Cel mai bun aparat de sudura TIG

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

 

Aparate de sudura TIG – Opinii si Recenzii in 2024

 

Un aparat de sudura TIG iti va permite sa lucrezi pe foarte multe tipuri de materiale, inclusiv scumpe, iar rezultatul va avea un aspect frumos, ceea ce te va multumi. Alege cu grija modelul dorit, pentru a nu avea o investitie mare, dar sa fie corelat cu necesitatile tale. Pentru lucrari industriale poti sa mergi pe Velt TIG/MMA 250, un aparat profesional cu care poti suda atat clasic (MMA), cat si TIG. Vine cu multiple accesorii de interes si functii care sa te ajute in munca. O alta varianta este si Jasic FULL-E101, cu MMA, si TIG AC DC. 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Velt TIG/MMA 250
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest model de aparat de sudura este foarte bine echipat si cu caracteristici tehnice de ultima generatie, care iti vor permite sa sudezi atat clasic MMA, avand cabluri cu cleste de masa si port electrod de 2 m; cat si TIG cu pistolet, pensete si port pensete, duze ceramice; cu ventilator pentru racire si maner de transport.

Este un aparat profesional, dedicat pentru aplicatii industriale, iar daca ai nevoie de operatiuni de tip hobby, mergi pe un alt model.

Cu foarte bune caracteristci tehnice, acest aparat de sudura profesional iti permite atat sudura clasica, cat si TIG.

A 2-A OPTIUNE!

Jasic FULL-E101
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Ai atat modul traditional de sudare de tip MMA, cat si cel TIG AC si DC, putand sa sudezi atat aluminiu, cat si inox, otel, cupru; cu functii de interes pentru ambele moduri (pulse, balance, ecran digital, sudura in 2 timpi sau 4 timpi etc.) si accesorii care sa te ajute in munca, inclusiv masca de sudor cu reglaje.

Aparatul cantareste 20 de kg, fiind mult mai greu de transportat, pentru a merge sa faci lucrari la clienti.

Un model din gama profesionala, cu care poti executa diferite tipuri de sudura, lucrand curat si rapid.

A 3-a Optiune!

Esab Rebel EMP215ic
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cu bune caracteristici tehnice, intuitiv si comod de folosit, acest model de aparat de sudura iti va permite sa executi lucrari de calitate, alegand tipul de sudura dorit (MMA, TIG, MIG/MAG), cu conexiune wireless si maner de transport, protectie la subtensiune si supraincalzire, ecran ce iti permite personalizarea datelor, cu alimentare la retea.

Fiind un aparat multifunctional, cu tehnologie performanta, are si un pret mai ridicat decat alte produse prezentate.

Un echipament complex, ce poate fi usor folosit, atat de profesionisti, cat si de cei care sunt la inceput de drum in aceasta meserie.

 

 

Pareri despre cele mai bune aparate de sudura TIG

 

Pentru a putea gasi si achizitiona cu usurinta unul dintre cele mai bune aparate de sudura TIG, ai mai jos o lista cu produse agreate de specialisti, impartite pe categorii si la diverse preturi. 

 

Aparat sudura TIG profesional

 

Velt TIG/MMA 250

 

Daca ai nevoie de un aparat sudura TIG profesional, poti sa mergi pe acest model, care iti permite si sudura de tip MMA si TIG, recomandat pentru aplicatii industriale, cu tehnologie de ultima generatie.

Ai kit de sudura clasica de tip MMA ce cuprinde cablu cu cleste de masa cu lungime de 2m si cablu cu cleste portelectrod tot de 2 m lungime; perie de sarma cu ciocanel si masca de protectie pentru mana. 

Pentru sudura de tip TIG ai pistolet, cu capace pentru pistolet lung si scurt; pensete de mai multe dimensiuni si portpenseta; duze ceramice diferite. Are maner pentru a putea fi transportat si cantareste 9 kg. De asemenea, este dotat cu ventilator pentru racire. Electrozii au diametrul de 1,6 mm si 5 mm. Se alimenteaza la retea. 

 

 

Velt IGBT 140

 

Este un aparat sudura TIG profesional, creat special pentru micii meseriasi ce au de executat lucrari de calitate, fiind si usor de intretinut si de transportat (cantareste doar 3 kg), pentru a putea realiza lucrari si la domiciliul clientului.

Fiind foarte portabil, poate fi utilizat in spatii neconventionale, dar si atunci cand ai lucrari la inaltime. Este usor de folosit, avand panou digital de comanda cu 3 butoane: doua pentru reglarea curentului de sudura si unul pentru a comuta pe tipul de sudura pe care il doresti la un moment dat (MMA sau TIG/DC).

Pe langa ca este un aparat de sudura TIG la pret bun, din gama profesionala, este dotat si cu diferite functii de protectie precum reducerea tensiunii la mersul in gol, protectie termica etc. Ca si electrozi poti folosi mai toate tipurile precum: bazici, rutilici, fonta, inox), ce au diametrul de 1,6; 2; 2,5; 3,2 mm. 

 

 

 

Aparat sudura TIG aluminiu

 

Jasic FULL-E101

 

Daca ai nevoie de un aparat de sudura TIG aluminiu, poti sa mergi pe acest pachet complet, din gama profesionala, potrivit pentru lucrari medii si mari.

Poti sa sudezi atat MMA, in varianta traditionala, cat si TIG pentru operatiuni de finete. Aparatul cantareste 20 de kg si pachetul de achizitie cuprinde mai multe componente precum: butelie, capace pentru pistolete (lung si scurt); masca de sudura profesionala; reductor cu doua manometre; cleste si cablu de masa etc.

De asemenea, este un aparat performant, cu multiple functii ce iti vor usura munca: mod de sudare AC (aluminiu) si DC pentru diferite tipuri de materiale; functia pulse, pentru materiale subtiri sau groase; balance, pentru a nu oxida sudura; ecran digital; sudare in 2 timpi sau 4 timpi etc. 

 

 

 

Aparat sudura TIG MMA

 

Esab Rebel EMP215ic

 

Cu multa experinta in spate, producatorul ofera acest model de aparat sudura TIG MMA ce are la baza o tehnologie avansata, combinata cu un panou de comanda intuitiv, pentru a fi confortabil, atat pentru profesionisti, dar si comod de invatat pentru incepatori.

Este un echipament multifunctional, ce iti permite mai multe tipuri de sudura, cu un exterior robust si stabil, cu performante superioare si tehnologii de ultima ora. Pentru a fi cat mai intuitiv de folosit are in dotare un ecran la care poti seta limba, avand si posibilitatea de a personaliza si de a afisa datele de interes pentru tine.

Se alimenteaza la retea si poti sa alegi tipul de sudura (MMA, TIG, MIG/MAG). Ca si functii de interes mentionam: conexiune wireless; maner pentru a fi transportat usor, protectie la supraincalzire si subtensiune. Cantareste 18,2 kg. 

 

 

Intensiv Arc 180 VRD

 

Compact, usor (4,7 kg) si modern, acest aparat de sudura TIG ieftin si bun va fi o buna investitie pentru tine, pretandu-se inclusiv la lucrari profesionale.

Se alimenteaza la retea, poate folosi orice tip de electrozi (bazici, inox, fonta etc.) cu diametrul cuprins intre 1,6 si 4 mm; dar si in mediu protector cu argon, folosind modul TIG de sudura. 

Este dotat cu potentiometru de reglaj pentru curentul de sudura, ventitator care ii mareste capacitatea de sudura, cuple de 35 mm pentru conectare, functia de amorsare usoara; anti-stick, ce ajuta la reducerea riscului de lipire etc.; si vine dotat cu multiple accesorii utile. 

 

 

Procraft TMC 300

 

Un aparat sudura TIG MMA, precum acesta, poate fi o buna investitie pentru tine, avand posibilitatea sa il folosesti atat pentru lucrari profesionale, cat si ca hobby.

Pe langa invertor ai si un taietor cu plasma, avand astfel un aparat ce te ajuta in mai multe operatii. Sudura poate fi de mai multe tipuri, dupa cum ai nevoie: MMA, cu plasma sau TIG. Este dotat cu ventilator pentru racire, dar si protectie la supraincalzire. Diametrul electrozilor folositi, poate varia de la 1,6 la 5 mm.

Este un aparat de sudura TIG la un pret bun, ce contine in pachetul de achizitie mai multe componente: pistol pentru plasma; pistol pentru sudura TIG; doua cabluri MMS pentru sudura si pentru masa; ciocan si perie; masca; set de accesorii TIG etc. Aparatul de alimenteaza la priza, are buton On/Off comod de folosit si cantareste 6 kg. 

 

 

 

Aparat sudura TIG AC DC

 

Jasic 53016

 

Acest model de aparat sudura TIG AC DC se adreseaza profesionistilor, care au nevoie de un invertor de calitate pentru a putea executa lucrari repede si bine.

Poti sa sudezi o gama larga de materiale precum aluminiu (mod AC), inox, cupru, otel carbon (mod DC). Tipul de sudura poate fi TIG-WIG sau MMA, avand astfel posibilitatea sa lucrezi in mai multe feluri. Se alimenteaza la retea si functioneaza cu electrozi de 1,6 sau 3,2 mm.

Printre functiile mai de interes mentionam: pulse – ce permite sudarea atat a materialelor subtiri, cat si a celor grose; balance – ce asigura o sudura de calitate, repede si fara a oxida materialul; sudura in 2 timpi sau 4 timpi; protectie la variatiile de tensiune etc. In pachetul de achizitie ai: doua capace de pistolet lung si scurt; duza ceramica; cleste; invertor; o cupla de conectare de tip tata TX50; pistolet TIG WP 26K. Aparatul cantareste 9 kg. 

 

 

Jasic Pro Pulse W212

 

Cauti un aparat de sudura TIG, ce sa iti vina in ajutor atunci cand doresti sa executi astfel de actiuni asupra unor tipuri de metale precum otel, cupru, nichel? Atunci, acest model ar putea fi o alegere buna, deoarece iti va oferi posibilitatea sudarii in curent continuu (DC). El e un dispozitiv de tip invertor, ce are un arc electric stabil si e simplu de transportat, fiind portabil.

Curentul maxim de sudura cu care il poti intrebuinta este de 200 A, ceea ce inseamna ca e un aparat flexibil si profesional. Daca te intrebi ce functii utile detine, acestea sunt: control digital, ventilator de racire, memorarea parametrilor intrebuintati, reglaj manual si protectie termica. Toate acestea contribuie la o utilizare simpla, precisa si utila.

Acest aparat are dimensiuni reduse, de 35.5 x 13 cm si cantareste doar 6 kg. Are un maner ce va facilita transportul si vine la pachet cu o cutie de protectie. Pretul include si: cleste de masa, cupla de conectare, pistolet, duza de gaz, portpenseta si penseta.

 

 

 

Ghid de cumparare 

 

Conform mai multor pareri depre cele mai bune aparate de sudura TIG, acestea iti vor permite sa lucrezi inclusiv cu materiale scumpe, si sa realizezi lucrari de calitate, cu aspect vizibil foarte placut, avand astfel garantia satisfacerii chiar si celor mai exigenti clienti. 

Aceste aparate iti ofera multiple avantaje tehnologice, si permit realizarea unui cordon de sudura cu aspect perfect, rezistenta, chiar si pe materiale subtiri, avand o gama larga de aplicatii.

Scopul utilizarii: pe piata sunt multiple optiuni de aparate de sudura TIG la preturi bune, dar trebuie sa alegi modelul care sa fie pliat pe necesitatile tale.

De tip hobby: daca esti pasionat de bricolaj, cu siguranta ai nevoie si de operatiuni ce privesc sudura si poti sa alegi un model de aparat de sudura TIG care iti va permite sa lucrezi curat si frumos. Nu ai nevoie de modele sofisticate, dar iti va permite sa poti suda inclusiv materiale subtiri.

Profesionale: acestea sunt dedicate pentru cei care au ateliere si lucreaza cu diferite materiale precum otel, aluminiu, cupru, fonta, bronz, argint, titan etc. si au nevoie de precizie si calitate superioara a lucrarii. Chiar daca investitia initiala este mai mare, vei avea posibilitatea sa executi diverse operatiuni cu precizie si sa iti satisfaci clientii. 

 

Tip de aparat: poti sa mergi pe:

Aparat de sudura TIG: ce foloseste electrod neconsumabil de tip wolfram sau tungsten si impiedica oxidarea cu ajutorul gazului protector pe care il elibereaza in procesul de sudare. Se poate folosi si pe materiale mai putin obisnuite precum titan si zicon.

Aparate de sudura multifunctionale: la care poti sa ai mai multe tipuri de sudura si il vei alege pe cel mai potrivit cu lucrarea pe care o ai de executat. Pot fi in mod uzual de tip TIG combinat cu: MMA –  ce sudeaza in mod traditional cu electrozi, si se poate folosi si in exterior atunci cand este vant; MIG/MAG – ce foloseste procedeu de topire a unui fir metalic pentru a lipi doua suprafete, eliminand un gaz la folosire (MIG – inert; MAG – activ), cu o sudura curata si fina. 

 

Portabilitate: nu de putine ori ai nevoie sa transporti aparatul de sudat acolo unde ai de executat lucrarea, astfel portabilitatea acestuia poate deveni un element foarte important in alegere.

Greutatea aparatului este de interes si daca vei avea de mers des in alte locuri, iti vei dori un model usor, de 3-4 kg, pe care sa il poti transporta. De asemenea, acestea te vor ajuta sa lucrezi in spatii inguste, unde nu ai acces usor, dar si la inaltime.

Aparatele pe care le folosesti doar in atelier pot avea si o greutate mai mare, de peste 18-20 kg. Manerele sunt si ele de interes pentru a le putea controla mai bine, iar daca vine dotat si cu geanta de transport, este o buna investitie. 

 

Functii: ca la orice aparat, cu cat are mai multe functii, cu atat iti va permite o mai mare libertate si va fi mai comod de folosit.

Astfel, un panou digital, cu ecran pe care iti poti personaliza datele ce apar, poate fi o functie de interes pentru tine. De asemenea, conexiunea wireless iti permite sa te cuplezi la alte device-uri pentru a descarca si incarca anumite date utile pentru tine.

Butonul de trecere de la un tip de sudare la altul, mai ales la modelele multifunctionale, este de asemenea un plus. 

Alte functii care iti pot capta atentia sunt: pulse – care te va ajuta sa treci de la materiale groase, la cele subtiri; balance – pentru o sudura de calitate; anti-stick – ce reduce riscul de lipire etc. 

Ventilatorul are rolul de a raci aparatul pentru a nu se supraincalzi, putand astfel sa il utilizezi o perioada mai indelungata. Si elementele de protectie sunt de interes, pentru a te putea bucura mai mult timp de investitia facuta: protectie la subtensiune, la supraincalzire etc.

Accesorii: cel mai multi producatori ofera, pe langa aparatul propriu-zis, si o serie de accesorii ce sunt de mare ajutor in timpul executarii operatiunilor si poti avea: cleste de masa, ciocan, perie, diferiti conectori si cabluri, mufe, precum si masca de protectie pentru utilizator.  

In functie de necesitati, mai poti achizitiona separat si alte accesorii: electrozi wolfram tungsten de diferite grosimi la seturi de 10 – 20 bucati; baghete vergele de aluminiu sau inox, ce se vand la kilogram; vinclu magnetic pentru sudura sub anumite unghiuri; sau kituri cu tot ce ai nevoie. 

 

 

 

Ce procedee specifice presupune sudura TIG

 

In caz ca iti doresti o calitate superioara a sudurii si un proces multifunctional, atunci cu siguranta trebuie sa te indreti spre cel mai bun aparat de sudura TIG, ce se pliaza pe necesitatile tale. Acestea au avantaje tehnice superioare, si iti vor permite sa executi lucrari de calitate pentru clientii tai.

In caz ca nu ai deja astfel de utilaje, dar iti doresti sa iti modernizezi atelierul, poti gasi usor pe piata aparate de sudura TIG ieftine si bune, cu care sa iti faci treaba. Procesul de schimbare necesita o adaptare si pentru sudorii angajati, acestia avand nevoie de o cunoastere profunda a procesului pentru a putea realiza cordoane de sudura cu aspect cat mai frumos si o calitate ridicata.

Acest procedeu de sudare, fie cu un aparat sudura TIG aluminiu sau multifunctional, este complex si necesita din partea utilizatorului mai multe cunostinte precum: alegere corecta a materialului ce se foloseste pentru adaos, precum si diametrul potrivit; reglarea debitului de gaz de protectie, dar si a curentului de sudare; materialul de adaos trebuie introdus corect pentru a obtine si un aspect vizual cat mai placut.

Acest tip de sudura se aplica deseori si la materiale scumpe, asa ca sudorul trebuie sa stie sa aleaga varianta optima, pentru a nu deteriora materialul folosit. O practica des utilizata este mentinerea constanta a amperajului ce este specificat, ceea ce ajuta sudorul, acesta avand doar grija sa mentina pozitia corecta a pistoletului si sa aleaga viteza cea mai convenabila de sudare.

Electrozii folositi au de asemenea o importanta deosebita in cadul procesului, astfel sudorii trebuie sa fie capabili sa aleaga varinta optima si sa stie sa ii pregateasca in mod corepunzator. Un varf foarte ascutit se recomanda pentru sudarea materialelor subtiri, in curent continuu, avand astfel posibilitatea sa concentrezi foarte bine materialul. Pe de alta parte, daca se folosesc curenti de intensitate mare, este optim un varf plat, iar la sudarea in curent alternativ un varf rotunjit va fi de preferat. 

Astfel, indiferent de tipul de aparat spre care optezi, fie un aparat sudura TIG AC DC, fie alt model, trebuie sa iti acorzi putin timp pentru practica, sa studiezi optiunile, pentru a putea obtine suduri la un nivel inalt de calitate si pe placul clientilor.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu