Top 10 producatori de invertoare pentru sudura

Am modificat articolul ultima data pe: 21.06.24

 

Vrei sa cumperi un aparat de sudura tip invertor si nu stii exact cum sa alegi intre mai multe modele? Analizeaza cu atentie criteriile tehnice, insa nu neglija numele producatorului. Afla din acest articol care sunt 10 dintre cele mai bune branduri din piata de produse pentru sudura.

 

Pentru cei care doresc sa achizitioneze un aparat de sudura de tip invertor, lista criteriilor de evaluare este destul de complexa si in mod clar, tehnica. Dincolo de parametrii de functionare si terminologia de specialitate, de ajutor in identificarea unui model de calitate este si brandul producatorului. Iata 10 dintre cele mai cunoscute nume asociate cu realizarea de invertoare pentru sudura, a caror experienta si preocupare pentru calitate le poti adauga pe lista avantajelor oferite de un astfel de produs.

 

Lincoln Electric

Compania Lincoln Electric a fost infiintata in anul 1895, deci vorbim despre o istorie de peste 120 de ani, care a inceput prin designul si producerea de motoare. Oferta de produse, insemnand echipamente si surse de putere, acopera industrii precum constructii de masini si transport, industria grea, platforme de foraj, constructia de nave maritime, centrale nucleare, industria otelului etc.

La categoria aparatura de sudura, brandul pune la dispozitie modele multi-process, multi-utilizator si cu procese avansate pentru industrii cu cerinte speciale, variante TIG si MIG, accesorii si consumabile. Spre deosebire de alti producatori, sub aceasta marca vei gasi de asemenea si optiuni robotizate si sisteme programabile care pot fi integrate in procesele de productie.

 

 

Miller Electric

Companie americana cu sediul in Wisconsin, Miller Electric a fost infiintata in anul 1929 si se numara printre liderii de piata in domeniul productiei si distributiei de aparatura de sudura destinata atelierelor mici si mijlocii sau marilor fabrici, pentru aplicatii locale si proiecte off-shore. Gama de produse include dispozitive de tip TIG, MIG, Stick si multi-process, optiuni pentru mai multi operatori si sisteme avansate. Dintre cele mai apreciate modele ale anului mentionam Miller Electric 150STL Maxstar TIG si Miller Electric 907627180 TIG.

 

ESAB

Marca ESAB dateaza din anul 1904, iar istoria firmei incepe chiar cu dezvoltarea de aparate de sudura de tip manual, in Suedi,a la Gothenburg. Sub numele ESAB s-a inventat primul electrod invelit, iar astazi brandul este detinut de Colfax Corporation si se bucura de recunostere internationala. 

Capacitatea sa de productie inseamna 23 de fabrici pe patru continente, iar piata de desfacere acopera peste 80 de tari din intreaga lume. In categoria produselor de sudura cu arc brandul ESAB include modele MIG (CV), TIG (CC), CC, multiprocess (CV/CC), dar si derulatoare de sarma, generatoare pentru sudura, surse de alimentare, accesorii si consumabile. 

Printre cele mai bune invertoare pentru sudura marca ESAB se numara modelele ESAB Rebel EMP 216ic – o varianta multi-process, si ESAB EMP 215IC 1c – recomandat pentru incepatori

 

Hobart Welders

Mai putin cunoscuta pe piata din Romania, marca Herbert Welders dateaza din anul 1917 si se numara printre numele cele mai implicate in ceea ce inseamna educatia in domeniul dezvoltarii si utilizarii de aparatura de sudura, prin deschiderea Institutului tehnologic pentru sudura Hobart inca din anul 1930. De asemenea, Hobart este si printre putinele marci care asigura inca productia in SUA, evitand externalizarea acestei etape catre alte tari. 

Oferta lor include modele TIG, MIG si cu electrozi, generatoare, aparate de taiat cu plasma si o gama variata de accesorii pentru sudura.

 

Forney

Brandul Forney se numara printre cele mai populare nume in domeniul aparaturii pentru sudura in America, fiind unul dintre producatorii care si-au propus sa asigure modele performante si accesibile, potrivite atat pentru ateliere mici si proiecte casnice, cat si pentru operatiuni care necesita mai multa experienta. 

Compania a fost infiintata in anul 1932 si in prezent pune la dispozitia clientilor sai peste 5000 de produse destinate prelucrarii metalelor care includ unelte pentru operatiunile de sudura si abraziune, echipamente de protectie si scule pentru ateliere auto.

 

Everlast

Pentru cei care doresc sa cumpere un invertor sudura (aici o lista comparativa) de calitate, am inclus in lista numelor pe care este bine sa le ai in atentie si brandul Everlast. Infiintata in anul 2004 in California, marca se bucura in prezent de distributie internationala, inclusiv in Romania, si este apreciata pentru orientarea catre produse de calitate la preturi accesibile. 

Este bine insa de stiut ca gama de aparate de sudura pusa la dispozitie de Everlast este in principal de tip hobby si semi-profesional si ca o parte dintre componentele incluse sunt elemente generice, realizate de alte marci. Oferta include modele TIG, MIG si stick, iar printre versiunile cele mai apreciate ale anului se numara Power MTS 251Si si PowerArc.

 

 

Fronius

Lansata in anul 1924, firma austriaca Fronius International Gmbh a inceput activitatea producand incarcatoare de baterii si s-a extins catre domeniul aparatelor de sudura in anul 1950. In prezent, are birouri in peste 28 de tari, iar afacerea a fost impartita in trei divizii: Perfect Charging, Perfect Welding si Solar Energy. 

Produsele sale se remarca printr-o perioada de garantie care depaseste majoritatea concurentilor, cele mai puternice modele de pe piata si conformitatea cu standardele europene. Desi oferta de aparate de sudura include o varietate de optiuni, de la cele destinate proiectelor casnice, pana la variante industriale, pretul se numara printre cele mai ridicate de pe piata.

 

Eastwood

Eastwood este o marca ce are ca obiectiv direct industria automobilelor. Infiintata in anul 1978, firma s-a axat in principal pe uneltele implicate in prelucrarea metalelor, iar in prezent are un portofoliu de peste 5000 de produse, printre care se numara si cele mai importante dispozitive pentru sudura. 

Vorbim de aceasta data despre o marca destinata proiectelor de tip hobby sau semi-profesional, cu pret accesibil si functionalitati de baza, mai putin potrivita pentru cerintele profesionistilor. In plus, reteaua de site-uri a producatorului include suficiente forumuri si bloguri menite a ajuta incepatorii sa foloseasca corect si eficient aparatele achizitionate.

 

AHP

AHP este o companie chineza care a castigat popularitate in ultimii ani in domeniul comercializarii de aparatura pentru sudura, in principal prin combinatia de putere, durabilitate si un pret aflat cam la jumatate din cel al concurentei. Este unul dintre brandurile care a intrat in top in SUA, fiind insa mai putin prezenta pe piata europeana.

 

Vulcan

Infiintata in anul 1980, Vulcan este o companie indiana specializata in productia de echipamente pentru sudura. Produsele sunt concepute pentru a face fata conditiilor dificile de exploatare, inseamnand variatii de voltaj, temperaturi ridicate si medii cu praf fiind destinate pentru operatiuni realizate in fabrici de ciment, produse petrochimice, minerit, otelarii, constructia de linii de cale ferata, echipament agricol si nave maritime.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu