Cele mai bune betoniere

Am modificat articolul ultima data pe: 09.12.24

 

Cea mai buna betoniera – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Betoniera reprezinta o achizitie ce trebuie bine gandita dinainte, adica presupune o informare riguroasa, caci inca din popor circula vorba ca “graba strica treaba”. Astfel ca, pentru a avea certitudinea produsului bine ales, se recomanda citirea articolelor de specialitate. Totusi, daca ai nevoie de un malaxor in viitorul foarte apropiat si, drept urmare, nu-ti permiti sa pierzi deloc timp lecturand, poti opta pentrul unul dintre cele doua modele alese de noi in urma consultarii mai multor oferte disponibile pe piata: Imer Syntesi 140 se afla pe prima pozitie in topul pe care l-am incropit, deoarece, in ciuda capacitatii restranse (130 – 140 l), este un model echipat cu motor monofazat (0.3 kW), ce face parte din gama produselor profesionale. Altfel spus, desi este destinat mai mult persoanelor fizice care vor sa toarne o sapa sau sa ridice fundatia unei case, il vei putea folosi foarte bine si pe un santier mic, la construirea de pavaje (dezvolta 24 de turatii/min.). In plus, piesa este fabricata pe un cadru solid si se stie ca una dintre cerintele pe care o betoniera trebuie sa o indeplineasca se refera la durabilitatea in timp si rezistenta acesteia. Daca acest model nu te-a convins, poti opta pentru cel de-al doilea: Matrix CM 180-P.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Imer Syntesi 140
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o betoniera echipata cu un motor electric monofazat, care livreaza o putere de 300 W, drept care este lesne de folosit si de transportat dintr-o parte intr-alta, chiar daca lucreaza stationar. Mai mult decat atat, aceasta nu arde nimic, deci nu polueaza si nu te expune emisiilor de noxe atat de daunatoare sanatatii.

Este obligatoriu sa o alimentezi la o priza de 230 V pentru a-ti putea face treaba cu ea, asa ca asigura-te ca se afla una in imediata ta apropiere.

Nu doar performantele pe care le ofera ne determina sa recomandam cu incredere aceasta piesa, ci si pretul rezonabil la care o gasesti.

A 2-A OPTIUNE!

Matrix CM 180-P
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este capabila sa prepare o cantitate de 180 l de beton la un singur ciclu de rotire, drept care este perfecta pentru persoanele care lucreaza in constructii si amenajari, putanf fi folosita cu succes la turnarea sapelor, trotuarelor si aleilor prin curte, precum si in cazul in care vrei sa prepari multibat pentru tencuiala.

O poti folosi doar in spatiile in care exista electricitate, deoarece nu functioneaza altfel decat daca este alimentata la retea.

Costul relativ scazut si caracteristicile care o recomanda realizarii proiectelor simple au propulsat-o in topul preferintelor utilizatorilor.

A 3-a Optiune!

Imer Syntesi 160
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Robusta si sigura, betoniera cu pricina are o capacitate bruta de 345 l, ceea ce inseamna ca poate fi folosita atat pe saniter, cat si la construirea de drumuri sau pavaje, in regim intensiv. Totodata, datorita volumului generos, este capabila sa prepare cantitati mari de materiale, drept care o vei intalni adesea la firmele care ridica spatii rezidentiale.

Are un pret de achizitie destul de ridicat, asa ca, inainte de a o cumpara, fii pregatit sa-ti spargi pusculita plina cu economii.

Putand fi caracterizata ca o piesa fiabila si performanta deopotriva, nu exista prea multe motive pentru care sa nu recomandam aceasta betoniera.

 

 

Cum alegi o betoniera buna

 

Ghidul cumparatorului

Stim clar la ce poate fi utila o betoniera de calitate, mai ales cand vorbim despre dotarile unei firme de constructii. In functie de amploarea lucrarilor executate si de frecventa de utilizare, exista modele cat mai diversificate, care, de multe ori, impun mai frecvent dificultati cand se pune problema sa alegi un dispozitiv de calitate, decat te ajuta sa te edifici. Asadar, cumparatorul trebuie sa fie foarte atent cand se pregateste de o astfel de achizitie, luand in considerare atat elemente ce tin de design si functionalitate, cat si de durabilitate si fiabilitate.

Mai mult decat atat, raportul pret – calitate va avea un important cuvant in cadrul selectiei, existand numerosi utilizatori care incearca sa identifice ofertele mai avantajoase si sa descopere astfel unde gasesc betoniere la preturi bune. Daca te intereseaza si pe tine acest subiect, iti propunem un ghid de achizitionare bine documentat, care te va scuti de multe cautari anevoioase. Iata ce elemente esentiale trebie sa respecti:

 

 

Regimul de utilizare: va fi conventional, semi-profesional sau industrial. Aici ne referim in special la cat de des va fi solicitata piesa respectiva si ce posibilitati de lucru iti poate oferi.

Betoniera simpla va fi utila in cadrul santierelor mici, unde cerintele de lucru sunt limitate. In aceste cazuri nu e nevoie de prepararea unor cantitati foarte mari de amestecuri, ceea ce inseamna ca si capacitatea unei astfel de piese va fi limitata, dupa cum vei vedea si in cadrul criteriului volum de incarcare. Vei putea sa torni o sapa in constructia unei case sau chiar a unui apartament si vei amesteca cateva materiale esentiale(in jur de 3).

Betoniera profesionala este o varianta imbunatatita a celei conventionale, permite amestecul mai multor tipuri de materiale, poate fi un model portabil sau exclusiv stationar, intrucat se recomanda utilizarea sa atat pe santier, cat si in constructii la drumuri si pavaje. Aici e nevoie sa cauti un produs in principal durabil si rezistent la uzura frecventa, pentru ca itemul ar putea fi utilizat zilnic si astfel suprasolicitat.

Betoniera industriala se mai intalneste ca piesa tractabila sau sub forma de autobetoniera, va putea fi utilizata zilnic in regim intensiv de exploatare si e dedicata prepararii unor cantitati foarte mari de produs. De asemenea, va lucra in cadrul proiectelor de amploare si in cazul in care constructia trebuie sa fie finalizata rapid. O recomandam firmelor care se implica in constructia de drumuri si a spatiilor rezidentiale cu suprafete extinse.

 

Tipologia: Aici vorbim despre modele stationare sau mobile. Este evident ca cele conventionale si profesionale vor fi in mare parte variante fixe, care se transporta pe santier si raman acolo pana la finalizarea sarcinilor. In cazul acestora te intereseaza destul de mult si alti factori, cum ar fi alimentarea si greutatea totala a dispozitivelor. In acest mod vei sti si de ce tip de vehicule trebuie sa te folosesti pentru a le aduce rapid si fara complicatii pe situl de constructie. Autobetonierele sunt, in mod evident, cele mai usor de transportat, versatile la capitolul deplasare.

De multe ori, acestea sunt utile si pentru a transporta materialele pe distante extinse, urmand a le amesteca la destinatie. Si modelele cu capacitate redusa pot fi portabile, dar in acest caz vor fi echipate cu roti pentru mutarea dintr-un loc intr-altul. In principiu, recomandam piesele de santier mobile de dimensiuni limitate in situatiile in care muncitorii trebuie sa se miste rapid si sa aplice mai usor stratul de beton.

 

Sistemul de alimentare: Iarasi discutam despre trei variante posibile: betoniera electrica, cea diesel si cea alimentata cu benzina.

Varianta electrica prezinta urmatoarele avantaje: se gaseste si sub forma modelelor portabile, si stationare(care pot fi tractate), este mai ieftina, deci se cumpara facil si se foloseste usor, se adapteaza in functie de necesitatile de voltaj, putand functiona cu optiuni duble de alimentare, se preteaza cel mai bine pentru utilizare conventionala, chiar si casnica, iar, sub aspect ecologic, nu polueaza.

Exista si cateva dezavantaje, printre care amintim: necesita o sursa de energie electrica in imediata apropiere(fie aceasta retea sau generator), riscul de electrocutare nu este complet eliminat(mai ales in conditii in care se lucreaza cu materiale umede si apa), iar totalul de putere oferit este, in mare parte din cazuri, mai redus decat cel al motoarelor pe combustibil, de aici rezultand si o capacitate de incarcare limitata.

Betoniera diesel se remarca prin faptul ca: este o versiune robusta, durabila si fiabila, constituie o solutie mai economica decat cea pe benzina(cost de exploatare), se preteaza pentru activitati de amploare, intrucat are capacitate mare de mixaj, motorul diesel este foarte puternic, garantand un amestec omogen si un coeficient de aerare ridicat al amestecului si, nu in ultimul rand, combustibilul diesel este mai usor de depozitat in siguranta, avand risc mai mic de explozie sau de incendiu.

In zona mai putin avantajoasa amintim: gabaritul mare si portabilitatea redusa(trebuie tractate), riscul mai mare de accidente, daca nu sunt folosite de personal specializat, comenzile si manevrarea unui astfel de dispozitiv necesita utilizarea fortei fizice, motorul produce noxe si nu se recomanda utilizarea in spatii inchise, iar in conditii de temperaturi scazute pornirea poate deveni problematica.

Betoniera cu benzina are si aceasta avantajele sale: va fi mai usoara decat una diesel, insa ofera o putere de amestec aproape la fel de mare; se intalneste atat sub forma modelelor stationare, cat si in forma portabila si chiar ultra-portabila; intre cele electrice si cele diesel, aceasta versiune e situata la mijloc in clasamentul costurilor de achizitie, deci nu este nici cea mai costisitoare. Ca de obicei, nu vom ascunde dezavantajele: benzina e puternic inflamabila, deci necesita precautii suplimentare cand o depozitezi, motorul necesita o atentie mare si conditii de mentenanta pretentioase, consumul poate determina cheltuieli extinse de operare, iar noxele rezultate sunt periculoase in spatii neventilate.

 

Volumul de mixare: sau capacitatea variaza intre 0.1 metru cub si circa 9mc, insemnand ca minima o poate reprezenta o betoniera de 100l, iar maxima una de 9000l.

Betoniera mica va avea capacitatea de incarcare cuprinsa intre 100 – 300l, facand parte destul de frecvent din gama celor cu utilizare conventionala. De regula, vei fi avertizat de catre producator cat de mult o poti incarca(toleranta de volum), astfel incat betonul sa nu curga din cuva in timp ce este amestecat.

Modelele de dimensiuni moderate sunt cele care au capacitatea de 350 – 1000l. Pot constitui variante profesionale si se recomanda cand torni zilnic cantitati corespunzatoare de ciment. Nu trebuie sa alegi niciodata o betoniera mai mare decat e necesarul de lucru, intrucat in caz contrar vei risipi materiale.

Betoniera mare va depasi 1000l ca volum de incarcare si poate fi integrata in gama celor tractabile sau poate fi prezentata sub forma de autobetoniera, si aici existand subdiviziuni. Modelele cu capactiate mica din aceasta categorie asigura prepararea a maxim 4mc de beton, iar cele medii garanteaza pana la 6mc. In zona cu cei mai voluminosi itemi remarcam capacitati de incarcare de 8.5mc sau chiar mai extinse.

 

 

Materialele: Odata vorbim despre cele ce pot fi mixate, iar in plan secundar despre cele din care a fost confectionata piesa respectiva. Orice model cat de simplu trebuie sa iti asigure posibilitatea de a amesteca apa, ciment, pietris si nisip. Cele profesionale vor oferi si posibilitatea de a lucra cu var sau de a  incarca balast, un amestec de nisip cu pietris, cel mai des utilizat in constructia drumurilor si soselelor. In privinta conformatiei, doua variante principale se gasesc mai frecvent in comert: betoniere din otel sau din polimer.

Aici ne referim in mare parte la constructia cuvei de amestecare, iar pentru modelele de capacitate moderata si mare, otelul este cea mai frecvent recomandata optiune. Pentru o piesa foarte usoara si ultra-portabila, cu capabilitati limitate(in mare parte chiar si cele electrice), recomandam alternativa cu un compartiment din plastic solid. Aceasta e imuna la rugina si va fi mult mai usoara, aspect amintit de suficiente pareri despre cele mai bune betoniere.

 

Alte caracteristici: Consideram ca la un nivel de exploatare profesional si industrial e foarte util sa cumperi o betoniera cu pompa si reductor. Exista produse ce pot avea mai multe reductoare, de pilda, unul conectat la motor pentru rotire, iar altul pentru basculare. Vorbind despre ridicarea si golirea cuvei, ai de ales intre eliminarea mixului prin lateral, sau in capat(frontal). Desi pentru turnarea de precizie se recomanda a doua varianta, pana la urma selectarea acestui aspect tine doar de preferintele cumparatorului. In cazul modelelor electrice, sugeram verificarea posibilitatilor de alimentare si voltajul de intrare. Conditiile de mentenanta si de depozitare reprezinta si acestea aspecte pe care nu e indicat sa le ignori.

Printre cei mai respectati furnizori de dispozitive pentru prepararea cimentului se numara firme ca Imer, Braco, Bisonte etc, iar daca n-ai aflat inca unde gasesc betoniera la un pret bun alti constructori, selectia noastra urmatoare te va ajuta sa te decizi mai usor. Intrucat pe diferite site-uri furnizoare se pot comanda utilaje din cele mai performante, iar posibilitatile de selectie sunt mai diversificate, te sfatuim sa faci si tu comanda online, primind aparatul la adresa dorita.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Imer Syntesi 140 

 

Cand vrei sa detii cea mai buna betoniera Imer cu o capacitate restransa de incarcare, Syntesi 140 poate fi un bun candidat la titlul respectiv. Piesa aici descrisa este integrata in gama profesionala si a fost echipata cu un motor electric monofazat, ce dezvolta 0.3kW putere. Luand in considerare aceste coordonate, conchidem ca se integreaza cel mai util pe un mic santier, unde ai nevoie si de o sursa de energie electrica, deoarece necesita alimentarea la 230V.

Dezvolta o turatie de 24 rotatii pe minut, iar cuva are o capacitate de 138l – 140l, insemnand ca poate prepara cantitati limitate de beton, insa numai bune pentru turnarea unei sape sau pentru alte procedee de rutina cand construiesti o casa. Sub aspect structural, modelul este o betoniera cu reductor, incluzand unul util in rotirea benei, altul care actioneaza in momentul rasturnarii acesteia si pentru rabatarea cat mai facila. Piesa este fabricata pe un cadru solid, cu picior de sprijin si doua roti, lucrand stationar, insa putand fi usor mutata.

Lucreaza cu toate materialele conventional utilizate in prepararea betonului, iar mixul obtinut va fi foarte omogen, datorita designului specific al cuvei. Avand un pret rezonabil si putand fi exploatata si depozitata optim, acest item este o betoniera de 140l oferita convenabil.

 

Avantaje:

Model profesional, recomandat pentru lucrari de amploare moderata

Include motor electric de 300W, fara emisie de noxe, fara mentenanta problematica

Amesteca pana la 138 – 140l de beton

Include reductoare care asigura manevrarea facila a cuvei

 

Dezavantaje:

Se poate alimenta numai la 230V

 

 

Matrix CM 180-P 

 

Cu un cost relativ scazut si capabilitati optime pentru exploatare simpla, aceasta piesa se incadreaza printre cele mai bune betoniere conventionale. Produsul e propulsat prin motor electric, a carui putere de 800W este suficienta pentru a permite amestecul omogen si de calitate a ingredientelor din beton. Este un item construit cu o coroana metalica, avand si cuva din otel de calitate, pentru durabilitate la folosire indelungata. Se preteaza excelent pentru lucrari de anvergura limitata si chiar la reparatii si turnarea de trotuare in gospodarie.

Cu o capacitate de 180l, aceasta varianta se situeaza aproape de o betoniera de 200l ca volum de incarcare, deci asigura cantitati optime de ciment pentru a se efectua un singur amestec pe tura de lucru. Modelul e configurat stationar, cu roata de inclinare a cuvei si picior de sprijin solid. Doua roti garanteaza deplasarea eficienta pe distante mici.

Garantia de 2 ani, alaturi de costul moderat, ne asigura ca produsul merita inclus in topul ofertelor selectate de noi.

 

Avantaje:

Vanduta suficient de ieftin

Eficienta in constructii conventionale, avand putere de 800W si conformatie simpla

Nu necesita intretinere complicata, datorita motorului electric

Prepara o cantitate de 180l de beton la un ciclu de rotire – adecvata pentru firme mici de constructii

 

Dezavantaje:

Necesita conexiune la retea pentru functionare

 

 

Imer Syntesi 160

 

Printre piesele de capacitate limitata din gama profesionala si portabila remarcam acest exemplu oferit de Imer, unul dintre cele mai apreciate branduri producatoare care furnizeaza astfel de utilaje pe piata din Romania. Dispozitivul este electric, avand ca sistem de propulsie un motor monofazic cu alimentare la 230V. Puterea totala este de 300W, destul pentru a asigura 24 de rotatii pe minut si pentru a evita un consum energetic prea ridicat.

Utile in rasturnarea si rotirea benei remarcam cele doua reductoare incorporate. Produsul este facut pentru exploatare de lunga durata, lucrand silentios si fiind fabricat din materiale de calitate. Capacitatea neta este limitata, de 115l, dar se poate extinde pana la un volum brut de 160l. Va lucra cu toate tipurile de materiale, inclusiv var si balast, in ciuda dimensiunilor mici. Se foloseste stationar, insa poate fi tractata si deplasata pe baza celor doua roti si a greutatii reduse(59Kg).

Pentru ca are un pret suficient de competitiv si pentru ca va fi foarte buna in dotarile firmelor de constructii mici si mijlocii, am ales si aceasta betoniera ca fiind un bun exemplu.

 

Avantaje:

Se utilizeaza si intretine relativ usor, caci lucreaza cu motor electric

Ofera 300W putere, fiind deopotriva eficienta si economica

Permite controlul eficient al cuvei de amestecare, caci e dotata cu reductoare specifice

Usor de transportat, avand roti si numai 59Kg

 

Dezavantaje:

Capacitatea cuvei este prea mica pentru proiectele de anvergura

 

 

Imer Rollbeta 130

 

Fie ca o alegi pentru restructurari de spatiu sau pentru a o folosi pe santiere mici, Rollbeta de la Imer ramane o betoniera competitiva. E proiectata pentru utilizare profesionala, dar cu performante limitate de o capacitate de incarcare de numai 100l. Chiar daca prepara cantitati mici de beton deodata, piesa se intretine usor si se transporta fara dificultati, avand numai 49Kg greutate.

Motorul este electric, deci nu ingreuneaza dispozitivul, nu elimina noxe, iar la exploatare moderata nici nu necesita conditii de mentenanta extrem de pretentioase. Cei 300W putere oferiti vor permite lucrul cu o frecventa de 21rpm si omogenizarea corespunzatoare a cimentului si celorlalte ingrediente incorporate. E dotata cu roti mari si manere pentru transport facil, putand fi usor mutata in orice colt al santierului de catre o singura persoana.

Costurile mici, designul ergonomic si capabilitatile suficiente pentru folosire ocazionala ne-au convins ca merita investitia.

 

Avantaje:

Betoniera  profesionala ieftina si buna

Usor manevrabila – prin prisma greutatii reduse si a sistemului de tractiune cu manere si roti

Economica, dar eficienta, incluzand motor electric de 300W

Omogenizeaza amestecul in mod adecvat, avand 21rpm

 

Dezavantaje:

Ca orice produs propulsat electric, are nevoie sa fie corespunzator alimentat, la priza sau la generator

 

 

Bisonte BB 180

 

Am selectat aceasta propunere Bisonte nu numai pentru ca este un item semi-profesional pe care orice constructor se va bucura sa il foloseasca, ci si pentru ca demonstreaza niste capabilitati demne de lucrari cu standarde ridicate. Se adreseaza firmelor de constructii cu proiecte restranse si e echipat cu motor monofazat electric, de 800W, cu conexiune la 220V.

Promite un ritm alert de lucru, intrucat turatia maxima atinsa va fi de 28rpm, amestecul fiind gata in timp util si optim aerat. Vana pentru beton are o capacitate neta de 150l, desi volumul sau total de incarcare este de 180l. Aceasta cantitate e suficienta cand construiesti o casa sau cand lucrezi pe etape, evitand risipa de materiale. Piesa va fi tractata pentru deplasare, deoarece include si roti, iar controlul bascularii se face prin intermediul unui volam cu diametru mare, usor de deplasat.

Modelul se utilizeaza stationar si are o greutate de numai 58Kg, promitand depozitare facila si un transport lipsit de dificultati

 

Avantaje:

Betoniera de vanzare la un pret bun

Ofera 800W ca putere, determinand amestecare in ritm alert, cu 28rpm

Include motor electric, usor de intretinut

Cantitatea maxima de beton ce poate fi preparata e de 150l, fara a exista riscul risipei de materiale

 

Dezavantaje:

Fiind o betoniera 220V, necesita alimentare la retea

 

 

 

Cum se foloseste o betoniera

 

Betonierele sunt foarte utile cand vine vorba de constructia unei case, a unei simple anexe sau a unei terase in curte, iar printre avantajele prepararii materialelor necesare lucrului la un astfel de utilaj sunt: costurile reduse cu aprox. 25 – 40% ale compozitiei fata de cea obtinuta dintr-o statie special conceputa in acest scop; posibilitatea prepararii unei cantitati mici de beton pentru lucrarile de consolidare, de pilda; si controlul direct asupra clasei de material preparat, drept care oricine-si permite sa faca o astfel de investitie, nu ezita. Insa cum pentru reusita proiectului nu este suficient doar sa achizitionezi cel mai bun malaxor, trebuie sa stii cum sa il exploatezi in mod corect, asa ca te invitam sa arunci o privire paragrafelor de mai jos.

 

 

Cum se instaleaza o betoniera

In primul rand, trebuie sa stii ca pentru montarea acesteia este recomandata citirea cu atentie si intelegerea tuturor instructiunilor de utilizare, caci, odata investitia facuta, suntem convinsi ca-ti doresti sa mentii betoniera in stare buna de functionare mai multi ani. In al doilea rand, tinem sa mentionam ca este indicata asezarea utilajului pe o suprafata solida, plana si orizontala, fiind acceptata o inclinare maxima de 5°, pentru a evita rasturnarea sa si producerea de sapaturi in teren. De asemenea, este important sa verifci daca la pornirea betonierei nu exista riscul de a se goli accidental.

 

Cum se prepara betonul, mortarul sau tencuiala in malaxor

Pune aparatul in functiune, dupa care toarna in cuva acestuia 1/2 pana la 2/3 din apa necesara amestecului. Odata realizat lucrul cu pricina, urmatorul pas consta in adaugarea pietrisului si lasarea betonierei sa se roteasca de cateva ori pentru a avea garantia ca materialul adaugat e bine inmuiat. Mai apoi, se varsa in interior cimentul diluat cu apa si se repartizeaza uniform in jurul granulelor din roca sedimentara, pentru ca, ulterior, sa se puna peste o galeata sau cateva lopeti de nisip.

Lasa betoniera sa se invarta pana cand toate materialele uscate devin fluidizate. Odata incheiat procesul de omogenizare, rastoarna compozitia obtinuta intr-o roaba sau direct in zona in care aceasta trebuie turnata, dupa care inclina gura cuvei spre baza pentru a putea sa realizezi scurgerea in totalitate a lichidelor aflate in interior (umplerea si golirea recipientului special se face cel mai bine atunci cand betoniera realizeaza miscarea de rotatie). Acum, nu-ti mai ramane decat sa apesi butonul de oprire.

Pentru a evita riscul accidentarilor personale evita: sa deplasezi malaxorul atunci cand acesta este incarcat cu material si este pornit; sa lasi utilajul nesupravegheat in timp ce lucreaza; sa opresti betoniera din functionare atunci cand este plina cu ciment.

 

 

Cum se curata betoniera

Igienizarea cuvei este obligatorie dupa fiecare utilizare, atat intern, cat si extern. Asadar, pentru curatirea acesteia ai nevoie de o spatula, perie metalica si apa, astfel incat sa poti razui optim incrustatiile de beton si de tencuiala. Eliminarea resturilor de material trebuie facuta imediat inclusiv de pe rotile dintate de angrenare (nu se lubrifiaza niciodata!). Pentru obtinerea rapida a rezultatelor dorite, poti apela si la un agent de curatare, care se dilueaza sau nu, in functie de preferinte. In acest caz insa, este important ca solutia sa asigure o buna aderenta.

 

 

 

Marci populare:

 

Betonierele sunt indispensabile in domeniul constructiilor, iar cand ai nevoie de un astfel de echipament, nu trebuie sa faci rabat la calitate. Bineinteles ca, in primul rand, vei alege un anumit model in functie de regimul de utilizare si amploarea lucrarilor, dar pentru a fi sigur de functionalitatea si durabilitatea sa, este intotdeauna preferabil sa optezi pentru un producator cunoscut in industria de utilaje de constructii. E o masura de precautie suplimentara si beneficiezi de garantii mai lungi si de service autorizat. Noi am ales trei companii specializate, a caror activitate de productie le-a adus apreciere din parte clientilor.

Grupul Imer a fost infiintat in Italia in 1962, devenind in timp un lider pe piata europeana in industria producatoare de utilaje si echipamente de constructii. Compania fabrica o gama completa de produse specializate, pentru taiere si prelucrare materiale de constructie, pentru ridicare componente, mixare mortar si beton, transport, depozitare.

Fabrica centrala Imer, cu o suprafata de peste 69 000 metri patrati, se afla in Rapolano Terme, Siena. Investind permanent in dezvoltarea unor tehnologii care sa perfectioneze utilajele, Imer ofera produse in masura sa acopere nevoile pe orice santier modern. Compania are azi 5 fabrici si 6 filiale de distributie produse in alte tari.

Asigurand calitate si durabilitate, utilajele Imer sunt concepute asa incat sa diminueze eforturile lucratorilor si sa ofere rezultatele asteptate. Activitatea companiei este centrata pe o serie de valori specifice: inovatie, resonsabilitate sociala, profesionalism, siguranta. Investeste constant in procesul de productie, venind an de an cu un model nou.

Respectand normele de protectie a mediului inconjurator si fiind orientata pe oameni, Imer are ca misiune sa devina o prezenta globala, pe santierele de constructie din intreaga lume. Ceea ce a si reusit in mare parte, avand o pozitie de frunte in sectorul constructiilor pe plan global.

Societatea privata Braco Industrial SRL a fost infiintata in anul 1993, cu capital romanesc 100%. Este specializata in sectorul echipamentelor si utilajelor pentru ramuri industriale, fiind cel mai mare producator romanesc de betoniere, ce sunt distribuite si peste granite.

Compania are 5 divizii in care activeaza: Motoare Electrice; Transformatoare; Betoniere; instalatii de apa; instalatii comerciale (generatoare de curent, ventilatoare, compresoare industriale). Braco este orientat spre oferirea unor solutii practice si moderne, calitatea si siguranta situandu-se in topul preocuparilor.

Este o companie profesionista, care ofera atat produse functionale si durabile, cat si servicii de asistenta ante si post-vanzare de calitate. Toate utilajele si echipamentele au certificari de siguranta si de mediu si sunt fabricate asa incat sa reziste la un regim intensiv de exploatare si sa asigure o manevrare mai usoara.

Braco are atat o gama de utilaje profesionale, cat si una de modele semi-profesionale, pentru lucrari mai restranse. Linia de betoniere se bucura de popularitate, modelele fiind moderne si variate, in functie de diferitele nevoi ale clientilor. Astfel, acestea au o capacitate de lucru de la 120 litri si pana la 430 litri si functioneaza cu motoare electrice monofazate, fiind eco-friendly.

Grupul Matrix colaboreaza cu popularele marci Kawasaki, Michelin, Stanley si Black&Decker. Cu o experienta de 14 ani, compania ofera o gama variata de echipamente, utilaje, unelte electrice, scule de mana, generatoare de curent, dar si masini cu combustibil pentru intretinerea gradinii. Compania a fost fondata in 2003 in Germania.

Oferind “branduri puternice pentru lucrul puternic” (“Strong brands for strong work”), Matrix s-a extins pe plan global, asigurand inclusiv o retea de asistenta clienti pe plan international. Orientata spre fabricarea unor echipamente moderne, compania pune accent pe dezvoltare si inovare.

Cu standarde inalte de calitate, Matrix isi bazeaza activitatea pe urmatoarele valori: viteza, flexibilitate si inovatie, satisfactia clientilor fiind obiectivul central. Procesul de dezvoltare si de fabricare a produselor este in continua adaptare la cerintele pietei internationale. Cu o gama extinsa de produse cu un design inovator, compania mentine preturi competitive, oferind “dinamism pe piata de astazi si de maine”.

Toate utilajele Matrix trec prin testari si verificari repetate in timpul procesului de fabricare si sunt certificate de catre institutii independente de atestare a calitatii si a sigurantei. De asemenea, compania respecta toate prevederile legale privitoare la protectia mediului, contribuind la economia de resurse si energie.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte modele recomandate, momentan indisponibile:

 

Imer Syntesi 350 R

 

Ca exemplu profesional la o betoniera de 350l recomandam fara retineri aceasta piesa Imer. Ne dam seama de capabilitati doar analizand motorul Subaru, alimentat cu benzina si oferind 5.6CP, adica nu mai putin de 4200W. Prin prisma acestor valori, deducem ca se descurca bine in conditii solicitante de functionare si va rezista mult timp in regim de exploatare intensiv. Pentru eficienta, incorporeaza un sistem de transmisie prin curea, ce determina nu numai amestecarea rapida si omogena a ingredientelor, ci si bascularea foarte silentioasa, bine controlata.

Include si reductor de angrenaje, tocmai pentru a permite manevrarea facila a cuvei. Aceasta este, la randul sau, confectionata la inalte standarde de calitate, facuta din otel in strat gros, ambutisat, deci avand rezistenta ridicata si durabilitate. Rasturnarea cuvei se realizeaza atent controlat, pe baza unui volan cu diametru mare. Cu o capacitate neta de 280l si una bruta de 345l, aceasta piesa poate fi categorisita in gama cu volum de incarcare moderat, recomandata pe orice santier de constructii. Se pozitioneaza stabil pe trei picioare, dintre care doua includ si roti pentru transport.

Din moment ce constituie o oferta puternica, fiabila si performanta, nu putem exclude in niciun mod aceasta betoniera din setul de sugestii pe care le oferim cititorilor nostri.

 

Avantaje:

Model profesional, echipat cu motor puternic, de 5.6CP si alimentat cu benzina

Ofera viteze bune de centrifugare, pe baza sistemului de transmisie ce include curea

Este robusta si sigura, integrand o vana de amestecare din otel modelat plastic, cu volum de 350l

Reductorul inclus asigura un sistem de basculare silentios si usor de controlat

 

Dezavantaje:

Mai costisitoare decat majoritatea pieselor din acest clasament

 

 

Braco B 180

 

Utilizatorii casnici sau cu cerinte de lucru limitate sunt sfatuiti sa nu cheltuie sume excesive pentru achizitionarea unor modele pretentioase de betoniere. Asadar, pentru cei interesati, am inclus in top si o piesa despre care, consideram noi, oricine a auzit numai lucruri bune. Pe langa un cost minim si o conformatie rezistenta, modelul ofera o putere rezonabila, de 1000W.

Aceasta promite amestecare rapida si omogena pentru toate materialele utilizate si, alaturi de structura, incadreaza utilajul in gama celor semi-profesionale sau conventionale. Include motor electric, transmisie prin curea si control in volan pentru bascularea vanei de amestecare. Se va transporta prin tractare, intrucat are inserate si doua roti. Pentru stationare integreaza un picior de pozitionare fixa.

Cuva are o capacitate totala de 180l, desi cea de preparare poate fi mai scazuta, de 130l. Cele 24rpm garanteaza obtinerea unui beton omogen, corespunzator aerat.

 

Avantaje:

Reprezinta o piesa puternica, intrucat motorul asigura 1000W

La turatii de 24rpm, putem spune ca cimentul se amesteca eficient

Capacitatea de preparare este de 130l, ceea ce inseamna compatibilitate cu lucrari mici

Avand motor electric, nu polueaza si lucreaza mai silentios decat alte modele

 

Dezavantaje:

Este lipsita de reductor, deci necesita mai multa forta la manevrare

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu