Cea mai buna masina de tencuit

Am modificat articolul ultima data pe: 28.05.24

 

Masini de tencuit – Opinii si Recenzii in 2024

 

In constructii, una dintre operatiile de baza este tencuitul, si daca vrei sa ai un randament bun, o masina de tencuit este ceva necesar. Ekxon Technology MT-05 este un model la un pret bun, cost ce se amortizeaza in primele zile, cu un randament de 60 mp pe ora, confectionata din inox, ce iti va usura mult munca. In plus, te ajuta sa lucrezi curat, fara a stropi suprafetele adiacente. Se poate folosi atat la interior, cat si la exterior. Produsul este fabricat in Romania si ai toata documentatia necesara pentru a lucra in conditii corespunzatoare. Un alt model este Deetoolz MFE-DZ-C202, o masina de tencuit pneumatica. 

 

 

Tabel comparativ

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Ekxon Technology MT-05
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest model de masina de tencuit este foarte util pentru cei care executa lucrari de constructii, avand un randament bun de 60 mp pe ora, confectionat din inox pentru o buna rezistenta in timp, aplica uniform tencuiala si, in plus, este un produs romanesc. 

Desi are un pret bun, la achizitie trebuie sa iei in calcul si compresorul de aer la care trebuie cuplat, ce nu este inclus in pachet. 

Un dispozitiv usor de folosit si de intretinut, cu randament bun, care te va ajuta sa executi operatiuni de calitate. 

A 2-A OPTIUNE!

Deetoolz MFE-DZ-C202
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un model de masina de tencuit pneumatica, ce are multiple imbunatatiri pentru a usura munca utilizatorului, dotat cu 4 duze ce pot fi folosite si independent in functie de necesitati, cu randament de 60 mp pe ora, cu cuva si bratul din inox, galeria pneumatica din materiale poliuretanice, un maner de sustinere ergonomic situat in pozitie verticala. 

Greutatea de 4 kg poate fi considerata mare pentru anumite persoane care executa lucrari de tip hobby. 

Pret bun, materiale de calitate, randament mare -  sunt doar cateva motive care ne determina sa recomandam acest model. 

A 3-a Optiune!

Gebo Tools GBGUN01
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Aceasta masina de tencuit poate fi utilizata pentru tencuiala cu granulatie de 3 mm, pentru tencuiala de izolatie exterioara, pentru argila; este confectionata din inox, fiind rezistenta in timp, cu o greutate de 2,1 kg pentru o manipulare cat mai facila, dimensiuni medii, duza de 18 mm si un debit de 60 mp pe ora.

Pentru a putea fi folosita in conditii optime ai nevoie si de un compresor de aer cu caracteristici compatibile.

Un aparat de tencuit comod de folosit, usor si cu debit bun, care te ajuta pentru mai multe tipuri de lucrari.

 

 

 

Pareri despre cele mai bune masini de tencuit

Ai, mai jos, o lista cu cateva modele alese in functie de mai multe criterii, pentru a putea gasi usor un model potrivit nevoilor tale. Facand achizitia din mediul online, vei putea beneficia de mai multe avantaje si vei putea citi si pareri despre cele mai bune masini de tencuit ale altor utilizatori, pentru o mai buna informare asupra produsului dorit. 

 

 

Ekxon Technology MT-05 

 

In caz ca ai nevoie de o masina de tencuit la pret bun, poti sa te indrepti cu incredere spre acest model care iti va fi de un real folos in timpul executarii anumitor lucrari din domeniul constructiilor. 

Poti folosi masina atat pentru lucrari de interior, cat si de exterior, pentru aplicarea stropului, avand un randament bun de 60 mp pe ora, astfel vei scurta mult timpul necesar acestor operatiuni. Este confectionata din materiale de foarte buna calitate, fiind din inox, ceea ce determina o intretinere usoara a masinii de tencuit, si conferindu-i rezistenta in timp. Pe langa un randament bun, aceasta masina de tencuit iti ofera si avantajul unei aplicari uniforme a stratului de mortar, nefiind necesare lucrari de reparatie ulterioare. 

Vei lucra curat, fara a pierde material prin stropire sau curgere. Capacitatea rezervorului este de 4,5l, iar duza are un diametru de 22 mm. Trebuie cuplata la un compresor de aer, ce se achizitioneaza separat, care trebuie sa fie dotat cu o butelie ce asigura o presiune de 8 bari si este de 50 de l. Consumul de aer este de 190l/minut. Se foloseste cu usurinta, cantarind doar 2kg. Este fabricata in Romania, iar producatorul iti ofera o garantie de 24 luni pentru persoanele fizice, precum si documentatie completa pentru a o folosi corespunzator. 

 

 

Micul Fermier DZ-C202 

 

Pentru un bun gospodar sau un mic meserias aceasta masina de tencuit va fi o buna achizitie, la un pret decent. Este fabricata din materiale de calitate, avand cuva unde se amesteca mortarul din inox, ca si alte parti componente si cu elemente din plastic. Astfel este un model rezistent in timp si care se poate curata foarte usor dupa utilizare.

Cuva este prevazuta cu 4 duze prin care se elibereaza mortarul, acestea avand un diametru de 18 mm. Acestea se pot folosi toate sau mai putine dupa cum ai nevoie, pentru stropit inainte de aplicarea mortarului fiind suficienta doar o singura duza, pentru aplicarea stratului de baza, mai grosier, poti folosi 2 – 4 duze. Cand nu sunt folosite, duzele se pot acoperi cu capacele din dotare. 

Dispune de mai multe imbunatari care determina o intretinere si o buna folosire a masinii de tencuit, precum: manerul asezat intr-o pozitie verticala, ceea ce asigura o mai buna distribuire a greutatii, fara sa oboseasca bratul; unghiul de inclinare a cupei de incarcare de 120 de grade pentru a usura procesul de incarcare; valva cu debit continuu pentru o spalare usoara. Are un randament bun, putand acoperi o suprafata de maxim 60mp intr-o ora. Se cupleaza la un compresor ce are o presiune de lucru de 8 – 9 bari. 

 

Visoli VS22 

 

In caz ca ai nevoie de o masina de tencuit, ieftina si buna, pentru diferite tipuri de mortar, poti sa achizitionezi acest model. Are un randament de pana la 60 de mp pe ora, fiind un dispozitiv usor de manevrat si de intretinut, care te va ajuta sa ai o buna productivitate la tencuit. De asemenea, avand manerul asezat in pozitie verticala, nu iti va obosi bratul pe timpul utilizarii.

Cuva are o capacitate de 4 l si este confectionata din inox, fiind rezistenta si usor de curatat. Este dotata cu 4 duze cu capac, ce au diametrul de 18 mm. Pot fi folosite toate patru, pentru a pune stratul grosier de mortar, sau 2 – 3 cand esti la finisat sau in colturi. Pentru faza premergatoare tencuitului, la stropit este suficienta o singura duza. Valva cu debit continuu cu care este dotata masina te ajuta sa speli usor dispozitivul dupa folosire.

Se incarca usor, avand cupa de tabla cu o inclinatie de 120 de grade. Pentru folosire ai nevoie de un compresor, pe care il vei achizitiona separat, care trebuie sa aiba o presiune de lucru de 8 – 9 bari. 

 

 

Masina tencuit pneumatica:

 

Deetoolz MFE-DZ-C202 

 

Pentru cei care isi doresc o masina de tencuit pneumatica acest model poate fi o buna alegere, fiind o varianta din 2024 cu multiple imbunatatiri fata de cele anterioare. Are un randament bun, putand acoperi pana la 60 mp pe ora.

Este dotata cu 4 duze cu diametru de 18 mm fiecare, dotate cu capac, si se recomanda folosirea unui singur orificiu pentru aplicarea stropilor, si intre 2 – 4 orificii pentru aplicarea mortarului. Are o buna rezistenta in timp, fiind confectionata din materiale de calitate precum: inox pentru cuva si brat, materiale poliuretanice pentru galeria pneumatica si maner dintr-un material rezistent. Pentru a se elimina coroziunea, orificiile de evacuare au insertii metalice. Se poate spala usor, avand la valva pneumatica pe langa tragaciul orizontal manual si o valva cu debit continuu. 

Pentru a nu resimti in timp oboseala data de greutatea dispozitivului (cantareste 4 kg), manerul de sustinere a fost mutat intr-o pozitie verticala. Se incarca usor, avand rezervorul inclinat la un unghi de 120 de grade. Ca dimensiuni, are o lungime de 72,5 cm, o latime de 21 cm si o inaltime de 21 cm. Se poate utiliza impreuna cu un compresor de aer (8 – 10 bari) sau pompa externa. Este o masina de tencuit, la un pret bun, care te va ajuta in executarea unor lucrari de calitate si are o garantie de 24 luni pentru persoanele fizice.

 

 

Alte masini de tencuit:

 

Gebo Tools GBGUN01

 

Daca lucrezi in domeniul constructiilor sau doar vrei sa iti renovezi singur apartamentul, atunci o masina de tencuit, precum acest model, poate sa-ti fie de mare ajutor.

Fiind confectionata din inox, masina va rezista mult in timp si iti vei recupera investitia repede. Este comod de intretinut si curatat, datorita formei comode pe care o are. Cuva este de 3,5 l. Cantareste 2,1 kg cu aproximatie, asa ca nu este greu de manevrat. Poate fi folosita pentru tencuiala cu granulatie de pana in 3 mm, iar statul asezat poate avea o grosime de 2,5 cm. Este utila si daca vrei sa pui tencuiala pentru izolatie la exterior sau pentru argila. Intr-o ora poti sa tencuiesti circa 60 de mp. 

Pentru a functiona in bune conditii, ai nevoie de un compresor de aer, cu un debit de 340 l pe minut, cu aproximatie, o presiune de 6,9 bar, capacitate de 260 l la rezervor. Conexiunea de racordare este de ¼”. Dimensiunile sunt reduse, asa ca poate fi comod de depozitat (lungime de 72,5 cm, latime si inaltime de 21 cm). Duza are un diametru de 18 mm. 

 

 

Ghid de cumparare 

 

In caz ca lucrezi in domeniul constructiilor sau doar vrei sa iti faci singur renovarea in apartament te poti baza pe masini de tencuit la preturi bune, care sa te ajute sa executi lucrarile repede si la o calitate superioara. Indiferent ca optezi spre o masina de tencuit manuala sau una mecanizata, vei avea un randament mai bun decat prin metodele traditionale. Inainte, citeste acest ghid, pentru a putea vedea care sunt criteriile de departajare a unor astfel de dispozitive, pentru a face o achizitie in functie de necesitatile tale. 

 

 

Tipologie: in functie de materialul folosit, poti opta pentru:

Masina de tencuit cu mortar traditional: multi meseriasi prefera sa foloseasca mortarul traditional pe care il prepara dupa retete proprii, adaugand nisip fin si var in diferite proportii in functie de experienta fiecaruia si de consistenta dorita. In general, se utilizeaza doua parti nisip si una de var, in care se mai pot insera diferite alte materii prime (par de animal, paie tocate etc.) sau pigmenti de oxizi. Se utilizeaza mai mult in mediul rural sau pentru a pastra un aspect mai traditional al unei case. 

Materialele utilizate se asaza in cuva si se amesteca mecanizat pentru a obtine o pasta omogena ce este aplicata apoi cu presiune pe suprafata dorita, avand o mai buna aderenta fata de aplicarea cu mistria.

Masina de tencuit, cu mortar prefabricat se poate achizitiona gata preparat sub forma de pasta si scurteaza procesul de pregatire a materialului. Are deja o consistenta buna si poate fi aplicat fara a mai face incercari pentru a determina reteta potrivita. Este recomandata pentru cei care nu au prea multa experienta si executa astfel de lucrari ocazional.

Poti alege si modele care permit folosirea ambelor tipuri de mortar, utile pentru profesionisti care se adapteaza in functie de dorinta clientului sau de suprafata pe care trebuie aplicat materialul.

 

Randament: este un criteriu important si sigur iti vei dori cea mai buna masina de tencuit pentru tine care sa corespunda necesitatilor avute. In caz ca dispozitivul va fi folosit pe un santier unde este necesar sa ai un randament mare, avand suprafete generoase si timp limitat vei alege modele profesionale cu un randament efectiv de 80 – 100 mp pe ora sau chiar mai mult. 

Pentru lucrari mai mici acasa la client, poti opta pentru modele semi-profesionale cu o putere de acoperire de pana la 50 – 60 mp pe ora. Sunt si modele de tip hobby ce au o putere de acoperire mai mica, de pana in 30 mp pe ora. 

Acest criteriu iti ofera informatii si despre amortizarea investitiei, stiind pretul pe manopera si randamentul. Unele modele se pot amortiza foarte usor in doar cateva zile de munca efectiva (1 – 3 zile).

 

Numarul de duze: Modelele mai simple au o singura duza care se utilizeaza pentru toate operatiunile. Cu cat modelul este mai performant, si numarul de duze oferite poate fi mai mare (4 – 6) si se utilizeaza dupa cum ai nevoie, in functie de suprafata ce trebuie acoperita. 

Sunt dotate, in general, cu capac, pentru a le putea acoperi cu usurinta pe cele care nu sunt folosite. De regula,l pentru operatia de stropire anterioara aplicarii mortarului este suficienta o singura duza. 

 

Greutate: Pentru lucrari din gama hobby sau ocazionale alege modele de dimensiuni mici, usoare (2 – 3 kg), care sa te ajute sa le poti manui cu usurinta. 

Cele din gama semi-profesionala sunt de dimensiuni mai mari, cantaresc peste 4 – 6 kg si sunt dotate cu maner. Pentru usurinta in miscare, alege modele cu manere ergonomice, eventual pozitionate vertical pe suprafata cuvei, pentru a nu resimti oboseala in umeri. 

Cele din gama profesionala au  o greutate mare (20 – 30 kg sau mai mult) si trebuie sa mergi pe modele cu roti si cadru metalic, care sa iti asigure un transport usor si stabilitate in timpul utilizarii. Cu cat furtunul cu care sunt dotate este mai lung (peste 20 de m), cu atat vei putea avea un timp mai bun, fara a te intrerupe sa muti masina mai aproape de suprafata de lucru. 

 

Dotari: in functie de acest criteriu, variaza si pretul de achizitie, asa ca vezi exact de ce ai nevoie, pentru a nu cheltui mai mult decat este necesar.

Compresor: unele modele din gama profesionala si semi-profesionala sunt deja dotate cu compresor sau pompa, pentru a putea fi folosite imediat dupa achizitie si fara a mai avea costuri suplimentare.

Sistem de autodiagnoza: ce prezinta mai multi senzori situati in diferite pozitii ce asigura monitorizarea pe tot parcursul folosirii si diagnosticarea in caz de aparitia unor probleme in functionare. 

 

 

Ecran: poate fi situat in partile laterale sub cuva, unde ofera o buna vizibilitate pentru operator, si sunt afisate datele monitorizate, precum si erorile care apar, avand astfel posibilitatea de a le remedia rapid.

Sistem de protectie a pompei: acesta este foarte util atunci cand lucrezi pe un santier si pot exista multiple variatii de tensiune pe circuitul unde este alimentata masina de tencuit. Acest sistem are rolul de a proteja pompa, aceasta fiind o parte importanta a masinii, la un cost ceva mai ridicat in caz de defectiune.

Sistem de reglare a debitului de material: este util pentru profesionisti si te ajuta la stabilirea unui debit potrivit de material.

 

 

 

Intrebari frecvente

 

Cum functioneaza o masina de tencuit cu compresor?

Prin cuplarea la un compresor, acesta aplica o presiune asupra materialului incarcat in masina de tencuit, suflandu-l astfel pe perete. Datorita acestui procedeu, materialul este aplicat in mod uniform si cu un randament mult mai mare fata de aplicarea manuala. Se poate utiliza atat pe mortarul traditional, cat si pe cel prefabricat. 

 

 

Exista masina de tencuit cu mortar traditional?

Exista modele de masina de tencuit manuale, dar si mecanizate, care ofera posibilitatea de a folosi atat mortar traditional, cat si premixat, dupa cum doresti sa folosesti. 

 

Ce inseamna masina de tencuit mecanizata?

Masina de tencuit mecanizata este un dispozitiv care te ajuta sa faci mortarul, fie in mod traditional, fie folosind un amestec premixat si sa il aplici uniform pe o anumita suprafata. Daca inainte aveai doar posibilitatea de a face singur mortarul, avand nevoie de experienta pentru a reusi un amestec bun, acum acest dispozitiv te ajuta, chiar daca esti incepator, sa ai rezultate bune si intr-un timp cat mai scurt. 

 

 

 

Precautii in utilizare pentru masinile de tencuit

 

Deja ai cumparat una dintre cele mai bune masini de tencuit, urmeaza sa te apuci de lucru, dar inainte ai grija la cateva masuri de siguranta, pentru a nu te expune la accidente neplacute, unele putand fi chiar cu urmari grave. Asadar, in primul rand, este importanta siguranta utilizatorului, apoi protejarea masinii, pentru a te putea bucura cat mai mult de investitia facuta.

 

 

  1. Un prim pas important inainte de a te apuca de lucru este sa verifici masina, sa vezi daca toate elementele de siguranta sunt in ordine, daca nu exista anumite lipsuri sau deteriorari, mai ales daca lucreaza mai multi operatori. Fie ca este o masina tencuit pneumatica sau o masina de vopsit, elementele de siguranta cu care sunt dotate trebuie sa fie in stare buna.

 

  1. Atunci cand vasul de amestecare este in functiune este interzis sa introduci in acesta parti ale corpului, precum mana, sau alte ustensile pentru a face diverse verificari. Opreste masina si apoi poti incerca consistenta tencuielii sau sa faci alte verificari.

 

  1. Un alt aspect de care trebuie sa tii seama este manevrarea cu grija a sacilor pentru a nu starni praful, iar daca acest lucru nu este posibil, atunci este necesar sa porti masca de protectie pentru gura si nas, pentru a nu inhala diverse componente odata cu aerul. 

 

 

  1. In caz ca alegi masini de tencuit, ieftine si bune, care nu sunt dotate cu iluminare – cele mai multe dintre modele nu beneficiaza de aceasta functie-, locul unde folosesti dispozitivul trebuie sa fie bine luminat, pentru a avea o buna vizibilitate. 

 

  1. Cele mai multe modele beneficiaza de priza cu impamantare si sunt protejate la stropi, dar ai grija ca alimentarea sa fie conforma cu normele in vigoare si nu utiliza circuite electrice improvizate.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

Produse recomandate, momentan indisponibile

 

Grone SmartSpray 21 Profesionala 

 

In caz ca esti profesionist in domeniul constructiilor si ai nevoie de o masina de vopsit de calitate, care sa iti asigure un ajutor real in timpul muncii, poti sa optezi pentru acest model si nu vei fi dezamagit. 

Construita cu grija si in concordanta cu nevoile utilizatorului, masina de vopsit se remarca prin simplitate, ceea ce determina un timp de pregatire si de curatare redus, precum si prin prezenta unor elemente mecanice de precizie, care conduc la o buna functionare a dispozitivului. Pentru a oferi o functionare in ritm continuu si de durata a pompei, fara a pierde presiune, aceasta este construita cu un sistem inovativ SimpleSetTM. Este dotata cu ecran in partea laterala, cu o buna vizibilitate pentru utilizator, pe care sunt trecute erorile precum si alte elemente de monitorizare.

Este de putere mare, 1000W, si se alimenteaza la curent electric, avand un sistem de siguranta pentru a proteja pompa in caz de variatii ale acestuia. Duza are un diametru fin de 0,021 mm. Dispozitivul cantareste 29,5 kg, fiind dotat cu roti mari si cadru metalic pentru a-l putea transporta usor in locurile unde ai nevoie. Lungimea maxima a furtunului din dotare este de 22,5m, asa ca te vei putea deplasa usor in jurul masinii fara a fi nevoit sa o misti. 

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

Lasa un comentariu

0 Comentariu