Pareri despre ciocanul rotopercutor Makita HR2470

Am modificat articolul ultima data pe: 21.06.24

 

Avantaje: 

Pentru o scula semiprofesionala, ofera performante ridicate, cu pana la 1100 de rotatii pe minut si 4500 percutii.

Este eficienta atat pentru lemn, cat si pentru metal si beton.

Manerul este lung (18 centimetri) si foarte usor de apucat si manevrat.

Include trei functii diferite de lucru, gaurit, gaurit cu pickhammer si doar pickhammer, ceea ce ii sporeste flexibilitatea.

Include un cablu lung, de circa 4 metri, care va permite multa mobilitate.

 

Dezavantaj:

Pentru profesionistii care cauta un ciocan rotopercutor cu mandrina SDS Plus, s-ar putea ca aceasta scula sa fie dezamagitoare. Principala problema a sa este tendinta catre supraincalzire, daca este supusa unui regim de lucru intens, pe perioade prelungite. In rest, pentru lucrari semiprofesionale si hobby, ramane extrem de eficienta.

 

 

AVANTAJELE EXPLICATE:

La acest ciocan rotopercutor SDS-Plus, una din primele performante notabile tine nu de putere, ci de turatii si percutii. Cu 1100 de rotatii si 4500 de miscari de percutie intr-un minut, este evident ca aveti de-a face cu una din cele mai performante scule de acest tip, la capitolul viteza. 

Este important pentru orice mester sa stie materialele la care va da randament cu eficienta. Din fericire, acest produs este insotit si de aceste specificatii, Makita mentionand ca se descurca bine atat in metal (inclusiv otel), cat si in lemn sau beton ori zidarie. Astfel, putem spune ca este un aparat universal, de categorie profesionala.

Manevrabilitatea este un element foarte important pentru orice scula de mare putere. Pe langa dimensiunile fizice si greutate, este esential si sa apucati cat mai bine manerele de tinere. 

Din fericire, la modelul pe care il descriem aici, beneficiati atat de o greutate relativ mica (2900 de grame), cat si de un maner frontal de 18 centimetri, care permite o priza ferma, din aproape orice pozitie in care aveti nevoie sa sculptati sau sa gauriti cu aparatul.

In functie de finetea lucrarii si de materialul in care operati, s-ar putea sa doriti unul din trei moduri: percutie, rotatie si al treilea mode, cu cele doua miscari in acelasi timp. La acest aparat, de tip profesional, sunt prezente toate cele trei optiuni, selectabile cu ajutorul unui buton lateral.

Pentru a asigura o buna mobilitate pe santier sau in alte spatii de lucru cum sunt atelierele, o scula de mare putere are doua optiuni: ori sa aiba acumulatori proprii, ceea ce ii diminueaza puterea si timpii de operare, ori sa beneficieze de un fir suficient de lung. 

Pentru acest model, cablul are 400 de centimetri, ceea ce inseamna ca o sa puteti sa va miscati destul de mult in jurul unei prize de alimentare. Desigur, puteti mereu sa recurgeti la un prelungitor cu stecher, pentru a asigura acces in orice zona doriti

 

Concluzie

Produsele Makita sunt intampinate cu pareri impartite, atat pe paginile cu recenzii din partea cumparatorilor de rand, cat si prin randul mesterilor cu experienta in domeniu. Unele scule sunt considerate slabe, dar altele de inalta calitate. Noi putem spune ca modelul pe care l-am prezentat aici se incadreaza cu succes in cel de-al doilea grup, prin calitatea constructiei si performantele mecanismului sau.

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu