Pareri despre polizorul unghiular Bosch Professional GWS 750

Am modificat articolul ultima data pe: 21.06.24

 

Avantaje: 

Ofera o turatie ridicata, pentru diametrul mic al discului (11.000 de RPM, la 125 milimetri).

Cantareste putin (circa 1800 de grame).

Fiind de la o firma de renume, se incinge foarte greu, chiar si in regim greu de lucru.

Este optim in special pentru lemn si marmura.

Se comercializeaza la un pret printre cele mai convenabile, pentru sculele de la acest brand.

 

Dezavantaj:

Nu are reglaj de turatie, prin urmare nu aveti de ales decat sa va descurcati cu valoarea maxima de 11.000 de RPM. Daca doriti un model reglabil, atunci va sfatuim sa va orientati catre alte modele. In schimb, aparatul ramane eficient, pentru sarcinile unde va fi necesara o astfel de viteza de rotire (lemn si marmura).

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE 

Acest polizor unghiular (flex) Bosch Professional GWS 750, 750w, 11000 rpm, 125mm este foarte eficient, in special cu panza pentru lemn, dar si cu cea diamantata, potrivita pentru slefuirea si taierea placilor de gresie, marmura si faianta. Viteza ridicata a discului de 125 de milimetri (11.000 de rotatii pe minut) este sursa eficientei sale. 

Dupa cum se stie, cu cat un disc este mai mic la un polizor unghiular, profesional, cu atat turatiile sale vor trebui sa fie cat mai ridicate.

Scula aceasta este gandita si proiectata pentru mobilitate si lucrari de finete, iar pe langa dimensiunea discului si performantele motorului, si usurinta cu care este manevrat joaca un rol in acest scop. La 1800 de grame, este suficient de usor pentru a permite un control eficient chiar si in pozitii anevoioase, iar acesta este un factor care ii sporeste activitatea in ochii profesionistilor.

Se incinge greu. Compania Bosch este renumita ca un nume fruntas in domeniul amenajarilor si renovarilor, iar acest model nu face rabat din fiabiliate si rezistenta. Puteti sa il puneti la lucru minute in sir, fara ca instalatia sa se incinga peste masura, iar daca se intampla acest lucru, motorul sau o sa se raceasca in circa 2-3 minute, aparatul fiind din nou pregatit pentru o noua sarcina.

Prin dimensiunile discului si performantele motorului, producatorul il recomanda indeosebi pentru lemn si marmura ori gresie, in special la suprafete mici, unde finetea trebuie sa fie prioritara. 

Pretul nu ar trebui sa fie prioritatea numarul unu pentru un mester profesionist care doreste scule de calitate. Insa, din fericire, si acest polizor unghiular poate fi cumparat fara sa cheltuiti foarte multi bani pe el. Astfel, obtineti ce este mai bun din ambele puncte de vedere, atat ca performanta, cat si daca doriti sa faceti economie.

 

Concluzie

Acesta este unul din cele mai bune polizoare cu disc mic de pe piata. Are dezavantajele sale (cand vine vorba de turatie), insa per total, nu prea ii puteti reprosa altceva. Constructia sa este solida, rezistenta la un regim greu de lucru, insa el este si accesibil ca pret. Toti acesti factori il pun pe locuri fruntase in topurile de polizoare unghiulare destinate profesionistilor.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu