Cele mai bune drujbe Ruris

Am modificat articolul ultima data pe: 20.07.24

Cea mai buna drujba Ruris – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Ghidul cumparatorului

Drujba este un produs care poate fi de mare ajutor in orice locuinta in care exista oameni gospodari. Ea poate contribui la aranjarea gradinii, la taiatul lemnelor sau la alte astfel de activitati. Mediul online este destul de populat cu aceste articole, iar alegerea celor mai bune poate fi destul de dificile. Noi insa, le recomandam pe cele de la Ruris, datorita calitatii lor si am intocmit un top ce le cuprinde pe cele mai interesante. In fruntea lui se afla Ruris Hercules 550, un motoferastrau pe benzina, cu un motor in doi timpi, de 3 CP, care e suficient de bun pentru orice gospodarie. El e realizat intr-un mod care permite o manevrare usoara, avand un maner ce ajuta la taiarea simpla pe orizontala si cantarind doar 5.4 kg. Drujba aceasta detine un demarator cu recul si un sistem de ungere automata pentru lant. Pe locul doi avem un alt model interesant, Ruris DAC 401S.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Ruris Hercules 550
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un motoferastrau ce te va ajuta la treburile casnice pe care le ai, facand totul intr-un mod eficient si simplu, deoarece e dotat cu un motor in doi timpi, ce are o putere de 3 CP, o lama cu lungime de 45 cm si un maner ce te va ajuta sa il intrebuintezi cu usurinta.

Sistemul de pornire cu ajutorul sforii poate fi mai greu de folosit pentru cei care nu sunt obisnuiti cu o astfel de modalitate.

Ia in calcul aceasta achizitie, daca doresti o drujba suficient de performanta pentru ceea ce ai de facut in gospodaria ta.

A 2-A OPTIUNE!

Ruris DAC 401S
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E o drujba care vine in ajutorul micilor gospodari, oferindu-le posibilitatea de a taia intr-o ora 2 metri cubi de lemn. E un model ce ofera siguranta si confort in timpul utilizarii, fiind dotat cu: sistem de fixare si tensionare automata pentru lant, aparatoare, frana de lant si maner suplimentar.

Puterea motorului e destul de mica, 2 CP, motiv pentru care nu e recomandata la lucrari foarte mari, care ar putea-o solicita foarte mult.

Chiar daca e o drujba cu putere ceva mai mica, e suficient de performanta pentru a fi intrebuintata in gospodarii.

A 3-a Optiune!

Ruris DAC316e
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un model usor de tinut in mana si simplu de manevrat, fiind de un real folos pe santierele de constructii, dar si in atelierele de prelucrare a lemnului, lucrand cu o putere de 1600W si avand o lama de 35 cm. Nu implica un efort financiar foarte mare pentru a putea fi achizitionata.

Fiind un model cu motor electric, are nevoie de energie pentru a fi alimentat, ceea ce inseamna ca depinde de o priza.

Cumpara aceasta drujba cu motor electric, daca ai mereu la dispozitie o priza si cauti un device potrivit pentru santiere si/sau ateliere de prelucrare a lemnului.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Ruris Hercules 550

 

Aducem acum in discutie un ferastrau ce-ti poate fi de ajutor in treburile casnice pe care le ai de facut (amenajarea spatiilor, taiat lemne etc.). El este dotat cu un motor termic in doi timpi, care are o putere de 3 CP. Pentru a functiona, se alimenteaza cu benzina amestecata cu ulei, avand un consum de 560 g/kWh.

Drujba aceasta are o lama cu lungime destul de mare, de 45 cm si detine un maner confortabil pentru taiat pe orizontala. Lantul se unge automat, pentru o precizie cat mai buna. Este usor de tinut in mana, cantarind doar 5.4 kg si pentru a o porni e necesar sa folosesti un demarator cu recul, ceea ce poate fi mai dificil pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu un astfel de sistem.

Acest motoferastrau este alb, cu detalii albastre si negre. Pe lama e inscriptionata denumirea modelului. In ceea ce priveste pretul de achizitie, acesta e destul de accesibil, iar taxele aferente transportului sunt de 16 lei.

 

Avantaje:

Este un produs suficient de performant pentru a face fata activitatilor pe care le ai de intreprins in gospodarie.

Este usor de manevrat, avand un maner confortabil si o greutate de doar 5.4 kg.

Motorul e unul destul de puternic (2.2 kW; 3 CP) si foloseste drept combustibil benzina in amestec cu uleiul.

Detine un sistem de ungere automata a lantului, ceea ce duce la precizie in timpul intrebuintarii.

 

Dezavantaje:

Porneste la sfoara, ceea ce poate da batai de cap unora.

 

 

 

 

Ruris DAC 401S

 

ruris

In orice gospodarie in care e nevoie de lemne pentru foc iarna, acest model de motofierastrau va fi foarte util. Spunem asta pentru ca avem de-a face cu un obiect motorizat dedicat intrebuintarii casnice, propulsat de un motor Tez in 2 timpi. Puterea oferita va fi de 2CP, incat sa permita debitarea unei mase lemnoase de pana la 2 metri cubi in doar o singura ora.

Se va alimenta pe baza de benzina, deci atentie la cum intretii acest dispozitiv, iar daca nu stii cum s-o faci, va trebui sa te informezi corespunzator. Lama are o lungime de 40cm si se livreaza gata accesorizata cu un lant facut din otel durabil. Ca mai toate ofertele importate de brandul Ruris, si aceasta include un sistem cu fixare si tensionare automata a lantului, pentru care nu ai nevoie de chei speciale de reglaj.

Pentru siguranta utlizatorilor, nu lipsesc aparatoarea, frana de lant si manerul suplimentar. Designul este compact si are o ergonomie demonstrata usor de cele 5.4Kg cat cantareste modelul.

 

Avantaje:

Va fi de un real folos in gospodarii, avand un motor de 2 CP, in doi timpi, care e capabil sa taie 2mc/h.

Detine o lama rezistenta, fabricata din otel, care are o lungime de 40 cm.

Lantul e dotat cu un sistem de fixare si tensionare automata, pentru a se regla cu usurinta.

Detine un maner suplimentar pentru taiat pe orizontala.

 

Dezavantaje:

Nu e suficient de puternica pentru lucrari ceva mai mari, deoarece are o putere de doar 2 CP.

 

 

 

 

Ruris DAC316e

 

2.Ruris DAC316e

Pentru cei care nu vor sa se complice cu o investitie considerabila, avem de recomandat o drujba Ruris ieftina si buna. Modelul este unul dintre cele care integreaza motoare electrice si se va alimenta la retea. Din acest motiv, produsul poate fi cumparat pentru exploatare hobby si pentru utilizare casnica. Alimentarea se va face la 220V, iar puterea asigurata va avea valori de 1600W, indici moderati, recomandati pentru lucrari in constructii sau in ateliere si firme pentru prelucrarea lemnului.

Lama are o lungime de 35cm si este echipata cu un intinzator, in baza caruia lantul poate fi montat si demontat rapid, fara a necesita unelte suplimentare. In acelasi mod, il poti tensiona si detensiona pentru o ajustare precisa.

Nu lipseste aparatoarea sau manerul secundar, doua accesorii care asigura un caracter fiabil si fac electrofierastraul lesne de manevrat. Pentru oprire de urgenta, ai la dispozitie si o frana de lant, care poate bloca aceasta componenta, daca apare vreun efect de recul. Cantarind numai 4.4Kg, piesa este intr-adevar foarte facil de manuit.

 

Avantaje:

E potrivita pentru atelierele in care se prelucreaza lemn sau santiere de constructii, avand un motor electric cu o putere de 1600W.

Poate fi achizitionata la un pret foarte accesibil, pe care ti-l vei permite cu usurinta.

Este usor de manevrat, avand si un maner secundar pentru asta.

Cantareste doar 4.4 kg, ceea ce inseamna ca e usor de tinut in mana chiar si un timp indelungat.

 

Dezavantaje:

Se alimenteaza la retea, motiv pentru care depinzi mereu de o sursa de energie electrica.

 

 

 

 

Cum alegi o drujba Ruris buna

 

Ghidul cumparatorului

Motofierastraul sau drujba, cum mai este denumita aceasta unealta, constituie o aditie foarte utila nu numai in trusa unui profesionist, ci poate fi de mare ajutor si utilizatorilor casnici, care detin o centrala pe lemne sau care obisnuiesc sa-si incalzeasca locuinta folosind lemnul ca principal combustibil. Daca esti un utilizator ocazional, tot ce e posibil ca nu stii foarte multe detalii tehnice de functionare sau aspecte utile in selectarea unui fierastrau de calitate. Mai mult, atunci cand cauti sa incurajezi micii importatori autohtoni, ar fi util sa stii ca Ruris este una dintre firmele romanesti care se numara printre cei mai apreciati astfel de furnizori de utilaje pentru agricultura.

Interesatilor care planuiesc sa afle unde gasesc drujba Ruris la un pret bun le putem oferi acest ghid de selectie si achizitionare, in care mentionam pe scurt cam tot ce trebuie acestia sa stie.

 

 

Brandul Ruris: Inceputurile acestei afaceri sunt pur romanesti, intrucat firma a luat fiinta in 1993 in Craiova. De atunci, reprezentantii Ruris au oferit publicului o serie de unelte motorizate extrem de utile, printre care amintim: motofierastraie, atomizoare, motosape si motocoase, iar nu in ultimul rand, unele dintre cele mai eficiente motocultoare. Utilajele sau parti importante ale acestora sunt importate din China, fapt ce a iscat o mica serie de controverse, insa multi utilizatori considera ca, pentru preturile practicate, calitatea produselor astfel procurate este una corespunzatoare. Le recomandam mai mult pentru utilizare hobby si atragem atentia asupra conditiilor de service, despre care te sfatuim sa te interesezi prealabil, daca vrei sa nu ai probleme.

 

Tipul motorului: Ruris importa atat motofierastraie, cat si drujbe electrice.

Daca te pregatesti sa utilizezi obiectul cumparat in regim semi-profesional sau chiar profesional, e lesne de inteles ca va trebui sa cumperi varianta cu motor in 2 timpi, alimentat cu carburant. Spunem asta pentru ca astfel de piese au o portabilitate buna, iar motoarele incluse dezvolta mai multa putere decat o fac variantele electrice. Mai putin avantajos pentru tine ca utilizator este mentenanta dispozitivului, care necesita curatari periodice si o atenta depozitare atunci cand nu il folosesti.

Pentru o intrebuintare ocazionala, casnica, mai util ar fi sa cumperi un model electric de drujba. Acesta se va alimenta la retea sau prin acumulator si va dezvolta o putere moderata, dar va permite utilizarea in spatii inchise, intrucat nu elimina noxe, cum o face o versiune pe benzina. In acelasi timp, motoarele electrice au tendinta de a fi si mai silentioase.

 

Puterea: In mod cert, cu cat este mai ridicata, cu atat mai durabila si mai adecvata pentru utilizare profesionala va fi drujba respectiva. Produsele cu motoare in 2 timpi ofera intre 1 si 5 CP(cai putere), iar cele electrice asigura intre 1000 si 3000W. Cele mai mici puteri oferite se intalnesc la variantele cu acumulator, cum este si fierastraul Ruris ECO 189, iar cele mai mari valori oferite de un motor electric pot depasi 2000W(Exp: DAC322e). Pentru versiunile cu carburant, gasim minim 1.1CP la modelul 141 cu motor Kuhmma si valori mari, de 3.6CP sau 4.1CP, la modele ca 491 sau 511.

Dupa ce am analizat mai multe pareri despre cele mai bune drujbe Ruris, am alcatuit un mic clasament cu produse, pe care le-am ierarhizat utilizand acesti factori, dar si raportul cost/calitate sau gradul de popularitate in randul utilizatorilor. Iti propunem sa comanzi fierastraul dorit de pe Internet tocmai pentru ca ai sanse mai mari sa-l gasesti online la un pret convenabil.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu