRO-DH1700 este, de exemplu, una dintre variantele optime pentru persoanele care cauta un model electric, performant, fara a trece insa in zona profesionala. Pune la dispozitie putere de 1700W si o forta de lovire de 60J. Daca consideri ca ai nevoie de o versiune mai puternica, iti recomandam BOSCH GSH 27 VC .
Tabel comparativ
Model de ciocan demolator din categoria optiunilor semiprofesionale, cu putere de 1.7kW, 1400 de percutii pe minut si forta de lovire de 60jouli. Este ideal pentru lucrari in apropierea locuintei sau proiecte profesionale de dificultate medie, include maner antivibratii pentru confort sporit in timpul utilizarii si este livrat impreuna cu dalti compatibile.
Face parte din categoria modelelor cu fir, ceea ce ii limiteaza mobilitatea la zonele in care poate avea acces la o sursa de curent electric.
Versiune electrica de nivel mediu, usor de manevrat, cu parametri tehnici care il recomanda pentru proiecte casnice, dar si profesionale.
Este un ciocan demolator cu alimentare electrica, conceput pentru lucrari profesionale care necesita o putere de minim 2kW si forta de impact peste medie. Protejeaza organismul utilizatorului limitand nivelul vibratiilor la 8.5m/s2 si este prevazut cu maner soft grip, cu design ergonomic, care asigura precizie si confort in manevrare.
Caracteristicile tehnice vin impreuna cu un pret mai ridicat decat al altor optiuni, iar alimentarea prin cablu electric limiteaza mobilitatea, raportat la optiunile pe benzina.
Solutie optima pentru cei care doresc sa cumpere un picamer puternic si performant, util in demolarea de beton, piatra, asfalt etc.
Puterea ridicata a motorului si energia de impact la lovire recomanda acest produs pentru proiectele de demolare solicitante, care implica piatra, beton si asfalt. Include tehnologie de reducere a vibratiilor, perii de carbon interschimbabile si lampa de control, care te anunta atunci cand apar erori de alimentare electrica sau functionare.
Din punctul de vedere al ratei de lovire, este o versiune cu frecventa mai redusa decat alte modele, deci analizeaza cu grija parametrii de lucru importanti pentru tine.
Varianta profesionala, cu confort sporit, datorita nivelului redus de vibratii, si forta ridicata de lovire, pentru lucru intensiv.
Pareri despre cele mai bune picamere
Cunoscut si sub denumirea de rotopercutor sau ciocan demolator, picamerul este o unealta eficienta, esentiala in domeniul constructiilor, indiferent ca vorbim de drumuri sau cladiri, si utila in gospodarie. Pentru cei care cauta un picamer la pret bun pentru a-l adauga listei de scule, am selectat cateva modele de calitate, apreciate de cei care le utilizeaza deja.
Picamer electric:
Steinhaus PRO-DH1700
Pentru cei care doresc sa cumpere un rotopercutor semiprofesional, cu motor puternic, am inclus in lista de produse acest picamer electric de la Steinhaus, cu putere de 1700W. La categoria parametri tehnici de performanta iti putem spune ca lucreaza cu un numar de 1400 percutii pe minut (nivel mediu), aplicand o forta de 60j (medie spre ridicata), caracteristici care il recomanda pentru materiale dure, precum beton sau piatra.
Include mandrina de tip SDS-Hex, cu diametrul de 30mm si este livrat impreuna cu dalta plata si ascutita, cu lungimea de 410mm. Pe lista accesoriilor incluse se mai numara cheie imbus, o pereche de carbuni, cheie pentru piulite si maner suplimentar antivibratii.
Se alimenteaza prin conectare la reteaua electrica, cu ajutorul cablului de 4m si cantareste 15.6kg. Este recomandat pentru proiecte de dificultate medie si se descurca bine cu trotuare sau placi din beton de 15 pana la 30cm grosime.
Einhell BT-DH 1600/1
Cauti un picamer, la un pret bun, care sa echilibreze eficient puterea dezvoltata cu forta de percutie si numarul de lovituri pe minut? Iti propunem un model Einhell din clasa rotopercutoarelor semiprofesionale, suficient de puternic pentru a face fata solicitarilor implicate de proiectele de constructie sau renovare de tip rezidential sau profesional, de amploare redusa. Are o putere de 1600W si loveste cu o forta de 43j si o frecventa de 1500 percutii pe minut.
Din cauza fortei destul de mari aplicate si a greutatii medii, de 14.6kg, produsul este ceva mai dificil de folosit in operatiuni care presupun utilizarea orizontala, deci cantareste bine conditiile in care planuiesti sa il pui la treaba. Se alimenteaza de la priza, cu fir, si este prevazut cu maner suplimentar, care te ajuta sa obtii o sustinere mai confortabila.
Este recomandat atat pentru zidarie, cat si pentru beton, deci il poti folosi pentru a sparge trotuare, placi, pereti etc. Mandrina are format SDS, cu dimensiunea de 30mm, si pentru utilizare rapida primesti, in pachetul de livrare, dalta plata si dalta ascutita. In plus, produsul este insotit de geanta de transport care permite depozitarea facila, in conditii bune.
PROCRAFT PSH 2700
Trecem de data aceasta in gama profesionala si iti propunem un model cu motor electric de 2700W, putere care se simte atat in eficienta cu care sparge tot (caramida, asfalt, beton, piatra), cat si in nivelul de vibratii si zgomotul pe care il face. Daca e important pentru tine sa detii un instrument silentios, te sfatuim deci sa cauti o alta versiune.
Functioneaza cu o frecventa de percutie de 1400 pe minut, aplicand materialului o forta de 48jouli si cantareste 17kg, intrand asadar in categoria heavy-duty. Necesita alimentare de la retea, deci va avea nevoie de acces la o sursa de curent, ceea ce ii limiteaza putin libertatea de actiune.
Mandrina este de tip HEX, de 30mm, iar in ceea ce priveste accesoriile impreuna cu care il primesti, iti putem spune ca acest picamer demolator este livrat in cutie de depozitare speciala, impreuna cu dalta si spit. Desi este destinat proiectelor de anvergura, cu solicitare intensiva, poate fi la fel de bine folosit si in gospodarie.
Tolsen 79517
Formatul conceput pentru a oferi sustinere cat mai buna pentru operatiunile de lunga durata, pe straturi groase de beton, piatra sau zidarie, si rata de impact de 1850 percutii pe minut, incadreaza acest model de rotopercutor in liga versiunilor industriale. Aplica o forta de lovire de 60 jouli si este prevazut cu motor cu fir de cupru, protejat impotriva prafului.
Include doua manere, unul fix, cu design ergonomic si textura soft grip confortabila pentru mana, si unul cu mobilitate de 360 de grade, care permite adaptarea facila la conditiile de lucru. Cantareste 16kg si este comercializat in pachet complet, impreuna cu cutie pentru transport si depozitare, dalta plata si ascutita – compatibile cu mandrina SDS-HEX de 30mm, o pereche de perii de carbon, doua chei hexagonale si ulei pentru lubrifierea motorului.
Este o varianta conceputa special pentru utilizare profesionala, fiind deci mai putin potrivita pentru micile lucrari ocazionale de renovare a locuintei sau de regandire a aleilor din gradina.
Picamer Bosch:
BOSCH GSH 27 VC
Din categoria modelelor profesionale iti propunem de aceasta data un model de picamer Bosch, cu alimentare electrica si putere de 2kW. Include mandrina de tip HEX si dezvolta o forta de lovire de 62jouli, care te ajuta sa sfarami pana la 3.2tone de materiale intr-o ora, lucrand deci eficient si repede.
Ceea ce diferentiaza aceasta versiune de alte optiuni disponibile este functionarea cu nivel redus de vibratii raporta la puterea ridicata si anume, doar 8.5m/s2, performanta la care contribuie mecanismul de decuplare a manerului. Confortul in utilizare mai este sustinut si de structura soft grip a manerului, care asigura priza buna si eficienta.
Executa pana la 1000 de lovituri pe minut, degajand un nivel de zgomot de pana la 104dB, care impune utilizarea pentru perioade de pana la 3 ore pe zi si recomanda apelarea la casti antifonice pentru protectia timpanelor. Cantareste 29.5kg si include structura din otel si carcasa din aluminiu.
Picamer Makita:
MAKITA HM 1812
Vrei sa poti demola rapid si eficient stalpi din beton, fundatii solide sau pavaje? Incearca acest picamer Makita, cu alimentare electrica, potrivit pentru materialele cele mai dure, datorita puterii ridicate, de 2000W si fortei de impact peste medie, de 72jouli. Este bine sa tii cont de faptul ca energia de percutie ridicata este echilibrata de o rata de lovire mai redusa, de 870 percutii pe minut, suficienta insa pentru a lucra bine si repede.
Vorbim asadar despre un model profesional, cu greutate de 32.3kg si dimensiunile de 843 x 608mm, prevazut cu indicator luminos, care te anunta daca sunt probleme tehnice la cablul de alimentare sau la comutatorul care gestioneaza direct functionarea.
Include mandrina universala de 1-1/8inch cu profil hexagonal si este prevazut cu perii de carbon interschimbabile. Nivelul sonor generat este de 106dB, mediu pentru aceasta categorie de produse, care implica insa purtarea de casti antifonate, daca planuiesti sa folosesti dispozitivul pentru perioade mai lungi de timp.
Picamer Hitachi:
Hitachi H65SB3WT
Pentru ca un profesionist stie sa aleaga exact parametrii de functionare necesari proiectelor sale, am inclus in lista noastra de propuneri acest model de picamer Hitachi gandit de aceasta data pentru a pune accent pe o viteza mai mare de lovire, cu o rata de 1400 de percutii pe minut, in timp ce forta este putin mai mica decat a altor versiuni (45jouli). Iti ofera prin urmare precizie mai mare de lucru pe suprafatele mai putin accesibile sau care necesita in general, o abordare mai atenta.
Puterea pusa la dispozitie este de 1340W, iar sistemul de prindere este cel clasic, de tip hexagonal, cu mandrina cu dimensiunea de 30mm. Este livrat impreuna cu geanta de transport si depozitare, din plastic, plus dalta compatibila.
Include maner lateral, pentru sustinere confortabila si precizie in utilizare, genereaza pana la 103dB si este o versiune cu greutate relativ redusa, de 18kg. Iti atragem insa atentia ca pachetul de livrare nu contine spit de picamer, iar nivelul de vibratii, de 15.5m/s2 este peste cel al altor modele similare.
Picamer Dewalt:
SDS-Max Dewalt D25899K
Modelul de picamer Dewalt D25899K, cu mandrina de tip SDS Max, face parte din categoria versiunilor profesionale concepute in special pentru lucrul in spatii inguste si zone mai putin accesibile. Combina o putere de 1500W, cu o rata de percutie de 2040 lovituri pe minut si o energie de impact de 17.9 jouli.
Ceea ce evidentiaza in mod vizibil aceasta versiune de alte modele este designul compact, cu lungime de 650mm, latime de 127mm, inaltime de 250mm si o greutate de doar 9.9kg. Carcasa este, de asemenea, confectionata din magneziu, pentru rezistenta buna si un format cat mai usor de manuit. Este o varianta electrica, cu alimentare de la retea.
Spre deosebire de alte modele, designul este in acest caz unul modular, care asigura inlocuirea rapida si cu costuri minime a componentelor care se pot uza sau deteriora, crescand durata de viata a produsului. Il poti folosi pentru zidarie, beton, asfalt sau piatra, si include maner lateral multi-pozitional, ce permite adaptare facila la contextul de utilizare.
Ghid de cumparare
Picamerul este o unealta automata a carui rol principal este acela de a sfarama si distruge materiale dure precum asfalt, piatra, beton, caramida, sol inghetat etc. Functia de baza este aceea de a da in mod repetat lovituri puternice, folosind un accesoriu de tip dalta.
Simplitatea sa se opreste insa aici, pentru ca modelele existente pe piata sunt suficient de variate pentru a te incurca, daca vrei sa cumperi un astfel de produs si nu esti familiarizat cu domeniul. Afla deci, rapid, din acest ghid, cum poti alege cel mai bun picamer pentru proiectele tale, tinand cont de putere, forta si frecventa de lovire, nivel de vibratii, tehnologie de functionare si alte elemente relevante.
Tehnologie: In functie de tehnologia care asigura functionarea acestor produse, rotopercutoarele se impart in electrice, hidraulice, pneumatice si cu benzina.
Cele cu alimentare electrica sunt de regula mai usoare decat alternativele pe gaz – care implica si prezenta unui rezervor cu combustibil, fara a fi mai putin performante. Sunt insa mai limitate ca mobilitate, in special cele cu fir, si nu pot fi utilizate in mediile cu umiditate ridicata.
Pe de alta parte, desi nu depind de prezenta unei surse de curent si modelele de picamere, la preturi bune, cu benzina prezinta unele dezavantaje. Sunt mai grele, necesita alimentare frecventa, fac mai mult zgomot si produc vibratii mai intense.
Versiunile pneumatice folosesc un compresor si un mecanism de distributie care transforma presiunea aerului in energie mecanica. Sunt de obicei usoare si compacte, confortabile pentru lucru pe perioade mai lungi de timp. De asemenea, pot fi utilizate in spatii cu nivel ridicat de umezeala sau praf, fara a reprezenta un risc pentru siguranta utilizatorului.
In cazul optiunilor hidraulice, este necesara prezenta unei pompe, ceea ce face ca aceste modele sa fie mai potrivite pentru proiecte de amploare si mai putin pentru uz casnic. Pentru ca picamerul in sine este chiar mai usor si mai compact decat alternativele pneumatice, aceste variante sunt cele mai bune pentru spatii inguste si greu accesibile. Sunt de asemenea mai silentioase si fara vulnerabilitate la umiditate, praf sau conditii meteo nefavorabile.
Pentru uz rezidential sau profesionale: Pentru a clasifica un picamer ieftin si bun intr-una din cele doua categorii, pot fi utilizate mai multe criterii. Cel mai simplu si mai usor de evaluat este insa greutatea. Astfel, vei gasi in magazine modele de pana la 6kg – usoare, concepute pentru proiecte de tip hobby, care inseamna utilizare ocazionala si fara amploare ridicata.
In grupa semi-profesionalelor sunt incluse, in general, optiunile de 7 pana la 10 – 15kg (medium), iar de la 15 pana la 30kg, sau chiar mai sus, deja vorbesti despre unelte profesionale, mari si puternice.
Performante: Indicatorii de performanta pe care trebuie sa ii ai in vedere sunt putere, numarul de lovituri aplicate pe minut si forta fiecarui lovituri.
La capitolul putere, iti recomandam sa optezi pentru o versiune de pana la 500 – 750W daca esti in cautarea unei versiuni hobby, pentru diverse proiecte casnice, de mica amploare si care nu presupun folosirea pentru mult timp sau foarte frecvent.
In categoria celor semi-profesionale, care pot fi luate in considerare de catre mesteri si constructori, sunt incluse variantele de 1000 – 1500W, iar daca ceea ce cauti este un instrument cu adevarat puternic, pentru folosire intensiva, iti recomandam sa te orientezi catre modele de minim 2000W.
Frecventa de lovire variaza de la 800bpm pana la 3000bpm, iar in ceea ce priveste energia de percutie, vei gasi modele incepand de la 3 – 10 jouli, in segmentul uneltelor hobby, si pana la 70 – 75 jouli in cazul celor profesionale. Numeroase pareri despre cele mai bune picamere recomanda o versiune cu frecventa mai mica de lovire, dar forta mai mare, pentru proiectele simple si bucatile de beton sau caramida aflate la vedere, si invers pentru lucrarile care implica suprafete greu accesibile, pe care este bine sa le abordezi treptat si cu grija.
Confort: Cand vine vorba despre confort este important sa evaluezi nivelul de vibratii si de zgomot generat in timpul functionarii. Majoritatea se situeaza la un nivel mediu de 100 – 105dB si respectiv 10 – 15m/s2, cele cu sistem de amortizare mai bune reusind sa scada nivelul vibratiilor pana catre 7 – 8m/s2.
Compatibilitate si accesorii: Pe lista accesoriilor pe care le poti astepta impreuna cu cele mai bune picamere de pe piata se numara bineinteles cutia de transport, este in general prevazuta cu maner si in unele cazuri cu roti, in functie de marimea si greutatea dispozitivului. Mai sunt incluse in pachetele de comercializare: chei imbus, dalti plate sau/si ascutite, ulei pentru lubrefiere, cheie pentru piulite.
In ceea ce priveste compatibilitatea cu daltile potrivite, este bine sa stii ca cele mai populare tipuri de mandrina sunt SDS Plus (4 – 30mm) si SDS-Max (13 pana la 44mm).
Intrebari frecvente
Exista posibilitati de inchiriere picamer?
Da, daca nu reusesti sa gasesti in oferta de picamere ieftine si bune, online sau din magazinele traditionalre, o versiune pe care sa o cumperi, sau ai nevoie de acest instrument pentru un proiect unic, poti gasi destul de usor un astfel de utilaj de inchiriat. Preturile variaza in general, intre 50 si 200lei pe zi, in functie de orasul in care locuiesti si tipul de rotopercutor care iti este necesar.
Este un cost rezonabil daca ai nevoie de un aparat performant, dar pentru un singur proiect. Daca tii cont de faptul ca, de exemplu, pentru un picamer Bosch GSH 11e un pret de 2000lei este printre cele mai reduse variante, inchirierea apare cu siguranta ca o varianta foarte practica.
Gasesc chiar online picamer de inchiriat?
Si in acest caz raspunsul este afirmativ. Poti identifica usor un picamer potrivit, de inchiriat, in mediul online, atat pe site-uri special create pentru acest tip de serviciu, cat si pe paginile web ale unor magazine care comercializeaza acest gen de produse, sau pe website-uri care promoveaza servicii ori produse second hand.
Este vreo diferenta intre un picamer pneumatic si unul electric?
Un model de picamer pneumatic foloseste aerul comprimat pentru a genera forta de lovire, incluzand in plus, fata de alternativa electrica, compresor si un sistem care transforma presiunea aerului in energie mecanica. Aceste modele sunt mai usoare decat cele care includ motor electric sau optiunile hidraulice si mai potrivite pentru utilizarea in spatii cu nivel ridicat de umiditate sau zone mai greu accesibile, datorita designului ceva mai compact.
Precautii de utilizare – picamerul electric
Picamerul sau ciocanul demolator electric este o scula automata putrenica, care te poate ajuta sa darami rapid pavaje, placi, pereti sau stalpi din beton sau zidarie. Aceeasi forta ridicata de lucru poate fi insa periculoasa, daca nu stii cum sa utilizezi corect un astfel de dispozitiv.
Pregatire si verificare
Ca in cazul oricarui aparat pe care il achizitionezi, primul pas in utilizarea corecta este sa te asigur ca a ajuns de la furnizor cu bine, fara defectiuni, accesorii lipsa sau conexiuni slabite, fisuri, zgarieturi, indoitori etc.
Parcurge cu atentie manualul tehnic al produsului si retine pentru ce tip de material poate fi utilizat picamerul si in ce conditii il poti folosi (umezeala, praf, prezenta de substante inflamabile etc.).
Piese de schimb si accesorii
Pentru utilizarea in siguranta, cei mai multi producatori recomanda folosirea de piese de schimb si accesorii compatibile tot din oferta marcii. Vei sti in acest mod ca beneficiezi de conditiile de exploatare descrise in prezentarea produsului, fara diferente de rezistenta sau performanta.
Atentie! Picamerul nu este o unealta pe care sa o repari singur. Pentru a beneficia in continuare de garantie si a-l putea folosi in siguranta, apeleaza intotdeauna la un profesionist sau mergi intr-un service specializat cand ai nevoie de reparatii, inlocuiri de piese, revizii etc.
Conditii de utilizare
Monteaza cu atentie dalta pe care ai de gand sa o folosesti. Conecteaza dispozitivul la o sursa de curent cu impamantare si verifica intregritatea cablului de alimentare. Ai grija ca acesta sa nu intre in contact cu apa si sa nu fie expus la caldura sau la socurile mecanice generate de bucati de beton ori piatra dislocata. Daca folosesti un prelungitor, alege unul potrivit pentru exterior.
Ai grija ca in apropierea ta, cand lucrezi, sa nu se afle copii sau civili. Nu folosi niciodata un astfel de aparat in apropierea electrocasnicelor (frigider, plita electrica), conductelor sau retelelor electrice.
Lasa un comentariu
2 Comentarii
June 8, 2020 at 6:38 pm
Ce ulei pot folosi pentru un picamer electric ?
Répondre
June 9, 2020 at 4:56 am
Buna, Ionut,
In manualul de utilizare vei gasi un subpunct cu ulei recomandat de producator. In trusa de livrare ar trebui sa existe si un tub cu vaselina.
Daca nu sunt valabile aceste optiuni, contacteaza producatorul dispozitivului.
Succes!
Répondre