Cel mai bun prelungitor cu protectie

Am modificat articolul ultima data pe: 28.05.24

 

Prelungitoare cu protectie – Opinii si Recenzii in 2024

 

Un prelungitor cu protectie este util, deoarece iti protejeaza aparatura de defectiunile survenite in urma caderilor de tensiune sau de electrocutare. Daca vrei sa achizitionezi un astfel de produs, fara ajutorul specialistului, tine cont de recomandarile noastre. Bachmann Connectus este prevazut cu un cablu de 2m, 6 prize si o putere de 3500W, de aceea poate fi folosit pentru aparatura consumatoare de multa energie. Comutatorul luminos situat in margine, permite oprirea alimentarii cu energie, iar cel de al doilea LED se aprinde, atunci cand protectia de supraincalzire este defecta. Poate fi utilizat si in camera copilului, deoarece este dotat cu protectie pentru cei mici. Cea de-a doua varianta propusa este: Perel Rack.

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Bachmann Connectus
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Poate fi utilizat in interior si dispune de 6 conectori de tip Schuko, astfel ca este compatibil cu orice aparatura din tara noastra, iar datorita puterii maxime de 3500W, poti conecta mai multe electrocasnice in acelasi timp. Are un comutator ce iti permite sa sistezi alimentarea cu energie si un LED care indica defectiunea protectiei de supaincalzire, iar pentru a nu exista pericolul electrocutarii, are si protectie pentru copii.

Produsul nu are si conectori USB sau de retea, de aceea nu este indicat pentru cei ce doresc un produs complex, pentru echipamentul multimedia.

Produsul se numara printre optiunile noastre, deoarece are o putere mare, multe cuple si utilizandu-l nu exista riscul supaincalzirii sau al electrocutarii.

A 2-A OPTIUNE!

Perel Rack
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Iata un prelungitor rezistent realizat din aluminiu, cu o forma conventionala, opt cuple si un cablu de 2.15m, ce iti permite sa conectezi mai multe dispozitive, deoarece are o putere totala de 3680W. Stecherul este de tip Schuko, iar utilizarea este una sigura, deoarece are trei tipuri de protectii: de supraincalzire, supratensiune si pentru copii.

Prelungitorul nu poate fi montat in perete, deoarece nu are elemente de prindere, daca vrei un asemenea model, analizeaza celelalte modele din ghid.

Produsul are o structura rezistenta si este compatibil cu toata aparatura electrocasnica, iar datorita numarului mare de prize, permite conectarea mai multor dispozitive electronice.

A 3-a Optiune!

Brennenstuhl Primera-Line Technics
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un prelungitor cu protectie pentru copii si cablu de 2m, ce poate fi stocat in spatiu special, pentru a nu se vedea inestetic, iar cele 10 prize sunt amplasate pe doua randuri, pentru a avea suficient spatiu si pentru stechere mari. Cele doua comutatoare bifazice, permit oprirea energiei electrice, iar datorita puterii de 3500W, produsul poate fi folosit si pentru aparatura consumatoare de multa energie.

Prelungitorul nu are protectie de supratensiune, de aceea nu este indicat pentru zonele in care exista frecvent opriri de energie electrica.

Produsul are distanta intre prize, deci poate fi folosit pentru stechere mari si este compatibil cu toata aparatura electrocasnica, deoarece are stecher de tip Schuko.

 

 

Pareri despre cele mai bune prelungitoare cu protectie

Stim ca esti interesat sa gasesti prelungitoare cu protectie la preturi bune, de aceea iti prezentam mai jos, cateva modele ce pot fi achizitionate din mediul online. Analizandu-le s-ar putea sa gasesti ceva pe placul tau.

 

 

Prelungitor cu protectie supratensiune

 

Bachmann Connectus

 

Daca vrei un prelungitor cu protectie de supratensiune, pe care sa il utilizezi in scop casnic, iti recomandam acest model cu 6 cuple. Datorita numarului mare de prize, vei putea conecta mai multe aparate, in acelasi timp. Conectori sunt de tip Schuko si sunt compatibili cu majoritatea aparaturii existente, iar pentru a putea folosi toate prizele in acelasi timp, acestea sunt rotite la 35 grade.

Lungimea cablului este de 2m, deci il vei putea folosi pentru spatii mici sau aflate in interior, aproape de priza. Datorita protectiei pentru copii, nu va fi nici o problema, daca vei amplasa prelungitorul, in camera celui mic. Unul din indicatoarele LED se aprinde, atunci cand produsul este in functiune, iar celalalt, atunci cand protectia la supratensiune a fost distrusa si trebuie inlocuita.

Cablul este de tip 3×1.5mm, iar puterea maxima suportata este de 3500W, deci vei putea conecta mai multe dispozitive. Cei 16 amperi sunt suficienti pentru electrocasnice mici (fierbatoare), dar si pentru cele medii, de exemplu aspiratorul.

 

 

Prelungitor cu protectie 8 prize

 

Perel Rack

 

O alta varianta potrivita pentru uz caznic este si acest prelungitor cu protectie, cu opt prize ce are un cordon de 2.15m. Datorita lungimii, acesta poate face fata intr-o incapere de dimensiuni medii. Conectorii sunt de tip Schuko, deci sunt potriviti pentru orice tip de aparatura din tara noastra.

Poti opri alimentarea cu energie electrica, fara a-l scoate de la priza, deoarece are comutator bifazic luminos. Pe langa protectia la suprasarcina, acesta mai are si protectie pentru copii, de aceea nu exista riscul ca acestia sa se electrocuteze, cand se afla prin preajma prelungitorului.

Prelungitorul Perel Rack 19″, cu protectie, 8 prize, de 2.15m, din aluminiu are o putere totala de 3680W, astfel ca vei putea conecta mai multe aparate electrocasnice in acelasi timp, fara sa se produca supraincarcarea. Este realizat din plastic rezistent si are culoarea neagra, de aceea nu se va vedea murdaria de pe suprafata acestuia.

 

 

Prelungitor cu intrerupator si protectie Brennenstuhl

 

Brennenstuhl Primera-Line Technics

 

Produsul este facut pentru a fi utilizat in interior si este o alegere buna, atunci cand vrei sa conectezi calculatorul, dar si alte dispozitive ce necesita curent. Are 10 cuple, ce sunt pozitionate pe doua randuri, pentru a le putea folosi pe toate, in acelasi timp, daca este nevoie.

Dispozitivul are forma clasica si un stecher Schuko, deci poate fi folosit pentru orice tip de aparatura, fara a verifica compatibilitatea. Acesta dispune de protectie pentru copii, dar si de doua comutatoare (cate unul pe fiecare rand) ce permit intreruperea alimentarii cu curent, fara a-l scoate din priza.

Prelungitorul cu intrerupator si protectie, Brennenstuhl are un spatiu de stocare al cablului, astfel ca nu se va vedea inestetic si poate fi pozitionat pe podea sau pe perete. Din punct de vedere tehnic are un amperaj de 16 amperi, foloseste o tensiune de alimentare de 230V si are o putere maxima de 3500W. Toate aceste elemente fac acest produs sa fie o alegere inspirata, pentru cei care vor sa conecteze aparatura cu putere mare.

 

 

Prelungitor cu protectie Hama

 

Hama Safety

 

Folosindu-te de acest prelungitor cu protectie Hama poti conecta opt electrocasnice la priza principala, deoarece are 8 prize, situate pe un singur rand. Butonul cu LED din margine iti permite sa opresti alimentarea cu energie electrica si astfel vei realiza economie, atunci cand nu este acasa. 

Dispozitivul are o putere totala de 3500W, deci poate fi folosit pentru electrocasnicele mici, dar si pentru cele consumatoare de energie. Poate fi amplasat si in camera celui mic, deoarece are protectie pentru copii si nu exista riscul electrocutarii. Pentru a putea folosi fiecare orificiu, indiferent de tipul stecherului, contactele sunt amplasate in unghi de 45 grade.

Produsul are si protectie de supratensiune, deci aparatura nu se va strica in cazul opririlor de curent. Cablu are o lungime de 2m si o grosime de 1.5mm/p, suficient pentru o incapere de dimensiuni medii. Prelungitorul poate fi amplasat pe podea sau prins in perete, in functie de spatiul disponibil in incapere. 

 

 

Prelungitor cu protectie Legrand

 

Legrand L694651

 

Acest prelungitor cu protectie Legrand poate fi utilizat in siguranta, intrucat dispune de protectie de suprasarcina, protejand astfel aparatura conectata la cuple. Pentru a sti, daca dispozitivele sunt aparate impotriva scurtcircuitului, ai si un indicator luminos ce sta aprins cand protectia este activa.

Comutatorul bifazic intrerupe alimentarea cu energie electrica si este suficient de robust, astfel incat sa poata fi actionat cu piciorul. Cele 4 cuple sunt situate la distanta, pentru a putea introduce orice tip de stecher, indiferent de dimensiunea acestuia. Prelungitorul are o putere totala de 3500W si dispune de sistem de prindere pe perete, astfel incat nu te vei impiedica de el pe jos.

Protectia pentru copii este utila familiilor cu bebelusi. Cablul are o lungime de 1,5m si o grosime de 1.5mmp, iar dupa montarea pe perete poate fi asezat in jurul sistemului de fixare, pentru a nu arata inestetic.

 

 

Prelungitor cu protectie si reset

 

Ted Electric TD52S

 

Alegeti un prelungitor cu protectie si reset ce poate fi utilizat acasa sau la birou, deoarece este potrivit pentru incaperi mari, intrucat are un cablu lung de 5m. Cele sase pize dispun de protectie de supraincarcare, astfel ca nu exista riscul ca aparatura sa se deterioreze, atunci cand este depasita puterea maxima suportata.

Acesta ofera siguranta si in caz de supratensiune, dar si atunci cand cei mici sunt prin preajma, deoarece orificiile prizelor se astupa cand scoti stecherul. Cuplele sunt de tip Schuko. Intregul prelungitor este realizat din plastic tratat ignifug, pentru a impiedica propagarea focului, in caz de aprindere accidentala.

Poti intrerupe alimentarea cu energie electrica, deoarece are comutator bifazic cu LED, ce se aprinde, atunci cand prelungitorul este in functiune. Produsul suporta o sarcina maxima de 3680W si necesita o tensiune de 230V, deci poate fi utilizat pentru aparatura electrocasnica cu consum mare.

 

 

Prelungitor cu protectie pentru calculator

 

Bachmann Smart

 

Iata un produs ce face parte din categorie prelungitoarelor cu protectie ieftine si bune ce ofera siguranta intregii familii, deoarece impiedica accesul copiilor la orificiile cuplelor, datorita protectiei. Acesta este format din sase prize (numarul maxim indicat pentru consumul interior). In margine are un buton bipolar, iluminat, cu ajutorul caruia poti sa opresti alimentarea cu energie, fara sa il scoti din priza principala.

Firul de alimentare masoara 1.5m si are o grosime de 1.5mmp, iar datorita faptului ca suporta o tensiune de 16A si are o putere maxima de 3600W, poate fi utilizat fara probleme in locuinta. 

Prelungitorul cu protectie pentru calculator are un LED ce te informeaza, daca protectia pentru supratensiune este activa sau s-a defectat, din cauza vreunui soc de curent. Carcasa este de culoare alba si este realizata dintr-un material rezistent la socuri. Aceasta include si orificii de prindere in perete sau in mobilier, astfel ca il poti pune si suspendat.

 

 

Prelungitor cu protectie APC

 

Apc PMH63VT-GR

 

Iti recomandam acest prelungitor cu protectie apc, daca vrei sa conectezi la priza principala mai multe dispozitive multimedia, deoarece pe langa cuplele clasice are si porturi USB, astfel ca vei putea conecta cablul coaxial. Acesta poate fi utilizat in interior, acasa sau la birou si are un cablu cu o lungime de 3m, deci va putea fi folosit si in camerele mai spatioase. 

Ofera protectie coaxiala, astfel ca telefonul sau alte dispozitive conectate prin intermediul acestui tip de cablu nu se vor deteriora, daca va avea loc un soc electric. Cele 6 prize, asigura necesarul pentru un consum normal in locuinte, iar datorita faptului ca sunt de tip Schuko, pot fi folosite pentru orice tip de aparatura.

Folosindu-te de intrerupator, poti sista alimentarea cu energie electrica fara a fi nevoita sa scoti prelungitorul din priza. Produsul este realizat din plastic de culoare alba, deci se va integra usor in incapere, din punct de vedere cromatic.

 

 

Prelungitor master slave cu protectie

 

Bachmann Connectus Master&Slave

 

Produsul este realizat din plastic rezistent la socuri si temperaturi ridicate. Acesta are un cablu de 2m si un spatiu special pentru depozitarea acestuia, astfel ca nu va ocupa mult spatiu, atunci cand nu il folosesti. 

Grosimea firului este de 1.5mm si este compus in interior din trei fire, de aceea poate face fata unei sarcini maxime de 3680. Folosind acest prelungitor master slave, cu protectie intregul sistem desktop se va opri in momentul in care inchizi unitatea, deoarece priza de tip master le va opri pe toate celelalte patru, realizand astfel economie de energie.

In momentul in care vrei sa sistezi alimentarea cu energie, poti sa actionezi comutatorul luminos. Produsul dispune de orificii ce permit montarea in perete, de aceea il poti pune si suspendat. Are protectie pentru copii, dar si de supratensiune, iar pentru a sti cand functioneaza, ai un indicator luminos, ce indica starea acestuia.

 

 

Ghid de cumparare

 

In ziua de astazi, in orice locuinta exista aparate ce folosesc energia electrica, de aceea un prelungitor cu protectie (ieftin si bun) iti poate fi util si poate salva aparatura, atunci cand exista fluctuatii de tensiune. Acesta se diferentiaza de modelele clasice prin butoanele si indicatoarele luminoase suplimentare, ce deconecteaza dispozitivul, atunci cand este supraincarcat. Ca sa poti face mai usor o alegere buna, citeste ghidul nostru si tine cont de sfaturile prezentate, atunci cand analizezi produsele.

 

 

Tipologie: Prelungitoarele cu protectie pot fi de doua tipuri: pentru uz interior si pentru uz exterior.

Cele pentru interior au doua sau mai multe cuple, iar lungimea cablului este mica sau moderata, (cele de 3m pot fi suficiente), deoarece distanta dintre priza de perete si aparatura este relativ mica. Acestea se utilizeaza in special pentru aparatura electrocasnica existenta in locuinta, de aceea cablul poate avea mai putine fire de cupru in interior, deoarece consumul nu este atat de mare.

Modelele pentru exterior sunt pozitionate de regula pe tambur, pentru a putea fi mai usor de manevrat dintr-un loc in altul. Prelungitoarele cu protectie, la un pret bun, din aceasta categorie au o lungime a cablului intre 10m si 50m, astfel ca vei avea o sursa de curent, chiar si la o distanta mare de priza. Acestea au cel mult 4 cuple, pentru a putea face fata voltajului ridicat, necesar electronicelor consumatoare de multa energie. Produsele au si un capac de protectie, pozitionat pe cuple, impiedicand patrunderea prafului sau a umiditatii, in timpul depozitarii.

 

Tipul stecherului: In momentul in care achizitionezi un prelungitor cu protectie (la pret bun), ar fi bine sa verifici compatibilitatea, mai ales daca intentionezi sa calatoresti des in alte tari. In Romania se foloseste tipul clasic (Schuko) sau modelul ingust (Euro). Acestea au doi pini cilindrici, ce se potrivesc in prizele conventionale din perete.

In America sau in unele tari din Asia se folosesc cele cu borne aplatizate si subtiri. Totusi, inainte sa pleci, este indicat sa verifici lista cu fiecare tip de stecher utilizat in tara in care urmeaza sa calatoresti. Aceasta este disponibila in mediul online, pentru a putea sti ce tip de adaptor trebuie sa cumperi.  

 

Cablul:  Unul dintre cele mai bune prelungitoare cu protectie de exterior are un cablu gros, ce include mai multe fire de cupru. Acesta se foloseste pentru electronice ce consuma multa energie. Diametrul este specificat de catre producator, folosind cifre intre 10 si 20 sau acesta poate fi masurat in milimetri patrati. Porivit specialistilor, un model de 3×1.00mm/p (primul numar indica firele de cupru din interior, iar cel de-al doilea, grosimea acestora) este suficient pentru un cablu de 30m, folosit la un prelungitor de exterior.

In ceea ce priveste lungimea, un prelungitor pentru interior nu trebuie sa depasasca lungimea de 5m, deoarece un model mai lung, scade capacitatea de a duce energia electrica, in locul dorit. In exterior ai o distanta mai mare de la sursa de energie, de aceea pentru a putea ajunge in orice colt al curtii alege un model cu o lungime de cel putin 10m.

 

Numarul de cuple si tipul acestora: Anumite pareri depre cele mai bune prelungitoare cu protectie sustin ca, daca intentionezi sa folosesti prelungitorul pentru aparatura consumatoare de energie, este inidicat sa alegi un model cu o singura cupla, intrucat, in caz contrar poate avea loc un scurtcircuit. Pentru electrocasnice, poti alege model cu 5 sau 6 prize, deoarece consumul acestora este redus. Ca sa poti folosi toate cuplele prelungitorului, ar trebui ca acestea sa fie rotative, astfel vei putea baga orice stecher, fara sa blochezi accesul la cele adiacente.

 

Indicatori de functionare: In momentul alegerii produsului trebuie sa stii cateva informatii despre paremetrii de functionare a acestuia, adica: tensiune, intensitate si putere. Produsele de 7 amperi se folosesc pentru electronicele mici (de exemplu: veioza), iar cele de 10-12 sunt potrivite pentru fiare de calcat, expresoare sau fierbatoare. 

Unele pot avea tensiunea de cel mult 250V si sunt utilizate in exterior, iar cele de interior au o valoare cuprinsa intre 220-230V.  Acesta este nivelul la care functioneaza majoritatea electrocasnicelor din locuinta. 

Ca sa utilizezi prelungitorul in siguranta, verifica puterea aparatelor care intra in fiecare cupla. Asigura-te ca valoarea totala nu depaseste puterea maxima a prelungitorului. Cele mai multe suporta intre 2000-3000W, insa poti gasi prelungitoare ce depasesc aceasta valoare si se folosesc pentru aparate consumatoare de multa energie.

 

 

Alte specificatii: Pentru unele persoane cel mai bun prelungitor cu protectie este acela care are buton de pornit/oprit. Cu ajutorul acestuia, vei putea sista alimentarea cu curent al prelungitorului, fara sa il scoti din priza sursa. 

LED-ul rosu indica faptul ca dispozitivul este alimentat cu energie electrica si este in stare de functionare. Unele mai pot avea si un bec care se aprinde, atunci cand circuitul din interior este defect, atentionandu-te astfel sa nu mai folosesti prelungitorul.

Daca ai copii, alege un model ce permite acoperirea celor doua contacte, atunci cand nu este nici un stecher in priza. In acest fel nu exista riscul ca cel mic sa se curenteze, din neatentie. 

Pe langa conectori pentru stecher, unele modele pot avea si porturi USB, ce permit incarcarea smartphone-ului, conectori de retea sau pentru cabluri telefonice si cablul coaxial TV. Un astfel de prelungitor iti ofera protectie de supraincalzire pentru toate dispozitivele din locuinta.

 

 

 

 Intrebari frecvente

 

Ce inseamna prelungitor cu protectie?

Daca alegi un prelungitor electric cu protectie, aparatura electrica conectata la acesta nu o sa se arda, atunci cand au loc socuri electrice. Siguranta pentru copii este utila, pentru ca acopera orificiile cuplelor si nu exista riscul ca cel mic sa se electrocuteze.

 

 

Cand trebuie sa folosesc un prelungitor cu protectie la supratensiune?

Atunci cand in zona in care locuiesti au loc opriri dese de energie electrica, ar fi bine sa folosesti un astfel de produs. In momentul in care energia electrica revine pe circuit, intensitatea este mai mare decat cea normala, de aceea poate avea loc un soc electric. Acesta poate strica aparatura electronica, deoarece rezistentele se ard. Daca folosesti un prelungitor cu protectie, alimentarea cu energie este oprita automat, atunci cand tensiunea este mai mare.

 

Exista si prelungitor de protectie cu functie pentru cablu coaxial?

Cablul coaxial se foloseste pentru conectarea telefonului, a routerului sau a altor dispozitive multimedia, fiind cunoscut si sub numele de cablu de retea. Vei gasi pe piata prelungitoare hibrid (si cu orificii pentru retea, dar si cu prize), ce asigura protectie ambelor tipuri de conectori. Totusi, pretul de achizitie este mai mare, decat in cazul modelelor care au doar cuple.

 

 

 

Topul avantajelor prelungitorului cu protectie la supratensiune

 

Te gandesti sa investesti in achizitia unui prelungitor cu protectie pentru supratensiune, dar nu stii exact care sunt avantajele? In randurile de mai jos, iti prezentam principalele beneficii ale obiectului, pentru a te convinge ca isi merita banii.

 

 

Protejeaza aparatura electrocasnica

Cele mai multe produse electrocasnice se strica din cauza faptului ca, anumite componente se ard in timpul functionarii. Acest lucru se intampla din cauza unor socuri electrice. Supratensiunea apare atunci cand energia electrica a fost sistata sau revine pe circuit cu o intensitate mai mare decat este acceptata. Pentru a evita deteriorarea aparaturii, foloseste un prelungitor electric cu protectie de supratensiune. Acesta va opri energia electrica, atunci cand are o intensitate mare si astfel iti va proteja electrocasnicele.

 

Impiedica deteriorarea retelei 

Poti gasi astfel de prelungitoare si pentru dispozitivele conectate in retea, cu ajutorul cablului coaxial. Acestea au orificii speciale pentru acest tip de fir, iar protectia are acelasi principiul de functionare, ca in cazul prelungitoarelor care au cupla. Datorita acesteia, vei putea evita arderea intregii retele in urma unei pene de curent si astfel vei putea sa iti continui activitatea iar aparatura multimedia va functiona in parametrii normali.

 

Protejarea circuitului electric

Circuitul electric din locuinta se poate strica foarte usor, din cauza rezistentelor arse. Daca folosesti un prelungitor ce asigura protectie la supratensiune, instalatia electrica va functiona corespunzator, chiar daca au loc frecvent intreruperi de curent. Asadar, investind intr-un astfel de produs, vei evita cheltuielile mai mari, cauzate de inlocuirea circuitului electric.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu