Cele mai bune pompe pentru zugravit

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

Cea mai buna pompa de zugravit – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Pompele pentru zugravit sunt niste aparate care necesita un oarecare grad de cunoastere al modului in care sunt folosite. Intrucat exista mai multe designuri, ce opereaza pe principii diferite, selectia unui model trebuie facuta pe baza nevoilor pe care le aveti. Mai mult decat atat, chiar si la modelele de acelasi tip, puteti vedea numeroase particularitati si parametri care trebuie cantariti inainte de a va hotari asupra unui produs. Mai jos, veti afla cum sa luati o decizie potrivita in cazul in care aveti pereti de zugravit acasa, ori la locul de munca. In plus, pentru cititorii care nu au timpul necesar parcurgerii ghidului, putem oferi din prima una sau doua recomandari: prima recomandare ar fi Larius Jolly 2866, care se potriveste sarcinilor medii de zugravire prin tehnica “airless” (fara aer). Are o putere relativ scazuta (650 Wati), si greutatea mica (15 kilograme), insa presiunile la care poate opera merg pana la 220 de bari, destul de mult, ceea ce asigura o acoperire eficienta. Daca nu va multumeste aceasta, si mai doriti o sugestie, suntem de parere ca si Titan Performance 1650E este un produs dezirabil, mai ales daca aveti sarcini dificile de indeplinit, pe santiere mari.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Larius Jolly 2866
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Metoda airless de pompare asigura un debit continuu fara fluctuatii de presiune. Poate fi utilizata cu o mare varietate de materiale, de vascozitate mica, medie sau ridicata, direct din recipientul de vopsea.

La un debit de doar 1,9 litri pe minut si un motor de 650 de Wati, utilizatorii cu sarcini mai grele de indeplinit vor fi mai atrasi de pompele mai puternice.

Acest model este optim pentru nevoile de acasa (reamenajare, zugravire) si cele semi-profesionale. Calitatea zugravelii si pretul accesibil il pun pe primele locuri pentru cei mai multi cumparatori de astfel de produse.

A 2-A OPTIUNE!

Titan Performance 1650E
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un model profesional de pompa de zugravire. Debitul de 5 litri pe minut si motorul de 1,65 kiloWati asigura o acoperire eficienta, si puteti utiliza si doua pistoale simultan, pentru a zugravi de doua ori mai repede.

La 50 de kilograme, este destul de grea. Rotile semi-pneumatice vor usura deplasarea aparatului, insa va trebuie oarecare forta sa o impingeti pe rampe.

Acesta este un model pentru cei care lucreaza pe santiere, cu sarcini mari de zugravire. Eficienta si puternica, pompa poate reduce considerabil timpii necesari lucrarilor, mai ales daca se folosesc doua pistoale concomitent.

A 3-a Optiune!

Titan Control Max 1900
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un model de pompa construit excelent, iar producatorul promite cu pana la 55 la suta mai putina eliminare de vopsea in aer, precum si o durata de viata tripla fata de alte pompe airless din comert.

La 1,5 litri pe minut ca debit, si 110 bari ca presiune maxima se adreseaza nevoilor hobby si cel mult semi-profesionale de zugravire.

Daca aveti sarcini de zugravire acasa, ori pe santiere mici, acest produs este foarte recomandabil, mai ales daca luati in considerare eficienta sa. Profesionistii cu sarcini dificile vor prefera, in schimb, pompe mai puternice.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Larius Jolly 2866

 

Primul lucru pe care il veti observa la acest model este absenta rotilor, fiind unul dintre putinele produse fara asa ceva. Insa, la 15 kilograme in greutate, ea va putea fi mutata din loc in loc prin ridicarea de manerul cauciucat de deasupra.

Motorul sau este potrivit nevoilor hobby de acasa, sau celor semi-profesionale: are 650 de Wati si poate genera presiuni de pana la 220 de bari. Debitul este relativ scazut, la 1,9 litri pe minut, specific pompelor din categoria sa. Se alimenteaza prin doua metode, ceea ce este un avantaj notabil printre modelele de pe piata: puteti ori sa il conectati de la retea, ori sa il alimentati printr-un generator electric de 4 kW, pentru mai multa portabilitate pe santier, cand nu aveti acces la priza.

Dimensiunea de duza atasabila este pana la 0,021 inch (0,021”). Poate pompa o gama larga de materiale, de orice vascozitate, fiind o pompa airless: lacuri, vopsele (acrilice, pe baza de apa, fixative), emailuri, emulsii, primere.

 

Avantaje:

Poate fi conectata la generator de 4 Kilowati pentru mai multa mobilitate pe santier.

Este un model usor (la 15 kilograme).

Fiind o pompa airless, poate pompa o varietate mare de materiale, de vascozitate variabila.

Sistemul Jolly de pompare elimina vibratiile, si asigura presiune si raza de vopsire constante.

 

Dezavantaje:

Debitul de 1,9 litri este cam scazut pentru nevoile profesionale de zugravire.

 

 

 

 

Titan Performance 1650E

 

Pentru cei dintre dumneavoastra care lucreaza in regim profesionist, Titan Performance 1650 este o pompa potrivita, mai ales in cazul sarcinilor heavy-duty. La 50 de kilograme, include un motor destul de puternic, de 1650 de Wati, ceea ce permite atingerea unor presiuni de pana la 230 de bari la pompare, mentinandu-se debituri ridicate, de pana la 5 litri pe minut.

Metoda de zugravire este cea airless, pentru atomizarea materialului pompat si utilizarea de vascozitati ridicate. Totodata, aceasta metoda accelereaza zugravirea, reducand timpii necesari pentru efectuarea sarcinilor. Iar daca tot vorbim de zugraviri mai rapide, puteti conecta la sistemul sau de pompare si doua pistoale deodata, pentru a termina treaba mai devreme. Suporta duze de pana la 0,039 inch, si in dotare include o duza reversibila de tipul 523.

Afiseaza pe display si cantitatea de material pompat, timpul de functionare, si alarme pentru nivel scazut de material ori de tensiune scazuta la curent. Un furtun de 15 metri este inclus in pachetul de livrare.

 

Avantaje:

Este echipata cu un motor de putere relativ ridicata (1650 de Wati) ce asigura presiuni de 230 de bari si un debit maxim de 5 litri pe minut, potrivit nevoilor profesionale.

Include display pentru afisarea cantitatii pompate si alarmelor de nivel scazut de material.

Permite utilizarea a doua pistoale deodata, pentru a zugravi de doua ori mai repede.

Este o pompa de zugravit profesionala usor de intretinut, intrucat sectiunea de lichid nu are burdufuri.

 

Dezavantaje:

Desi este una din cele mai bune pompe pentru zugravit profesionist, este foarte grea, la 50 de kilograme.

 

 

 

 

Titan Control Max 1900

 

Cine cauta o pompa de zugravit, la un pret bun, pentru nevoi de hobby si semi-profesionale, va fi destul de atras de acest model. Bazandu-se pe tehnologia “New High Efficiency Airless”, ea permite un control bun al vopselei, un debit constant, si o raza de aplicare eficienta.

Rezulta o acoperire uniforma, cu efort minim, si cu pana la 55 la suta mai putina supravopsire (eliberare de vapori excesivi in aer) decat la alte modele cu sistem airless. In plus, producatorul spune ca intregul aparat are si o durata de viata de pana la trei ori mai lunga decat o pompa de zugravit airless standard. Sectiunea de fluid inlocuibila este unul din factorii principali din spatele acestei rezistente ridicate in timp pentru produs.

In pachet, primiti si trei duze diferite, un pistol, furtunul de 15 metri, iar motorul are 500 de Wati, asigurand presiuni de 110 bari si un debit de 1,5 litri pe minut. Intreaga instalatie de pompare cantareste foarte putin (13 kilograme) si poate fi transportata pe roti, foarte usor si repede.

 

Avantaje:

Tehnologia “New High Efficiency Airless” permite lucrari uniforme, cu putina supravopsire.

Durata de viata a intregului produs este de pana la 3 ori mai mare decat la alte pompe.

Pompa este printre cele mai usor de transportat de pe piata, la 13 kilograme.

Poate aplica si grunduri.

 

Dezavantaje:

Motorul este destul de slab, ceea ce inseamna presiuni de 110 bari si debituri de 1,5 litri pe minut, scazute pentru nevoile profesionistilor.

 

 

 

 

Cum alegi o pompa de zugravit buna

 

Ghidul cumparatorului

Pompele de zugravit sunt masinarii care, odata puse in functiune si conectate la un rezervor cu vopsea, lac, email, emulsii, primere, sau alte substante, vor imprastia materialul pe peretii sau podelele la care lucrati, intr-un mod eficient si rapid. Ustensilele respective sunt destul de mari, si uneori complicate in ceea ce priveste parametrii tehnici.

Daca aveti nelamuri in privinta factorilor ce diferentiaza intre modele, mai jos va vom explica la ce sa va uitati cand faceti o alegere de pompa din oferta pietei:

 

 

Tipul de pompa: In functie de putere si de capacitati, modelele de pe piata se pot imparti in pompe de hobby, semi-profesionale si profesionale.

Cele hobby variaza si ele in dimensiuni, unele putand fi tinute in mana, iar altele avand motoare destul de slabe (pana in 500 de Wati).

Cele semi-profesionale oscileaza intre 500 si circa 1000 de Wati, iar cele profesionale depasesc 1 kW. Daca lucrati pe un santier, unde este necesara o capacitate mare de acoperire, un produs semi-profesional sau profesional este necesar.

Insa nu numai puterea motorului determina clasificarea pompei pe aceasta scara, ci si alti parametri, precum ce fel de substante poate pompa, sau diversele accesorii si particularitati cu care poate functiona.

 

Puterea si presiunea: multe pareri despre cele mai bune pompe pentru zugravit spun ca un motor puternic este un factor principal de alegere. Am explicat mai sus cum se categorisesc modelele pe baza acestui criteriu, insa este important sa mentionam efectele puterii asupra operarii: in primul rand, puterea afecteaza presiunea maxima a vopselei.

O presiune mare asigura nu numai un debit mai bun, ci si distanta pana la care poate fi pompata prin furtun, ori posibilitatea de a atasa doua pistoale de zugravire la aceeasi pompa.

O presiune ridicata (de ex. 220 de bari) va permite lucrari mai uniforme, acoperire mai buna, insa va trebui sa si ajustati valoarea presiunii, pentru a limita eliminarea de vopsea in aer.

Este bine ca valorile maxime sa fie ridicate, pentru ca pompa sa se preteze oricaror nevoi, insa in functie de lucrare, va trebui sa ajustati nivelul de putere, catre cel mai bun rezultat.

 

Debitul: veti intalni debituri de la sub 2 litri pe minut la peste 5. Aceasta dimensiune determina cat de repede va fi acoperita suprafata la care lucrati cu vopsea.

Pentru produsele semi-profesionale si profesionale, debitul maxim va fi mai ridicat decat la cele hobby. Veti putea termina mai repede de vopsit o casa noua, folosind o pompa pentru zugravit la un pret bun care sa aiba un motor puternic si un debit ridicat, mai ales daca utilizati doua pistoale, cum permite Titan Performance 1650E.

Daca aveti nevoie doar de o scula eficienta pentru zugravelile de renovare, ori pentru atelierele auto, debituri de sub 2 litri pe minut sunt suficiente.

 

 

Lungime furtun/lungime maxima suportata: in ceea ce priveste furtunul care duce de la motorul pompei la pistolul cu care veti imprastia vopseaua, veti observa ca modelele din comert variaza in aceasta dimensiune.

Puteti intalni lungimi de furtun de circa 15 metri, la majoritatea produselor de pe piata, insa unele ofera si furtunuri de prelungire de 30 de metri, iar alte modele, precum pompa PAZ-6860, specifica si lungimile maxime la care poate pompa, in cazul de fata fiind 60 de metri.

Un furtun mai lung permite mai multa mobilitate pe santier sau in atelierul in care lucrati, fara sa fie nevoie sa mutati pompa in alt loc. In schimb, daca echipati un furtun prea lung la o pompa slaba, presiunea vopselei va scadea, si calitatea lucrarii nu va fi atat de buna comparativ cu lucrarea executata cu furtunul standard cu care este echipata.

 

Dotari si accesorii: multe pompe de zugravit la preturi bune includ echipamente adiacente, care le pot face atractive in ochii cumparatorului.

Vorbim aici despre diferente de la produs la produs: de exemplu, Larius Jolly se poate alimenta si la un generator electric de 4 kW, daca nu dispuneti de vreo priza in raza sa de operare. Titan Performance 1650E dispune si de un afisaj pentru cantitatea de material pompat, timpul de functionare, alarma pentru nivelul scazut de vopsea si tensiunea mica in priza, pe langa posibilitatea de a conecta doua pistoale in acelasi timp.

Titan Control Maxi include trei duze si tehnologia High Efficiency Airless, pentru o acoperire mai buna. Particularitatile fiecarui model vor fi prezentate si in a doua parte a ghidului, in care va vom prezenta cateva pompe ce pot fi achizitonate online.

 

 

Greutate: Cand cautati cea mai buna pompa de zugravit pentru nevoile dumneavoastra, mobilitatea este un factor de alegere, chiar daca e unul secundar ca importanta.

Cam toate modelele au roti, insa greutatea intregii instalatii poate varia considerabil: cele mai usoare cantaresc chiar si sub 15 kilograme (Titan Control Max 1900), pe cand modelele profesionale, precum Titan Performance 1650E, ajung si la 50 de kilograme sau mai mult.

Daca aveti nevoie de mai multa portabilitate decat de performante, alegeti pompele mai usoare. In caz contrar, puteti opta pentru produsele grele, mai ales daca dispuneti de suficienta forta fizica sa le impingeti peste rampe sau prin diversele niveluri ale unui santier.

A inceput sezonul de constructii de amenajari, si doriti sa achizitionati o pompa pentru zugravit repede, pentru a incepe treaba? Acum ca stiti in mare ce criterii sa evaluati la produsele din comert, alegerea pe care o veti face va fi cu siguranta mai informata. Mai jos, puteti vedea si cateva exemple de pompe eficiente pentru fiecare nivel de nevoi si cerinte, ce pot fi cumparate online de pe diverse site-uri partenere de nisa:

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu