Pareri despre Bosch GBH 2-28 DFV Professional

Am modificat articolul ultima data pe: 18.04.24

 

Avantaje: 

Include sistem de mandrina cu schimbare rapida a burghiului, design SDS+.

Genereaza o energie de percutie ridicata, de 3,2 Jouli, utila si in sarcinile foarte grele.

Lucreaza eficient si cu materiale dure. De fapt, lucreaza in aproape orice material – metal, otel si beton.

Asigura un nivel de zgomot relativ redus, de 90 decibeli, in mod normal.

Are o amplasare ergonomica a tuturor comenzilor, astfel incat sa poata fi operat usor, prin pipaire, in maxima siguranta.

Poate atinge 4000 de percutii pe minut, iar turatia atinge 900 de rotatii pe minute, ambele performante ridicate.

Poate da gauri chiar si de 68 de milimetri in diametru, in beton, cu carota.

 

Dezavantaj:

Pregatiti-va sa scoateti ceva mai mult din buzunar, pentru a achizitiona acest model de ciocan rotopercutor de la Bosch. Data fiind constructia sa ultraperformanta, pentru lucrul in conditii grele, profesionale, scula respectiva nu se adreseaza celor care doresc sa faca rabat de la costuri.

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE 

Cu ajutorul sistemului de schimbare rapida a burghiului, prin intermediul mandrinei cu design special (un element specific pentru cele mai bune ciocane rotopercutoare Bosch), veti putea scoate si introduce un burghiu nou dintr-o miscare scurta. Acest element este foarte apreciat in special de profesionistii care prefera sa lucreze cat mai rapid pe santiere.

 

 

Energia sa de percutie, de 3,2 Jouli, garanteaza eficienta sculei in spargerea si gaurirea peretilor cei mai duri, ceea ce accelereaza viteza cu care sunt efectuate lucrarile de demolari si gauriri.

Atunci cand producatorul recomanda o scula pentru orice fel de materiale, in cazul nostru lemn, metal, beton si zidarie, atunci acest lucru sporeste increderea cumparatorilor nu doar in modelul acesta, ci si in brandul producator.

Nivelul de zgomot, in regim de functionare normal, este estimat la circa 90 de decibeli. Chiar daca este o valoare mai mica decat la alte modele de ciocane rotopercutoare, noi trebuie sa specificam si aici importanta utilizarii castilor si a dopurilor pentru protejarea auzului.

Butonul de schimbare a regimului de functionare este mare, rotativ, amplasat pe partea stanga a sculei. De acolo puteti selecta doar prin pipait fiecare din cele trei moduri de operare: doar bormasina, doar pickhammer si bormasina + pickhammer, in functie de sarcina pe care o efectuati cu scula.

Plaja de percutii si rotatii pe care o puteti atinge intr-un minute este de pana la 4000, respectiv 900, ceea ce inseamna ca scula este adaptabila la aproape toate sarcinile la care puteti utiliza un ciocan rotopercutor de tip profesional.

Producatorul specifica si dimensiunile maxime de gaurire, iar pentru beton si zidarie, cu carota, diametrul maxim este destul de mare, de 68 de milimetri. Pentru otel si lemn, sunt specificate marimi de 13, respectiv 30 de milimetri. 

 

 

Concluzie

Per total, putem spune ca, date fiind performantele si calitatile acestui aparat, impreuna cu designul sau ergonomic, Bosch GBH 2-28 DFV Professional este o solutie foarte bune pentru orice mester care nu doreste sa faca rabat de la eficienta, indiferent de sarcina. Produsul este ceva mai scump decat alte scule asemanatoare, insa suma respectiva este justificabila de calitatea constructiei si de randamentul pe care il da.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu