Slefuitoare orbitale – Opinii si Recenzii in 2024
Sunt multe domenii de activitate in care se foloseste slefuitorul orbital, fiind de folos inclusiv acasa pentru diverse operatiuni de amenajare si prelucrare, asa ca merita sa faci o astfel de investitie. Mai jos ai expuse mai multe modele, precum si un ghid care sa te ajute sa poti alege un model potrivit pentru tine. Daca nu ai prea mult timp de informare, poti sa mergi pe Technic AT980-6, un slefuitor orbital pneumatic, din gama profesionala, la un pret decent. Poate fi folosit pe mai multe tipuri de materiale si fiind ergonomic va fi comod de utilizat. Daca vrei un model pentru tencuiala, poti sa alegi Powermat PM-DG-1400L-PRO.
Tabel comparativ
Un slefuitor orbital pneumatic, cu racord de ¼ inch, ce se preteaza pentru mai multe tipuri de materiale precum lemn, metal, material plastic etc., cu o viteza de rotatie de pana in 9000 rpm, cu supapa pentru reglaje, ce foloseste hartie abraziva de tip disc cu diametrul de 150 mm, ergonomic, pentru care merita sa investesti.
Nu are sac pentru praf si trebuie sa folosesti un aspirator pentru a curata suprafata de lucru.
Pret bun, incadrat in gama profesionala, cu bune carateristici tehnice, sunt doar cateva motive care ne determina sa iti recomandam acest produs.
Inclus in gama semiprofesionala, acest tip de aparat iti va usura mult munca, fiind de putere mare (1400W), cu accesorii incluse, inclusiv pentru protectia ta (masti de praf, dopuri de urechi), cu sac pentru praf, dar si posibilitatea de a cupla un aspirator, cu iluminare de tip LED pentru a vedea suprafata lucrata, putand sa decuplezi usor garda de lamele pentru colturi.
Fiind un echipament performant, cu accesorii incluse de interes, are si un pret ceva mai ridicat decat alte produse prezentate.
Vei putea finisa tencuiala in cele mai bune conditii si cu rezultate excelente, inclusiv pentru colturi.
Este un slefuitor orbital ce cantareste 1,19 kg, fiind foarte comod de utilizat chiar daca nu ai experienta, ce merge cu hartie de tip banda (la achizitie primesti 3 bucati), cu vibratii, avand posibilitatea de a-l conecta usor la un aspirator exterior, ce se recomanda mai ales pentru suprafete plane si se alimenteaza la retea.
Avand o putere mai mica (150W) este recomandat doar pentru lucrari de tip hobby.
Un aparat foarte util pentru tine daca iti place sa faci diverse treburi pe langa casa, usor de manuit si comod.
Pareri despre cele mai bune slefuitoare orbitale
In lista de mai jos, ai prezentate cateva dintre cele mai populare modele de slefuitoare orbitale, impartite pe categorii, de la diversi producatori, pentru a putea alege cu usurinta aparatul dorit.
Slefuitor orbital pneumatic
Technic AT980-6
Dedicat pentru lucrari profesionale, acest tip de slefuitor orbital pneumatic iti va fi de mare ajutor, putand sa prelucrezi mai multe feluri de materiale: lemn, metal, material plastic etc.
Foloseste hartie abraziva de tip disc cu un diametru de 150 mm. Viteza de lucru, de pana in 9000 de rpm poate fi usor reglata cu ajutorul unei supape. Se leaga la tubul de aer cu un racord de ¼ inch.
Pentru a fi comod de manuit, are o forma ergonomica si, in plus, este un slefuitor orbital ieftin si bun. In cutie, la achizitie ai si o cheie pentru prindere, precum si mufa de conectare rapida.
Yato YT-09740
Un slefuitor orbital pneumatic poate fi o buna achizitie pentru tine, iar acest model merita atentia ta.
Foloseste un disc abraziv cu diametrul de 150 mm si se monteaza cu usurinta, fara a mai avea nevoie de alte unelte pentru aceasta operatiune, avand un sistem de tip velcro. Vine gata echipata cu o cupla de montare la tubul de aer, cu un racord de ¼ inch.
Turatia maxima este de 10500 rpm. Cantareste doar un kg, fiind foarte usor de manuit. Mentionam si ca are furtun pentru a se monta la un aspirator. Este un slefuitor orbital la un pret bun si ai in dotare si geanta pentru transport.
Slefuitor orbital electric
Powermat PM-DG-1400L-PRO
Pentru lucrarile de finisat in constructii, acest tip de slefuitor orbital electric, din gama semiprofesionala, iti va fi de mare ajutor. Vei putea astfel sa finisezi peretele tencuit, simplu si usor, la un nivel performant.
Are sistem de iluminare pentru zona de lucru, cu protectie la praf, sac de colectare a prafului, dar si furtun de 1,5m pentru a se atasa la un aspirator puternic daca este cazul, iar prin indepartarea facila a garzii de lame, poti sa ajungi si la colturi.
Ca si date tehnice mentionam: puterea de 1400W, alimentarea la retea, viteza de rotatie cuprinsa intre 1200 – 2300 rpm, fixarea de tip velcro pentru discul de hartie abraziva ce are un diametru de 190 mm, greutatea de 2,27 kg. Mai primesti in pachetul de achizitie 3 masti de praf, dopuri pentru urechi si un set cu 6 hartii abrazive.
Graphite 59G343
Daca te-ai axat mai mult pe prelucrarea materialului plastic, atunci poti sa mergi pe acest model de slefuitor orbital electric, potrivit pentru lucrari de tip hobby si semiprofesionale.
Se alimenteaza la retea, are o putere de 240W, o viteza maxima de rotatie de 12000 rpm si un numar de oscilatii de minim 24000 pe minut. Pentru a putea fi comod de manuit, are un maner antialunecare.
Aparatul este echipat si cu sac colector de praf, pentru ca acesta sa nu te incomodeze in timpul operatiunilor. Talpa are dimensiunea de 125mm, merge cu banda si ai la dispozitie in pachet si o hartie abraziva cu scai.
Graphite 59G347
Lucrezi in domeniul constructiilor sau prelucrezi diferite materiale si ai nevoie de un aparat care sa te ajute, atunci poti sa mergi pe acest model potrivit si pentru lucrari de tip hobby si profesionale.
Are o putere de 430W, si se preteaza pentru orice tip de suprafata de lucru. Este un slefuitor orbital electric 150 mm si 125 mm, avand in componenta doua talpi ce se pot schimba cu usurinta in functie de necesitate. Viteza este cuprinsa intre 5000 rpm si 13000 rpm, iar numarul de oscilatii intre 10000 – 26000 pe minut.
Slefuitorul are o greutate de 1,96 kg (fara accesorii), dar, datorita formei sale ergonomice si a manerului foarte comod, va fi usor de manuit. Se alimenteaza la retea si are un cablu cu o lungime de 3m. Pachetul de achizitie mai cuprinde: un sac de colectare a prafului, o cheie hexagonala, hartie abraziva, cele doua talpi de prindere pentru hartie abraziva.
Slefuitor orbital Einhell
Einhell TC-OS 1520/1
Daca ai de prelucrat mai ales suprafete plane, atunci poti sa mergi pe acest model de slefuitor orbital Einhell, foarte comod pe utilizat si de calitate.
Avand o greutate de 1,19kg nu iti va obosi mana si il vei putea controla cu usurinta. Este un aparat cu vibratii, cu o putere de 150W, ce se alimenteaza la retea si se preteaza pentru lucrari de tip hobby. Se poate conecta usor la un aspirator extern, pentru a strange eficient praful in timpul operatiunilor de slefuire.
Hartia abraziva se poate schimba usor avand un sistem special de tip Hook and loop (scai), si foloseste consumabile de tip banda de 230 x 93 mm sau 187 x 93 mm. Este un slefuitor orbital la pret bun si la achizitie primesti si trei hartii abrazive pentru a te putea apuca direct de treaba.
Slefuitor orbital 150 mm
Raider RD-AROS01
In caz ca ai nevoie de un slefuitor orbital 150 mm, din gama profesionala, pentru a putea executa sigur si corect operatiile necesare, poti sa te indrepti spre acest produs.
Este un model multifunctional ce executa diverse lucrari, fiind de tip 4 in 1: pentru finisarea lemnului, pentru suprafete curbate, pentru pregatirea tencuielii sau a ipsosului, lucrari de mare finete. Este cu functie pneumatica, fiind comod de utilizat cu rezultate optime.
Se manevreaza manual si are o greutate de 1,3 kg, pentru a avea o precizie cat mai buna. Viteza maxima este de 1000 rpm. De asemenea, aparatul este dotat cu sac pentru praf, foarte util in timpul executarii operatiunilor. Discul este cu sistem de prindere cu scai.
Ghid de cumparare
Chiar daca esti profesionist in domeniu, chiar daca doar iti place sa faci diverse operatiuni prin casa, un slefuitor orbital nu trebuie sa-ti lipseasca din trusa de scule. Pentru a putea alege cel mai bun slefuitor orbital pentru tine, vezi care sunt criteriile cele mai relevante de alegere si apoi consulta lista cu recomandari.
Scopul utilizarii: in primul rand, trebuie sa fixezi la ce vei folosi aparatul si ai:
Slefuitor orbital din gama hobby: acesta te va ajuta acasa, daca ai mici lucrari de bricolaj de facut, si il vei utiliza ocazional. Sunt de putere mai mica, dar se recomanda intre 150 – 300W. Poti gasi diverse modele la preturi avantajoase, precum un slefuitor orbital Einhell, cu care sa iti faci treaba.
Slefuitor orbital din gama semiprofesionala: se adreseaza celor care au nevoie de un aparat mai bun, pe care il utilizeaza mai rar, atat pentru acasa, cat si pentru profesionisti. Au putere mai mare, de peste 300 – 400W, si vei putea gasi cu usurinta modele de slefuitoare orbitale la preturi bune in acesta gama.
Slefuitor orbital profesional: in caz ca ai de facut lucrari frecvente si il vei utiliza zilnic, conform mai multor pareri despre cele mai bune slefuitoare orbitale, acestea se incadreaza in aceasta gama. Sunt de putere mai mare, de peste 500 – 600W, cu forma ergonomica pentru a putea fi utilizate cu usurinta si comod. Desi sunt mai scumpe decat primele doua categorii, sunt mai rezistente la uzura.
Alimentare: si aici ai mai multe optiuni si poti merge pe:
Pneumatic: ce se racordeaza la un compresor de aer, si trebuie sa fii atent sa aiba in dotare un furtun cat mai lung, care sa iti permita libertate de miscare. De obicei sunt mai usoare (cantarind aproximativ un kg) si mai usor de intretinut.
Electric: acestea se pot alimenta la reteaua electrica si atunci ai nevoie de o priza in apropiere si un cablu suficient de lung care sa iti permita sa te misti comod (2 – 3 m). Sunt de putere mai mare.
Poti opta si pentru modele cu acumulatori care iti permit o mare libertate de miscare, dar pot fi de putere mai mica si trebuie sa ai grija sa ai acumulatorii incarcati.
Tipul slefuitorului orbital: daca ai des operatiuni de slefuire, atunci poti sa alegi un aparat dedicat, ideal pentru suprafete curbe, dar si plane, foarte flexibil. In general, se pot folosi pentru aproape orice tip de material, dar ai si modele dedicate precum cele de tencuiala.
In caz ca il vei folosi doar ocazional, poti sa mergi pe un model multifunctional, care sa iti permita si alte operatiuni pe care trebuie sa le executi.
Cu sac sau furtun: in timpul operatiunilor de slefuire rezulta foarte mult praf, asa ca vei avea nevoie eliminarea acestuia, pentru a putea avea o buna vizibilitate, sa nu te incurce si, de asemenea, sa nu il inhalezi.
Astfel, poti sa mergi pe modele care au un sac pentru praf atasat sau prevazute cu furtun de conectare la un aspirator.
Alte caracteristici: mai sunt si alte caracteristici de interes, precum:
Viteza de rotatie: aceasta determina rapiditatea cu care iti vei termina lucrarea si, cu cat au o viteza de rotatie mai mare, cu atat sunt mai performante. Astfel, pentru modelele din gama hobby este suficienta si o viteza maxima de pana in 9000 rpm, dar cele profesionale, cu care ai de slefuit suprafete mari, au nevoie de o viteza mult mai mare, de peste 16000 rpm.
Sistemul de prindere al hartiei: trebuie sa fie cat mai simplu si comod, fara a fi necesare alte unelte, cele mai uzuale fiind de tip velcro.
Manerul: cu cat este mai ergonomic, antialunecare, cu atat iti va fi mai comod sa utilizezi masina.
Iluminare: un slefuitor dotat cu iluminare este foarte util pentru a avea o mai buna vizibilitate in timpul lucrului.
Accesorii incluse in pachetul de achizitie: in caz ca ai nevoie de un anumit tip de cheie pentru a fixa hartia abraziva, asigura-te ca ai acest dispozitiv in pachetul de achizitie.
Set de hartie abraziva: cei mai multi producatori ofera la achizitie un set de 3 – 6 sau mai multe bucati, asa ca esti pregatit imediat ce ai despachetat aparatul.
Echipamente de protectie: in pachetul de achizitie poti sa mai ai si diverse obiecte necesare pentru a te proteja, precum masti antipraf, dopuri pentru urechi, manusi etc.
Geanta de transport: este mult mai sigur sa ai o geanta dedicata, mai ales daca executi lucrari pe teren si ai nevoie de aparat.
Slefuitorul orbital – instructiuni de folosinta
Cu siguranta ai reusit sa iti achizitionezi unul dintre cele mai bune slefuitoare orbitale, dar nu uita sa iti iei toate masurile de siguranta, pentru a nu se produce accidentari neplacute. Mai jos ai cateva instructiuni de folosire, pe care este bine sa le parcurgi, chiar daca ai experienta, pentru readucere aminte.
In primul rand, nu uita de echipamentul de protectie, ce trebuie sa fie compus din ochelari de protectie – in timpul utilizarii se produc scantei, pot sari aschii si particule de praf, care sunt periculoase pentru ochi; masca de protectie – pentru a nu inghiti praful produs in exces, casti – nivelul de zgomot este ridicat si este bine sa iti protejezi si urechile; manusi pentru protectia mainilor.
Indeparteaza cu grija toate ambalajele inainte de prima utilizare si verifica daca aparatul nu a fost lovit la transport si daca este in buna stare. Foloseste sfefuitorul doar pentru ceea ce este dedicat (lemn, fier, material plastic, tencuiala etc.) si nu incerca lucuri noi care iti pot provoca daune. De asemenea, nu folosi aparatul intr-un mediu umed.
Nu forta aparatul peste limita lui, la suprasolicitare acesta va putea sa aiba un comportament anormal, si sa se produca defectiuni iremediabile. Cand nu mai utilizezi slefuitorul este bine sa il decuplezi de la priza.
Dupa fiecare utilizare, se recomanda curatarea sculei si apoi depozitarea in conditii cat mai optime, in loc fara umezeala.
Inainte de prima utilizare trebuie sa verifici ca reteaua electrica la care cuplezi slefuitorul suporta consumul specificat in fisa tehnica. Daca vrei sa mai faci ceva reglaje sau sa schimbi anumite consumabile, nu uita sa decuplezi aparatul din priza.
Este indicat sa folosesti doar hartie de sfefuit la dimensiunea recomandata si sa te asiguri ca este bine fixata in aparat.
Acum poti sa treci la treaba si, daca nu ai deja aparatul potrivit, vei gasi pe piata numeroase modele de slefuitoare orbitale, ieftine si bune, care sa corespunda nevoilor tale.
Lasa un comentariu
0 Comentariu