Pareri despre polizorul unghiular Makita GA9020

Am modificat articolul ultima data pe: 20.07.24

 

Avantaje: 

Suporta discuri mari, de 230 de milimetri in diametru.

Carcasa are maner reglabil, ce poate fi potrivit in patru pozitii diferite.

Cu o constructie de tip labirint, rulmentii aparatului sunt protejati eficient impotriva prafului.

Se incalzeste foarte greu, chiar si in regim de lucru heavy duty.

 

Dezavantaje:

Pentru unii cumparatori, modelele mai mici, cu discuri de diametru redus, s-ar putea sa fie de dorit. Acest model suporta discuri mari, pentru lucrari vaste, prin urmare nu putem spune ca este pentru toate nevoile. Daca va trebuie lucrari de finete, s-ar putea sa iesiti mai bine cu un flex de dimensiuni reduse.

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE

Acest aparat se destineaza celor care au nevoie de polizoare unghiulare cu disc mare, de 23 de centimetri in diametrul. Astfel, ne putem referi la taieri de materiale de peste 2 centimetri grosime, la slefuirea suprafetelor mari de lemn, gresie sau metal, ori in alte situatii de tot felul. 

Dupa cum este si necesar din punct de vedere logic, un polizor cu disc mare va avea turatii scazute, pentru a pastra din puterea motorului – in cazul produsului de fata, motorul este puternic (2200 de Wati), ceea ce permite atingerea a 6600 de rotatii pe minut.

Capacitatea de a manevra cat mai eficient o scula de mare putere este esentiala nu numai pentru calitatea lucrarii de efectuat, dar si pentru a asigura cel mai ridicat nivel de siguranta pentru cel ce manevreaza. 

In cazul de fata, acest polizor unghiular permite mutarea manerului in patru pozitii diferite, de jur imprejurul motorului. Astfel si stangacii il pot manevra cu eficienta, iar lama sa va putea patrunde in fel de fel de locuri, fara multa bataie de cap.

Praful este inamicul oricarei instalatii electrice sau electronice – atunci cand el se depune pe circuite sau in bobinele motoarelor, el poate duce la defectarea intregii scule. Pentru acest polizor unghiular, producatorul a instalat un sistem de aerisire de tip labirint, care limiteaza intrarea si depunerea prafului si particulelor de tot felul, permitand in acelasi timp circulatia aerului, pentru racirea motorului.

Multumita sistemului de aerisire despre care tocmai am vorbit, dar si eficientei si randamentului date de motorul de 2200 de Wati, riscul de incalzire peste masura a motorului este relativ limitat. 

Vorbim, la urma urmei, de un aparat destinat situatiilor profesionale, in care pauzele dese pot duce la prelungirea fara rost a sarcinilior sau chiar la compromiterea lor, atunci cand echipamentele se defecteaza. Din fericire, recenziile i-au laudat rezistenta acestui polizor unghiular la supraincalzire, chiar si in regimurile de operare heavy-duty.

 

Concluzie

Pentru un polizor unghiular profesional, acest model de la Makita ofera performante bune. Nu numai atat, dar si o flexibilitate ridicata in utilizare. Noi nu putem decat sa il recomandam celor ce au nevoie de aparatura de calitate, cu discuri de polizare de dimensiune mare. Per total, un foarte atractiv randament pret-calitate este oferit de scula respectiva.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu